Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 60

Θέμα: Έντονο "κοσκίνισμα" στο 950sm!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ιznogood
    Με το συμπαθειο Dr. αλλα θα περιμενω να ακουσω τι θα του πει ο Τασουλης. Προσωπικα νομιζω πως ειναι πειραγμενη η προφορτιση των ελατηριων στο πιρουνι και δε δουλευει σωστα και ελευθερα... ή εχουν διαφορετικες ρυθμισεις τα καλαμια. Οπως και να χει, περιμενω Τασουλη...
    να υποθεσω οτι ο τασουλης ειναι φυσικος και μαλιστα ο μοναδικος εν ελλαδι που δυναται να αντιληφθει την λειτουργεια των νομων της φυσης συναρτησιακα με τις αναρτησεις ναι?

συνελθετε...

με το συμπαθειο ε...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Αλέξη,εγώ αν και χρόνια αναβάτης από ρυθμίσεις αναρτήσεων δεν....
    Με την βοήθεια του manual που είναι κατατοπιστηκότατο έκανα ότι μου είπε
    ο Dr big.Δηλαδή έκανα soft το μπροστινό και basic το πίσω.Σήμερα στην Λ.Μαραθώνος
    έβγαλα 210 με πάρα πολύ αέρα και άρχισε να ξανακοσκινίζει ελαφρώς.
    Εκτός του ότι αυτά τα χλμ δεν τα είχα δει ποτέ στην μηχανή γνωρίζω ότι
    οι μπροστινές δισκόπλακες είναι λίγο στραβές και θέλουν πλανάρισμα.
    Επίσης το βιδάκι του πίσω rebound δεν δουλεύει.Μάλιστα παλεύοντας το έσπασα.
    Ποιος ξέρει σε πιο σημείο βρίσκεται.Μπορεί να είναι τέρμα + ή -.
    Εγώ αυτό που παρατήρησα στο 950 είναι ότι έχει πολλές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις
    που ακούνε πραγματικά!Αυτό είναι και καλό και κακό.Με την έννοια ότι ανάλογα με το τι
    θες από το μηχανάκι ρυθμίζεις ανάλογα.Τώρα για πίστα αυτή η ρύθμιση με φοβίζει.Είναι λίγο
    "χαρούμενο" στο πλάγιασμα και δεν ξέρω πότε θα με φέρει κάτω!Μπορεί και όχι.
    Φοβάμαι ότι και ο Τασούλης θα μου πει το ίδιο πράγμα.Τι ακριβώς ζητάς;Να μπαίνει ή
    να τελικιάζει;Αν του πω θέλω να μπαίνει σαν mille και να κρατάει στα πολλά σαν K2
    μήπως με πλακώσει στις φάπες;Supermoto είναι το καϋμένο!

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    να υποθεσω οτι ο τασουλης ειναι φυσικος και μαλιστα ο μοναδικος εν ελλαδι που δυναται να αντιληφθει την λειτουργεια των νομων της φυσης συναρτησιακα με τις αναρτησεις ναι?

συνελθετε...

με το συμπαθειο ε...
    Να μιλησω εκ μερους του Τασουλη; δεν νομιζω πως το εχει αναγκη αλλα δεν αντεχω και στον πειρασμο να γραψω μια και μονο προταση.
    Ο σεβασμος αποκτιεται με τα χρονια..., ο ανθρωπος εκανε εντουρο πριν γεννηθει ο spectrum και το νετ ηταν στα σπαργανα.

rain... αδικεις!

με το συμπαθειο ε...
    "Στον πατέρα μου οφείλω το ζην, στον δάσκαλό μου το ευ ζην"
    Member of "ΚΑΓΚΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟΣ" official club

Αρχικά δημιουργήθηκε από billanti
    Αλέξη...
    Δεν χρειαζετε να του πεις τπτ παραπανω απο αυτα που ειπες σε εμας.
    Προσωπικα το δικο μου παντα το ειχα στις "σκληρες" ρυθμισεις και δεν ειχα ποτε κοσκινισμα. Το μαλακωνα μονο αν εβρεχε.

υ.γ. Αν δε σου λυσει το προβλημα (ο Τασουλης ντε) πηγαινε στον rain να σου βαλει turbo, δε θα παταει ποτε κατω...

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Να μιλησω εκ μερους του Τασουλη; ....

rain... αδικεις!

με το συμπαθειο ε...

Δεν νομίζω ότι κατάλαβες σωστά, ο Αντώνης δεν απαξίωσε ή μίλησε ειρωνικά για Τασούλη....

