Ρε παιδιά καθήστε καλά με τα μοτο-κρος και τα μίνι-μπάικ!!! Μπορεί να μη θέλει ο μικρός ή οι γονείς του!!
Δλδ η μόνη λύση είναι αυτή? Κι αν δεν φοράει και στο μοτο-κρος, να τον αρχίσει drugster?
Ρε παιδιά καθήστε καλά με τα μοτο-κρος και τα μίνι-μπάικ!!! Μπορεί να μη θέλει ο μικρός ή οι γονείς του!!
Δλδ η μόνη λύση είναι αυτή? Κι αν δεν φοράει και στο μοτο-κρος, να τον αρχίσει drugster?
Με τη μοτοσικλέτα μπορεί να σκοτωθείς είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζήσεις το χρόνο που σου έχει παραχωρηθεί
Άντε γεια... Blog
χωρισμένοι δεν είμαστε (αλλα εκεί οδεύουμε εξαιτίας ακριβώς του ότι δεν μπορώ με την καμία να της δώσω να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για το παιδί να ακούει ΜΙΑ και μόνο γνώμη, όχι μόνο για το κράνος (αυτό είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.)Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
απο τον τροπο γραφης σου αντιλαμβανομαι οτι ειστε χωρισμενοι...
πολυ πιθανον λοιπον η μανα να αντιδρα,απλως και μονο για να αντιδρασει κι ολο αυτο να μην εχει να κανει με το θεμα ασφαλειας...
θα ελεγα λοιπον να κανετε μια ωραια συζητησουλα αναφορικα με το κατα ποσο θα επρεπε οι προσωπικες σας διαφορες να επηρρεαζουν τον μικρο...
μπορει βεβαια να καταλαβα λαθος οποτε γραψε ακυρο για ολο το παραπανω...
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Τα παιδια εχουν εντονο μιμητισμο. Παιρνουν παραδειγμα απο τις καθημερινες τους εικονες. Και η καθημερινη εικονα ειναι οτι ολοι οι ανεγκεφαλοι ποδηλατες, μεσα σε αυτους και εγω, δεν φορουν ποτε κρανος. Σε πολλες αλλες χωρες δεν θα του εκανε καν ανυτπωση, ισως και να το ζητουσε μονος του, αλλα εδω μονο σαχλα σχολια ακους. Το καλυτερο, οταν με τη κοπελα μου καναμε μεγαλες αποστασεις με κρανος: Προσεχετε,πιο κατω εχει μπλοκο...![]()
Η γνωμη μου ειναι να κανετε μερικες φορες παρεα ποδηλατο και φορα και εσυ κρανος. Ξερω οτι απαιτει χρονο που ισως να μην υπαρχει, αλλα ειναι η καλυτερη λυση.
Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
Marie Curie
Καλημερα,καταρχιν εσυ οταν καβαλας φορας παντα κρανος?
Εμενα ο δικος μου(7 ετων) εβλεπε τον μπαμπα του με κρανος και θεωρησε αυτονοητο οτι οταν καβαλας πρεπει να φορας κρανος.
Εμεις παντως συμφωνουσαμε και οι 2 για το κρανος και για πολλα αλλα ,και τελικα χωρισαμε πριν 2 χρονια,σουπερ.:rotflmao:
Για μενα το μυστικο ειναι ,πριν κανει οτιδηπωτε τον συμβουλευεις τι ακριβως θα συμβει αν κανει κατι λαθος,καθεσαι με ηρεμια και του εξηγεις ακριβως της επιπτωσεις αν κατι παει στραβα.
Μετα τον αφηνεις σπαει τα μουτρα του η οτι αλλο παθει αναλογα τι κανει και μετα μαθαινει μονος του.Αφου συμβει οτι συμβει(ας μην συμβει τιποτα) τοτε απολαμβανεις το κλαμα του παιδιου σου και την γκρινια της μανας του αμετοχος και με ενα υφος ξερολα σαν να λες ,εγω τα λεγα ,τωρα φατε τα.
Δυσκολο μεν αλλα αποτελεσματικο δε.![]()
Ηθικόν δίδαγμα ?
Πριν παντρευτει κανεις , να εχει προσυμφωνήσει την χρηση ή μη του κράνους για τους απογόνους.
![]()
Περα απο την πλακα , εγω θα προσπαθουσα να του το περασω με αλλο τροπο.
Οτι και καλα , οι αλλοι που δεν φορανε , ειναι "ντεμι" μηχανο-ποδηλατοβιοι και δεν ξερουν απο αυτα.
Κατι που να τον κανει να αισθανεται ξεχωριστος και "ανωτερος" απο τους αλλους "ασχετους" και "ανιδεους" στο θεμα .
Εξαλλου και στους αγωνες ολα τα "αστερια" φορανε κράνος ,κλπ κλπ κλπ.
Υ.Γ.
Ευτυχως εχω κόρη , και οχι απλα δεν της αρεσουν οι μοτοσυκλέτες , θελει να της παρω και αυτοκινητο "χωρις σκεπούλα" , για να ανεμιζουν τα μαλλια της οταν θα πηγαινει βόλτες με τις φιλες της.![]()
Spam on
Θα τον αποτρέψω από τη χρήση της μοτό.
Ακούγεται σκληρό αλλά έτσι νιώθω.
Spam off
Εμένα ο γιός μου είναι 17 μηνών.
Κολυμπάει σε πισίνα( η οποία καθαριζεται με όζον άρα ούτε ιχνος χλωρίου) απο 3,5 μηνών. Στη θάλασσα ποτέ μπρατσάκια αλλά με σανίδα αφου η γυναίκα μου το έχει απαγορεύσει μιας και είναι προπονήτρια κολύμβησης.
Κάνει πεζοπορίες στον ειδικό σάκο πλάτης που έχω πάρει.
Επίσης ποδηλατάδες στο καθισματάκι του πάντα με κράνος το οποίο πλέον θεωρεί φυσικό εξοπλισμό. Όταν παίρνω στα χέρια μου το κράνος του μου φωνάζει ποηλατο ποήλατο.Βέβαια και εγώ ποτέ στο ποδήλατο χωρίς κράνος.
Τί θέλω να πώ με όλα αυτά.
Το παιδί πρέπει να θεωρήσει οτι κάποια πράγματα αναγκαστικά συνοδεύουν κάποιες δραστηριότητες. Αλλά αυτό απο μικρός.
Έτσι και γώ αν και ίσως να μην φορούσα κράνος σε μια απλή βόλτα με το ποδήλατο τώρα πάντα το χρησιμοποιώ μόνο και μόνο για να γίνω το παράδειγμα. Το ίδιο και με τη μηχανή. Πάντα κράνος και πλέον όταν γυρίζω απο τη δουλεία πάντα θα του το δώσω να το περιεργαστεί αφού του αρέσει και το ζητάει.
Περιττό να σου πώ πως στη γειτονιά που μένω όλα τα παιδάκια καμαρώνουν το Μανολιώ μου για το κράνος που φοράει.
Σόρυ για το μεγάλο κείμενο αλλά νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά κατα κάποιο τρόπο ευχαριστιούνται και μαθαίνουν ευκολότερα απο το να προσπαθείς σε μεγαλύτερη ηλικία να επιβάλλεις το αυτονόητο.
Θέλει επιμονή και σίγουρα ΑΠΑΙΤΕΙ συμπλευση ενεργειών και απο τους δύο γονεις αλλά και απο παππούδες γιαγιάδες(εδώ εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα)
+1.000.000.000Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Ηθικόν δίδαγμα ?
Πριν παντρευτει κανεις , να εχει προσυμφωνήσει την χρηση ή μη του κράνους για τους απογόνους.
![]()
Περα απο την πλακα , εγω θα προσπαθουσα να του το περασω με αλλο τροπο.
Οτι και καλα , οι αλλοι που δεν φορανε , ειναι "ντεμι" μηχανο-ποδηλατοβιοι και δεν ξερουν απο αυτα.
