Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Η πολυτελής κούρσα σταμάτησε στο καφενείο της Αρεόπολης. Στο πίσω κάθισμά της καθότανε ένας ευτραφής, μελαχροινός, πολύ καλοντυμένος κύριος. Ο οδηγός και ο διερμηνέας του κατέβηκαν κι ο δεύτερος μπήκε στο καφενείο... Ρώτησε:
«— Ρε παιδιά...Έχει κανένας κάνα οικόπεδο εδώ πέρα;».
«— Όλοι έχουμε», του αποκρίνεται ένας Κοιλάκος από τον Πύργο Δηρού με όψη αγρότη ντόπιου.
«— Εσύ έχεις;», ξαναρωτά ο ξένος. «Πόσο πουλιέται το στρέμμα;».
«— Το στρέμμα;... Τέσσερα εκατομμύρια...», λέει έτσι, «για πλάκα» ο Μανιάτης.
«— Εσύ πόσα έχεις;». •
«— Έχω πάνω από δέκα στρέμματα».
«— Που εδώ κοντά;».
«— Κάτω προς την παραλία του Δηρού. Γιατί ρωτάς;».
«— Να, ο κύριος έξω στο αμάξι είναι Λιβανέζος. Και ψάχνει ν' αγοράσει γη. Εγώ είμαι ο διερμηνέας σου».
Βγαίνει ο διερμηνέας από το καφενείο. Πάει στο αφεντικό του και κάτι συζητούν για λίγο. Ξαναγυρίζει ο διερμηνέας στο καφενείο και κρατά ένα μπλοκ:
«—Ο κύριος λέει ότι αν θέλεις τ' αγοράζει τώρα αμέσως. Έχω εδώ ένα τσεκ για σαράντα εκατομμύρια δραχμές. Μόνο να πάμε στο συμβολαιογράφο».
Το κοίταζε ο Μανιάτης σκεφτικός. Άκουσε το ποσόν. Και θυμήθηκε την κόρη του που πέτυχε στο Πανεπιστήμιο με τόσες δυσκολίες και έμενε στην Αθήνα, ήθελε 40.000 δραχμές έξοδα για να ζει φτωχικά... Και που να τα βρει αυτός... «Σκέψου λεφτά πόχει ο κόσμος...», συλλογίστηκε.
«— Λοιπόν εντάξει;».
Η φωνή του ξένου τον ξανάφερε στην πραγματικότητα.
«— Τι εντάξει;».
«— Θα πάμε να κανονίσουμε; Να κάνομε τα συμβόλαια και να πάρεις τα λεφτά;».
«— Ποιος σου είπε, άνθρωπέ μου, ότι πουλάω. Η γη αυτή σάμπως είναι δική μου; Ο πατέρας μου, μου την άφησε. Είναι από το μπάπου του. Και αύριο θάναι των παιδιών μου. Δεν έχω εγώ δικαίωμα να την πουλήσω... Δεν την απόχτησα εγώ... Εγώ είμαι περαστικός, όπως κι άλλοι πριν από μένα. Τι μου ζητάς, λοιπόν».
«— Δηλαδή, δεν τα δίνεις;», ρώτησε ο διερμηνέας.
«— Όχι. Δεν έχεις ακούσει; «Άλλοι τάχαν, άλλοι τάχουν, κι άλλοι πάλι τα παντέχουν».
«— Βρε μυαλά που κουβαλάτε οι Μανιάτες. Σου δίνει σαράντα εκατομμύρια γι' αυτές τις ξερόπετρες και δεν τα δίνεις; Ε ρε να τάχα εγώ!... θάλυνα το πρόβλημα της ζωής μου...»
Ρε συ όλο αυτό το κατεβατό για να μας πεις ότι έπεσες? Θα μπορούσες να το πεις πιό απλά "παιδιά είμαι κουλάδι και τη έφαγα τη σαβούρδα".
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Σοβαρολογώντας τώρα, μπράβο ρε μάγκες για τη βολτούλα και για τις ωραίες φωτό. Και εις νεότερες με περισσότερο φωτογραφικό υλικό, αααα και που 'σαι λιβέντη μ' ανεβαίνοντας για Σαλόνικα να περάσεις για καφέ, έτσι?
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Ρε συ όλο αυτό το κατεβατό για να μας πεις ότι έπεσες? Θα μπορούσες να το πεις πιό απλά "παιδιά είμαι κουλάδι και τη έφαγα τη σαβούρδα".
Σοβαρολογώντας τώρα, μπράβο ρε μάγκες για τη βολτούλα και για τις ωραίες φωτό. Και εις νεότερες με περισσότερο φωτογραφικό υλικό, αααα και που 'σαι λιβέντη μ' ανεβαίνοντας για Σαλόνικα να περάσεις για καφέ, έτσι?
![]()
Αν δεις πύργο στο Ταύγετο δικός μου θα 'ναι.![]()
![]()
![]()
Ελπίζω πως θα καταφέρω να περάσω και νωρίτερα Bill γιατί όταν θα φεύγω εγώ, θα λείπεις και εσύ.
![]()
Sent from me using a computer.
Μπράβο παίδες....![]()
![]()
![]()
Daz περαστικά στην καλλονή σου και ποτέ ξανά![]()
Βοηθός Ταμία (το 23% που λεγαμε)
Αυτονομία SV (εγγύηση λεμε)
Πήγες και εσύ με μονόσελο ρε παιδί μου...θα το φόρτωνες το γκομενάκι άμα είχες την σέλα του συνεπιβάτηΑρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
έπρεπε να βγάλεις τα ερωτικά μου φόρα παρτίδα?![]()
Βοηθός Ταμία (το 23% που λεγαμε)
Αυτονομία SV (εγγύηση λεμε)
Πολύ ωραίοι παιδιά, γύρισα από τη δουλειά το διάβασα και ταξίδεψα, πάντα τέτοια![]()
Ρε Daz, λύσε μου μια απορία γιατί δεν κατάλαβα, τι ακριβώς συνέβη και το αγόρασες το οικοπεδάκι?
Του είπαν να κάνει επενδύσεις σε γη, σταθερές αξίες και διαχρονικές. Του άρεσε και η τοποθεσία κι έγινε η αγορά.....Αρχικά δημιουργήθηκε από S.Nikos
Πολύ ωραίοι παιδιά, γύρισα από τη δουλειά το διάβασα και ταξίδεψα, πάντα τέτοια![]()
Ρε Daz, λύσε μου μια απορία γιατί δεν κατάλαβα, τι ακριβώς συνέβη και το αγόρασες το οικοπεδάκι?
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Καλοταξιδος λοιπον μιας και ειναι και το πρωτο που γραφεις συντομα και στα επομενα και με πιο πολλα κμ και πιο πολλες φωτογραφιες.Καλοριζικο το οικοπεδο ευτυχως δεν επαθες τιποτα και δεν σου χαλασε το ταξιδακι![]()
![]()
![]()
Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!
Για τη βόλτα στη Μάνη έγραψα γιατί ήταν η πιο πρόσφατη και έγινε με συμφορουμίτη. Στον υπολογιστή μου υπάρχουν δεκάδες φάκελοι με φωτογραφίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο. Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα βρω το χρόνο, αλλά ευελπιστώ σε καινούρια.
Το οικοπεδάκι ήταν μικρό, ασήμαντο και ανάξιο αναφοράς. Το έγραψα επειδή συνέβη. Ούτε η βόλτα μας κινδύνεψε ούτε ο εγωισμός μου πληγώθηκε. Οι χωμάτινες καταβολές μου δε μου επιτρέπουν να ασχοληθώ περισσότερο. Ας είναι τέτοια τα χειρότερα.![]()
Ενημερωτικά προς τους Τενερέδες, το πλαϊνό προστατευτικό κοστίζει 25 ευρώ. :smilea:
Τα πόδια του Ταϋγέτου. Φίλε $py. Απ τη φωτογραφία σου φαίνεται πως η Μανιάτικη αρχιτεκτονική είναι γέννημα θρέμμα του τοπίου.![]()
Ζευκα όταν γυρίσω στη βάση θύμησέ μου να σου στείλω τις φωτό σε πλήρη ανάλυση, γιατί εδώ το νετ μου σέρνεται σηκώνοντας και σκόνη.
Τη φωτό την έβαλα για να ζηλέψουν οι άλλοι.![]()
Sent from me using a computer.
Πολύ όμορφα, περιμένουμε και άλλα από σας.
Τουριστικό Ταϋγέτου και το χωριό της Αλαγονίας, να το βάλετε στην διαδρομή σας την επόμενη φορά με στάση για χαλάρωμα, νεράκι από τις πηγές του Ταϋγέτου και κουβεντούλα με τους ντόπιους!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Roaming is Good For The Eyes...™
Τυνησία, Αλγερία. Good for the eyes! - Mokra Gora, Mecavnik or Kustendorf or Kusturica Village
Μαμά; Η Οδησσός είναι Βαλκάνια; - Τουρκία. Λίγο Β. Ελλάδα, Λίγο Πόλη, Λίγο Παράλια... - Βαλκάνια και πάλι...
Ανατολική Ευρώπη, Μάιος 2005. - Κέρκυρα, Αγ. Σαράντα, Χιμάρα, Κακαβιά... (6 ώρες στην από κει πλευρά...) - Βελιγράδι. 86 ώρες, 2800km
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Η πολυτελής κούρσα σταμάτησε στο καφενείο της Αρεόπολης. Στο πίσω κάθισμά της καθότανε ένας ευτραφής, μελαχροινός, πολύ καλοντυμένος κύριος. Ο οδηγός και ο διερμηνέας του κατέβηκαν κι ο δεύτερος μπήκε στο καφενείο... Ρώτησε:
- Ρε παιδιά...Έχει κανένας κάνα οικόπεδο εδώ πέρα;».
- Όλοι έχουμε», του αποκρίνεται ένας Κοιλάκος από τον Πύργο Δηρού με όψη αγρότη ντόπιου.
- Εσύ έχεις;», ξαναρωτά ο ξένος. «Πόσο πουλιέται το στρέμμα;».
«— Το στρέμμα;... Τέσσερα εκατομμύρια...», λέει έτσι, «για πλάκα» ο Μανιάτης.
«— Εσύ πόσα έχεις;». •
«— Έχω πάνω από δέκα στρέμματα».
«— Που εδώ κοντά;».
«— Κάτω προς την παραλία του Δηρού. Γιατί ρωτάς;».
«— Να, ο κύριος έξω στο αμάξι είναι Λιβανέζος. Και ψάχνει ν' αγοράσει γη. Εγώ είμαι ο διερμηνέας σου».
......................................
«— Δηλαδή, δεν τα δίνεις;», ρώτησε ο διερμηνέας.
«— Όχι. Δεν έχεις ακούσει; «Άλλοι τάχαν, άλλοι τάχουν, κι άλλοι πάλι τα παντέχουν».
«— Βρε μυαλά που κουβαλάτε οι Μανιάτες. Σου δίνει σαράντα εκατομμύρια γι' αυτές τις ξερόπετρες και δεν τα δίνεις; Ε ρε να τάχα εγώ!... θάλυνα το πρόβλημα της ζωής μου...»
αυτο φίλε μου αν ίσχυε κάποτε, ήταν πολύ παλιά...
η μισή και πλέον μάνη εχει ξεπουληθεί κυρίως σε γερμανούς και οι περίφημοι "τενεκέδες ξεγάνωτοι" περήφανοι Μανιάτες έχουν δώσει μέχρι και των έσω σφιγκτήρα τους στους αγοραστές....
ωραια βόλτα btw... την έκανα περσυ τον Ιούλιο...
![]()
Ωραία βόλτα παιδιά, πάντα τέτοια όμορφα!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."
XR
XTR
XJR
There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.
Αρχικά δημιουργήθηκε από S.Nikos
Ρε Daz, λύσε μου μια απορία γιατί δεν κατάλαβα, τι ακριβώς συνέβη και το αγόρασες το οικοπεδάκι? [/B]
Για να λέει ''κατηφορική φουρκέτα'' ... από μπροστινό θα πήγε.![]()
Απόστολε, ωραία βόλτα αλλά πρέπει να έφαγες πολύ ζέστη. Και δεν είδα να υπάρχει κανένα δέντρο για λίγο σκιά ρε γμτ!!
![]()
![]()
Με τη μοτοσικλέτα μπορεί να σκοτωθείς είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζήσεις το χρόνο που σου έχει παραχωρηθεί
Άντε γεια... Blog