Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 46

Θέμα: Αλυσιδογράναζα

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Τι σχέση έχει το σινεμπλόκ με το ότι δεν πήγαινε βήμα. Το πολύ πολύ λόγω φθαρμένων σινεμπλόκ να είχε πολύ τζόγο.

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
    Τι σχέση έχει το σινεμπλόκ με το ότι δεν πήγαινε βήμα. Το πολύ πολύ λόγω φθαρμένων σινεμπλόκ να είχε πολύ τζόγο.
    Απλως τα σινεμπλοκ ειχαν λιωσει εντελως. Ειχε πολυ πλακα παντως. Και εμενα μου εκανε εντυπωση.

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Είναι αλήθεια ότι η κίνηση μεταφέρεται από τη γραναζιέρα στο "σινεμπλόκ" και από εκεί στον τροχό, αν δεν έχεις τα "σινεμπλόκ" στη θέση τους ή είναι τελειωμένα, δεν πατάει πουθενά η γραναζιέρα οπότε γυρνάει τρελά. Υποθέτω το θέμα είναι να έχει τζόγο σε αποδεκτό επίπεδο και πουθενά δεν λέει στο manual πόσο είναι αυτό και πότε θεωρούνται φαγωμένα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
    Είναι αλήθεια ότι η κίνηση μεταφέρεται από τη γραναζιέρα στο "σινεμπλόκ" και από εκεί στον τροχό, αν δεν έχεις τα "σινεμπλόκ" στη θέση τους ή είναι τελειωμένα, δεν πατάει πουθενά η γραναζιέρα οπότε γυρνάει τρελά.
    Δεν ισχύει αυτό που λες.

Τα σινεμπλόκ (Νο8 στο σχήμα) μπαίνουν μέσα στην γραναζιέρα (Νο12 στο σχήμα) και αυτά όλα μαζί μπαίνουν μέσα στην ζάντα.

Ουσιαστικά και η γραναζιέρα έχει μεταλλικά τμήματα μέσα στην ζάντα που ακόμη και ζωρίς συνεμπλόκ δίνουν κίνηση. Τα συνεμπλόκ απλά παρεμβάλονται μεταξύ των 2 μεταλλικών τμημάτων (γραναζιέρας και ζάντας) σαν αποσβεστήρας ομαλοποίησης της μετάδοσης.

Εαν ανοίξεις την γραναζιέρα σου θα το δείς ότι και χωρίς καθόλου συνεμπλόκ μπορείς να προχωρήσεις. Δεν αντέχουν τα συνεμπλόκ από μόνα τους να μεταφέρουν κίνηση από ενα τμήμα σε ενα άλλο. Λάστιχα είναι και μόνο σε συμπίεση λειτουργούν και όχι σε έλξη ή διάτμηση.

Η μόνη περίπτωση να έπαιξε το προηγούμενο σκηνικό είναι να είχε τοποθετήσει πατέντα συνεμπλόκ πιο παχιά σε πλάτος τα οποία και έκαναν την γραναζιέρα να εξέχει από την θέση της και αυτά με την σειρά τους κόπηκαν μιας και δεν αντέχουν.

Λάστιχα είναι και μόνο σε συμπίεση λειτουργούν και όχι σε έλξη ή διάτμηση.
    Αν ανοίξεις τη ζάντα και βγάλεις τη γραναζιέρα θα δεις ότι είναι σε σχήμα V τα "σινεμπλόκ" οπότε στην επιτάχυνση συμπιέζεται ο ένας κλάδος, στην επιβράδυνση ο άλλος και πάντα λειτουργούν συμπιεζόμενα. Έλξη δεν είναι δυνατόν να υφίσταται δεδομένου ότι δεν υπάρχει σταθερή σύνδεση ανάμεσα στο "σινεμπλόκ", τη γραναζιέρα και τη ζάντα. Διάτμηση πιθανόν να υπάρξει στο κάτω τμήμα του V αν φαγωθεί τόσο πολύ το "σινεμπλόκ" ώστε οι μετακινήσεις του μέσα στην θήκη του να γίνουν μεγάλες, αλλά το κάτω κομμάτι που ενώνει τα δύο σκέλη του V δεν συμμετέχει στην απόσβεση έτσι και αλλιώς. Και έχοντας δει τα διάκενα ανάμεσα στην ζάντα και την γραναζιέρα, πιθανολογώ ότι χωρίς "σινεμπλόκ" θα φέρει μερικά εκατοστά στροφή η γραναζιέρα, μετά θα κουρέψει τα μεταλλικά ελάσματα τα δικά της ή της ζάντας, ότι είναι πιο μαλακό, και μετά θα μείνεις εκεί να χαζεύεις το τοπίο...

Δεν υπάρχει περίπτωση να κουρέψει τίποτε ακόμη κι αν βγάλεις τα συνεμπλόκ τελείως η μετάδοση θα παίζει κανονικά. Σαν λατέρνα μεν, αλλά θα εξακολουθείς να έχεις μετάδοση.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Δεν υπάρχει περίπτωση να κουρέψει τίποτε ακόμη κι αν βγάλεις τα συνεμπλόκ τελείως η μετάδοση θα παίζει κανονικά. Σαν λατέρνα μεν, αλλά θα εξακολουθείς να έχεις μετάδοση.
    Για πολύ λίγο, μέχρι να γίνουν όλα κομμάτια.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Racefit Growler...τελος!!
    απο thread περι του τι αλυσογραναζα να βαλει ο φιλος στο bandit του
    θα καταληξη σε διαμαχη για σινεμπλοκ

Μπα ΛΟΛ το θέμα είναι πως ότι και να βάλει, το ίδιο είναι... Ότι βρει σε φτηνότερη λύση. Διαφορά από αλυσίδα δεν θα καταλάβει, εκτός από την τσέπη. Αν και -χωρίς να βάζω και το χέρι στη φωτιά- το υδρόψυκτο 650 έχει 525 αλυσίδα πλέον.

Είδα και αυτό... http://www.banditmaniashop.co.uk/gsf650-07--on-53-c.asp

Μελος Συμμοριας Το avatar του/της K5_N
    εμενα τα μαμα κρατυσαν 37000 χλμ
    εβαλα ξανα τα ιδια.
    GSF 650 N

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Για πολύ λίγο, μέχρι να γίνουν όλα κομμάτια.
    Μαλλον αυτο επεξε στην περιπτωση που ανεφερα. Το οτι ηταν και κινεζικη παπια αλλος
    ενας λογος να ειχε κουρεψει και τα μεταλλα πανευκολα και εγινε οτι εγινε.

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peter86
    Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
    Φίλε Kyko εμείς φοράμε 530 αλυσίδα Και αλουμίνιο γρανάζι στα κιλά του Bandit θα χαιρετήσει πολύ πολύ γρήγορα...

Ζαχαρία ΜΟΝΟ δύο τεντώματα στις 18,000 χιλιόμετρα; Την ψιλοχοντρομάμησες την κακόμοιρη! Από την άλλη, και εγώ που την τεντώνω "τακτικά" δεν βγάζει και πολλά παραπάνω, στις 22-24000 θέλει πέταμα. Τέλος πάντων, με το καλό την επόμενη Εγγύηση στην αλυσίδα δεν παίζει γιατί είναι αναλώσιμο. Ο pektis προτείνει DID με μαμά μπροστινό γρανάζι εμένα μου αρέσει και η Regina αλλά έχει ένα "ζουζούνισμα" όπως γυρίζει, ίσως φταίει και το ότι έχει Xrings και όχι Orings. Γρανάζια έχω βάλει AFAM, JT και τελευταία κάτι άσχετα ιταλικά, δεν έχω δει διαφορά σε ζωή αλυσίδας... Μιά φορά το χρόνο την αλλάζω.

Πέτρο μα το Θεό δεν μπορώ να καταλάβω πως βγάζετε τόσα και περισσότερα χιλιόμετρα μερικοί. Κάτι κάνω πολύ λάθος...
    Καλησπέρα πάιδες!!!Συγνωμή για την καθυστέρηση στην απάντηση μου.Η μαμά πατρίδα βλέπεται με ταλαιπωρεί....
    Όσον αφορά τη συντήρηση της αλυσίδας, κάνω το εξής: μία φορά το μήνα την καθαρίζω με παραφηνέλαιο ( από φαρμακείο, αυτό που χρησιμοποιούν οι φυσικοθεραπευτές, 4 ευρώ το λίτρο...) με αποτέλεσμα να φεύγον όλα τα άχρηστα πλέον λαδια τα οποία εχουν ξεραθεί πάνω στην αλυσίδα και εμποδίζουν την σωστή λιπανσή της.
    Επίσης προσπαθώ να τη λαδώνω όσες περισσότερες φορές είναι δυνατόν , με βαλβολίνη 80-90, ξέρετε πινελάκι και τα λοιπα.... αλλά αξίζει από ότι φαίνεται!!
    εγώ στα 29.000χλμ. έχω τεντώσει 3 φορές την αλύσιδα!!!
    Μήπως το συχνό τεντωμα την φθείρει περισσότερο???δηλαδή κάθε φορα amyroukai χρειαζόταν όντως τέντωμα???

Κοίτα μην φανταστείς ότι είμαι ο τακτικότερος λιπαντής και καθαριστής αλυσίδας. Καθαρίζω κάθε... Όποτε γεμίζει μπίχλα και δεν βαριέμαι. Παραφινέλαιο έχω δοκιμάσει αλλά δεν μου φάνηκε να καθαρίζει ιδιαίτερα καλά, σαφώς λιγότερα από το Motul.

Τέντωμα της κάνω όποτε την ακούω να κοπανιέται στο ψαλίδι, πάλι δηλαδή όχι όποτε "πρέπει" αλλά το χρειάζεται σίγουρα... Γενικά αν εξαιρέσεις καίρια αναλώσιμα (λάστιχα-τακάκια) και το μοτέρ που το συντηρώ ευλαβικά, με τα υπόλοιπα "τακτικά" είμαι χύμας.

Παλαιό μέλος
    Όντως 525 φοράει το υγρόψυκτο!!!!

Άντε να δούμε τι θα βάλω τελικά!
    http://boomboomaround.blogspot.com/

Το επαναφερω το θεμα και αρωταω

Ξερει κανεις καμια καλη πηγη (εξωτερικο) για αλυσιδα/γραναζια ?

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2018, 10:40
  2. Αλυσιδογραναζα ποια??
    από gskrekos στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 07/09/2007, 00:03
  3. Αλυσιδογράναζα, τοσο μεγαλη διαφορα τιμης?
    από froulis στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2007, 16:10
  4. Αλυσιδογράναζα...
    από Maira στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 16/05/2006, 11:05
  5. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 14/02/2006, 23:31

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε