Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 51

Θέμα: τι ντροπη

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Είναι λάθος να εξετάζετε πόσο κοστίζει χονδρική η σαμπρέλλα σε ένα μαγαζί και πόσο παραπάνω τη χρεώνει.Μέσα στην τιμή αυτή είναι τα ρεύματα-νοίκια-ΤΕΒΕ-τυχών υπάλληλος και το μεροκάματο του ιδιοκτήτη εν τέλει!
    Με την ίδια λογική κράζουν μια καφετέρια που χρεώνει 3€ το φραπέ ενώ της κοστίζει ελάχιστα μια κουταλιά καφές και λίγη ζάχαρη.Δεν είναι έτσι.

φανατικα ANTIFAνατικος! Το avatar του/της giannis21
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teo yzf r6 Προβολή μηνύματος
    καταρχας δεν ειμαι λιγο gay,αλλα ειμαι ψιλο σπαγκος :a13:
    για να μπει χέρι στη τσέπη, πρέπει έξω να έχει -5;;
    Καμία ιδέα δεν ευθύνεται για τους μαλάκες που την ενστερνίζονται..-Κωστάκης Ανάν-

http://www.tokoulouri.com/

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    Καποιος παραπανω ανεφερε τα stelpet. να ενημερωσω οτι ο κακομοιρης της γειτονιας σου δεν εχει το ιδιο τοναζ στις παραγγελιες ανταλλακτικων και φυσικα ουτε την ιδια χοντρικη με καποιον μεγαλεμπορο. οποτε το 5,5ε μπορει να ειναι για καποιον τιμη χονδρικης επειδη δεν εχει το -20% εκπτωση που καποιοι εχουν. κι οπως ειπε καποιος αλλος πιο πανω καποιοι αντισταθμιζουν με το κερδος του εμπρος τροχου τον χαμμενο εξτρα χρονο κι ιδρωτα του πισω. οποτε αν μια σαμπρελα εχει 5ε λιανικη η αλλαγη της μπροστα πρεπει να κανει 5ε+5=10ε κι η πισω 15ε? ο ξεμοδαντορος θα κανει αποσβεση με 2ε στην αλλαγη κερδος νομιζετε? τα νοικια τεβε φπα κλπ? κι αυτα απο 2ε? ενα δεκαρικο για καθε τροχο θεωρω οτι ειναι μια λογικη τιμη. τα 17ε ειναι πολλα αλλα και παλι επιφυλλασομαι για την μαρκα της σαμπρελας και την θεση του τροχου.

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Αυτό πάντα με εκνεύριζε....

Εκτός απο την δουλειά, πληρώνουμε και τη γνώση.

Αν σας φαίνονται πολλά 10€ για τη δουλειά του άλλου (και για φανερά ή κρυφά έξοδα που μόνο αυτός ξέρει) ανοίξτε ένα συνεργείο/λαστιχάδικο/ό.,τι θέλετε και καλές δουλειές.

Με αυτή τη λογική και μια χειρουργική επέμβαση μισής ώρας πόσο να κοστίζει και μας χρεώνουν κάτι χιλιάρικα;

Γιααα κάτσε ρε αδερφέ.....
    Τι γνώσεις έχει και χρειάζεται να αλλάξει κανείς μια σαμπρέλλα; Εκτός αν όλοι οι λαστιχάδες έχουν κάνα μεταπτυχιακό στη NASA....
    Πόσο του κοστίζει δηλαδή;
    Και επαναλαμβάνω:
    Άλλαξε μια ρημάδα κινέζικη σαμπρέλλα που την αγοράζει λεπτά -γιατί δεν αγοράζει 2-3 αλλά εκατοντάδες- και σε ελάχιστη ώρα ...ε, πόσο να χρεώσει την εργατώρα; 50€; 12 € (σαμπρέλλες+εργασία) θα έπρεπε να χρεώνει και για τις 2,τότε ναι,δίκαιο θα ήταν
    Απλά συμφωνώ με τις πιο πάνω απόψεις : όπου σε βρουν σε σφάζουν
    Αν ήταν έτσι γιατί δε τις χρεώνει όταν αλλάζει και λάστιχα; Χρειάζεται να σου πω γιατί;

Όσο για τη λογική της χειρουργικής επέμβασης συγκρινόμενη με το λαστιχά,με την ίδια λογική κάθε φορά που ακούω τέτοια πρέπει να με πληρώνουν....Και με την ίδια λογική αύριο είμαι εκατομμυριούχος και αγοράζω όλα τα λαστιχάδικα ή ότι άλλο μου αρέσει...

Και επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά : Ο ίδιος κάποτε είχε αν όχι τις καλύτερες,από τις πιο χαμηλές τιμές τριγύρω.... Και τότε είχε τεβε νοίκια κλπ αλλά ξέρεις τι; δε λερώνει πια τα χέρια του γι αυτό χρεώνει τόσα...Υπάρχουν μαγαζιά με πιο ακριβό νοίκι και ρεύμα και πιο χλιδάτα από αυτόν και χρεώνουν τα μισά....Όλη μέρα στο δρόμο είμαι και το κλατάρισμα στο παπί είναι ρουτίνα,αλλά να μην ακούω και μαλακίες του στυλ "τόσο παίρνω".

motomaniac όπως γράφω ΛΙΑΝΙΚΗ η συγκεκριμένη κινέζικη που βάζω συνέχεια γιατί αυτή δουλεύουν οι περισσότεροι (στο μπλε κουτι) έχει 2,5€ ΟΠΟΥ και να πας,οπότε 20€ για 2 σαμπρέλλες είναι απλώς πολλά....
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    ολοι εσεις που τοσο καλα τα ξερετε ολα, γιατι δεν τα κανετε μονοι σας? η μαλλον ανοιχτε λαστιχαδικα να κονομήσετε...

αν ερθω εγω και κοστολογησω τη δικη σας δουλεια (συμφωνα παντα με τις δικες μου θεωριες) θα μου πειτε ότι λεω μαλακιες και δεν είναι ετσι τα πραγματα.. εσεις γιατι το κανετε?

15 ευρω ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ είναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗ τιμη για αλλαγη σαμπρέλας (με υλικο της προκοπης εννοείται) από τη στιγμη που θα ασχοληθώ με το μπουρδελο σας (γιατι τα περισσοτερα παπια που εχω πιασει στα χερια μου μπουρδελα είναι) πανω από 20 λεπτα και θα πρεπει να βρισκω και λυσεις να ταιριαξω τα αταίριαστα που είναι τιγκα στη πατεντα... αμα δε σας αρεσει καντε τα μονοι σας..

(ενας λαστιχας που βαρεθηκε να διαβαζει μαλακιες...)

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nassosxlvbros Προβολή μηνύματος
    Τι γνώσεις έχει και χρειάζεται να αλλάξει κανείς μια σαμπρέλλα; Εκτός αν όλοι οι λαστιχάδες έχουν κάνα μεταπτυχιακό στη NASA....
    Και επαναλαμβάνω:
    Άλλαξε μια ρημάδα κινέζικη σαμπρέλλα που την αγοράζει λεπτά -γιατί δεν αγοράζει 2-3 αλλά εκατοντάδες- και σε ελάχιστη ώρα ...ε, πόσο να χρεώσει την εργατώρα; 50€; 12 € (σαμπρέλλες+εργασία) θα έπρεπε να χρεώνει και για τις 2,τότε ναι,δίκαιο θα ήταν
    Αν ήταν έτσι γιατί δε τις χρεώνει όταν αλλάζει και λάστιχα; Χρειάζεται να σου πω γιατί;
    ....
    Κοίτα να δεις... Δεν θα κάνουμε την τρίχα τριχιά αλλά όλο και κάτι ξέρει ένας λαστιχας... Πιθανώς και γι αυτό δεν κλαίς το καρέ σου ή τα γρανάζια του κιβωτίου σου...
    Πιθανώς να έχει αγοράσει και μηχανήματα.
    Πιθανώς να έχει και κανένα υπάλληλο, που μαύρη η ώρα κι η στιγμή που δίνει ψωμί σε κανένα παιδάκι κι αυτός "αράζει"...
    Πιθανώς να έχει νοίκια
    Πιθανώς να σου εβαλε και 24% ΦΠΑ
    Πιθανώς να έχει ΤΕΒΕ (ή όπως το λένε)
    Πιθανώς να έχει ΔΕΗ, Δημ Τελη κλπ
    Πιθανώς να έχει προκαταβολή φόρου
    Πιθανώς να θέλει να βγάλει μεροκάματο κι αυτός
    Πιθανώς τη σαμπρέλα να μην την αγοράζει λεπτά, έχεις δει τα τιμολόγια εσύ;

Πιθανώς βέβαια να έχεις εσύ δίκιο, οπότε ξαναλέω, γιατί δεν ανοίγεις εσύ ένα λαστιχάδικο;
    Με τις τιμές που λες, ουρές θα κάνουμε όλοι και εγώ πρώτος.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Banned
    Δεν καταλαβαινω γιατι διαφωνείτε....

