Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 54

Θέμα: Αναμονή Παραλαβής νέου διπλώματος μηχανής.

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII
    Αρχικά δημιουργήθηκε από panagath
    Φίλε για δώσε μερικές λεπτομέρειες ακόμα...όταν λες να πάμε στη σχολή...δηλαδή η σχολή είναι υποχρεωμένη να μας δώσει αυτό το χαρτί?? Ή είναι στην διάθεση της σχολής αν θέλει να μας το δώσει??
    οχι δεν ειναι παιζει γρηγορόσημο 20 ε.
    και παλι ομως με το χαρτι το ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΑΡΙΘΜΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ δε βγαζεις ασφαλεια για τη μοτό.

duka εχεις δικιο εαν δεν αναγραφει κωδικο διπλωματος δεν μπορεις να ασφαλιστεις.... Οσο για το χαρτι τριξτους λιγο τα δοντια και θα δεις αν θα στο δωσει (στο κατω κατω τα λεφτα σου εχεις δωσει). Απλα επειδη πολλες περιπτωσεις ειναι σαν την δικη μου, Δηλαδη εχω ηδη διπλωμα αυτοκινητου και απλα η καρτα που θα βγει (γιατι εχω το παλιο) ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ τον ιδιο κωδικο με το ηδη υπαρχον.....Και η ασφαλιστικη θελει απλα το χαρτι αποο την σχολη για να ειναι κατοχυρωμενη. Βεβαια να ξερεις οτι αν δεν εχεις ηδη καποιο διπλωμα δεν μπορουν να στο ασφαλισουν γιατι θελουν οπωσδηποτε κωδικο.Α επισις να πω οτι υπαρχουν πολλες εξυπνες ασφαλιστικες οι οποιες ζητανε τα μαλλιοκεφαλα τους με την δικαιολογια οτι εισαι νεος οδηγος.....

Λοιπόν παίδες, είχα ανέβει σήμερα Αθήνα για κάτι δουλειές και λέω δε περνάω μία από το χολαργό να τους κράξω λίγο...Τελικά μου είπαν ότι το δίπλωμα θέλει minimum 2 μήνες να βγεί αλλά ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ με φωτογραφία, φωτοτυπία ταυτότητας και φωτοτυπία του παλιού διπλώματος. [Η Επιεικώς ΗΛΙΘΙΑ που είχα ρωτήσει την προηγούμενη φορά μου είχε πέι ότι δε δίνουν προσωρινό δελτίο, ενώ ο τυπάς τώρα μου είπε ότι δίνουν (που να την πιάσει τη βλαμένη κόψιμο μέσα στην αδειά της στις διακοπές :P)] . Βέβαια δεν έμαθα αν το βγάζουν επί τόπου ή αν περιμένουμε και γι αυτό το χαρτί μιας και δυστηχώς δεν είχα φωτογραφία μαζί μου και εκεί κοντά φωτογραφείο δεν υπάρχει.

Υπόψιν ότι έχω ήδη δίπλωμα αυτοκινήτου και έχω κάνει επέκταση σε μηχανής και μπορώ να βγάλω προσωρινό δελτίο. Τώρα αν κάποιος βγάζει πρώτη φορά δε ξέρω αν του δίνουν.

-Υ.Γ. -> Ελπίζω σε 2 εβδομάδες που θα ξανανέβω αθήνα και θα πάω εκεί να μην έχουν αλλάξει γνώμη και δε δίνουν πάλι Προσωρινά δελτία.

λοιπόν:
    πρίν 1 εβδομάδα πέρασα οδήγηση για "Α μικρό"
    ο δάσκαλος είχε τυπωμένη μια βεβαίωση και απλά ήθελε από εμένα μια φωτό μου για να την επισυνάψει (νομίζω πως είχε και μια φωτοτυπία του διπλώματος μου - αν και δεν πρόλαβα να το δώ με σιγουριά καθώς έγιναν όλα τσάκ-μπάμ).
    μου είπε πως σε 1 εβδομάδα θα έχει βγεί η βεβαίωση (υποθέτω σφραγίδες -υπογραφές κ.λ.π.) κ' να πάω να την παραλάβω - αύριο με το καλό... (άρα θα έπρεπε και ο δάσκαλός σου να είχε μεριμνήσει για την καλύτερη εξυπηρέτησή σου)
    και το δίπλωμα..... σε κανένα μήνα & βλέπουμε (" Αύγουστο - κλασικα - υπολειτουργούν" μου είπε)
    ακόμα μαθαίνω.......
    ελπίζω να έχω μάθει μέχρι να πεθάνω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mparmpanik
    να κανω μια ερωτηση??

