νευροχειρουργος?
γιακουμπ εχει γινει το αλανι και παραδιδει μαθηματα![]()
Γιατρέ, εκτός απο τη μεθοδικότητα και τη μηχανή σου ζηλεύω και τη φωτογραφική σου......![]()
Μέτρηση συμπίεσης σε κρύο κινητήρα και χωρις να είναι τα καρμπυρατέρ επάνω.
ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ αλλά το σέτ επισκευής καρμπυρατέρ είναι σε αναμονή και αλλά ήθελα να δω τίς αποκλίσεις ανάμεσα στους κυλίνδρους.
έτσι και με βάση το manual της kawasaki:usable range: 125~191psi (ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ)
less than 14psi difference between any two cylinders
η αλλιώς με τον γενικό κανόνα λιγότερο απο 10% απόκλιση
ανάμεσα σε 2 κυλίνδρους.
Μπαταρία καλά φορτισμένη και..
κύλινδρος:1=50psi
κύλινδρος:2=35-40psi
κύλινδρος:3=50psi
κύλινδρος:4=80psi
μέτρηση βάζοντας 5ml (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού)λάδι στόν κάθε κύλινδρο:
κύλινδρος:1=150psi
κύλινδρος:2=110psi
κύλινδρος:3=130psi
κύλινδρος:4=160psi
μέτρηση βάζοντας επιπλέον λάδι μόνο στον κύλινδρο:
κύλινδρος:2=205 psi!
μέτρηση χώρις επιπλέον λάδι στον:
κύλινδρο:1=125psi διαφορα 25 psi ανάμεσα στίς 2 μετρησεις(το λάδι υποχώρησε)
μάλλον πρέπει να κοιτάξεις βαλβίδες μαστοράκο μου, η καλύτερα να πας το καπάκι να στο μετρήσουν και να το φτιάξουν στη φρέζα,![]()
Σωτήρη όπως είδες οι μετρήσεις με τήν προσθήκη λάδιου είναι μέρα με τη νύχτα,σε αυτή τήν περίπτωση και με βάση αυτά που ξέρω:
Εάν οι τιμές επανέλθουν σημαντικά, είναι δείγμα ότι τα ελατήρια των πιστονιών ή τα τοιχώματα του κυλίνδρου έχουν φθορές (στην ουσία το επιπλέον λιπαντικό επιδρά ως σφαγιστικό των ανοχών και αυξάνει τη συμπίεση)
Εάν οι τιμές είχαν παραμείνει σχεδόν οι ίδιες, τότε η υποψία θα πηγαίνε στις βαλβίδες αλλά δέν συνέβη αυτό.
Βέβαια αυτό δέν σημαίνει οτι οι βαλβίδες είναι σε καλή κατάσταση.
Τελικά δεν απέφυγα λύσιμο σε κυλινδροπίστονα-κεφαλάρι,είναι μια δουλειά που δέν ξέρω που μπορεί να φτάσει
Το σίγουρο είναι ότι θα την απολαύσω εδώ παρέα μαζί σας μαζεύοντας επιπλέον γνώση
Ο χειμώνας θα είναι μακρύς και ο μόνος περιορισμός θα είναι τα οικονομικά μιά και η γριούλα μου φυλάει συνέχεια εκπλήξεις
Πάμε λοιπόν:
![]()
απο αύριο ξεκινάνε μετρήσεις σε πιστόνια κυλίνδρους κεφαλάρι,πάντως με μιά πρόχειρη μέτρηση στο ένα πιστόνι το πάνω ελατήριο είχε γίνει σχεδόν κωνικό απο την φθορά και στην διάμετρο του πιστονιού επίσης με βάση το manual της kawasaki χρειάζεται αντικατάσταση.
νεώτερα σύντομα
υ.γ.
λύνοντας το κεφαλάρι ανακάλυψα ότι η μία απο τίς 2 εσωτερικές βίδες που κρατούσαν το μπλόκ είχε αντικατασταθεί με άλλεν και ξέσφιξε με το χέρισημάδι ότι είχε λυθεί στο παρελθόν,απορώ μέχρι που είχαν φτάσει
![]()
Τελευταία τροποποίηση από mankam; 13/11/2012 στις 23:01.
φιλε μου σε παρακολουθω και μαθαινω πολλα ... ο χειμωνας ειναι μακρυς. μονο εμποδιο τα οικονομικα.υπομονη !!!!!
Μετρήσεις λοιπόν σήμερα....
η διάμετρος στα πιστόνια με servise limit:65.81 μετρήθηκε στα 65.40mm έως 65.30mm με παχύμετρο βέβαια αλλά ήταν τέτοια η διαφορά στα νούμερα που δέν χρειαζόταν μικρόμετρο για να πάρω ποιο ακριβή μέτρηση.
το piston/cylinder clearance ορίζεται στα 0.040-0.067mm,και μπηκε φίλερ 0.40mm!
Συνεπώς είμαι σε αναζήτηση πιστονιών αφού πρώτα μετρηθεί η διάμετρος των κυλίνδρων για να δω τι διάμετρο πιστόνια θα μπουν επάνω.
ο πύρος του πιστονιού ειδικά στο κέντρο επίσης εκτός ορίων
![]()
Τελευταία τροποποίηση από mankam; 14/11/2012 στις 20:42.
Μία γεύση από το επάνω ελατήριο του πρώτου κυλίνδρου (διακρίνεται τη κωνική διατομή από την φθορά)
Συνημμένο 274340
Κατασκευή εργαλείου αφαίρεσης βαλβίδων,σχετικά εύκολη διαδικασία με μικρό κόστος,ο σφιγκτήρας είναι των επιπλοποιών με κόστος κάτω από 5 ευρώ και το ποτηράκι μπορεί να γίνει από ένα σωλήνα η κόβοντας ένα καρυδάκι στην μία πλευρά για να αφαιρέσουμε τις ασφάλειες της βαλβίδας.
Συνημμένο 274341
Συνημμένο 274342
συνέχεια προσεχώς![]()
Τελευταία τροποποίηση από mankam; 14/11/2012 στις 21:15.