[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Aν στην εκδρομή του Μάνου είχες την δυνατότητα να πας με μία από τις δύο, με ποια θα πήγαινες ?
Aν στην εκδρομή του Μάνου είχες την δυνατότητα να πας με μία από τις δύο, με ποια θα πήγαινες ?
Με τη μοτοσικλέτα μπορεί να σκοτωθείς είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζήσεις το χρόνο που σου έχει παραχωρηθεί
Άντε γεια... Blog
Ενδιαφέρον. Είχα ένα MT-03 για μερικούς μήνες οπότε έχω δει την αίσθηση του μοτέρ και κάτι μου έλειπε. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω αλλά πιθανόν να το διορθώνουν οι παραπάνω αλλαγές.Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Τιποτε που δεν ξερεις ηδη, καταργηση σνορκελ εισοδου στο φιλτροκουτι, φιλτρο αερα, εξατμιση και PC. Απλα ενω σε αλλες μηχανες δεν βλεπεις μεγαλη βελτιωση (εως και καθολου, βλεπε βστρομ) στο τενερε ο κινητηρας ξυπναει και γινεται πολυ απολαυστικος. Σε απολυτα νουμερα γυρω στα +7 αλογα (αναλογα την εξατμιση, φιλτρο κλπ), αλλα η αισθηση (που τελικα μετραει) ειναι οτι οδηγεις αλλη μηχανη.
Εξατμιση κανει οποιαδηποτε για μεγαλο μονοκυλινδρο η δικυλινδρο και βρισκεις με 100 ευρω, αλλα 50-100 για να την προσαρμοσεις σε ενα εξατμισα, φιλτρο 100 ευρω και το PC με ενα καλο χαρτη τα υπολοιπα.
Με το Tenere. Γενικά προτιμώ το Tenere. Ή για να το θέσω καλύτερα ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το Dakar. Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό. Το threadάκι το άρχισα όχι για να αποφασίσω τι θα πάρω (έχετε καταλάβει οτι αλλάζω γνώμη πιο συχνά από εσώρουχαΑρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Aν στην εκδρομή του Μάνου είχες την δυνατότητα να πας με μία από τις δύο, με ποια θα πήγαινες ?) αλλά για να δω γνώμες και μπας και ακούσω τίποτα που δεν ήξερα. Η "μεταμόρφωση" του 660 για παράδειγμα βοηθάει στο να πιστέψω ότι δεν θα ξενερώσω με ένα μονοκύλινδρο στους πρώτους 3 μήνες.
Ωραίες απαντήσεις πάντως!![]()
Με το Tenere. Γενικά προτιμώ το Tenere. Ή για να το θέσω καλύτερα ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το Dakar.
Άρα να υποθέσω πως θα ακολουθούσες και την χωμάτινη διαδρομή. Αν ''έπεσα μέσα'' και σ΄αυτό, νομίζω πως έχεις απαντήσει ήδη στην ερώτησή σου.![]()
Με τη μοτοσικλέτα μπορεί να σκοτωθείς είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζήσεις το χρόνο που σου έχει παραχωρηθεί
Άντε γεια... Blog
Μέσα έπεσες.
Γενικά υπάρχει μια εσωτερική διαμάχη μεταξύ της επιθυμίας για επιστροφή στο χώμα και της ξενέρας που θα τρώω στις ασφάλτινες βόλτες. Γι' αυτό ιδανικά θα ήθελα ένα F800GS, πιστεύω πως θα με καλύψει και στα 2. Θέλει κανένας να ανταλλάξει ένα με το δεξί νεφρό μου + διαφορά από μέρους μου;
Γενικότερα μην προσπαθείτε να μου βρείτε τι να πάρω, χάνετε τον χρόνο σας. Εδώ έχω κάνει τον gixxerpap να απηυδήσει.
Από τα 2 πάντως, αν τα χρήματα δεν έπαιζαν ρόλο, το Tenere θα έπερνα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Μέσα έπεσες.
Γενικά υπάρχει μια εσωτερική διαμάχη μεταξύ της επιθυμίας για επιστροφή στο χώμα και της ξενέρας που θα τρώω στις ασφάλτινες βόλτες. Γι' αυτό ιδανικά θα ήθελα ένα F800GS, πιστεύω πως θα με καλύψει και στα 2. Θέλει κανένας να ανταλλάξει ένα με το δεξί νεφρό μου + διαφορά από μέρους μου;
Γενικότερα μην προσπαθείτε να μου βρείτε τι να πάρω, χάνετε τον χρόνο σας. Εδώ έχω κάνει τον gixxerpap να απηυδήσει.
Από τα 2 πάντως, αν τα χρήματα δεν έπαιζαν ρόλο, το Tenere θα έπερνα.
κάποιες σκόρπιες παρατηρήσεις
-για να ευχαριστηθείς και τα δυο σε χωμάτινα ταξίδια, θα τους βάλεις χωμάτινα λάστιχα, οπότε αναγκαστικά θα ταξιδευεις το πολύ 120-130 οπότε δεν θα σου λείψουν ιδιαίτερα τα παραπάνω άλογα. Μπορείς όμως να κοντύνεις ελαφρώς την τελική μετάδοση...
-με την τιμή της βενζίνης στα υψη θα αφηνα μαμα το τενερε αφού ειναι εξαιρετικά οικονομικό...
-η σελα του ντακάρ ειναι πολύ ανετη και για τους δυο, ενώ στο τενερε του συνεπιβατη ειναι απλώς ανεκτή.
-οποιο και να πάρεις θα το καταευχαριστηθείς, αυτά ειναι τα ιδανικά μηχανάκια να γυρίσεις την Ελλάδα (και οχι μονο) αφού δεν λένε οχι πουθενα.
Αμα ειναι να δώσεις νεφρό για το 800, δώσε μισό ακόμα και πήγαινε σε 990. Θα το χαρείς τόσο πολύ που θα soy φυτρώσουν καινούργια.![]()
Απο τα δύο που έβαλες δεν υπάρχει ευκολη επιλογή, ειναι πολύ καλά μηχανάκια με το Ντακαρακι πιο ανετο σε ταξιδι και το Τενερε πιο "οφ". Δεν υπάρχει νικητής σε αυτά, αν και τα λιγα άλογα που βγαζει το τενερε ειναι γερό μείον...
Αλλού ειναι το πρόβλημα
Απο τη στιγμή που δεν έχεις αποφασίσει για ποιό λογο θες μηχανή, θα παιδεύεσαι....Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
[...]Γενικά υπάρχει μια εσωτερική διαμάχη [...]
Και θα περνάει ο καιρός
Και θα πηγαινεις στα ΔΣ
Και θα βλέπεις βόλτες
και, και...
Μην το ψάχνεις άλλο, κανε μια κίνηση να ξεκολήσεις, μηχανή είναι οχι σπίτι
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Σύντομα, σύντομα...Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Μην το ψάχνεις άλλο, κανε μια κίνηση να ξεκολήσεις, μηχανή είναι οχι σπίτι
![]()
![]()
Άυριο πουλάω το τρακαρισμένο και θα έχω λίγο ρευστό. Βλέπωντας και κάνοντας.![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Γενικά υπάρχει μια εσωτερική διαμάχη μεταξύ της επιθυμίας για επιστροφή στο χώμα και της ξενέρας που θα τρώω στις ασφάλτινες βόλτες.
Δεν θα τρως ξενέρα. Ούτε εγώ περίμενα πως θα ταξιδεύει έτσι όπως ταξιδεύει. Για 7 ημέρες γύριζα στην Νότια Ιταλία με συνεπιβάτη. Ξέρω τι σου λέω.
Edit: Ούτε από την συνεπιβάτη υπήρχαν παράπονα.
![]()
Sent from me using a computer.
Ούτε σε ορεινό στροφιλίκι θα σε απογοητεύσει. Όσο μπορεί να το κάνει αυτό μια μηχανή με 21" εμπρός τροχό.
