I2 made in καπου αλλου vs I4 made in japan πριν 20 χρονια.....
αν τα εβαζες διπλα διπλα στην ιδια τιμη ποιος θα διαλεγε το σημερινο;
I2 made in καπου αλλου vs I4 made in japan πριν 20 χρονια.....
αν τα εβαζες διπλα διπλα στην ιδια τιμη ποιος θα διαλεγε το σημερινο;
15 λίτρα ρεζερβουάρ σημαίνει >300χλμ αυτονομία άνετα, ένα πολύ μεγάλο συν σε σχέση με το ΜΤ-07. Όπως και το usd μπροστινό και οι ακτινικές.
Ωραίο το μηχανάκι, κλασικό Honda, φωνάζει από χιλιόμετρα, θυμίζει και λίγο παλιό Ζ (σχόλιο κολλητού που το είχε). Τα 90 άλογα με 190 κιλά γεμάτο θα έχουν μια χαρά επιδόσεις, καλύτερες λογικά από το ΜΤ.
Το CB650R θα μπορούσε να είναι Hornet, αυτό όχι
arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......
Σε ασπρο με τον συγκεκριμένο χρωματισμό στα καλάμια μου θυμίζει λίγο Ζ1000 του 2007 που έβγαινε έτσι. Μόνο 8 χιλιάρικα? 90 άλογα απο 750 κυβικά η Honda? Τι έπαθαν? Εννοείται περιμένουμε δυναμομέτρηση αλλά και 75 να είναι τροχό πάλι είναι υπεβολικά για δικύλινδρο Χοντα.
Το φανάρι είναι σαν του NC 2021 και του CB. Απο πλάγια έτσι μου δείχνει. Γενικά ωραίο το βλέπω οκ στην τάση της εποχής βέβαια. Ενδιαφέρον θα είχε και μια έκδοση με φαιρινγκ.
Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE
Όλα αυτά, πάνε και έρχονται αναλόγως με τα δεδομένα και τη ζήτηση.
Κάποτε πήγαιναν για απόσυρση οι Ι2, γιατί αναζητούσαν τις επιδόσεις
Κάποτε δεν υπήρχαν Ι3, δεν ξέρω γιατί
Γενικά, λόγο Euro 5 οι εταιρίες ψάχνουν διάφορες λύσεις
Αυτό μπορεί να αλλάξει ή να γίνει χειρότερο
arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......
κάτι που δε συζητήθηκε και έχει ενδιαφέρον είναι η νέα γενιά μοτερ της χοντα με κεφαλές sohc unicom, το ξέρω οτι έχει κάποια χρόνμια που ενσωματώθηκε, παρατηρώ όμως οτι μπαινει σε όλο και περισσότερα σύνολα μάλλον ελέω λιγότερων παραγόμενων ρύπων όπου σχεδόν εξωστρακίζουν τους dohc
Τεχνικά με το συστηματάκι αυτό κατάφεραν να μεταφέρουν τον μονό εκκεντροφόρο παράκεντρα αφήνοντας θέση στην κορυφή του κυλίνδρου το μπουζί να μπορεί προάγει πιο αποτελεσματική καυση (ενώ στα sohc συνηθίζεται υπο γωνία στο πλάι του κυλίνδρου) όπως ακριβώς συμβαίνει στα dohc.
Αφετέρου το σύστημα επιτρέπει και ελέγχει εύκολα τις 4 βαλβίδες ανα κύλινδρο(αποδοση ψιλών στροφών)
Συνεπώς σε σχέση με εναν dohc έχουμε και εδώ ύπαρξη μπουζί στην κορυφή, 4 βαλβίδες έκαστος, αλλα με σημαντικά λιγότερο βάρος κινητήρα που γίνεται πιο αποτελεσματικό στην ελαστικότητα του στις χαμηλές στροφές(εναντι του dohc πάντα).
Δείτε το σχετικό βιντεάκι
https://www.youtube.com/watch?v=GKsQ...eInternational
you rise you fall you're down then you rise again
Με τη σημερινή τιμή βενζίνης? Εύκολα οποιοσδήποτε θα διάλεγε το δικύλινδρο. Αν εξαιρέσεις τη διαφορά ιπποδύναμης το δικύλινδρο βγαίνει πούπουλο, σχεδόν 30 κιλά ελαφρύτερο απο ένα τετρακύλινδρο Χορνετ. Βάλε και πολύ μειωμένες θερμοκρασίες. Το made in Japan σίγουρα είναι ένα θέμα που όμως ελάχιστοι κοιτάνε πια. Νομίζω μόνο το NC και το CBR κατασκευάζονται Japan πλέον, ίσως και το Africa αλλα δεν είμαι σίγουρος.
Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE
Καλά νομίζω εννοείται ότι η κεφαλή που οδηγεί καλύτερα τις 4 βαλβίδες όσων αφορά την απόδοση ψηλά είναι αυτή με τους διπλούς εκκεντροφόρους
Συνεπώς τα sport Ι4 θα συνεχίσουν ως έχουν και καλώς θα κάνουν.
Το μοτερ όμως του CB500X/R/F χρησιμοποιεί παράταιρα dohc κεφαλή ενώ έχει ρυθμιστεί να στροφάρει μέχρι τις 8500rpm
Μια τέτοια αλλαγή με τον unicam θα έφερνε περισσότερα οφέλη από αυτό που είναι τώρα