Μπορεί πάλι και να μην κατάλαβα εγώ...
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Να μιλησω εκ μερους του Τασουλη; δεν νομιζω πως το εχει αναγκη αλλα δεν αντεχω και στον πειρασμο να γραψω μια και μονο προταση.
    Ο σεβασμος αποκτιεται με τα χρονια..., ο ανθρωπος εκανε εντουρο πριν γεννηθει ο spectrum και το νετ ηταν στα σπαργανα.

rain... αδικεις!

με το συμπαθειο ε...
    οχι να μην μιλησεις εκ μερους του διοτι δεν ασχολουμαι καν με αυτον...η αναφορα στον τασουλη δεν εγινε για να τον μειωσει-εξαιρει,αλλα για να μην αδικουνται ολοι οσοι εχουν αποψη για τα φυσικα φαινομενα...εσυ αδικεις ολους τους υπολοιπους θεωρωντας τους,εξ ορισμου, ασχετους...

ηταν ξεκαθαρος ο τροπος που το εθεσα και μου κανει εντυπωση που εστω κι ενας θεωρησε οτι ειχε να κανει με τον τασουλη...

στο δια ταυτα ομως,το παραπανω δεν σημαινει οτι καποιος με γνωσεις φυσικης δεν μπορει να εχει σωστη αποψη για τυχον προβλημα ενος "μετριου" αναβατη, (το μετριος αναφερεται στο καθημερινος-οχι στο κουλος), ο οποιος ψαχνεται με το στησιμο της μηχανης του,ετσι ωστε να ειναι οδηγικα ικανοποιητικη σε μικτες συνθηκες...

απο κει και περα...το θεμα κρατημα,γεωμετρια,πλην καποιων πολυ γενικων σταθερων,ειναι εντελως υποκειμενικο ζητημα,οσον αφορα την αισθηση και βολη του εκαστοτε αναβατη,σχετικα με συγκεκριμενη χρηση...

το "σφιχτες" που λες εσυ μπορει να ναι σωβρακο για μενα η τ'αναπαλλιν...

τα παντα εχουν να κανουν με τον αναβατη και τις απαιτησεις του...

επι παραδειγματι...το δικο μου μπουσα,αν ο οποιοσδηποτε προσπαθησει να το στριψει γρηγορα απλα θα σκοτωθει,διοτι ειναι πολυ ακραια σεταρισμενο,με βαση τα δικα μου ιδιαιτερα χαρακτηριστικα και απαιτησεις...

εμενα προσωπικα μου ειναι αδιαφορο που κοσκινιζει εντονα μετα τα 280...αλλος θελει απολυτη σταθεροτητα εως τα 350 χωρις να τον ενδιαφερει η απολυτη πληροφορηση σε ενα σφιχτο κομματι...

ο γενικος κανονας σεταρισματος δημοσιων, και δη ελληνικων δρομων, λεει τα εξης...

μαλακα ελατηρια,γρηγορες αποσβεσεις συμπιεσης και μετριες επαναφορας...

μαλακα ελατηρια ετσι ωστε να διαβαζει αμεσα τις ψιλοανωμαλιες του οδοστρωματος και να εχει ενδοτικοτητα στις αποτομες μεταβολες του..

γρηγορες συμπιεσεις ετσι ωστε να δυναται η ροδα να διαβασει τις ανωμαλιες χωρις να τις μεταφερει στο μη αναρτωμενο κομματι της μοτο,ετσι ωστε να επηρρεασει την γεωμετρια της...

μετριες επαναφορες ετσι ωστε,απο την μια να υπαρχει αρκετη ταχυτητα επαναφορας επαφης των τροχων με το οδοστρωμα μετα απο ανωμαλια,αλλα απο την αλλη να ειναι και αρκουντως αργες ετσι ωστε μετα απο αποτομες μεταβολες της γεωμετριας οπως αποτομα φρενα-επιταχυνσεις,η επαναφορα να ειναι ομαλη...

υ.γ. ktm δεν ακουμπαω ,διοτι σκορπανε...

Βασιλη..., εχω δοκιμασει ολες τις δυνατες ρυθμισεις στο Κατεμι μου και ποτε δεν κοσκιναγε.
    Ανασφαλεια στα πολλα ναι οταν ηταν μαλακο (οπως ειπες japan αισθηση) αλλα οχι κοσκινισμα.
    Πιστη μου ειναι πως το πιρουνι σου δε δουλευει σωστα και αυτο σημαινει service.
    Αν τωρα εσυ θες να εχεις μονο μαλακες ρυθμισεις ή ρυθμισεις enduro σε ενα φουλ ρυθμιζομενο πιρουνι τοτε βγαλε τα WP και βαλε ενα πιρουνι της προκοπης απο ΧΤ ισως που εχει τα απαραιτητα και δεν σκορπαει κιολας...