απο το να κανεις τοσο σαματα και να περνας τοσο στρες..

γιατι δεν δινει το 50αρικο να ξεμπλεξεις σβελτα?

γιατι δεν ρωτας τον δασκαλο σου αν υπαρχει κανενας "ταχυς" δρομος να το εχεις στα χερια σου αυριο??

αξιζει ολο αυτο το ψυχοστουμπισμα για ενα 50αρικο?

Αρχικά δημιουργήθηκε από mparmpanik
    να κανω μια ερωτηση??

απο το να κανεις τοσο σαματα και να περνας τοσο στρες..

γιατι δεν δινει το 50αρικο να ξεμπλεξεις σβελτα?

γιατι δεν ρωτας τον δασκαλο σου αν υπαρχει κανενας "ταχυς" δρομος να το εχεις στα χερια σου αυριο??

αξιζει ολο αυτο το ψυχοστουμπισμα για ενα 50αρικο?
    Φίλε μου ο λόγος που δε δίνω το πενηντάρικο είναι ότι έμαθα από φίλο μου ότι το έδωσε για να του φέρουν νωρίτερα και του το φαγαν...και πάλι αργά το πήρε το δίπλωμα πριν λίγο καιρό.[αργά για εκείνη την εποχή βέβαια].
    Ο δεύτερος λόγος που δε τους το δίνω είναι ότι το χρειάζομαι από 20 αυγούστου και μετά, οπότε, ναι μεν το θέλω γρήγορα για να το χρησιμοποιήσω, αλλά δε καίγομαι κιόλας μέχρι τότε.
    Ο τρίτος λόγος είναι ότι δε θα το δώσω στους μ@λ@^Υ&*(ς
    και ο τελευταίος λόγος είναι ότι το budget μου είναι αυστηρό και χαμηλό...αν δώσω 50αρι για να το πάρω νωρίτερα επειδή οι κερατάδες στο υπουργείο τον π^&ζουν θα πρέπει ή να μην πάρω γάντια ή να πάρω κατώτετρο[ή και κατώτατο] κράνος.

οκ.... update:
    σήμερα έχω στα χέρια μου το μπακαλόχαρτο που το λένε "βεβαίωση"...
    Και δεν υπερβάλω όταν το αποκαλώ μπακαλόχαρτο : τσαλακωμένο , σχισμένο σε 2 σημεία , η φωτό καρφιτσωμένη εκτός πλαισίου αναρτήσεως και όσο για την αναγραφή των στοιχείων "μ*#νί - καλλιγραφία" .....
    σορρυ για τις εκφράσεις αλλά ......

"πιθανή ημερομηνία παραλαβής της άδειας οδήγησης : 28-10-2010" !!!

Άααα - και το τελευταίο = δεν είναι βεβαίωση ότι πέρασα τις εξετάσεις αλλά όπως γράφει :
    "ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ"

τυπικά ,δηλαδή, απλά έχω καταθέσει τα χαρτιά για να βγάλω την άδεια !!!

κάτω-κάτω γράφει:
    "κατατέθηκαν τα δικαιολογητικά σύμφωνα με την ισχύουσα απόφαση"
    δηλαδή την απόφαση του νόμου για το ποια χαρτιά πρέπει να καταθέσω - έτσι δεν είναι ???

και αυτό είναι για αυτούς μια βεβαίωση ότι θεωρούμε κατάλληλος για την οδήγηση μοτοσυκλέτας κατηγορίας "Α1" ή αλλιώς "Α μικρό" ???? :hypnotize
    ακόμα μαθαίνω.......
    ελπίζω να έχω μάθει μέχρι να πεθάνω

Ακούστε και το άλλο το κουλό. Εγώ έδωσα εξετάσεις και πέρασα στις 23/6 για ΕΠΕΚΤΑΣΗ από ερασιτεχνικό αυτοκινήτου να πάρω και της μηχανής. Και μου είπαν ότι θα πάω να το πάρω Οκτώβρη το δίπλωμα. Ο αδερφός μου έδωσε για ερασιτεχνικο αυτοκινήτου στισ 25/6 [Στην Τρίπολη] και το παρέλαβε το δίπλωμα σήμερα 4/8. Και απ ότι ξέρω όλων των νομών τα διπλώματα τώρα τυπώνωνται στο ίδιο τμήμα της ΓΑΔΑ στην Αθήνα. Οπότε πως ενώ ο μικρός έδωσε 2 μέρες μετά από μένα, το παρέλαβε ενώ εγώ περιμένω ακόμα...