Κατι που να τον κανει να αισθανεται ξεχωριστος και "ανωτερος" απο τους αλλους "ασχετους" και "ανιδεους" στο θεμα .
Εξαλλου και στους αγωνες ολα τα "αστερια" φορανε κράνος ,κλπ κλπ κλπ.
Υ.Γ.
Ευτυχως εχω κόρη , και οχι απλα δεν της αρεσουν οι μοτοσυκλέτες , θελει να της παρω και αυτοκινητο "χωρις σκεπούλα" , για να ανεμιζουν τα μαλλια της οταν θα πηγαινει βόλτες με τις φιλες της.![]()
Τελικα δεν θα αντεξω...Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisioak
μάλλον κάτι λάθος καταλάβατε, ΔΕΝ παίζει να βγει στον δρόμο με το ποδήλατο (αυτό μας έλειπε) σε πάρκο, πλατείες, αλάνες και ΜΟΝΟ! όμως ακόμα κι εκεί παίζουν παγίδες, κράσπεδα, λακούβες, ξεχαρβαλωμενα πλακάκια κ.λ.π τα οποία είναι αρκετα να σε κανουν να πέσεις και να γίνει τριαντάφυλλο το κεφάλι σου
Εγω προτεινω να αγορασεις κ εναν καλο θωρακα καθως κ επιγονατιδες κ επιαγκωνιδες ή...
Μια πανοπλια να βγαινει το παιδι σαν εξωγηινος.
(θα γινει περιγελος βεβαια αλλα μη σε νοιαζει... αυτο ειναι το σωστο)
Υστερα ενα πομπο για να βλεπεις που ειναι, καθως κ κρυφη καμερα σε περιπτωση που το πειραξει καποιος "νταης" του σχολειου.
Απο κατι τετοιες μλκιες δημιουργειτε ψυχ. προβληματα στα παιδια, χιλιες φορες να γρατζουνιστει κ να πεσει κ να χτυπησει, παρα να τον εμποδιζεις να βγει με τους φιλους του τσαρκα με τα ποδηλατα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Απο κατι τετοιες μλκιες δημιουργειτε ψυχ. προβληματα στα παιδια, χιλιες φορες να γρατζουνιστει κ να πεσει κ να χτυπησει, παρα να τον εμποδιζεις να βγει με τους φιλους του τσαρκα με τα ποδηλατα.
Ωρες-ωρες με εκπλησεις. Κατι τετοια λεγαμε μικροι και καναμε να βαλουμε δεκαπεντε χρονια κρανος, αφου χασαμε συγγενεις και φιλους. Το κρανος ειναι κατι που πρεπει να γινει συνειδηση σε ολους ανεξαρτητα απο το οχημα με το οποιο κυκλοφορεις. Τι τριαντα με το μηχανακι, τι τριαντα με το ποδηλατο. Το ιδιο ειναι. Δεν ειπαμε να το ντυσουν αστροναυτη, αλλα καποια πραματα που δεν ειναι παραλογο να χρησιμοποιουμε, απλα ας τα χρησιμοποιησουμε. Και στο μελλον να δεις πως θεωρειται και το κρανος αυτοματα απαραιτητο.
Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
Marie Curie
Ρε αναρχομελι για το κρανος λεμε.:a24:Αρχικά δημιουργήθηκε από Panopticon7
Τελικα δεν θα αντεξω...
Εγω προτεινω να αγορασεις κ εναν καλο θωρακα καθως κ επιγονατιδες κ επιαγκωνιδες ή...
Μια πανοπλια να βγαινει το παιδι σαν εξωγηινος.
(θα γινει περιγελος βεβαια αλλα μη σε νοιαζει... αυτο ειναι το σωστο)
Υστερα ενα πομπο για να βλεπεις που ειναι, καθως κ κρυφη καμερα σε περιπτωση που το πειραξει καποιος "νταης" του σχολειου.
Οταν ησασταν μικροι, φορούσατε κρανη στα ποδηλατα?
Οταν ησασταν μικροι, ειχε η παιδική σας χαρά μαλακό ελαστικό τάπητα?
κλπ
κλπ
Ο καθενας κανει οτι θελει με το παιδι του δε λεω...
Εσεις πως μεγαλωσατε?
Παθατε τιποτα?
Εγώ ακόμα ασχολούμαι με την ποδηλασία.
Κράνος φοράω μόνο σε πίστες. Ανέκαθεν.
Ασχολιόμουν με BMX παααρα πολλά χρόνια (σπονσοραριζόμουν κ απο 2 μεγαλες εταιρίες του χωρου).
Ναι, εχω πεσει.
Ναι, εχω πονέσει.
Ετσι εμαθα να αντιλαμβάνομαι τι ειναι επικίνδυνο και τι όχι.
Ετσι εμαθα οτι ειμαι ευθραυστος και εχω ορια.
Οι πιτσιρικάδες έχουν άγνοια κινδύνου.
Ενας ειναι ο δρόμος για να τους φυγει η άγνοια.
Να πονέσουν.
Αν δεν θες να πονεσει, παρτου ενα ps3 να καθεται σπίτι και να παίζει.
Μην του παιρνεις κρανος.
Γαμω την υπερπροστατευτικότητα και την ευθραυστη γενια γαμω...
::Τάσος::
παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...
Περα απο την αναγκαιοτητα η μη του κρανους στο ποδηλατο εγω εχω μια αλλη απορια.
Πριν απο χρονια ανεβαινα με το αυτοκινητο ενα δρομο στο μαρουσι οταν απο το μπροστινο στενο πεταγονται με τρομερη ταχυτητα (ηταν και κατηφορα) δυο 13-14 χρονοι με ποδηλατα απο αριστερα.
Εαν ημουν 2 δευτερολεπτα πιο γρηγορος θα τα ειχα παρει και τα δυο απο κατω.
Πως γινεται και επιτρεπεται σε ατομα χωρις διπλωμα να οδηγουν ποδηλατο στο δρομο ;
Keep on rocking in a free world !!!
τοτε απλως αποφασιζεις και διατασσεις...αδιαφορο σου ειναι αν θα το καταλαβει η οχι...η ασφαλεια του παιδιου μετραει,οχι η αντιληψη της γυναικας σου...Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisioak
χωρισμένοι δεν είμαστε (αλλα εκεί οδεύουμε εξαιτίας ακριβώς του ότι δεν μπορώ με την καμία να της δώσω να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για το παιδί να ακούει ΜΙΑ και μόνο γνώμη, όχι μόνο για το κράνος (αυτό είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.)
τωρα αν μετα απο αυτο εχει την αντιληψη να καταλαβει οτι επραξες σωστα,αυτο θα ειναι προς τιμην της...αλλιως...![]()
η πολλη δημοκρατια,υπο συνθηκες βλαπτει...
frankly my dear, i dont give a damn...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
Ωρες-ωρες με εκπλησεις. Κατι τετοια λεγαμε μικροι και καναμε να βαλουμε δεκαπεντε χρονια κρανος, αφου χασαμε συγγενεις και φιλους. Το κρανος ειναι κατι που πρεπει να γινει συνειδηση σε ολους ανεξαρτητα απο το οχημα με το οποιο κυκλοφορεις. Τι τριαντα με το μηχανακι, τι τριαντα με το ποδηλατο. Το ιδιο ειναι. Δεν ειπαμε να το ντυσουν αστροναυτη, αλλα καποια πραματα που δεν ειναι παραλογο να χρησιμοποιουμε, απλα ας τα χρησιμοποιησουμε. Και στο μελλον να δεις πως θεωρειται και το κρανος αυτοματα απαραιτητο.
+1 με κάλυψες φίλε μου![]()
![]()
ΜΟΝΟ για το κράνος λέμε εδω πέρα, που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει συνείδηση ΟΛΩΝ, το κεφάλι δυστυχώς δεν είναι όπως το χερι η το πόδι που το σπας, και στο φέρνει (συνήθως, γιατι καμια φορά ούτε αυτο έρχεται...) ο γιατρος στα ίσα του.
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου