Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 92

Θέμα: Ρύθμιση αναρτήσεων νέου Tenere 660

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Λες να βρίσκει ο λαιμος της εξάτμισης στα σκαλιά ..???
    Στο τενεκε όχι αλλά για θυμήσου ποιός έκανε κολασμένο σεξ με εξάτμιση και μαντεμένιο παγκάκι ενώ οι άλλοι πίναν μπύρες.....:o :o :o

και ούτε καν κοίταγαν

You BETA believe...

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Kαι κάπου εδώ παρακαλούνται οι ιστορικοί του φόρουμ (ομάδες ανακύκλωσης και λοιπές εξτρεμιστικές οργανώσεις...) να ανατρέξουν σε παρελθούσες συζητήσεις όπου η επιμονή μου ως προς την ανεπάρκεια του αποστήρος του Χι Ταυ και η δικαιολογημένη δυσπιστία μου ως προς το βελτιωμένον του γκ/τενεκέ μεταφράζετο από την -τουλάχιστον τότε- αδαή μάζα ως 'υπερβολικές χωματινες ανησυχίες'.

:o :o :o

"Νάταν η ζήλεια ψώρα...θα γέμζε ούλ' η χώρα" ....έλεγε η γιαγιά μου.......
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    τι γελάς ρε ντιγκιντάγκα;

Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    "Νάταν η ζήλεια ψώρα...θα γέμζε ούλ' η χώρα" ....έλεγε η γιαγιά μου.......

Mόλις το διώξω, θα σε δώκω το οχλινς σε καλή τιμή....

You BETA believe...

Στο τενεκε όχι αλλά για θυμήσου ποιός έκανε κολασμένο σεξ με εξάτμιση και μαντεμένιο παγκάκι ενώ οι άλλοι πίναν μπύρες.....:o :o :o

και ούτε καν κοίταγαν

Όχι απλά κοίταγαν, σε θαυμάζαν κιόλας!!!

οχλινς κεράσι???

---Dum spiro, spero---

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12

Mόλις το διώξω, θα σε δώκω το οχλινς σε καλή τιμή....

Den ταιριάζει kardia μου στο ΧΤΖ.....
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Den ταιριάζει kardia μου στο ΧΤΖ.....
    Ε......

Στην XTR όμως μπαίνει κουτί... :o :a13:

@dirtbird:
    Μνήσθητί μου κύριε όταν το ζμπρώξεις
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Ωπππ ... τώρα σε είδα εσένα ...
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
    Αν είχες απαντήσεις ως όφειλες σαν mod και όχι σαν oldman τώρα όλα θα ήταν ευκολότερα...
    Ακόμη δεν έχεις καταλάβει των ρόλο των mods, αλλά never mind...

Σχετικά με την βασισμένη στην ειρωνία "μαιευτική" σου μέθοδο, ως άλλος Σωκράτης, θα σου έλεγα ότι την βρίσκω ιδιάιτερα ερεθιστική και ταυτόχρονα άκρως αναποτελεσματική ιδιαίτερα όταν την χρησημοποιείς διαδικτυακά- απρόσωπα...
    Συμφωνώ και επαυξάνω γιατί δεν μου αρέσει το κώνειο ...
    (για κανένα ρακοτσίπουρο πάντως, δεν θα έλεγα όχι ..)

φαντάζομαι ότι σε έβαλαν mod τα τεχνικά για συγκεκριμένους λόγους και δέχτηκες γιατί θεώρησες ότι μπορείς να προσφέρεις...
    Βλ. παραπάνω σχετικά με moderation duties...

αν γνωρίζεις και άλλα σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις μελών του φόρουμ μπορούμε να δημιουργήσουμε και ένα ξεχωριστο κομμάτι με τίτλο "Αδερφές και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια..." όπου θα μπορείς και εκεί να συμβάλεις με τις γνώσεις σου και την πείρα σου..
    Έχουν γίνει πολλές και ανεπιτυχείς προσπάθειες στο παρελθόν γιατί, ενώ υπήρχε υπεπροσφορά συμμετεχόντων, δεν βρίσκαμε ούτε ένα παλικάρι ...

περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απαντησή σου στο αρχικό ερώτημα του θρεντ...(δεν έχω τενερέ αλλά το θέμα φόρτωμα και ταξίδι με μηχανή με απασχολεί και δεν είναι και ευκολο να κάνεις δοκιμές συχνά όπως στο ξεφόρτωτο...
    Μάλλον δεν διάβασες (ή δεν κατάλαβες) ποια είναι η ένστασή μου ...
    (κανένα πρόβλημα με το φόρτωμα και προφορτίσεις και βυθίσεις και χαμηλές πτήσεις - μεγάλο πρόβλημα όμως με τα "μαγικά" κόλπα που σκληραίνουν τα ελατήρια ή την προφόρτιση που σκληραίνει την ανάρτηση..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Ωπππ ... τώρα σε είδα εσένα ...

Ακόμη δεν έχεις καταλάβει των ρόλο των mods, αλλά never mind...

Συμφωνώ και επαυξάνω γιατί δεν μου αρέσει το κώνειο ...
    (για κανένα ρακοτσίπουρο πάντως, δεν θα έλεγα όχι ..)

Βλ. παραπάνω σχετικά με moderation duties...

Έχουν γίνει πολλές και ανεπιτυχείς προσπάθειες στο παρελθόν γιατί, ενώ υπήρχε υπεπροσφορά συμμετεχόντων, δεν βρίσκαμε ούτε ένα παλικάρι ...

Μάλλον δεν διάβασες (ή δεν κατάλαβες) ποια είναι η ένστασή μου ...
    (κανένα πρόβλημα με το φόρτωμα και προφορτίσεις και βυθίσεις και χαμηλές πτήσεις - μεγάλο πρόβλημα όμως με τα "μαγικά" κόλπα που σκληραίνουν τα ελατήρια ή την προφόρτιση που σκληραίνει την ανάρτηση..)
    Και το έλεγα, δεν θα με δει; θα με δει...:smilea:

Ίσως όντως να μην έχω καταλάβει τον ρόλο των mods αλλά ίσως αν λειτουργούσαν όπως εγώ νόμιζα (που προφανώς κάνω λάθος σε αυτό που νόμιζα...) να ήταν καλύτερα... δέξου το σαν πρόταση για αναβάθμιση του ρόλου σας στο φόρουμ...
    Χαίρομαι που συμφωνούμε σε τουλάχιστον 2 θέματα... το 2ο είναι τα ρακοτσίπουρα
    Σε περίπτωση έλλειψης παλικαριών μπορούμε απλά να αλλάξουμε τον τίτλο που πρότεινα με το παλιό, κλασσικό, αλλά πάντα επίκαιρο, "Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια..."
    Τέλος σίγουρα διάβασα και ειλικρινά πιστεύω ότι κατάλαβα κιόλας ποια είιναι ακριβώς η ενστασή σου... Να είσαι σίγουρος ότι και εγώ στη θέση σου, μετά από τόσες σοβαρές προσπάθειες επιμόρφωσης και διαφωτισμού σχετικά με τεχνικά θέματα που έχεις κάνει (και έχω διαβάσει αρκετές και αρκετά επισταμένα...) ίσως να γινόμουν λίγο τζόρας με τα "μαγικά" που προτείνονται... Το παθαίνω και εγώ στην δουλειά μου και σε καταλαβαίνω...
    Παρόλα αυτά η παραπομπή στο κομμάτι με την απάντηση θα ήταν ότι καλύτερο ακόμα και αν συνοδευόνταν από το ειρωνικό -μαιευτικό- Σωκρατικό σου στυλάκι...

υ.γ. Θα διαβάσω ξανά περί φορτώματος ,ανάρτησης και ρύθμισης και θα σε ενοχλήσω ξανά (μέσω π.μ μάλλον...)
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Ίσως όντως να μην έχω καταλάβει τον ρόλο των mods αλλά ίσως αν λειτουργούσαν όπως εγώ νόμιζα (που προφανώς κάνω λάθος σε αυτό που νόμιζα...) να ήταν καλύτερα... δέξου το σαν πρόταση για αναβάθμιση του ρόλου σας στο φόρουμ...
    Νάτα μας ... !!!

Ακόμη δεν διαβάσαμε τον ανθυπορολίσκο μας και αποκτήσαμε και σκηνοθετική άποψη ....!!!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    "Γηραιέ" παραμένω ταπεινός στρατιώτης-κομπάρσος και επανέρχομαι στην τάξη μετά το ατόπημά μου...
    Παρόλα ταύτα παραμένω και βαθιά δημοκράτης και νομίζω ότι καλό και χρήσιμο είναι να υπάρχει πλουραλισμός απόψεων και ιδεών, οπότε για ξαναδές την ιδέα μου...

υ.γ πάω για μελέτη γέροντα...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Δύο λογάκια και από μένα, έστω και ελαφρώς καθυστερημένα μιας και εχθές έλειπα. Βασικά χάρηκα που με τις σποντούλες του του Old έφτασε το Θρεντ στις 3 σελίδες αλλά διαβάζοντας παρατήρησα πως δεν είχε βγει και πολύ ζουμί.
    Ρε 'σεις! Αφού ξέρετε τι θέλει για να αρχίσει να μιλάει γιατί δεν το κάνετε? Ο τρόπος είναι απλός. Τον ρωτάτε.
    Ένας άλλος τρόπος είναι να λέτε ότι ξέρετε ή ότι νομίζετε πως ξέρετε και απ' τη στιγμή που είστε στα τεχνικά περιμένετε την ατάκα του. Αν δε τη ρίξει το πιθανότερο είναι να τα λέτε σωστά. Αν η απάντηση που θα δώσει είναι για "τις κουβέντες μεγάλων ανδρών" ξαναδιαβάζεται ότι γράψατε και αν δε βρείτε λάθος διατυπώνετε ξανά τα ίδια με άλλο τρόπο.

Λοιπόν.. Προφορτίζοντας το ελατήριο δεν το σκληραίνουμε. Η σκληρότητα ενός ελατηρίου εξαρτάτε από άλλους παράγοντες στους οποίους δεν έχουμε πρόσβαση, αν δεν διαθέτουμε πριόνι (τροχό) καλά ακονισμένο. Μπορούμε όμως να επέμβουμε στην λειτουργία του με άλλους τρόπους. Αυτοί οι τρόποι συνοψίζονται στις 3 ρυθμίσεις της ανάρτησης, που στόχο έχουν τα τιθασεύσουν την κίνηση του ελατηρίου. Απόσβεση συμπίεσης, επαναφοράς και προφόρτισης ελατηρίου.
    Προφορτίζοντας ένα ελατήριο ουσιαστικά το συμπιέζουμε. Αν για παράδειγμα, πριν σφίξουμε τη βίδα της προφόρτισης, βάλουμε στη σέλα 5 κιλά αυτό θα συμπιεστεί 3 εκατοστά. Αν εμείς σφίξουμε τη βίδα της προφόρτισης κατά 3 εκατοστά και μετά ξαναβάλουμε στη σέλα 5 κιλά αυτό δε θα πάει πουθενά. Το ίδιο ισχύει και για τις ανωμαλίες που αποσβένει. Εκεί που θα συμπιεζόταν 5 εκατοστά χτυπώντας μια πέτρα τώρα θα συμπιεστεί μόνο 2 αφού τα άλλα 3 τα έχουμε δώσει εμείς. Οι αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς τώρα ορίζουν όχι το πόσο αλλά το πόσο γρήγορα θα γίνουν όλα αυτά.

Oldman. Κατά παράδοση το ξεκινάω καλά αλλά στο τέλος το χαλάω. Για να δούμε λοιπόν πόσο μπορώ να το χαλάσω αν δεν το έχω κάνει ακόμα.

Για την επαναφορά είπα είδη πως ένα ελατήριο που το έχουμε προ φορτίσει θα επαναφέρει πιο άτσαλα και δέχτηκα τις ενστάσεις σου. Γιατί? Όσο πιο πολύ συμπιέζουμε ένα ελατήριο τόσο δεν αυξάνουμε και την ταχύτητα με την οποία εκτονώνεται αυτή η δύναμη? Το ελατήριο συνεχίζει να ασκεί την ίδια δύναμη και στις δύο περιπτώσεις αλλά στη δεύτερη περίπτωση που έχουμε φάει μέρος της αρχικής του διαδρομής, σε αυτή τη διαδρομή που μένει δεν είναι πιο νευρικό? Ή μήπως είναι η ιδέα μου? Ή μήπως αυτό συμβαίνει μόνο στα προοδευτικά ελατήρια? Ή μήπως τα έχω κάνει αχταρμά και με ξεγελά το ότι το "χτύπημα" που αισθάνομαι στο τιμόνι είναι μεγαλύτερο και δεν έχει να κάνει με το τι κάνει ο τροχός σε σχέση με το έδαφος?
    Sent from me using a computer.

Αυτεξούσιο μέλος Το avatar του/της Αμφίσημος

Έτσι

Ωραίος ο Daz. Είναι εντός θέματος και προσφέρει και γνώση σε μας τους αρχάριους!
    Για να μπούνε και οι βετεράνοι σιγά-σιγά...
    Τελικά με το Τενερέ τι γίνεται; Παίρνει καμια αναβάθμιση μπρος-πίσω ή δεν αξίζει;

Έπρεπε να σας πετύχω σε κανα φωτοφόρουμ...

Σας φχαριστώ όλους!

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Αμφίσημος
    Ωραίος ο Daz. Είναι εντός θέματος και προσφέρει και γνώση σε μας τους αρχάριους!
    Για να μπούνε και οι βετεράνοι σιγά-σιγά...
    Τελικά με το Τενερέ τι γίνεται; Παίρνει καμια αναβάθμιση μπρος-πίσω ή δεν αξίζει;

Έπρεπε να σας πετύχω σε κανα φωτοφόρουμ...

Σας φχαριστώ όλους!
    Όλα παίρνουν. Ανάλογα του τι θέλεις είναι και τα λεφτά που πρέπει να διαθέσεις.
    Η πιο ακριβή λύση για το πίσω είναι να αλλάξεις όλο το αμορτισέρ με ένα της ohlins, wilbers κ.α. Η πιο φθηνή είναι να αλλάξεις μόνο ελατήριο. Ενδιάμεση, ελατήριο και revalving. Νομίζω μπορείς να βάλεις και υδραυλική προφόρτιση ελατηρίου.
    Για το εμπρός η πιο ακριβή, είναι πολύ ακριβή. Η πιο φθηνή, ελατηριάκι και λαδάκι απ' την Ohlins, wilbers κτλ.
    Ενδιάμεση λύση ή αλλιώς πως μπορείς να βελτιώσεις σημαντικά το υπάρχων δεν γνωρίζω αν υπάρχει και ποια είναι.

Φυσικά μπορείς να προβείς και σε πιο δραματικές αλλαγές του μπροστινού συστήματος. :rotflmao: :rotflmao:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ribi_1_300.jpg 
Προβολές:	123 
Μέγεθος:	39,9 KB 
ID:	202963
    Sent from me using a computer.

Αυτεξούσιο μέλος Το avatar του/της Αμφίσημος

Aχα!

Γιαβόλ! Χρήμα να έχεις και το κάνεις κι επίχρυσο..
    Σε ρεαλιστικά επίπεδα τώρα για τι κόστος μιλάμε στην friendly version με αλλαγή ελατηρίων μπρος/πίσω μετά λαδιών κτλ; Μιλάμε για Ohlins ή Vilbers συγκεκριμένα; WP νιέτ;
    Δεν το σκέφτομαι ακόμη αλλά θα ήθελα να γνωρίζω ± το κόστος μιας αναβάθμισης. Την θεωρώ κυριότερη απο μια αναβάθμιση ιπποδύναμης και λοιπών αισθητικών παραφερναλίων βλέπεις...
    Καλή φάση το τενερίδι πάντως...

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Yamaha XTZ tenere 660... Άραγε.. -->
    από Antwnis στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 31/05/2010, 06:10
  2. ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ Lc8;
    από panos26 στο forum KTM
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 07/09/2006, 13:11
  3. ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ Vfr800 06