Reinmaster δεν καταλαβαίνω πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι απευθύνεσαι σε έναν
    μέτριο αναβάτη(καθημερινό).Το ότι δεν ασχολούμαι με τις ρυθμίσεις αναρτήσεων
    είναι καθαρά θέμα μη ενασχόλησης με το αντικείμενο μια και τα περισσότερα
    μηχανάκια μου ήταν Γιαπωνέζικα που δεν είχαν πολλές ρυθμίσεις.Νομίζω λόγω αυτού
    καθιερώθηκε οι περισσότεροι αναβάτες γρήγορων Γιαπωνέζικων μοτοσυκλετών να
    κρεμάνε σταυρουδάκια και φυλαχτά στο τιμόνι!!
    Επίσης το ποστ το άνοιξα περισσότερο για μια σφυγμομέτρηση με άλλους κατόχους
    950sm γιατί και ένα άλλο 950 που ξέρω παρουσιάζει τα ίδια πάνω κάτω συμπτώματα.
    Και επειδή οι γνώσεις μου είναι αρκετές για να καταλάβω τι συμβαίνει με το μηχανάκι
    μου 3 μέρες τώρα παίζω με τις αναρτήσεις για να καταλάβω εγώ αυτό και αυτό εμένα!
    Τα συμπεράσματα που έβγαλα θα τα κρατήσω για μένα.
    Αα,και γω είχα gsxr 1000 k5 αλλά το έδωσα κακήν κακώς γιατί τα υγρά του έβραζαν
    για πλάκα.Πήρα ένα Aprilia rsv 1000 (πιθανών για σένα και αυτά σκορπάνε)και κατάλαβα
    τι σημαίνει ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ!

Reinmaster δεν καταλαβαίνω πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι απευθύνεσαι σε έναν
    μέτριο αναβάτη(καθημερινό).Το ότι δεν ασχολούμαι με τις ρυθμίσεις αναρτήσεων
    είναι καθαρά θέμα μη ενασχόλησης με το αντικείμενο μια και τα περισσότερα
    μηχανάκια μου ήταν Γιαπωνέζικα που δεν είχαν πολλές ρυθμίσεις.Νομίζω λόγω αυτού
    καθιερώθηκε οι περισσότεροι αναβάτες γρήγορων Γιαπωνέζικων μοτοσυκλετών να
    κρεμάνε σταυρουδάκια και φυλαχτά στο τιμόνι!!
    Επίσης το ποστ το άνοιξα περισσότερο για μια σφυγμομέτρηση με άλλους κατόχους
    950sm γιατί και ένα άλλο 950 που ξέρω παρουσιάζει τα ίδια πάνω κάτω συμπτώματα.
    Και επειδή οι γνώσεις μου είναι αρκετές για να καταλάβω τι συμβαίνει με το μηχανάκι
    μου 3 μέρες τώρα παίζω με τις αναρτήσεις για να καταλάβω εγώ αυτό και αυτό εμένα!
    Τα συμπεράσματα που έβγαλα θα τα κρατήσω για μένα.
    Αα,και γω είχα gsxr 1000 k5 αλλά το έδωσα κακήν κακώς γιατί τα υγρά του έβραζαν
    για πλάκα.Πήρα ένα Aprilia rsv 1000 (πιθανών για σένα και αυτά σκορπάνε)και κατάλαβα
    τι σημαίνει ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ!
    ζητω ταπεινα συγνωμη...δεν εισαι "μετριος"-καθημερινος αναβατης,οπως εγω, αλλα παρα πολυ γρηγορος,με απολυτη αισθηση του τι συμβαινει στο εκαστοτε μηχανακι που οδηγεις και ικανος να το ρυθμισεις τελεια κατα το δοκουν...

μακρυα απο γιαπωνεζικα...δεν εχουν ικανα ρυθμιζομενες αναρτησεις και σε καμια περιπτωση δεν μπορουν να καλυψουν αναβατη του δικου σου οδηγικου ευρους...

ασε να τα παιρνουν κουλαδια σαν εμενα και να νομιζουν οτι κανουν κατι, παντα βεβαια με την συνδρομη σταυρων,χαϊμαλιων,εξαπτερυγων και συναφων βελτιωτικων προϊοντων αναρτησεων...

καλες βολτες με το κατεμι σου και παντα ορθιος...

υ.γ. reinmEIster...

Έλα μωρέ rein,δεν αμφισβήτησα την εμπειρία σου και τις ικανοτητές σου.
    Μη φορτώνεις.Προσπαθώ να βγάλω μια άκρη με το πρόβλημα μου μια και
    το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το ξέρω καλά.Θέλω να αποκλείσω διάφορες
    αιτίες πριν με ζώσουν τα φίδια ότι το μηχανάκι είναι "παρμένο".
    Αν έχεις καμιά ιδέα επ' αυτού ρίχτην και μην με παρεξηγείς.
    Και συ εννοείτε πάντα όρθιος από καρδιάς γιατί έχουμε αρχίσει να γινόμαστε
    είδος προς εξαφάνιση!

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αν θέλεις ρίξε μια ματιά και στον πίσω τροχό. Κουνήματα που εμφανίζονται στα πολλά ίσως προέρχονται από πίσω και όχι από μπροστά. Πάντως πιστεύω πως ο drbig έχει δίκιο αφού είδη βελτιώθηκε με τις ρυθμίσεις που σου είπε.

Ρε reinmeister, καθαρά αριστοτέχνης σημαίνει το nick σου?
    Sent from me using a computer.

Νέο μέλος
    @reinmeister,
    βλέπω πως ξέρεις για ποιο πράγμα μιλάς. Αν έχεις λίγο χρόνο μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί στο max payload το εγχειρίδιο χρήσης της μηχανής μου γράφει να βάλω τις βασικές ρυθμίσεις στο μπροστινό? Καλά πίσω καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι σκληρό.

Ένα παράδειγμα για να καταλάβεις την απορία μου: 2 άτομα με βαλίτσες-ταξίδι παντού εκτός χώματος. Σκληρό μπροστινό(που το λατρεύω έτσι) δε θα είναι πιο άμεσο στις στροφές, στην επιτάχυνση μετά το φρενάρισμα, και στη γεωμετρία στο φρενάρισμα( με δεύτερο άτομο και πράγματα "πίστευα" μέχρι τώρα πως δε βουλιάζει τόσο)?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Έλα μωρέ rein,δεν αμφισβήτησα την εμπειρία σου και τις ικανοτητές σου.
    Μη φορτώνεις.Προσπαθώ να βγάλω μια άκρη με το πρόβλημα μου μια και
    το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το ξέρω καλά.Θέλω να αποκλείσω διάφορες
    αιτίες πριν με ζώσουν τα φίδια ότι το μηχανάκι είναι "παρμένο".
    Αν έχεις καμιά ιδέα επ' αυτού ρίχτην και μην με παρεξηγείς.
    Και συ εννοείτε πάντα όρθιος από καρδιάς γιατί έχουμε αρχίσει να γινόμαστε
    είδος προς εξαφάνιση!
    καμια σχεση με φορτωμα ρε συ...εσυ τσιμπησες με το "μετριος"-καθημερινος που μονο προσβλητικο δεν ηταν...

πηγαινε κανε ενα σερβισακι να ξερεις οτι εισαι δομικα σωστος κι απο κει και περα παιξε με ρυθμισεις μεχρι να το φερεις στα μετρα σου...

@daz...η χρηση του απο τους γερμανους δεν εχει να κανει με την ακριβη μεταφραση του...η ελευθερη ειναι "καθαρος ανθρωπος" το οποιο ο καθενας αντιλαμβανεται κατα το δοκουν...

Να σας προσέχετε Το avatar του/της nktR
    σπαμ:
    ρε σεις πραγματικά δεν σας καταλαβαίνω γι ακόμη μία φορά
    Κάτι ρώτησε ένας αναβάτης και αντί να τον βοηθήσετε πέσατε πάνω του
    και ξεχειλώσατε το θέμα χωρίς να τον οδηγήσετε να βρεί λύση στο πρόβλημά του !!

τι να πώ ?!!?
    ας πω καλύτερα καληνύχτα.....

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από RtR
    @reinmeister,
    βλέπω πως ξέρεις για ποιο πράγμα μιλάς. Αν έχεις λίγο χρόνο μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί στο max payload το εγχειρίδιο χρήσης της μηχανής μου γράφει να βάλω τις βασικές ρυθμίσεις στο μπροστινό? Καλά πίσω καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι σκληρό.

Ένα παράδειγμα για να καταλάβεις την απορία μου: 2 άτομα με βαλίτσες-ταξίδι παντού εκτός χώματος. Σκληρό μπροστινό(που το λατρεύω έτσι) δε θα είναι πιο άμεσο στις στροφές, στην επιτάχυνση μετά το φρενάρισμα, και στη γεωμετρία στο φρενάρισμα( με δεύτερο άτομο και πράγματα "πίστευα" μέχρι τώρα πως δε βουλιάζει τόσο)?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Ισως γιατι στο max payload το κεντρο βαρους της μηχανης μετατοπιζεται προς τα πισω.
    Εξ'αλλου ο συνεπιβατης και τα μπαγκαζια υποστηριζονται σχεδον αποκλειστικα απο την πισω αναρτηση.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως κάνουμε πολλαπλά quotes ?
    από kostakisK στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2009, 23:41
  2. quote: VANDA Πριν κατεβούμε από τη μηχανή...
    από mikios400 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 00:03
  3. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  4. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23

Κανόνες δημοσιεύσεων