Σελίδα 29 από 70 ΠρώτοΠρώτο ... 19242526272829303132333439 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 421 έως 435 από 1049

Θέμα: συγκριτικο οδηγων αγωνων και αγωνιστικων μοτοσυκλετων ανα τους αιωνες αμην

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    τα σεντόνια μέσα...
    περιληπτικά μόνο σε ότι διαφωνώ:

Στονερτζιπιώτες (κατά το δικό σου Βαλετζιπιώτες μιας και δεν διαφέρετε και πολύ )
    Βαλετζιπιώτης = οπαδός του ☆ ο οποίος παρακολούθησε αγώνες λόγω του ότι άκουσε πως στα τζιπιά υπάρχει κάποιος ήρωας. Χαρακτηριστικό του δε, το ότι προσπαθεί πάντα να φέρει την κουβέντα γύρω απ το μόνο θέμα που (νομίζει πως) γνωρίζει (τον πρίνς) χρησιμοποιώντας συνήθως λογικές θύρας γηπέδου απαξιώνοντας όλους τους βασικούς αντίπαλους.

Λόγω των παραπάνω ιδιωμάτων θεωρώ, εκτιμώ και εικάζω πως το στονερτζιπιώτης δεν μου ταιριάζει

Κατ' αρχάς συμφωνούμε στο τεράστιο ταλέντο του Stoner
    κράτα το γιατί πιο κάτω προσπαθείς να το αναιρέσεις...

Ο Stoner λοιπόν, είναι ένας τεράστιος αναβάτης. Θρύλος όμως, όχι**
    Φαίνεται πάντως να μη βασίζεται τόσο στο μπροστινό, αλλά στο αρκουδόγκαζο
    Η Ducati λοιπόν το 2007 είχε τρομερό αρκουδόγκαζο
    οι άλλοι - με μπροστάρη τον Rossi - έλεγαν να κάνουν μια λωρίδα ταχείας να περνάνε τα Ducatια στην ευθεία.
    Εκμεταλλεύτηκε το παραπανίσιο γκάζι της Ducati
    Σε αυτό είναι ο καλύτερος.
    Τα περισσότερα προσπεράσματα που έκανε ήταν στις ευθείες
    Να μην τα πολυλογώ, το 2011 έγιναν σχεδόν τα ίδια.
    Λοιπόν να μην τα πολυλογώ και εγώ, αυτά είναι αλήθειες αλλά όχι ολόκληρες. Είναι δοσμένες με τέτοιο τρόπο που το γενικό συμπέρασμά τους παραπέμπει σε λάθος εντύπωση.

Ξεχνάς δηλώσεις των αναβατών γι αυτό και τα γράφεις έτσι. Οι αναβάτες λοιπόν οι οποίοι είναι καθ ύλην αρμόδιοι είπαν πάρα πολλές φορές πως αν ένα μοτοσακό δεν έχει ομαλή απόδοση ισχύος δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι σοβαρό παρά μόνο περιστασιακούς καλούς αγώνες.
    Όταν ο πρίνς δοκίμασε στη ντουκράπι (για 2 γύρους) τον screamer κινητήρα ο οποίος είχε περισσότερα άλογα ΚΑΙ ροπή, είπε πως αυτό το πράμα δεν οδηγείται και συνέχισε με τον big bang. Το ίδιο και η Χάιδω, το ίδιο και ο Κέισυς, το ίδιο και ο Λόρις.
    Γιατί λες πως το αρκουδόγκαζο είναι πανάκεια πραγματικά μου είναι ακατανόητο.
    Το παραμύθι του αρκουδόγκαζου χωρίς άλλη αναφορά δε, ισχύει μόνο για το πρώτο μισό του 2007. Μετά οι άλλοι έβαλαν πνευματικές και η διαφορά μειώθηκε αισθητά.
    Να σημειώσω εδώ πως και σήμερα ακόμα υποτίθεται πως το πιο γρήγορο απ όλα είναι το φτουκάτι. Αυτά τα περί πιο δυνατού Honda το 2011 είναι παραμύθια της θ46. Το φλοκάτι ήταν το πιο δυνατό κάτι το οποίο έλεγαν και οι αναβάτες τότε. Το Honda δεν ήταν καν το πιο ισορροπημένο σε στήσιμο, απλά είχε τα φόντα να πρωταγωνιστήσει γιατί ήταν αρκετά καλό σε όλα με σημαντικό θέμα μόνο το chattering το οποίο επίσης δεν ανέφερες...

Επίσης για την μοναδική ικανότητα του τρελού θρύλου Casey να στήνει τη σκύλα φτουκάτι και να την οδηγάει ντριφτάροντας τόσο πλαγιασμένος και ενίοτε τσιμπώντας και μπροστινό στην καρδιά της στροφής ώστε να κλείσει κι άλλο η τροχιά για να μπορέσει να σηκώσει πιο γρήγορα τη μοτό ενώσω ο πίσω λυσσομανάει γιατί το γκάζι παρέμενε ανοιχτό δεν ανέφερες κάτι.
    Φαντάζομαι αυτήν τη τεχνική την οποία ΜΟΝΟ ο τρελός θρύλος εφάρμοζε και είχε αποτέλεσμα είδαν κάποιοι πιο γνωστικοί απο εμάς στη FIM και του έδωσαν τον τίτλο του θρύλου.
    Αυτή + το ότι οι περισσότεροι αναβάτες δήλωναν πως δεν καταλαβαίνουν τι κάνει και πως το κάνει. Μεταξύ αυτών και οι τεράστιοι Loris και Vale.
    + το ότι εκτίμησαν την τεράστια προσφορά του σε μια εταιρία που την είχε τόσο ανάγκη + το ότι δεν κορόιδεψε ποτέ κανένα αφεντικό του πηγαίνοντας πάντα τέρμα ότι του έδιναν ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.
    Σε αντίθεση με κάτι άλλα ιδιοτελή ''αναβατάκια'' που τα τσέπωσαν και την έκαναν. Δεν λέω μόνο για τον βάλε, είναι πολλοί, ακόμα και για ο Λόρις.
    Είναι η συνολική προσφορά λοιπόν και μην λέμε πως δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο θρύλος πήρε τον τίτλο αν δεν έχουμε βάλει όλα τα στοιχεία στην εξίσωση.

Πάμε στις άλλες χρονιές τώρα...
    Δεν θα κάτσω να δικαιολογήσω κανέναν αναβάτη για το ότι δεν ήταν ο καλύτερος πάντα. Πάντως με τον ίδιο τρόπο που το θέτεις σαν επιχείρημα θα μπορούσα να ανταπαντήσω πως είδαμε και τους άλλους όταν ανέβηκαν πάνω σε χρέπια μοτά...
    Το γεγονός όμως πως ο τρελός δεν είχε back up κανέναν και τίποτα και ότι κατάφερε το κατάφερε μόνος του σε αντίθεση με άλλους αστέρες που είχαν ολόκληρες χώρες απο πίσω τους πάλι δεν το ανέφερες.
    Μην ακούω και απο εσένα ρε γαιδαράκο τα περί τούμπας ούτε για τον τρελό ούτε για τον Randy σαν επιχείρημα όταν γνωρίζεις πως αυτοί οι αναβάτες πρέπει να πιέσουν για να αποδείξουν (αν μπορούν) αλλιώς μην έχοντας υποστήριξη είναι τελειωμένοι.
    Δεν μπορείς να λές τουμπάκια έτσι γενικά και αόριστα τον Κέισυ όταν η ίδια η φτουκάτι σε ακύρωσε δίνοντάς του το φάκτορυ.
    Οι βαλεντινικοί λοιπόν τον λένε τουμπάκια εκεί που η φτουκάτι τον εμπιστεύτηκε. Τα αποτελέσματα θα έλεγα πως δικαιώνουν τους φτουκατίστι. Είναι και το ότι το 2011 ο κατ' ευφημισμόν γιατρός έφαγε πολλές περισσότερες τούμπες απο ότι ο τρελός 2 χρονιές μαζί...

Εσύ ξέρω πως το γράφεις με χιούμορ, οπότε δεν πειράζει.
    Δεν χρειαζόταν καν η επισήμανση μεταξύ μας ...

