Τι σχέση έχει το σινεμπλόκ με το ότι δεν πήγαινε βήμα. Το πολύ πολύ λόγω φθαρμένων σινεμπλόκ να είχε πολύ τζόγο.
Τι σχέση έχει το σινεμπλόκ με το ότι δεν πήγαινε βήμα. Το πολύ πολύ λόγω φθαρμένων σινεμπλόκ να είχε πολύ τζόγο.
.
[size=2pt]--- Πωλείται αμορτισέρ ΜΑΧΤΟΝ για GSXR K5 ---[/size]
[size=2pt]--- Πωλούνται διάφορα για TL1000R ---[/size]
Europe RULEZ !!! ...και για να μην ξεχνιόμαστε... FUCK USA
Απλως τα σινεμπλοκ ειχαν λιωσει εντελως. Ειχε πολυ πλακα παντως. Και εμενα μου εκανε εντυπωση.Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
![]()
Μπαμπα μην πεφτεις !!!!
Είναι αλήθεια ότι η κίνηση μεταφέρεται από τη γραναζιέρα στο "σινεμπλόκ" και από εκεί στον τροχό, αν δεν έχεις τα "σινεμπλόκ" στη θέση τους ή είναι τελειωμένα, δεν πατάει πουθενά η γραναζιέρα οπότε γυρνάει τρελά. Υποθέτω το θέμα είναι να έχει τζόγο σε αποδεκτό επίπεδο και πουθενά δεν λέει στο manual πόσο είναι αυτό και πότε θεωρούνται φαγωμένα.
Δεν ισχύει αυτό που λες.Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
Είναι αλήθεια ότι η κίνηση μεταφέρεται από τη γραναζιέρα στο "σινεμπλόκ" και από εκεί στον τροχό, αν δεν έχεις τα "σινεμπλόκ" στη θέση τους ή είναι τελειωμένα, δεν πατάει πουθενά η γραναζιέρα οπότε γυρνάει τρελά.![]()
![]()
Τα σινεμπλόκ (Νο8 στο σχήμα) μπαίνουν μέσα στην γραναζιέρα (Νο12 στο σχήμα) και αυτά όλα μαζί μπαίνουν μέσα στην ζάντα.
Ουσιαστικά και η γραναζιέρα έχει μεταλλικά τμήματα μέσα στην ζάντα που ακόμη και ζωρίς συνεμπλόκ δίνουν κίνηση. Τα συνεμπλόκ απλά παρεμβάλονται μεταξύ των 2 μεταλλικών τμημάτων (γραναζιέρας και ζάντας) σαν αποσβεστήρας ομαλοποίησης της μετάδοσης.
Εαν ανοίξεις την γραναζιέρα σου θα το δείς ότι και χωρίς καθόλου συνεμπλόκ μπορείς να προχωρήσεις. Δεν αντέχουν τα συνεμπλόκ από μόνα τους να μεταφέρουν κίνηση από ενα τμήμα σε ενα άλλο. Λάστιχα είναι και μόνο σε συμπίεση λειτουργούν και όχι σε έλξη ή διάτμηση.
Η μόνη περίπτωση να έπαιξε το προηγούμενο σκηνικό είναι να είχε τοποθετήσει πατέντα συνεμπλόκ πιο παχιά σε πλάτος τα οποία και έκαναν την γραναζιέρα να εξέχει από την θέση της και αυτά με την σειρά τους κόπηκαν μιας και δεν αντέχουν.
![]()
![]()
![]()
.
Αν ανοίξεις τη ζάντα και βγάλεις τη γραναζιέρα θα δεις ότι είναι σε σχήμα V τα "σινεμπλόκ" οπότε στην επιτάχυνση συμπιέζεται ο ένας κλάδος, στην επιβράδυνση ο άλλος και πάντα λειτουργούν συμπιεζόμενα. Έλξη δεν είναι δυνατόν να υφίσταται δεδομένου ότι δεν υπάρχει σταθερή σύνδεση ανάμεσα στο "σινεμπλόκ", τη γραναζιέρα και τη ζάντα. Διάτμηση πιθανόν να υπάρξει στο κάτω τμήμα του V αν φαγωθεί τόσο πολύ το "σινεμπλόκ" ώστε οι μετακινήσεις του μέσα στην θήκη του να γίνουν μεγάλες, αλλά το κάτω κομμάτι που ενώνει τα δύο σκέλη του V δεν συμμετέχει στην απόσβεση έτσι και αλλιώς. Και έχοντας δει τα διάκενα ανάμεσα στην ζάντα και την γραναζιέρα, πιθανολογώ ότι χωρίς "σινεμπλόκ" θα φέρει μερικά εκατοστά στροφή η γραναζιέρα, μετά θα κουρέψει τα μεταλλικά ελάσματα τα δικά της ή της ζάντας, ότι είναι πιο μαλακό, και μετά θα μείνεις εκεί να χαζεύεις το τοπίο...Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Λάστιχα είναι και μόνο σε συμπίεση λειτουργούν και όχι σε έλξη ή διάτμηση.
Δεν υπάρχει περίπτωση να κουρέψει τίποτε ακόμη κι αν βγάλεις τα συνεμπλόκ τελείως η μετάδοση θα παίζει κανονικά. Σαν λατέρνα μεν, αλλά θα εξακολουθείς να έχεις μετάδοση.
.
Για πολύ λίγο, μέχρι να γίνουν όλα κομμάτια.Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Δεν υπάρχει περίπτωση να κουρέψει τίποτε ακόμη κι αν βγάλεις τα συνεμπλόκ τελείως η μετάδοση θα παίζει κανονικά. Σαν λατέρνα μεν, αλλά θα εξακολουθείς να έχεις μετάδοση.![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
απο thread περι του τι αλυσογραναζα να βαλει ο φιλος στο bandit του
θα καταληξη σε διαμαχη για σινεμπλοκ
Μπα ΛΟΛ το θέμα είναι πως ότι και να βάλει, το ίδιο είναι...Ότι βρει σε φτηνότερη λύση. Διαφορά από αλυσίδα δεν θα καταλάβει, εκτός από την τσέπη. Αν και -χωρίς να βάζω και το χέρι στη φωτιά- το υδρόψυκτο 650 έχει 525 αλυσίδα πλέον.
Είδα και αυτό... http://www.banditmaniashop.co.uk/gsf650-07--on-53-c.asp
εμενα τα μαμα κρατυσαν 37000 χλμ
εβαλα ξανα τα ιδια.![]()
GSF 650 N
Μαλλον αυτο επεξε στην περιπτωση που ανεφερα. Το οτι ηταν και κινεζικη παπια αλλοςΑρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Για πολύ λίγο, μέχρι να γίνουν όλα κομμάτια.![]()
ενας λογος να ειχε κουρεψει και τα μεταλλα πανευκολα και εγινε οτι εγινε.
![]()
Μπαμπα μην πεφτεις !!!!
Καλησπέρα πάιδες!!!Συγνωμή για την καθυστέρηση στην απάντηση μου.Η μαμά πατρίδα βλέπεται με ταλαιπωρεί....Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
Φίλε Kyko εμείς φοράμε 530 αλυσίδαΚαι αλουμίνιο γρανάζι στα κιλά του Bandit θα χαιρετήσει πολύ πολύ γρήγορα...
Ζαχαρία ΜΟΝΟ δύο τεντώματα στις 18,000 χιλιόμετρα; Την ψιλοχοντρομάμησες την κακόμοιρη! Από την άλλη, και εγώ που την τεντώνω "τακτικά" δεν βγάζει και πολλά παραπάνω, στις 22-24000 θέλει πέταμα. Τέλος πάντων, με το καλό την επόμενηΕγγύηση στην αλυσίδα δεν παίζει γιατί είναι αναλώσιμο. Ο pektis προτείνει DID με μαμά μπροστινό γρανάζι εμένα μου αρέσει και η Regina αλλά έχει ένα "ζουζούνισμα" όπως γυρίζει, ίσως φταίει και το ότι έχει Xrings και όχι Orings. Γρανάζια έχω βάλει AFAM, JT και τελευταία κάτι άσχετα ιταλικά, δεν έχω δει διαφορά σε ζωή αλυσίδας... Μιά φορά το χρόνο την αλλάζω.
Πέτρο μα το Θεό δεν μπορώ να καταλάβω πως βγάζετε τόσα και περισσότερα χιλιόμετρα μερικοί. Κάτι κάνω πολύ λάθος...
Όσον αφορά τη συντήρηση της αλυσίδας, κάνω το εξής: μία φορά το μήνα την καθαρίζω με παραφηνέλαιο ( από φαρμακείο, αυτό που χρησιμοποιούν οι φυσικοθεραπευτές, 4 ευρώ το λίτρο...) με αποτέλεσμα να φεύγον όλα τα άχρηστα πλέον λαδια τα οποία εχουν ξεραθεί πάνω στην αλυσίδα και εμποδίζουν την σωστή λιπανσή της.
Επίσης προσπαθώ να τη λαδώνω όσες περισσότερες φορές είναι δυνατόν , με βαλβολίνη 80-90, ξέρετε πινελάκι και τα λοιπα.... αλλά αξίζει από ότι φαίνεται!!
εγώ στα 29.000χλμ. έχω τεντώσει 3 φορές την αλύσιδα!!!
Μήπως το συχνό τεντωμα την φθείρει περισσότερο???δηλαδή κάθε φορα amyroukai χρειαζόταν όντως τέντωμα???
Κοίτα μην φανταστείς ότι είμαι ο τακτικότερος λιπαντής και καθαριστής αλυσίδας. Καθαρίζω κάθε... Όποτε γεμίζει μπίχλα και δεν βαριέμαι. Παραφινέλαιο έχω δοκιμάσει αλλά δεν μου φάνηκε να καθαρίζει ιδιαίτερα καλά, σαφώς λιγότερα από το Motul.
Τέντωμα της κάνω όποτε την ακούω να κοπανιέται στο ψαλίδι, πάλι δηλαδή όχι όποτε "πρέπει" αλλά το χρειάζεται σίγουρα... Γενικά αν εξαιρέσεις καίρια αναλώσιμα (λάστιχα-τακάκια) και το μοτέρ που το συντηρώ ευλαβικά, με τα υπόλοιπα "τακτικά" είμαι χύμας.
Όντως 525 φοράει το υγρόψυκτο!!!!
Άντε να δούμε τι θα βάλω τελικά!
http://boomboomaround.blogspot.com/
Το επαναφερω το θεμα και αρωταω![]()
Ξερει κανεις καμια καλη πηγη (εξωτερικο) για αλυσιδα/γραναζια ?
![]()
Μπαμπα μην πεφτεις !!!!