Εγω παίδες εδωσα 29/7 και δεν ξερω αν αξιζει το κοπο να παω να δω αν βγήκε...
    Για τον προηγουμενο ,τι να πω ,πολυ περιεργα πράγματα...
    Στην ασφαλιστική μου παντως δε μου ζητησαν καν δίπλωμα αλλα εχω βαλει επασφάλιστρο...

Πως γινεται να μη μου ζητήσαν καν διπλωμα;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Parhs
    Εγω παίδες εδωσα 29/7 και δεν ξερω αν αξιζει το κοπο να παω να δω αν βγήκε...
    Για τον προηγουμενο ,τι να πω ,πολυ περιεργα πράγματα...
    Στην ασφαλιστική μου παντως δε μου ζητησαν καν δίπλωμα αλλα εχω βαλει επασφάλιστρο...

Πως γινεται να μη μου ζητήσαν καν διπλωμα;
    Λοιπόν,ξαναπήγα πριν λίγο στο υπουργείο. Λένε ότι είναι διαφορετικές οι Σειρές Προτεραιότητας για το κάθε τμήμα [εγώ έδωσα στο αθήνας ενώ ο αφερφός μου στην τρίπολη και το πήρε κιόλας]. Αν και αυτό είναι άδικο μιας και όλα τα διπλώματα τυπώνωνται στο ίδιο τμήμα στη ΓΑΔΑ, οπότε έπρεπε να υπάρχει μία σειρά για όλους.

Τέλοςπάντων, τους είπα να μου φτιάξουν το "προσωρινό σημείωμα"...και δε θα το πιστέψετε...θέλουν λέει 20 μέρες για το μπακαλόχαρτο αυτό...ΕΛΕΟΣ, υποτίθεται σε 20 μέρες θα παίρναμε το δίπλωμα, όχι το μπακαλόχαρτο...

Φίλε Πάρη, εσύ δηλαδή τώρα το κυκλοφορείς κανονικά? Όταν λες έχεις βάλει επασφάλιστρο τι εννοείς??

Επειδη ειμαι νεος οδηγός..
    Ναι οδηγό κανονικά...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της timman
    Καλησπέρα! Εγώ έδωσα για το δίπλωμα στις 6/6/10. Επέκταση για μηχανή. Μέχρι 125 και για αμάξι έχω από το 2000. Στη σχολή μου είχαν πει ότι θέλει περίπου 4 εβδομάδες για να εκδοθεί. Για προσωρινό ούτε λόγος! Τελικά έβγαλα το προσωρινό σήμα της ασφάλειας (131? για 6μηνο με υπερασφάλιστρο) με τη προϋπόθεση να προσκομίσω το δίπλωμα το αργότερο σε ένα μήνα, όπου θα πήγαινα να παραλάβω το ασφαλιστήριο και να πληρώσω. Επειδή η σχολή έχει κλείσει για τον Αύγουστο είπα να πάω να το παραλάβω μόνος μου. Ο υπάλληλος εκεί κουρασμένος από την ταλαιπωρία της δουλείας δεν μπήκε καν στον κόπο να δει αν έχει εκδοθεί. Μου είπε να ξαναπεράσω σε κανά μήνα που θα έχει επιστρέψει ένας συνάδελφός του…..
    Τέσπα… παρέλαβα το ασφαλιστήριο σήμερα κάνοντας τον κινέζο για το δίπλωμα.

Δικύλινδρο μέλος Το avatar του/της aris_n
    Διαβάζω όλη αυτή την ταλαιπωρία που υφίσταται ο κόσμος στην Ελλάδα και θέλω να πω 2 περιστατικά. Άσχετα με το κυρίως θέμα της συζήτησης αλλά και σχετικά μαζί. Έχω δίπλωμα οδήγησης της πολιτείας της California και για να το βγάλω, αφού τους έδειξα το διεθνές δίπλωμα, μου πήρε γύρω στα 15 λεπτά. Τοπικό παράρτημα DMV (Department of Motorised Vehicles), σου παίρνουν επι τόπου φωτό, δίνεις ηλεκτρονικό υπόδειγμα υπογραφής, πληρώνεις 31$ και τέλος....Είμαστε για κλωτσιές στην Ελλάδα τελικά.
    Το δεύτερο περιστατικό ήταν πριν καμιά 10αριά χρόνια στην Ελλάδα όπου και με έγραψαν για οδήγηση μοτό χωρίς δίπλωμα. Ήρθε το κλητήριο θέσπισμα στο σπίτι μετά απο 3 χρόνια και μόλις 3 βδομάδες πρίν δικαστώ. Φυσικά δίπλωμα δεν είχα βγάλει και έτρεξα αμέσως να βγάλω. Θυμόμουν όταν έβγαλα του αυτοκινήτου οτι ήθελε μήνες να έρθει το δίπλωμα και είχα τρομοκρατηθεί για το τι θα έδειχνα στο δικαστήριο. Ωστόσο υπήρχε το εξής "παραθυράκι". Αν είχες κλήση για δικαστήριο στα χέρια σου στο δίναν καθ' υπέρβαση επι τόπου. Ακόμα θυμάμαι όταν με μεγάλη δυσπιστία είχα πάει στο υπουργείο μόλις 3 μέρες μετά την επιτυχή εξέταση και φτάνοντας στο γκισέ για να παραλάβω το δίπλωμα με ρωτάει η τύπισσα. "Πότε έδωσες?" Προχτές της λέω. Και τι ήρθες να κάνεις μου λέει απο τώρα;;; Σε κανα τρίμηνο θα βγει. Ναι, της λέω αλλά έχω δικαστήριο την άλλη βδομάδα. Μου λέει, έχεις το χαρτί του δικαστηρίου μαζί; Ναι της λέω. Της το δείχνω και τι κάνει ρε παιδιά; Ανοίγει ένα κλασέρ με το φάκελο μου και βλέπω το ρόζ δίπλωμα έτοιμο εκτυπωμένο. Το μόνο που έλειπε ήταν να πριτσινωθεί η φωτό και να πέσουν οι υπογραφές απο τον προιστάμενο στο διπλανό γραφείο. Πριτσινώνει λοιπόν η τύπισσα τη φωτό, παίρνει και 2 τζίφρες και μου το δίνει έτοιμο στο χέρι. Της λέω για αυτό το πράμα θα έπρεπε να περιμένω 3 μήνες;;; Και μου απαντά, έχουμε πολύ δουλειά δε προλαβαίνουμε....Τί να της απαντήσεις τώρα....
    Anyway καλώσόρισες στην ελληνική γραφειοκρατία φίλε μου, εύχομαι να ξεμπερδέψεις γρήγορα

εγω μαγκες σημερα το πηρα στα χερια μου και ειμαι τωρα περναω στην φαση αναζητησης της μηχανης.Και πιο συγκεκριμενα V-STROM σε καλη κατασταση δεν με νοιαζουν ποσα χιλιομετρα εχει πανω αλλα να εχει σιγουρα abs. Εως 5000 χιλιαρικα. Αντε ευχομαι και σε εσας να το εχετε γρηγορα στα χερια σας...... Και καλες βολτες

Αρχικά δημιουργήθηκε από thanasiss
    εγω μαγκες σημερα το πηρα στα χερια μου και ειμαι τωρα περναω στην φαση αναζητησης της μηχανης.Και πιο συγκεκριμενα V-STROM σε καλη κατασταση δεν με νοιαζουν ποσα χιλιομετρα εχει πανω αλλα να εχει σιγουρα abs. Εως 5000 χιλιαρικα. Αντε ευχομαι και σε εσας να το εχετε γρηγορα στα χερια σας...... Και καλες βολτες
    Φίλε πότε έδωσες εσύ??? Και σε ποιό τμήμα του υπουργείου? Εγώ μάλλον θα ξαναπεράσω και αύριο μια βολτούλα να δω αν το έχουν βγάλει...

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Εν αναμονη διπλωματος
    από aristos2501 στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 11/08/2013, 16:18
  2. Όριο ηλικίας νέου διπλώματος
    από panpaf στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2013, 16:11
  3. Της μηχανής οι ρόδες...
    από almalibera στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί