Πάντως βλέποντας τις φωτογραφίες που ποστάρουν κάποιοι καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι μοτοσυκλετιστές τελικά πρέπει να είμαστε εξαιρετικά (αλλά πάρα πολύ, λέμε) συντηρητική φάρα σχετικά με τις αισθητικές μας προτιμήσεις... Αν κάτι ξεφεύγει, έστω και λίγο, απ' το τρέχον κυρίαρχο πρότυπο αισθητικής, αμέσως το βαφτίζουμε πανάσχημο. Κάποια από τα μηχανάκια που μπήκαν εδώ είναι, θα μπορούσα να πω, αρκετά όμορφα, απλά λίγο διαφορετικά (όχι, δεν μιλάω για το κιτρινοπράσινο πράγμα που ξεκίνησε το θρεντ---αυτό είναι κακάσχημο, όπως και να το δεις). Κάποια άλλα έχουν αισθητική που ταιριάζει απόλυτα με το λειτουργικό τους προφίλ, κάτι που κανονικά θα έπρεπε να θεωρείται το κατ' εξοχή κριτήριο επιτυχίας του σχεδιαστή... Παρόλαυτα τα περισσότερα χαρακτηρίζονται κακάσχημα, απλά γιατί δεν ταιριάζουν με το πως έχουμε συνηθίσει εγώ να θεωρούμε "όμορφο" ένα μηχανάκι...
Αυτό για παράδειγμα (για να πιάσω ένα στην τύχη)
http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post2142743
Εγώ θα το έλεγα πολύ σχεδιαστικά πετυχημένο...
Τέλος πάντων... το θέμα σηκώνει πολύ κουβέντα, αλλά νομίζω καταλαβαίνετε τι θέλω να πω...
μα μόνος σου το λες, κάποια είναι απλά λίγο διαφορετικά, επομένως συμφωνείς ότι κάποια άλλα είναι άσχημα.
είναι αρκτά υποκειμενικό το θέμα αλλά το γεγονός είναι ότι πολλά από αυτά που έχουν μπει εδώ είναι εντελώς κιτς και πανάσχημα, κάποια όντως είναι συζητήσιμα
αυτό που έβαλες είναι από τα συζητήσιμα
εγώ το θεωρώ περίεργο αλλά φαίνεται ότι έχει μια ομοιομορφία τουλάχιστον δεν είναι ό,τι να ναι
Αυτό που θέλω να πω, μια και πιάσαμε το συγκεκριμένο παράδειγμα, είναι ότι πρόκειται για ένα μηχανάκι που όλα τα στοιχεία του παραπέμπουν στην χρηστικότητα, χωρίς τίποτα περιττό πάνω του (αυτό είναι καλό κριτήριο επιτυχίας του σχεδιαστή---δεν είναι αρκετό από μόνο του, αλλά καλύπτει μεγάλο μέρος της απόστασης). Η αισθητική του, για παράδειγμα, παραπέμπει άμεσα σε αγροτικό εργαλείο / χωματουργικό μηχάνημα που ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι η χρήση για την οποία προορίζεται... Όπως ακριβώς θα ήταν παράταιρο (εντελώς αντιαισθητικό, δείγμα απόλυτης σχεδιαστικής δυστοκίας) να κάνεις ένα κατέρπιλαρ να μοιάζει με φεράρι, έτσι θα ήταν άστοχο να κάνεις αυτό το μηχανάκι (που σκοπός του είναι να πάει τον αγρότη στο χωράφι) να δείχνει ταιριαστό έξω από μια καφετέρια...