ήθελα να γράψω και κάτι ακόμα αλλά το ξέχασα
    Τελευταία τροποποίηση από endopandou; 19/08/2013 στις 13:38.
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από endopandou Προβολή μηνύματος
    Βαλετζιπιώτης = οπαδός του ☆ ο οποίος παρακολούθησε αγώνες λόγω του ότι άκουσε πως στα τζιπιά υπάρχει κάποιος ήρωας....Λόγω των παραπάνω ιδιωμάτων θεωρώ, εκτιμώ και εικάζω πως το στονερτζιπιώτης δεν μου ταιριάζει
    Αν ο ορισμός είναι ανελαστικός, όχι δεν ταιριάζει. Αν μπορείς να το επεκτείνεις σε "μη αντικειμενικός λόγω αδυναμίας σε κάποιον, σε αυξημένο βαθμό", τότε πιάνεις τι εννοώ.
    κράτα το γιατί πιο κάτω προσπαθείς να το αναιρέσεις...
    Όχι, απλά το θέτω σε πλαίσιο και προσπαθώ να μείνω προσγειωμένος. Θεωρώ πχ τον Lorenzo καλύτερο του Stoner, αλλά είμαι σίγουρος πως αν πήγαινε στη Ducati δεν θα έκανε ποτέ καριέρα. Ούτε ο Stoner όμως θα έκανε στη Yamaha.
    Ξεχνάς δηλώσεις των αναβατών γι αυτό και τα γράφεις έτσι. Οι αναβάτες λοιπόν οι οποίοι είναι καθ ύλην αρμόδιοι είπαν πάρα πολλές φορές πως αν ένα μοτοσακό δεν έχει ομαλή απόδοση ισχύος δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι σοβαρό παρά μόνο περιστασιακούς καλούς αγώνες.
    Δεν τις ξεχνώ. Το Ducati δεν είχε κακή απόδοση ισχύος, απλά δεν είχε το στήσιμο που θα χρειαζόνταν οι υπόλοιποι για να εκμεταλλευτούν την ισχύ αυτή. Το 2007 και 2008 ήταν συνολικά πολύ καλύτερο από τώρα.
    Επίσης, δεν γάφω πως το αρκουδόγκαζο είναι πανάκεια. Αν ήταν, ο Stoner θα είχε πάρει και άλλο πρωτάθλημα μιας και το Ducati παρέμεινε (λιγότερο βέβαια) πιο δυνατό. Απλά, είναι πιο βασικό στοιχείο στην οδήγηση του Stoner από τη φόρα στη στροφή για παράδειγμα. Αν έχεις όμως μόνο αυτό (ή μόνο τη φόρα στη στροφή), δεν κάνεις τίποτα.
    Αυτά τα περί πιο δυνατού Honda το 2011 είναι παραμύθια της θ46. Το φλοκάτι ήταν το πιο δυνατό κάτι το οποίο έλεγαν και οι αναβάτες τότε. Το Honda δεν ήταν καν το πιο ισορροπημένο σε στήσιμο, απλά είχε τα φόντα να πρωταγωνιστήσει γιατί ήταν αρκετά καλό σε όλα με σημαντικό θέμα μόνο το chattering το οποίο επίσης δεν ανέφερες...
    Δεν αναφέρομαι στο πιο δυνατό μηχανάκι, αλλά στο πιο γρήγορο στην ευθεία. Δηλαδή αυτό με τον καλύτερο συνδυασμό δύναμης/πρόσφυσης στην έξοδο. Τα Ducati το 2007 και τα Honda το 2011 δεν ήταν γρήγορα στην ευθεία μόνο για τον Stoner, αλλά για όλους. Απλά, ο Stoner μπορούσε να το εκμεταλλευτεί ακόμα καλύτερα. Η Honda πάντα φτιάχνει ένα generic μηχανάκι. Ποτέ δεν έχει στήσει μηχανάκι πάνω σε ειδικά έναν οδηγό, αλλά παραδοσιακά έχει ένα μηχανάκι το οποίο για κανέναν δεν είναι κακό. Το chattering δεν το ανέφερα γιατί υπήρχε το 2011, το 2012, φέτος, θα υπάρχει και του χρόνου κτλ. Το βάζω στο θέμα «μη ιδανικό στήσιμο», δεν πρόκειται να αναφέρω συγκεκριμένα κάθε πρόβλημα που αντιμετώπισε ο καθένας.
    Επίσης για την μοναδική ικανότητα του τρελού θρύλου Casey να στήνει τη σκύλα φτουκάτι και να την οδηγάει ντριφτάροντας τόσο πλαγιασμένος και ενίοτε τσιμπώντας και μπροστινό στην καρδιά της στροφής ώστε να κλείσει κι άλλο η τροχιά για να μπορέσει να σηκώσει πιο γρήγορα τη μοτό ενώσω ο πίσω λυσσομανάει γιατί το γκάζι παρέμενε ανοιχτό δεν ανέφερες κάτι.
    Άμα γράψω διήγημα ή ποίημα θα το αναφέρω. Προς το παρόν θεωρώ αρκετό το ότι ανέφερα πως είναι τεράστιος αναβάτης και πως κανείς δεν ξέρει πως έκανε ότι έκανε. Πιστεύω να το διάβασες. Για το ότι πήγαινε γρήγορα και στις πιο κακές εποχές της Ducati, είπα πως την ήξερε ήδη καλά. Σε όσους αγώνες του επέτρεψε το μηχανάκι να το οδηγήσει όπως το 2008 ή το 2007 πήγε καλά. Στους άλλους πήγε και αυτός άσχημα ή έπεσε. Αν θέλεις, αυτός μπήκε στα σκ@τ@ σιγά σιγά και δεν του φάνηκε τόσο πολύ, ενώ οι άλλοι έπεσαν με το κεφάλι στο βόθρο.
    Δεν θα κάτσω να δικαιολογήσω κανέναν αναβάτη για το ότι δεν ήταν ο καλύτερος πάντα. Πάντως με τον ίδιο τρόπο που το θέτεις σαν επιχείρημα θα μπορούσα να ανταπαντήσω πως είδαμε και τους άλλους όταν ανέβηκαν πάνω σε χρέπια μοτά...
    Το παίρνεις στραβά. Απλά λέω πως όσο μονοδιάστατοι ήταν όσοι πήγαν από αλλού στη Ducati και δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν ένα μηχανάκι που το κύριο προσόν του ήταν η ταχύτητα στην ευθεία αλλά είχε αδυναμία στο μπροστινό, άλλο τόσο μονοδιάστατος ήταν και ο Stoner που δεν πήγαινε καλά όταν δεν είχε ένα πολύ γρήγορο στην ευθεία μηχανάκι και έπρεπε να οδηγήσει με τη φόρα. Δεν σημαίνει πως είναι τουμπάκιας. Απλά το ότι αυτό που συνήθως κάνουν οι άλλοι μαθαίνεται και εξασκείται ενώ αυτό που κάνει ο Stoner είναι πιο πηγαίο, τον έχει μεγαλώσει δυσανάλογα στα μάτια των οπαδών του. Δυσανάλογα, γιατί ο 1ος τρόπος αν και διδάσκεται δεν καταλήγουν όλοι να τον εφαρμόζουν το ίδιο.
    Δεν χρειαζόταν καν η επισήμανση μεταξύ μας ...
    Τα λέω στη νύφη να τ' ακούει η πεθερά ...
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Παλαιό μέλος
    Kαλα χαλαρωστε λιγο με το"τεραστιος"Στονερ γιατι μας διαβαζουν πολλοι και γελανε ακομα περισσοτεροι.

Ενα καλος{εντυπωσιακος}οδηγος ηταν και τιποτα παραπανω,Ουτε Ροσι εγινε ποτε,ουτε Λορενζο ουτε και Μαρκεζ θα γινει..
    Παρολαυτα θα ηθελα να ξανατρεξει γιατι οπως ειπα προσφερει θεαμα οσο και αν φταιει η πανσεληνος που δεν του στηνει σωστα το μηχανακι..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fkol k4 Προβολή μηνύματος
    Αν ο ορισμός είναι ανελαστικός, όχι δεν ταιριάζει. Αν μπορείς να το επεκτείνεις σε "μη αντικειμενικός λόγω αδυναμίας σε κάποιον, σε αυξημένο βαθμό", τότε πιάνεις τι εννοώ.
    είσαι κλπδ, ωστόσο το αντιδραστικός στην αδικία ταιριάζει καλύτερα

''Επίσης για την μοναδική ικανότητα του τρελού θρύλου Casey να στήνει τη σκύλα φτουκάτι και να την οδηγάει ντριφτάροντας τόσο πλαγιασμένος και ενίοτε τσιμπώντας και μπροστινό στην καρδιά της στροφής ώστε να κλείσει κι άλλο η τροχιά για να μπορέσει να σηκώσει πιο γρήγορα τη μοτό ενώσω ο πίσω λυσσομανάει γιατί το γκάζι παρέμενε ανοιχτό δεν ανέφερες κάτι.''

Άμα γράψω διήγημα ή ποίημα θα το αναφέρω.
    Αυτή είναι όλη η ουσία την οδηγικής μεγαλοφυΐας του θρύλου των motogp Casey Stoner και της αξίζει να την αναφέρουμε πιο συχνά όπως εξάλλου κάνουν και τα κορυφαία στελέχη των ομάδων που ήταν αναβάτης ο τρελός, απο τον Τσεκινέλο ως Νακαμότο, αλλά και τόσοι συναθλητές του.
    Δεν μπορεί να τον έχουν εκθειάσει οι πάντες και να τον τιμούν με τον τίτλο του θρύλου και εμείς να λέμε πως θρύλος δεν ήταν αυτός αλλά ο Ντούχαν που έτρεχε μόνος του με την καλύτερη μοτό.
    Για εμένα θα έπρεπε να το αναφέρουμε στις συζητήσεις μας και όχι στα ποιήματα. Κάτι που επιμελώς δεν συμβαίνει...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spi900 Προβολή μηνύματος
    Kαλα χαλαρωστε λιγο με το"τεραστιος"Στονερ γιατι μας διαβαζουν πολλοι και γελανε ακομα περισσοτεροι.

Αν έχεις κάποιο σοβαρό επιχείρημα ρίχτο στο τραπέζι αλλιώς πες στους πολλούς που μας διαβάζουν να πάνε να γελάσουν στη φτουκάτι και την χόντα που έπεσαν στα πόδια του.

Σας φαντάζομαι να λέτε κατάμουτρα στον Νακαμότο και στον Πρετσιόζι πως ο Stoner είναι:
    Ενα καλος{εντυπωσιακος}οδηγος ηταν και τιποτα παραπανω
    τι γέλιο έχει να πέσει...

Αυτή είναι όλη η ουσία την οδηγικής μεγαλοφυΐας του θρύλου των motogp Casey Stoner και της αξίζει να την αναφέρουμε πιο συχνά όπως εξάλλου κάνουν και τα κορυφαία στελέχη των ομάδων που ήταν αναβάτης ο τρελός, απο τον Τσεκινέλο ως Νακαμότο, αλλά και τόσοι συναθλητές του.
    Δεν μπορεί να τον έχουν εκθειάσει οι πάντες και να τον τιμούν με τον τίτλο του θρύλου και εμείς να λέμε πως θρύλος δεν ήταν αυτός αλλά ο Ντούχαν που έτρεχε μόνος του με την καλύτερη μοτό.
    Για εμένα θα έπρεπε να το αναφέρουμε στις συζητήσεις μας και όχι στα ποιήματα. Κάτι που επιμελώς δεν συμβαίνει...
    Sorry, αλλά εδώ διαφωνώ. Μ' εσένα, τον Τσεκινέλο, τον Γιοσιμίτσου και οποιονδήποτε άλλο. Δεν έχει να κάνει με την - αδιαμφισβήτητη - αξία του Stoner, αλλά με το τι θεωρώ εγώ θρυλικό.
    Τον χαρακτηρισμό λοιπόν αυτόν εγώ θεωρώ πως αξίζει να τον πάρει κάποιος ή αν διέλυσε τον ανταγωνισμό επί σειρά ετών (πχ Doohan, Rossi, Ago), ή αν έφερε κάτι νέο στο άθλημα (Saarinen και Kenny Roberts Sr με το να βγαίνουν στο εσωτερικό της στροφής, Rossi με το πόδι που πλέον όλοι βγάζουν, Marquez αν θέλεις αν όλοι πάρουν το στυλ του με τους αγκώνες κάτω), ή αν μέσα από μια φαινομενικά ανυπέρβλητη δυσκολία (πχ Doohan με ένα πόδι άχρηστο) καταφέρει να διακριθεί.

