Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 35 από 35

Θέμα: Eθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    "Ελληνικόν Μονοπώλιον"
    Ο παλιός είν' αλλιώς
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Eθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Ασε τί εννοώ εγω και πες μου εσύ τι εννοείς.

Στο πρακτικο επιπεδο. Υπαρχουν 1000, είμαστε 10, αναδιανομή. Πώς; 100 ο καθένας; απο 200 οι δυο και απο 75 οι υπόλοιποι 8;

Ποιός θα αποτιμήσει το 1000;

Ποιός θα κρίνει ΤΙ αποτελεί εθνικό πλούτο προς αναδιανομή;

Τα χωράφια; Τα κτήματα; Τα σπιτια;

Ποιος θα αποφασισει τα κριτήρια αναδιανομής;

Θα τα δικαιουνται όλοι οι κατοικοι; Μονο οι έλληνες; Μονο οι έλληνες και οι νομιμοι μετανάστες; Μονο οι έλληνες και οι νομιμοι μετανάστες με 10+ χρονια στην Ελλαδα;

Εθνικός πλουτος. Ορυκτά. Θα αναδιανείμουμε τα κερδη της S&B απο τα μεταλεία Αμφισσας στο λαό; Απο πού θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι;

Θα κατασχέσουμε τα ακριβα κότερα να τα κανουμε κατοικίες;

Τα κέρδ απο τον τουρισμό πώς θα μοιραστούν; Σε όλους; Ακομα κι εσύ που πουλάς κομπιούτερ θα παρεις μερίδιο απο τα ρουμςτουλετ στην Αμοργό;

Άλλες ιδέες;

Τώρα βρήκα λίγο χρόνο για να γράψω. Το λοιπόν για μένα το απλό μυαλό και απλό πολίτη που δεν σπούδασα οικονομικά, αλλά έστρωσα τον κώλο μου κάτω από τότε που άνοιξα την επιχείρησή μου, έστυψα το νιονιό μου και βάλθηκα να μελετάω νούμερα (μετά από 7 χρόνια μπορώ να πω ότι αρχίζω και τ α καταλαβαίνω), το σενάριο που προσπαθούμε τώρα δεν μου βγαίνει. Τα μηδενικά πολλά, η πίτα συγκεκριμένη κι όσο κι αν μειώσεις τις μερίδες τελικά όλοι θα μείνουν νηστικοί. Οπότε δεν κάθομαι να σκέφτομαι ουτοπικά πράγματα αλλά πάω στο πρακτέο και ζητάω λογικές κι εφαρμόσιμες λύσεις από αυτούς που έχουν τα εργαλεία (στη συγκεκριμένη περίπτωση οικονομολόγους και οικονομικούς αναλυτές), να κάτσουν να αποτιμήσουν, να αναδιανείμουν κλπ κλπ. Παρουσιάστε μου ένα εφικτό σενάριο κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι θα βάλουμε πλάτη. Ποσώς μ' ενδιαφέρει αν θα κατασχέσουν πολυτελή κότερα ή ότι άλλο, ούτε μπορώ να κάτσω ν' ακούω το παραμυθάκι που λένε όοοοολοι οι εργαζόμενοι σε τράπεζες (βασικά τους έχουν πει να το λένε _Ο ΚΟΛΗΤΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) ότι δεν τρέχει τπτ και λοιπές παπ@ρες. Το λένε για να σώσουν το τομάρι τους τώρα που το μαχαίρι έσπασε το απόστημα, όταν όμως ενεχειριάζανε την δικιά μου υποθηκευμένη περιουσία σε ξένες τράπεζες για να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια και θησαύριζαν στην πλάτη την δικιά μου, του πατέρα μου και λοιπών οφειλετών, δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη. Δεν θα τους λυπηθώ κιόλας.

Πάψτε λοιπόν να βρίσκετε μόνο προβλήματα (δεν είναι προσωπική μομφή) σε όποιες άλλες λύσεις προέρχονται από εξωτραπεζικά συστήματα, μη στηρίζετε "απριόρι" ότι σας σερβίρουν και προ πάντων μη λέτε στον κόσμο ότι η λύση στο πρόβλημα θα έρθει μέσα από αυτούς που το δημιούργησαν (πολύ Αριστερικίστικο ακούστηκε αυτό). Σαφώς και υπάρχουν λύσεις, επώδυνες δε λέω, αλλά λύσεις. Λύσεις με προβλήματα αλλά εφικτές και τα προβλήματα ξεπεράσιμα. Όρεξη και διάθεση να υπάρχει και λύσεις θα βρεθούν.

Τώρα που σφίξαν οι κώλοι για τις τράπεζες τώρα τους έπιασε πρεμούρα και τρέχουν, και απειλούν κι εκφοβίζουν και παρακαλούν (έπρεπε να ήσουν μπροστά χθες σε κατάστημα μεγάλης τράπεζας, που πήγα για να πάρω μπλοκ επιταγών, να δεις κατάντια η διευθύντρια του καταστήματος να γλύφει μεγαλοκεφαλαιούχο που ζήτησε και τελικά σήκωσε όλο του το κεφάλαιο) μόνο πίπ@ δεν του πήρε.

Τες πα οι κουβέντες αυτές γίνονται φάτσα μόστρα που λέει και ο πατέρας μου και όχι από απόσταση, να σου πω τα δικά μου να μου πεις τα δικά σου να διαφωνήσουμε αλλά και τελικά να καταλήξουμε κάπου.