πρωτη φορα ειναι που καποιος ασχετος με το αντικειμενο εχει rock solid αποψη....

μια ματια στο Ηαbemus θα σας πεισει.....

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Κοίτα να δεις... Δεν θα κάνουμε την τρίχα τριχιά αλλά όλο και κάτι ξέρει ένας λαστιχας... Πιθανώς και γι αυτό δεν κλαίς το καρέ σου ή τα γρανάζια του κιβωτίου σου...
    Πιθανώς να έχει αγοράσει και μηχανήματα.
    Πιθανώς να έχει και κανένα υπάλληλο, που μαύρη η ώρα κι η στιγμή που δίνει ψωμί σε κανένα παιδάκι κι αυτός "αράζει"...
    Πιθανώς να έχει νοίκια
    Πιθανώς να σου εβαλε και 24% ΦΠΑ
    Πιθανώς να έχει ΤΕΒΕ (ή όπως το λένε)
    Πιθανώς να έχει ΔΕΗ, Δημ Τελη κλπ
    Πιθανώς να έχει προκαταβολή φόρου
    Πιθανώς να θέλει να βγάλει μεροκάματο κι αυτός
    Πιθανώς τη σαμπρέλα να μην την αγοράζει λεπτά, έχεις δει τα τιμολόγια εσύ;

Πιθανώς βέβαια να έχεις εσύ δίκιο, οπότε ξαναλέω, γιατί δεν ανοίγεις εσύ ένα λαστιχάδικο;
    Με τις τιμές που λες, ουρές θα κάνουμε όλοι και εγώ πρώτος.

Πιθανόν και ναι
    Το σίγουρο είναι πως την επόμενη φορά το μενού έχει σαμπρέλλα κάτω από τη σέλα και επιτόπια επισκευή
    Σίγουρα ένα μαγαζί έχει πάγια έξοδα,αλλά υπάρχουν μαγαζιά κεντρικότερα πιο χλιδάτα με περισσότερα έξοδα και υπαλλήλους,και παίρνουν λιγότερα...Ψάξτε και λίγο,δεν είναι θέμα rock solid άποψης,απλά δεν ανέχομαι τη κοροιδία επί της κοροιδίας...
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    Και επαναλαμβάνω:

Όσο για τη λογική της χειρουργικής επέμβασης συγκρινόμενη με το λαστιχά,με την ίδια λογική κάθε φορά που ακούω τέτοια πρέπει να με πληρώνουν....Και με την ίδια λογική αύριο είμαι εκατομμυριούχος και αγοράζω όλα τα λαστιχάδικα ή ότι άλλο μου αρέσει...

Και επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά : Ο ίδιος κάποτε είχε αν όχι τις καλύτερες,από τις πιο χαμηλές τιμές τριγύρω.... Και τότε είχε τεβε νοίκια κλπ αλλά ξέρεις τι; δε λερώνει πια τα χέρια του γι αυτό χρεώνει τόσα...Υπάρχουν μαγαζιά με πιο ακριβό νοίκι και ρεύμα και πιο χλιδάτα από αυτόν και χρεώνουν τα μισά....Όλη μέρα στο δρόμο είμαι και το κλατάρισμα στο παπί είναι ρουτίνα,αλλά να μην ακούω και μαλακίες του στυλ "τόσο παίρνω".

motomaniac όπως γράφω ΛΙΑΝΙΚΗ η συγκεκριμένη κινέζικη που βάζω συνέχεια γιατί αυτή δουλεύουν οι περισσότεροι (στο μπλε κουτι) έχει 2,5€ ΟΠΟΥ και να πας,οπότε 20€ για 2 σαμπρέλλες είναι απλώς πολλά....
    εγω φιλε 2,5ε δεν μπορω να πουλησω επ'ουδενι λογω. ισως να ισχυει το περι ποσοτητας που ειπες. αλλα οι περισσοτεροι τοσο αγοραζουμε. ετσι για να σου φυγουν καποιες ιδεες. αλλα οπως κι οι αλλοι πανε ανοιξε μαγαζι η αλλαξε την μονος.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Πιθανόν και ναι
    Το σίγουρο είναι πως την επόμενη φορά το μενού έχει σαμπρέλλα κάτω από τη σέλα και επιτόπια επισκευή
    Σίγουρα ένα μαγαζί έχει πάγια έξοδα,αλλά υπάρχουν μαγαζιά κεντρικότερα πιο χλιδάτα με περισσότερα έξοδα και υπαλλήλους,και παίρνουν λιγότερα...Ψάξτε και λίγο,δεν είναι θέμα rock solid άποψης,απλά δεν ανέχομαι τη κοροιδία επί της κοροιδίας...
    Καλός ή κακός επαγγελματίας ο συγκεκριμένος πάντα έχεις την επιλογή να μην ξαναπας από το μαγαζί του. Όμορφα αντρίκια κοτσωνάτα. Δεν σε γουστάρω μεσιέ γιατί θεωρώ ότι με κλέβεις, γιατί δεν μου αρέσουν τα μούτρα σου κλπ κλπ. Τα υπόλοιπα άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Αυτό το σενάριο που ο καθένας κοστολογεί την δουλειά του άλλου με χαλάει και δεν μιλώ προσωπικά για σένα. Το κάνουν και οι δικοί μου πελάτες που έχουν κι ένα ατού ακόμα, έχουν "έναν φίλο που ξέρει και τους είπε ότι τόσο κάνει η δουλειά μου". Εγώ σαν Βασίλης πάντα ξεκαθαρίζω το τι ζητάω και πόσο κάνει το υλικό και αφήνω τον πελάτη ν' αποφασίσει.

Προχθές Παρασκευή μου ήρθε ένας λεβεντάκος με καμένο τροφοδοτικό και του έδωσα 3 εναλλακτικές για ανάλογης αξίας τροφοδοτικό. Ήθελε και να του το περάσω. Συνήθως δεν χρεώνω την αλλαγή τροφοδοτικού αλλά το μηχάνημά του είχε τα χάλια του από καλώδια κοκορέτσι, σκόνη και βρόμα, cpu cooler χτισμένο από την μπίχλα, την μητρική στερεωμένη με μία μόνο βίδα και άλλα όμορφα. Του είπα +15. Του φάνηκαν πολλά και είπε θα το κάνει μόνος του. Πλήρωσε, έφυγε. Επέστρεψε το Σάββατο με καμένο το καινούριο τροφοδοτικό, καμένη μητρική. Μάλλον θα του ερχόταν φτηνότερο αν το άφηνε. Μπροστά μου φίλος σε αλλαγή ελαστικού σε παπί του, ξεβούρτσισε το σπείρωμα της βίδας που κρατάει το μουαγιέ στα Χόντα. Παραδείγματα άπειρα.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Το κόστος λειτουργίας του γραφείου μου είναι 7€ την ώρα!

Με χαμηλό σχετικά ενοίκιο και χωρίς έξοδα μισθοδοσίας.

Μαγαζιά σε εμπορικούς δρόμους και με ένα άτομο προσωπικό έχουν κόστος πάνω από 11€ την ώρα.

Στο τέταρτο που θέλει για να αλλάξει δυο σαμπρέλες αναλογούν 2,75€ έξοδα.
    Κινέζικες σαμπρέλες από το "καλάθι" κόστισαν 1,90+

Αν λοιπόν χρεώνει 12€ όπως γράφτηκε παραπάνω:

ΦΠΑ 2,32
    Υλικά 1,90
    Λοιπά 2,75

Κέρδος προ φόρων 5,03
    Φόρος 1,46

Καθαρά κέρδη 3,57

Γράφτηκε ξανά:

Δεν είστε υποχρεωμένοι να καλύψετε τα έξοδα της Μιχαλακοπούλου.
    Κάντε έρευνα αγοράς -για το ίδιο ακριβές προϊόν- και προτιμήστε όποιον νομίζετε ότι σας συμφέρει.
    Βέβαια, δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές οι "μεγάλοι" είναι πιο φτηνοί. Έχει να κάνει με το πόσα τέτοια "15λεπτα" αποτελείται η μέρα τους.
    Think faster than you ride

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Καλός ή κακός επαγγελματίας ο συγκεκριμένος πάντα έχεις την επιλογή να μην ξαναπας από το μαγαζί του. Όμορφα αντρίκια κοτσωνάτα. Δεν σε γουστάρω μεσιέ γιατί θεωρώ ότι με κλέβεις, γιατί δεν μου αρέσουν τα μούτρα σου κλπ κλπ. Τα υπόλοιπα άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Αυτό το σενάριο που ο καθένας κοστολογεί την δουλειά του άλλου με χαλάει και δεν μιλώ προσωπικά για σένα. Το κάνουν και οι δικοί μου πελάτες που έχουν κι ένα ατού ακόμα, έχουν "έναν φίλο που ξέρει και τους είπε ότι τόσο κάνει η δουλειά μου". Εγώ σαν Βασίλης πάντα ξεκαθαρίζω το τι ζητάω και πόσο κάνει το υλικό και αφήνω τον πελάτη ν' αποφασίσει.

Προχθές Παρασκευή μου ήρθε ένας λεβεντάκος με καμένο τροφοδοτικό και του έδωσα 3 εναλλακτικές για ανάλογης αξίας τροφοδοτικό. Ήθελε και να του το περάσω. Συνήθως δεν χρεώνω την αλλαγή τροφοδοτικού αλλά το μηχάνημά του είχε τα χάλια του από καλώδια κοκορέτσι, σκόνη και βρόμα, cpu cooler χτισμένο από την μπίχλα, την μητρική στερεωμένη με μία μόνο βίδα και άλλα όμορφα. Του είπα +15. Του φάνηκαν πολλά και είπε θα το κάνει μόνος του. Πλήρωσε, έφυγε. Επέστρεψε το Σάββατο με καμένο το καινούριο τροφοδοτικό, καμένη μητρική. Μάλλον θα του ερχόταν φτηνότερο αν το άφηνε. Μπροστά μου φίλος σε αλλαγή ελαστικού σε παπί του, ξεβούρτσισε το σπείρωμα της βίδας που κρατάει το μουαγιέ στα Χόντα. Παραδείγματα άπειρα.
    Aς το κάνουμε λίγο πιο ενδιαφέρον το σενάριο.. έκανες εσύ την επισκευή με 15 ε και πάθαινε την ίδια ζημιά, πράγμα πολύ πιθανό, λόγω κακής γενικότερης κατάστασης μηχανήματος. Για κανά εξάμηνο δε θα'χες χρόνο για το μοτό, για να σετάρεις το νέο υπερυπολογιστή και να αποζημιώσεις την υλική και ηθική βλάβη του πελάτη.. (σ.σ δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Το κόστος λειτουργίας του γραφείου μου είναι 7€ την ώρα!
    ο λογιστής μου στον άγιο παντελεήμωνα με χρεώνει 20 ευρώ για μια δήλωση που του παίρνει 2 λεπτά να την κάνει.

φαντάζομαι το 30 τετραγωνικών γραφείο του θα έχει 10.000 ευρώ ενοίκιο το μήνα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    ο λογιστής μου στον άγιο παντελεήμωνα με χρεώνει 20 ευρώ για μια δήλωση που του παίρνει 2 λεπτά να την κάνει.

φαντάζομαι το 30 τετραγωνικών γραφείο του θα έχει 10.000 ευρώ ενοίκιο το μήνα.
    Φτηνός είναι.
    Think faster than you ride

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Αν πληρώνεις λογιστή για να σου συμπληρώνει μια δήλωση των 2 λεπτών, θα έλεγε κάποιος (δεν τον ξέρεις) ότι αξίζεις να σου παίρνει και 50€.
    Life begins at 45°.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τι ειναι αυτα ρε; Ντροπη!
    από MUSTILI στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 94
    Τελευταίο μήνυμα: 02/04/2014, 14:35
  2. Τι Θελουν οι γυναίκες !!!!
    από niko13g στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 15:50
  3. Ρε Τι Γινεται Οξω !!!