Από εκεί και πέρα ο ρομαντικός μύθος του ήρωα Stoner πάνω στο ατίθασο κόκκινο άλογο που άκουγε μόνο αυτόν, εμένα μου φαίνεται περισσότερο μάρκετινγκ. Μοιάζει με τον Ζορό και έχουν και έναν ήρωα στην ιστορία τους οι Ducatisti. Κάτι σαν το Αη Γιώργη σα να λέμε...

Άσε που κι εγώ να ήμουν στη θέση του εζμπελέτα ή όποιου άλλου, για να γλυτώσω τη γκρίνια του όχι θρύλο θα τον έλεγα, αλλά και διαρκείας για την Θ-7 θα του έδινα.
    Αν γυρίσει και διακριθεί (εννοώ πρωτάθλημα), τότε θα τον πω κι εγώ θρύλο. Μέχρι τότε, θα μου επιτρέψεις μαρκετινίστικους χαρακτηρισμούς να τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια.

Επίσης (εσύ θα ξέρεις), γιατί δεν είναι στη λίστα;

Παλαιό μέλος
    Σοβαρο επιχειρημα σε τι να εχω?Την αποψη μου λεω για ενα οδηγο που εχετε θεοποιηση χωρις να ειναι ο κορυφαιος{αν και η λεξη αυτη δε χωραει γιατι εκει οσοι τρεχουν ειναι τοπ}
    και αυτο δε το λεω μονο εγω αλλα και πολλοι αλλοι..Σαφως και ξαναλεω οτι ειναι καλος οδηγος αλλα μη τρελαθουμε τωρα με χαρακτηρισμους οπως ''Θρυλος"και"Τερατιος"...

Μα τι λες τωρα φιλος?Θα μπουμε σε συγκριση Doohan με Stoner???Για αυτο σου λεω ποιο πανω οτι μας βλεπουν και γελανε...

Τι παει να πει οτι ο Doohan ειχε την καλυτερη μηχανη και ετρεχε μονος{κατι τετοιο δε ισχυει}και ο Σουμαχερ το καλυτερο μονοθεσιο ειχε
    και ετρεχε μονο του,δεν ηταν ο κορυφαιος!Απορω αν εχετε προλαβει αγωνες του Doohan και τα γραφεται αυτα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Ok, θα το προσπαθήσω, αλλά αυτό πάει εδώ για να μη σπαμάρουμε...
    Κατ' αρχάς συμφωνούμε στο τεράστιο ταλέντο του Stoner. Άσχετα με το ότι είμαι Βαλεντινικός, έχω γράψει πάρα πολλά καλά για τον Stoner ως αναβάτη και το ξέρεις (μη με βάζεις να ψάχνω...).
    Εκεί που διαφωνώ, είναι στις υπερβολές που λέτε οι Στονερτζιπιώτες (κατά το δικό σου Βαλετζιπιώτες μιας και δεν διαφέρετε και πολύ ).
    Ο Stoner λοιπόν, είναι ένας τεράστιος αναβάτης. Θρύλος όμως, όχι**. Ούτε καν ο Schwantz, η πραγματική μου αδυναμία (ο άνθρωπος που με έκανε Suzukάκια) δεν είναι θρύλος του MotoGP Θρύλος του MotoGP είναι ο Doohan, όσο κι αν δεν τον πάω. Και φυσικά και ο Rossi. Θρύλος εν ενεργεία.

Ο Στόνερ ήταν μεγάλος οδηγός οκ αλλά όχι θρύλος, Θρύλο τον λένε οι καμένοι ντουκατάκηδες. Ο Schwantz,
    ήταν Θρύλος αλλά για άλλους λόγους. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα αλλά και η γενική παρουσία που μετράει

Πάμε παρακάτω...
    Κάθε αναβάτης έχει το δικό του οδηγικό στυλ. Έτσι, οι κορυφαίοι από αυτούς, έχουν συνήθως ένα δυνατό σημείο που τους δίνει πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Ο Rossi το block pass, ο Lorenzo τη φόρα μέσα στη στροφή κτλ.
    Ο κάθε αναβάτης έχει το στιλ του το οποιο διαμορφώνει και ο τύπος της μοτοσυκλέτας που οδηγεί. Το στιλ Στόνερ λοιπόν που έχει και ο Μάρκεζ έχει να κάνει με το τράξιον άσχετο αν όλοι κάνουν τη πάπια.

Το δυνατό σημείο λοιπόν του Stoner είναι το ότι αν του δώσεις ένα μηχανάκι με πολλή παραπανίσια δύναμη, μπορεί να την εκμεταλλευτεί ακόμα και αν το υπόλοιπο δεν είναι καλά στημένο.
    Πως το κάνει; Ποιος ξέρει, αν ξέραμε θα το έκαναν κι άλλοι. Φαίνεται πάντως να μη βασίζεται τόσο στο μπροστινό, αλλά στο αρκουδόγκαζο.
    Η Ducati λοιπόν το 2007 είχε τρομερό αρκουδόγκαζο (συνολικά βέβαια, ήταν ένα μέτριο μηχανάκι),
    Αυτό το συμπέρασμα δεν ξέρω από που βγαίνει αλλά δεν ήταν έτσι. Θυμάσαι πόσες φορές πέρασε ο Στόνερ το Ρ¨οσσι στην ευθεία? Θυμάσαι το Ρόσσι εκτώς πίστας αφού δεν μπορούσε να πιάσει το Στόνερ?
    ΆΛλαξαν κανωνισμούς για να ακυρώσουν το πρότζεκτ της Ντουκάτι. Καλές είναι λοιπόν οι μπούρδες που έλεγε ο Ρόσσι για ανθρώπους και μηχανές αλλά χωρίς μηχανάκι δεν πας πουθενά.

τόσο που οι άλλοι - με μπροστάρη τον Rossi - έλεγαν να κάνουν μια λωρίδα ταχείας να περνάνε τα Ducatια στην ευθεία.
    Το γιατί συνέβαινε αυτό, είναι άλλο θέμα. Μια εξήγηση έδινε ο Χοϊδάς στο R&D, όπου έκανε λόγο για ένα συνδυασμό χαμηλής κατανάλωσης του desmo και αεροδυναμικής. Επίσης αν θυμάσαι, η Ducati τότε δεν είχε ακόμα το μονοκόκ πλαίσιο, αλλά τη σκαλωσιά από σιδεροσωλήνα τούμπο μισή ίντσα (trellis). Ακόμα, τα λάστιχα της Bridgestone ήταν φτιαγμένα μόνο γι αυτήν. Έτσι, δεν είχε και τόσο κακό μπροστινό.
    τα έχω ξαναπεί αυτά δεν τα σχολιάζω
    Αυτό φαίνεται και από ότι και ο Capirossi δεν τα είχε πάει και τόσο άσχημα όσο οι μεταγενέστεροι στη Ducati, αλλά και από το ότι ο Bayliss είχε κερδίσει στον τελευταίο αγώνα στη Valencia.
    Εκεί λοιπόν πάτησε ο Stoner. Εκμεταλλεύτηκε το παραπανίσιο γκάζι της Ducati παραβλέποντας τη μέτρια οδηγική της συμπεριφορά. Σε αυτό είναι ο καλύτερος.
    Τα περισσότερα προσπεράσματα που έκανε ήταν στις ευθείες της πίστας και φυσικά αν είσαι μπροστά και τόσο πολύ ταχύτερος στην ευθεία, μπορείς άνετα να διαλέγεις τις γραμμές που θα σου επιτρέψουν να μείνεις μπροστά και στη στροφή.
    Ακριβώς δηλαδή αυτό που έκαναν τα τετράχρονα 990 στα δίχρονα 500 την χρονιά που έτρεχαν μαζί.
    ναι αλλά 2η χρονιά δεν του κάθησε γιατί έπεσε. Πράγμα που ξαναέγινε και με τη Χοντα. Δεν κατάφερε δηλαδή ποτέ να κάνει σερί όπως ο Ρόσσι

Να μην τα πολυλογώ, το 2011 έγιναν σχεδόν τα ίδια. Το 1ο μηχανάκι με seamless. Η διαφορά στο γκάζι ήταν εμφανής όχι μόνο στο μηχανάκι του Stoner, αλλά και στα άλλα Honda. Σε στήσιμο ήταν πιο πίσω, αλλά αυτό δεν επηρέασε τόσο τον Stoner αλλά τους άλλους.

Πάμε στις άλλες χρονιές τώρα. Πάμε 2005, ΠΠ 250...
    Μηχανάκι LCR Aprilia RSA 250, γκάζι κοντά στο Honda του Pedrosa. Έχασε το πρωτάθλημα από τον Pedrosa.
    2006, ΠΠ MotoGP...
    Μηχανάκι LCR Honda RC211V. Δεν ήταν το γρηγορότερο μηχανάκι του grid, οπότε έπρεπε να αυξήσεις την ταχύτητα στη στροφή. Διεκδίκησε το πρωτάθλημα τούμπας από τον Randy De Puniet. Το έχασε.
    2008, Ducati ακόμη με trellis, αλλά όχι με αποκλειστικά λάστιχα...
    Η Yamaha ήταν σαφώς πιο αργή στην ευθεία και σε γυρολόγιο σε άδεια πίστα, αλλά αρκετά γρήγορη ώστε να επιτρέπει να χαλάς το ρυθμό του αντιπάλου με block pass και συνεχείς εναλλαγές θέσεων. Έχασε το πρωτάθλημα από τον Rossi.
    2009 - 2010...

ή όχι?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Η κίνηση της Ducati να αλλάξει το πλαίσιο δεν της βγαίνει. Βέβαια δύναμη έχει ακόμη και ο Stoner την ξέρει ήδη εδώ και 2 χρόνια. Καλές εμφανίσεις εδώ κι εκεί, πτώσεις ανάμεσα.
    2012..
    Η Yamaha ήταν σαφώς πιο αργή στην ευθεία και σε γυρολόγιο σε άδεια πίστα, αλλά αρκετά γρήγορη ώστε να επιτρέπει να χαλάς το ρυθμό του αντιπάλου με block pass και συνεχείς εναλλαγές θέσεων. Έχασε το πρωτάθλημα από τον Lorenzo.

Αν το έγραφε κάποιος άλλος θα του απαντούσα πως το να απαντάς υποτιμητικά σε κάποιον που λέει μια άποψη, δεν ακυρώνει αυτόματα την άποψη αυτή.
    Με άλλα λόγια, talk is cheap, show me the facts.
    Εσύ ξέρω πως το γράφεις με χιούμορ, οπότε δεν πειράζει.

** Αν μου απαντήσεις «και γιατί τον ανακήρυξε θρύλο η Dorna;», έχω απάντηση, αλλά σε άλλο ποστ γιατί δεν έχει να κάνει με την οδήγηση.
    Ας καθότανε στη ντουκάτι ο χΕράς ο Στόνερ και θα ξαναέβλεπε ΠΠ στον ύπνο του ή με λσδ..εκεί να δεις θρήνο !

Sorry, αλλά εδώ διαφωνώ. Μ' εσένα, τον Τσεκινέλο, τον Γιοσιμίτσου και οποιονδήποτε άλλο. Δεν έχει να κάνει με την - αδιαμφισβήτητη - αξία του Stoner, αλλά με το τι θεωρώ εγώ θρυλικό.
    Τον χαρακτηρισμό λοιπόν αυτόν εγώ θεωρώ πως αξίζει να τον πάρει κάποιος ή αν διέλυσε τον ανταγωνισμό επί σειρά ετών (πχ Doohan, Rossi, Ago), ή αν έφερε κάτι νέο στο άθλημα (Saarinen και Kenny Roberts Sr με το να βγαίνουν στο εσωτερικό της στροφής, Rossi με το πόδι που πλέον όλοι βγάζουν, Marquez αν θέλεις αν όλοι πάρουν το στυλ του με τους αγκώνες κάτω), ή αν μέσα από μια φαινομενικά ανυπέρβλητη δυσκολία (πχ Doohan με ένα πόδι άχρηστο) καταφέρει να διακριθεί.

Από εκεί και πέρα ο ρομαντικός μύθος του ήρωα Stoner πάνω στο ατίθασο κόκκινο άλογο που άκουγε μόνο αυτόν, εμένα μου φαίνεται περισσότερο μάρκετινγκ. Μοιάζει με τον Ζορό και έχουν και έναν ήρωα στην ιστορία τους οι Ducatisti. Κάτι σαν το Αη Γιώργη σα να λέμε...

Άσε που κι εγώ να ήμουν στη θέση του εζμπελέτα ή όποιου άλλου, για να γλυτώσω τη γκρίνια του όχι θρύλο θα τον έλεγα, αλλά και διαρκείας για την Θ-7 θα του έδινα.
    Αν γυρίσει και διακριθεί (εννοώ πρωτάθλημα), τότε θα τον πω κι εγώ θρύλο. Μέχρι τότε, θα μου επιτρέψεις μαρκετινίστικους χαρακτηρισμούς να τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια.

Επίσης (εσύ θα ξέρεις), γιατί δεν είναι στη λίστα;
    Έχεις αυτοακυρωθεί γράφοντας πρωτύτερα πως δέχεσαι τον Κέβιν ως θρύλο και όχι τον Κέισυ που και καινούριο στύλ έφερε (έγραψα πριν ποιο είναι) και περισσότερες διακρίσεις έχει απο τον Κέβιν.
    Γι αυτό δεν μπορείς να λες για ρομαντικούς μύθους των άλλων όταν έχεις κινηθεί ήδη πιο ρομαντικά απο όλους.
    (και γνωρίζεις πως για εμάς ο Κέβιν είναι σημαία)

Για τον Εζπελέτα δεν τα ξέρεις καλά. Οχι μόνο δεν ήταν αυτός που του έδωσε τον τίτλο (και λόγω θέσης αν θέλεις δεν μπορούσε) αλλά δημόσια δήλωσε πως του σπάει τα νεύρα (δική μου μετάφραση).
    Ηταν αυτός που έδωσε στον Κέισυ 50.000 γιούρα πρόστιμο επειδή δεν ΕπαρίστατΟ στην γαμωτελετή απονομής της γαμωdorna. Ο παλιοκερατάς...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spi900 Προβολή μηνύματος
    Σοβαρο επιχειρημα σε τι να εχω?Την αποψη μου λεω για ενα οδηγο που εχετε θεοποιηση χωρις να ειναι ο κορυφαιος{αν και η λεξη αυτη δε χωραει γιατι εκει οσοι τρεχουν ειναι τοπ}
    και αυτο δε το λεω μονο εγω αλλα και πολλοι αλλοι..Σαφως και ξαναλεω οτι ειναι καλος οδηγος αλλα μη τρελαθουμε τωρα με χαρακτηρισμους οπως ''Θρυλος"και"Τερατιος"...