Τα ακραία σενάρια δεν αποτελούν λύσεις για μένα, κάπου στη μέση βρίσκετε η λύση, όμως πρέπει να συμφωνήσεις θεωρώ ότι "πλέουμε σε πορεία σύγκρουσης" και αν δεν κάνουμε κάτι το βαπόρι θα βρει ξέρα.

Παρεμπιπτόντως ο Alex Jones (που πραγματικά απορώ πως ζει ακόμα) στο καινούριο video που έβγαλε στον αέρα, εξηγεί πολύ απλά και κατανοητά πως μετακομίζει μεγάλο μέρος του δανείου της Ελλάδας στις τσέπες εκείνων που μας το έδωσαν διαμέσου των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τώρα υπάρχει και η πιθανότητα να είμαι εγώ ο χαζός και να μην καταλαβαίνω και πολλά πολλά, γι' αυτό έχω εσάς τους καλούς μου φίλους να με διορθώνετε.

Συγνώμη για την πολυλογία μου

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή, «συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος». Ρίξτε μια ματιά στην κατανομή αυτού του δανείου:
    - Το δάνειο συμφωνείται στο 55% της ονομαστικής του αξίας, για να καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών, δηλαδή αυτομάτως τα 2.000.000 γίνονται 1.100.000 λίρες(!!!). Εμείς βέβαια πληρώναμε τόκους για 2.000.000.
    Από τα 1.100.000 κρατούνται προκαταβολικά:
    - Τόκοι δύο χρόνων 200.000 λίρες
    - Μεσιτικά 68.000 λίρες
    - Εξαγορά ομολογιών δανείου 212.000 λίρες
    - Συμβολαιογραφικά 13.700 λίρες
    - Έξοδα Ελλήνων (!) μεσαζόντων 15.487 λίρες.
    Από τα εναπομείναντα, στέλνονται στις ΗΠΑ 156.000 λίρες για την κατασκευή δύο φρεγατών. Τελικά κατασκευάστηκε μόνο μία, που ήρθε στην Ελλάδα μετά το τέλος της επανάστασης και την έκαψε ο Ανδρέας Μιαούλης με τα ίδια του τα χέρια την 1η Αυγούστου 1831 στο λιμάνι τού Πόρου, όταν επαναστάτησε κατά του Καποδίστρια και τα στρατεύματα τού Κυβερνήτη έκαναν γιουρούσι για να καταλάβουν τον εξεγερμένο στόλο. (Δεν το ξέρατε ούτε αυτό, έτσι
    Επίσης, 123.000 λίρες μένουν στην Αγγλία για την αγορά έξι πολεμικών πλοιαρίων. Πήραμε μόνο το «Καρτερία» μετά την επανάσταση. Συνεχίζουμε:
    - Για μισθοδοσία φιλέλληνα( Κόχραν 37.000 λίρες
    - Για αποπληρωμή πολεμοφοδίων 77.200 λίρες
    - Διάφοροι λογαριασμοί (;;!!) 47.000 λίρες
    Έτσι, από τα 2.000.000 χρυσές λίρες, έφθασαν τελικά στην Ελλάδα μόλις 190.000 λίρες. Αντί αυτά τα ελάχιστα που απόμειναν να πάνε στον αγώνα κατά των Τούρκων, κατασπαταλήθηκαν στον εμφύλιο που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στους Μωραϊτες και τους Ρουμελιώτες. Οι καπεταναίοι στρατολογούσαν κόσμο για να χτυπήσουν τους εσωτερικούς εχθρούς και πληρωνόντουσαν από τα λεφτά του δανείου. Άλλο πλιάτσικο κι εκεί, πέραν του γεγονότος ότι Έλληνες σκότωναν Έλληνες. Ο Γκούρας για παράδειγμα, είχε ένα σώμα εκατόν πενήντα ενόπλων, αλλά έκανε ψεύτικους καταλόγους για πεντακόσιους και τσέπωνε την μισθοδοσία και τα τροφεία τους. Το ίδιο και οι αντίπαλοι του.
    Όταν λοιπόν ο Καποδίστριας ανέλαβε Κυβερνήτης, έδωσε εντολή στον Πρόεδρο της επιτροπής οικονομικών Ανδρέα Κοντόσταυλο, να κάνει μια απογραφή (να και η πρώτη απογραφή στην ιστορία μας.) της περιουσίας του κράτους. Το κείμενο της επιτροπής ήταν λεπτομερέστατο και εξαιρετικά σύντομο. Περιείχε μία μόλις πρόταση:

«Κύριε Κυβερνήτα, εις το ταμείον του κράτους ευρέθη έν μόνο νόμισμα και αυτό κίβδηλον».

Πηγή που το εντόπισα σε βιβλιογραφία:

Μισελληνισμός, Ξενοκρατεία και Υποτέλεια, Κ.Σιμόπουλος , εκδόσεις Στάχυ.

Απο τα καλύτερα βιβλία με αναφορές ιστορικές και σε διάφορες πηγές της εποχής.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Μισελληνισμός, Ξενοκρατεία και Υποτέλεια, Κ.Σιμόπουλος , εκδόσεις Στάχυ.

Απο τα καλύτερα βιβλία με αναφορές ιστορικές και σε διάφορες πηγές της εποχής.
    +1 απέπαέ
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Κληρονομικό χάρισμα Το avatar του/της dukeandthecity
    επισης μπορεις να βρεις αρκετα στοιχεία και στο βιβλιο του Σταμπογλη "Ξένες επενδυσεις στην Ελλάδα"

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 10/06/2004, 20:42
  2. ΔΥΟ ΞΑΝΘΕς ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ...
    από nimbus στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2004, 18:00
  3. Βόλτα που σκότωσε δυο...
    από NLS στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2004, 00:30