Εξάλλου εξαρτάται και από τα χέρια του καθενός.
http://www.youtube.com/watch?v=BY_ZB...rom=PL&index=0
χεχε
Νταξ για χώμα δεν λέω τίποτα.
http://www.youtube.com/watch?v=J8XUc...rom=PL&index=1
Το θέμα είναι πως δεν ξέρω πόσο καλή ή καλύτερη είναι η μπεμπα σε όλους αυτούς του τομείς.
Φίλε μου επειδή είχα το dakar 4.5 χρόνια και το πήγαινα και χώμα κανονικά!
Πάει μια χαρα στο χώμα....
Με ενα δόντι πιο κοντό γρανάζι εμπρός (15αρι δηλαδή), με αποστάτες τιμονιού (ανάλογα και τον σωματότυπο σου βέβαια) και λαστιχάκια michelin T63 πας ΠΑΝΤΟΥ!
Είχα φτιάξει και τις αναρτήσεις, είχα βάλει wp εμπρός και πλήρη επισκευη πίσω αλλα βέβαια αυτο το έκανα στα 70.000χλμ και μετά απο αρκετά χιλιόμετρα στο χώμα! Φυσικά το μηχανάκι πέταγε....:rotflmao:
Όσο για το βάρος και το τεπόζιτο που ειπαν παραπάνω, εχει πολύ καλό ζυγισμα το μηχανάκι καθώς το κέντρο βάρους είναι πιο χαμηλά απο άλλα που το εχουν κανονικά το τεπόζιτο....
Επίσης αν πέσει το μηχανάκι να ξέρεις ότι βρίσκουν κάτω μόνο τα μαρσπιέ και το αντίβαρο του τιμονιού! Τίποτε άλλο !
Και οπως είπαν οι κύριοι παραπάνω αν βάλεις χωμάτινα λάστιχα το πολύ 130 θα να το ανοίγεις γιατι μετά θα αρχίσει ο χορός....΄ οπότε το να μετράς την ιπποδύναμη και τους απόλυτους αριθμούς της είναι άτοπο!
Εμένα μου αρέσει παρα πολύ το tenere και αν ηταν στην αγορά τότε που διάλεξα το dakar ίσως να το αγόραζα! Αλλα περίμενα κάτι καλύτερο απ'την yamaha.... θεωρητικά είναι ο ανταγωνιστης (ηταν πιο σωστά) του dakar, και φυσικά παρουσιαστηκε στην αγορά 4 χρόνια μετά το BMW και το έβγαλαν πιο βαρύ και εντάξει για τους ιππους που εχει κάτι λιγότερους δε με πολυ ενδιαφερει αρκει να εχει ροπή...αλλα δυστυχώς δεν εχει ΑBS το οποίο το θεωρώ απαραίτητο στην Ελλάδα (και οχι μόνο βέβαια...)!
ΤΕΛΟΣ
Φίλε Konti πόσα χλμ έβγαλε ο μονοκύλινδρος? (Από περιέργεια ρωτάω)
Κρίμα πραγματικά που το σταμάτησε η bmw αυτό το μοντέλο. Αντί για το καινούριο f650gs που είναι 800 νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να έβγαζε κάτι πιο κοντά στο παλιό f650gs το οποίο τώρα ονομάζει g650gs. (Για να μην μπερδευόμαστε)
+ 1000000Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Κρίμα πραγματικά που το σταμάτησε η bmw αυτό το μοντέλο. Αντί για το καινούριο f650gs που είναι 800 νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να έβγαζε κάτι πιο κοντά στο παλιό f650gs το οποίο τώρα ονομάζει g650gs. (Για να μην μπερδευόμαστε)
Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."
XR
XTR
XJR
There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.
Εγω του έκανα 77.000χλμ σε ταξίδια, χώμα και πόλη! Τώρα ο καινούριος ιδιοκτήτης έχει φτάσει στα 80.000!Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Φίλε Konti πόσα χλμ έβγαλε ο μονοκύλινδρος? (Από περιέργεια ρωτάω)
Κοίτα τώρα πια σ'αυτη την κατηγορία των μονοκύλινδρων "travel enduro" είναι μόνο το tenere! Το 800 δεν παίζει σάυτη την κατηγορία για πολλούς λόγους και κυρίως λόγο τιμής€€€![]()
ΤΕΛΟΣ