Μα τι λες τωρα φιλος?Θα μπουμε σε συγκριση Doohan με Stoner???Για αυτο σου λεω ποιο πανω οτι μας βλεπουν και γελανε...

Τι παει να πει οτι ο Doohan ειχε την καλυτερη μηχανη και ετρεχε μονος{κατι τετοιο δε ισχυει}και ο Σουμαχερ το καλυτερο μονοθεσιο ειχε
    και ετρεχε μονο του,δεν ηταν ο κορυφαιος!Απορω αν εχετε προλαβει αγωνες του Doohan και τα γραφεται αυτα...
    Ρε μαν μου δίνεις την εντύπωση πως δεν έχεις ιδέα τι λέμε. Άστο που θα μου πεις 2η φορά πως γελάνε με το τι γράφω...

Έχεις αυτοακυρωθεί γράφοντας πρωτύτερα πως δέχεσαι τον Κέβιν ως θρύλο και όχι τον Κέισυ που και καινούριο στύλ έφερε (έγραψα πριν ποιο είναι) και περισσότερες διακρίσεις έχει απο τον Κέβιν.
    Γι αυτό δεν μπορείς να λες για ρομαντικούς μύθους των άλλων όταν έχεις κινηθεί ήδη πιο ρομαντικά απο όλους.
    (και γνωρίζεις πως για εμάς ο Κέβιν είναι σημαία)
    Με λίγο πιο προσεκτικό διάβασμα...
    Ούτε καν ο Schwantz, η πραγματική μου αδυναμία (ο άνθρωπος που με έκανε Suzukάκια) δεν είναι θρύλος του MotoGP Θρύλος του MotoGP είναι ο Doohan, όσο κι αν δεν τον πάω
    Ο Stoner δεν έφερε κάτι καινούριο, από την πλευρά πως αυτό που έκανε δεν το μιμήθηκε κανείς. Λογικό μιας και δεν είναι αντικειμενικά χρήσιμο σε όλους.
    Το γόνατο του KR όλοι και το πόδι του Rossi σχεδόν όλοι. Αρκετοί αρχίζουν και μιμούνται και τους αγκώνες κάτω του Mark.
    Ούτε κυριάρχησε, ήταν μέλος της 4άδας που μονοπώλησε τις νίκες για 5 χρόνια. Ή λες και τους 4 θρύλους ή κανέναν.

Με λίγο πιο προσεκτικό διάβασμα...

Ο Stoner δεν έφερε κάτι καινούριο, από την πλευρά πως αυτό που έκανε δεν το μιμήθηκε κανείς. Λογικό μιας και δεν είναι αντικειμενικά χρήσιμο σε όλους.
    Το γόνατο του KR όλοι και το πόδι του Rossi σχεδόν όλοι. Αρκετοί αρχίζουν και μιμούνται και τους αγκώνες κάτω του Mark.
    Ούτε κυριάρχησε, ήταν μέλος της 4άδας που μονοπώλησε τις νίκες για 5 χρόνια. Ή λες και τους 4 θρύλους ή κανέναν.
    Ναι έχεις δίκιο δεν διάβασα καλά. #MyBad

α ξέχασα... το πόδι του ρόσι είναι μια μπούρδα για κάποιους αναβάτες

Παλαιό μέλος
    Ρε μαν μου δίνεις την εντύπωση πως δεν έχεις ιδέα τι λέμε. Άστο που θα μου πεις 2η φορά πως γελάνε με το τι γράφω...
    Γιατι εχεις ιδεα εσυ τι γραφεις,για να ξερουμε δηλαδη..Και ναι θα στο πω και 3η φορα αν χρειαστει..
    Αστειο ειναι οταν γραφεις ΕΣΥ οτι ο Στονερ ειναι Θρυλος και ΟΧΙ ο Doohan...Eλεος ρε παιδια πια ειπαμε..

Αποσυρομαι γιατι θα ξεφυγουμε παλι με τα γραφικα του Στονερ..
    Τελευταία τροποποίηση από SuperSonic; 19/08/2013 στις 17:52.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    ή όχι?
    Εντάξει βρε, αν εξαιρέσεις κάποιες λεπτομέρειες τα ίδια λέμε πάνω κάτω με άλλο τρόπο...

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2009, 19:58
  2. H Ελλάδα ανα τους αιώνες...
    από Cpt. Haddock στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 08/02/2008, 16:50
  3. Ζητειται εισαγωγεας τρακαρισμενων, (και μη) ,μοτοσυκλετων.
    από gcrook στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 03/08/2007, 16:14
  4. Προς οσους αγορασαν απο την Touratech και πιανει το χερι τους!
    από Vstrommer71 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2007, 00:29
  5. Μηχανη και οι σχεσεις με τους γυρω μας
    από djchech στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2005, 23:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας