Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 77

Θέμα: Το κράνος σκοτώνει!!

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    ρε συ sonic πάλι τα ίδια θα λέμε

τα ξανάπαμε και σε άλλο ποστ

ο "επιστήμονας" πήρε πέντε στοιχεία, ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ και τα συνέθεσε για να βγάλει ένα και καλά βαρύγδουπο συμπέρασμα, αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση αξιόπιστη έρευνα.

Και αυτό φαίνεται από τα λεγόμενά του
    πχ αυτό για τις σφήγκες
    έχει φάει ποτέ στο μάτι έντομο να δει πώς είναι; αν όπως λέει οδηγεί 30 χρόνια χωρίς κράνος και χωρίς πτώση αποκλείεται να μην του χει συμβεί, αυτό δεν τον αποσπά

μη λέμε λοιπόν βλακείες.

Επίσης μας λέει ότι άμα φοράς κράνος μπορεί να σου σπάσει ο σβέρκος, μόνο που αυτό μπορεί να προκληθεί με μία από τις πολλές πιθανές περιπτώσεις πρόσκρουσης, στις υπόλοιπες δεν μας λέει τι γίνεται;

Μην κολλάς σε κάθε τι που φαντάζει σωστό επειδή είναι κάπως βαρύγδουπο

akribos epidei thimame tin sizitisi pu les kai ekei eixe ipothei (oxi apo emena) to exeis

"Aκούστε κάτι που θα σας σοκάρει λίγο....

Στατιστικά αποδεικνείεται ότι το κράνος ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ την πιθανότητα μόνιμης ολικής αναπηρίας από τροχαίο...

Ακούστε πως λειτουργεί το θέμα...
    Το κράνος προστατεύει από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που σε σοβαρή έκταση κατά κανόνα είναι θανατηφόρες ...

ΑΛΛΑ...κατά 90% οι μόνιμες κινητικές αναπηρίες οφείλονται σε σύνθλιψη-κατάγματα σπονδύλων στην οσφυική χώρα οι οποίες έχουν σαν επακόλουθο την τομή του νωτιαίου μυελού και κατά συνέπεια την πλήρη αχρηστία των κάτω άκρων...ή ακόμα χειρότερα, σε αυχενικά κατάγματα που αν ο ασθενής επιζήσει, οδηγούν σε πλήρη απώλεια κινητικότητας του κορμού και των 4 άκρων...

Φυσικά το κράνος δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να προστατέψει τις περιοχές αυτές, αλλά σώζει την ζωή ανθρώπων με τέτοιου είδους τραύματα οι οποίοι αν δεν φορούσαν το κράνος θα είχαν καταλήξει από τις συνοδευόμενες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις....

Με λίγα λόγια αν δεν φορούσαμε κράνη θα είχαμε περισσότερους θανάτους αλλά λιγότερους ανάπηρους !!!
    Από ΑΥΣΤΗΡΑ οικονομικής-κοινωνικής άποψης (γιατί ως γνωστόν ένας μόνιμα ανάπηρος κοστίζει στο κοινωνικό σύνολο περισσότερα από ότι ένας πεθαμένος), και μιλώντας ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ η ύπαρξη κράνους είναι επιζήμια...."

kai fysika den stirizei ta legomena tou arxikou post alla to prosegizei kai pisteuw einai logiko na mou dimiourgithoun apories... poso malon se kapoion neo kai euparasiromeno...

auto pu lew einai an iparxoun episima stoixei gia ola auta...

Admin, the ugly monster Το avatar του/της Alkis

Angry Έλα παναγία μου...

Τελικά η κοινωνιολογία είναι επιταχυντής παράνοιας;

Ποιο πολύ θα έπερνα στα σοβαρά το άρθρο του αν έλεγε ότι εξωγήινοι κατέλαβαν τη γη!

Και τέσπα, έκλεισα ένα χρόνο δίκυκλος αυτό το μήνα. Πρίν, 10 χρόνια οδηγός "κουτιού".

Έχω καταλάβει πλέον, ότι το αυτοκίνητο είναι αργός θάνατος.
    Σου τρώει τα σωθηκά είδικά μέσα στην πόλη: Αρρωσταίνεις και πνίγεσαι. Βγάζεις σπυριά και βράζεις στο ζουμί σου. Υποφέρεις για να κάνεις μια διαδρομή 5 χιλιομέτρων. Είσαι κλεισμένος σε ένα άρμα, που ειδικά στα νέα μοντέλα, είναι ταφόπλακα (και μη μου πει κανείς πως τα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα είναι πιο ασφαλή, είναι απάτη). Αυτή η κλεισούρα σε συνδυασμό με κίνηση σε ταχύτητα πολύ μεγαλύτερη φυσικά της ανθρώπινης, είναι κάτι που μπερδεύει την ανθρώπινη αντίληψη. Όλοι θυμόμαστε την ανακατωσούρα και τους εμετούς στις πρώτες μας διαδρομές στο αυτοκίνητο του μπαμπά.
    Πως να είσαι προσεκτικός; Μήπως αυτό θα ήταν πολύ πιο σοβαρό θέμα απο το ανύπαρκτο δίλημμα για το αν πρέπει να φοράμε κράνος;

Και σχετικά με το κράνος, δόξα το θεό δεν έχω πέσει ακόμα, αλλά το τι έχει γλιτώσει το κεφάλι μου (ιπτάμενα πετραδάκια, σφήκες του μισού κιλού να σκάνε με 100χλμ στο κράνος, χώματα κλπ.), να μην πω για τα διάφορης λογής καυσαέρεια.

Ρε μπας και ο άνθρωπος όδηγάει γουρούνα;
    Copyright Infinity - All Nights Reserved. The Bastard Administrator from Hell

Banned

Re: Έλα παναγία μου...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Alkis
    και μη μου πει κανείς πως τα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα είναι πιο ασφαλή, είναι απάτη
    Αυτό το πιστεύω και γω... αλλά μέχρι τώρα δεν περίμενα να βρω κάποιον που να πιστεύει το ίδιο.

Για εξήγησέ το λίγο παραπέρα...

Re: Re: Έλα παναγία μου...

Αρχικά δημιουργήθηκε από gtsiros
    Αυτό το πιστεύω και γω... αλλά μέχρι τώρα δεν περίμενα να βρω κάποιον που να πιστεύει το ίδιο.

Για εξήγησέ το λίγο παραπέρα...
    Χμμμ... Υποτίθεται ότι στα νέα αυτοκίνητα οι λαμαρίνες κλπ είναι όλα πιο μαλακά για να αποροφούν την αντίδραση της σύγκρουσης... έχει κάποια λογική αυτό, εάν βέβαια μιλούσαμε για κάτι διαφορετικό από αυτοκίνητα θα είχε λογική. Καθ' ότι τα αυτοκίνητα κινούνται με κάποια Α' ταχύτητα και δεν είναι δυνατόν οι λαμαρίνες να βουλιάζουν άμα τις πιέσεις με το χέρι σου.

Τα κρας τεστ γίνονται με δεδομένο ότι κινείσαι σε επιτρεπόμενες ταχύτητες πόλης, και εδώ είναι η μεγάλη απάτη, γιατί με τέτοιες ταχύτητες άμα φοράς ζώνη, τη γλυτώνεις και με αυτοκίνητο 50 χρονών.

Επίσης, έχω σκάσει πίσω από φορτηγό με 70χλμ. την ώρα με φρενάρισμα σε νερό πριν από 11 χρόνια, οδηγόντας ένα opel ascona του 85. Σε πληροφορώ ότι φορούσα ζώνη, και ούτε που πόνεσε το κοκαλάκι μου. Και να τονίσω βέβαια, ότι πέραν τις λαμαρίνες μπροστά, η ζημιά σταμάτησε στο ψυγείο!

Για πες μου τώρα. Εάν αυτό είχε γίνει με ένα σημερινής εποχής αυτοκίνητο, με λαμαρίνες που είναι ένα κλικ απο το να χαρακτηριστούν διαφανείς, τι θα είχε γίνει; Να σου πω: το αυτοκίνητο εκτός ότι θα ήταν άχρηστο εντελώς, θα με βρίσκανε νεκρό, μέσα σε μια μάζα από αλουμινόχαρτα, τυλιγμένο με κατάλευκους αερόσακους. Έτοιμο δηλαδή για μια αξιοπρεπή αραμαϊκή ταφή. Και άμα βάζανε και κάνα αυτόματο σύστημα αποκεφαλισμού 1 εκατοστό του δευτερολέπτου πριν τη σύγκρουση, δεν θα υπέφερα κι όλας.

Υπάρχουν ένα σωρό άλλα πράγματα που μπορείς να πεις. Τώρα λένε ότι τα κάνουν τόσο μαλακά, για να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η σύγκρουση με ανθρώπους! Λες και βγαίνοντας στο δρόμο, ψάχνεις πιον πεζό θα κλαδέψεις. Αλλού είναι το μεγάλο πρόβλημα. Στις μεγάλες ταχύτητες στις εθνικές. Κι εκεί, είσαι πιο ασφαλής με ένα παλιό αυτοκίνητο.

Banned
    Θα το σκεφτώ λίγο και θα σου πω.

Πάντως, έχε υπ'όψη σου ότι τα κάνουν μαλακά ώστε η διάρκεια της σύγκρουσης να είναι μεγαλύτερη, ώστε η μεταβολή της ορμής του σώματος του ανθρώπου να γίνεται με το πέρας μεγαλύτερου χρόνου, οπότε από το:

Μεταβολή ορμής / Διάρκεια μεταβολής = Δύναμη

Αν μεγαλώσεις το "Διάρκεια μεταβολής" (το "Μεταβολή ορμής" παραμένει σταθερό) τότε το κλάσμα είναι μικρότερο -> μικρότερη δύναμη ασκείται σε σένα.

Εγώ ήλπιζα ότι θα αναφερόσουν σε κάτι χαζά ηλεκτρονικά βοηθήματα που έχουν τα αμάξια και παίρνουν αποφάσεις ενώ θα έπρεπε να έχουν τις γνώσεις για αυτές τις κινήσεις οι οδηγοί.

Τρελος Enduras Το avatar του/της LanosXR125

Thumbs down

paidia egw eimai antithetos me auto pou leei h selida pou anaferete sthn arxh gia to kranos. oxi giati etsi thelw na pisteyw alla giati an deite to kefali moy tha katalabete.trakara mia fora me 90 xiliometra kai ti glitosa me ena mina se koma stin antatiki parepimptontos den foraga kranos.tria xeiroyrgia sto kefali eixa kanei.meta apo 2 xronia trakara me 130 xiliometra kai karfothika mesa se ena malaka me tzip(prosperash se lewforio to allani) kai to mono pou epatha espase to xeri mou epidi foraga kranos gia ti mpika me to kefali. :o
    Της μηχανης μου σαν ακουω να μουγκριζει το μοτερ,
    νιωθω στα συνεφα μεγαλος καμικαζι.

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Παιδάκια μου καλά τα λέει ο κύριος/η κυρία που το έχει γράψει!

Το κράνος σκοτώνει ειδικά όταν το έχεις στη μπαγκαζιέρα,πάνω στο ντεπόζιτο ή ακόμη χειρότερα κρεμασμένο το χέρι!!

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Τρελος Enduras Το avatar του/της LanosXR125
    afto to brika sti selida pou legame

(Ο συντάκτης του παρόντος δεν το στηρίζει σε ασκήσεις επί χάρτου, είναι ο ίδιος οδηγός δικύκλου 250κε επί τριάντα έτη και κατά μέσο όρο τρεις ώρες την ημέρα, χειμώνα – καλοκαίρι, χωρίς καν πτώση…)»

kai exw na pw ena pragma

oi mixanobioi xorizonte se dyo katigories

a) se autous pou exoun pesei

b) kai se autous pou tha pesoun

Της μηχανης μου σαν ακουω να μουγκριζει το μοτερ,
    νιωθω στα συνεφα μεγαλος καμικαζι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από gtsiros
    Θα το σκεφτώ λίγο και θα σου πω.

Πάντως, έχε υπ'όψη σου ότι τα κάνουν μαλακά ώστε η διάρκεια της σύγκρουσης να είναι μεγαλύτερη, ώστε η μεταβολή της ορμής του σώματος του ανθρώπου να γίνεται με το πέρας μεγαλύτερου χρόνου, οπότε από το:

Μεταβολή ορμής / Διάρκεια μεταβολής = Δύναμη

Αν μεγαλώσεις το "Διάρκεια μεταβολής" (το "Μεταβολή ορμής" παραμένει σταθερό) τότε το κλάσμα είναι μικρότερο -> μικρότερη δύναμη ασκείται σε σένα.

Εγώ ήλπιζα ότι θα αναφερόσουν σε κάτι χαζά ηλεκτρονικά βοηθήματα που έχουν τα αμάξια και παίρνουν αποφάσεις ενώ θα έπρεπε να έχουν τις γνώσεις για αυτές τις κινήσεις οι οδηγοί.
    Νομίζω ότι στο πρώτο αναφέρθηκα. Οι λαμαρίνες που είχαν τα αυτοκίνητα πριν 25 χρόνια ήταν αρκετές για αυτό το σκοπό. Είπαμε, μιλάμε για αυτοκίνητα που συγκρούονται, και όχι μπαλόνια. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια τις κάνουν πάρα πολύ λεπτές από ότι θα πρεπε, με αποτέλεσμα να είναι σαν να μην υπάρχουν λαμαρίνες στις συγκρούσεις. Οπότε πάνε βόλτα και οι απορροφήσεις ορμών και όποιες πιθανές δυνάμεις που "υποτίθεται" ότι απορροφούνται. Που σημαίνει ότι δεν υφίσταται απορρόφηση, αλλά διάλυση.

Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, τουλάχιστον αυτά μπορείς να τα απενεργοποιήσεις. Για πες μου όμως, που θα βρεις όμως πραγματικές λαμαρίνες, κι όχι τεντόπανα;

telika kala ekana kai afisa ton gtsiro na dwsei apantisi prin apo emena sto post tou alki... sorry file alla malon exeis adiko sxedon edelos se auta pu les...

tespa...

oi ebiries tou kathenos einai pragmati siginitikes kai sokaristikes alla den mporoun na lifthoun os epixirimata giati den einai metrisimes kai piramatika orthes...

to basiko thema einai an iparxei estw kai mia periptwsi opou to kranos na bwrei na sou prokalesei kakwsi ston notiaio mielo, kakosi tin opoia den tha eixes an den to forages..

alla kai kati tetoio na isxiei den tha itan logos gia kanenan na min fwraei to kranos mias kai swzei apo polla alla pio sinithi atiximata

alla tha ithela na xerw tin alithia wste na exw epixirimata kai oxi apla nevra an tixw se mia tetoia sizitisi sovarwn anthropwn...

Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
    telika kala ekana kai afisa ton gtsiro na dwsei apantisi prin apo emena sto post tou alki... sorry file alla malon exeis adiko sxedon edelos se auta pu les...

tespa...

oi ebiries tou kathenos einai pragmati siginitikes kai sokaristikes alla den mporoun na lifthoun os epixirimata giati den einai metrisimes kai piramatika orthes...

to basiko thema einai an iparxei estw kai mia periptwsi opou to kranos na bwrei na sou prokalesei kakwsi ston notiaio mielo, kakosi tin opoia den tha eixes an den to forages..

alla kai kati tetoio na isxiei den tha itan logos gia kanenan na min fwraei to kranos mias kai swzei apo polla alla pio sinithi atiximata

alla tha ithela na xerw tin alithia wste na exw epixirimata kai oxi apla nevra an tixw se mia tetoia sizitisi sovarwn anthropwn...

Δεν ξέρω αν έχω άδικο, αυτό που ξέρω είναι ότι αν στο ατύχημα που είχα οδηγούσα σημερινό αυτοκίνητο, στην καλύτερη περίπτωση θα είμουν ανάπηρος. Γνωρίζω πολλά περιστατικά αντίστοιχα παλαιά και καινούρια που είναι όμοια μεταξύ τους, απλά ανέφερα μια δική μου εμπειρία.

ox paroligo na tin pw se enan administrator...

eeee.. pernw farmaka... me exoun apagagei exogiinoi kai pleon merikes fores grafw oti mou lene oi fwnes pu akouw...merikes fores grafei o aderfos mou xrisimopoiontas to nic mou...alles pali pataei panw sto pliktrologio o skilos mou... genika simvenoun polla...
    min me kaneis baaaannnn

alla esi eisai foveros admin
    etsi mou erxete na se paw mia volta...
    fandastike admin....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

αααααααααα...

Αυτό ήταν, τώρα θα σε κάνω μπαν!

Κόιτα, κοίτα......:

--- ΜΠΑΝ! ---

Μήπως να σε κάνω μπαμ;

και σκέφτομαι...

Μήπως οι τύποι που έχουν γράψει αυτό το άρθρο που βασίζεται στους νόμους της αεροδιαστημικής, έχουν το μυστικό της αντι-αδράνειας της ύλης;

Κι αν ναι, μήπως κατέχουν τα μεγάλα μυστικά της πτήσης των ιπτάμενων δίσκων...

Για κοίτα, τελικά πρέπει να μιλάμε για μεγάλους επιστήμονες...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22

Είναι η τελευταία φορά που θα σου απαντήσω σε μήνυμα γιατί μας τα έχεις κάνει τούμπανο με τα γκρικλισ, και αυτό μόνο και μόνο επειδή το θέμα είναι σοβαρό...

Το κράνος ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να προκαλέσει βλάβη στον νωτιαίο μυελό γιατί πολύ απλά αυτός βρίσκεται χαμηλά στην οσφυική χώρα...δηλ στην μέση σου...

Μια πολύ αχνή περίπτωση είναι να προκαλέσει αυχενικό κάταγμα δηλ κάταγμα σπονδύλων στην βάση του κρανίου κυρίως από βίαιη και υπερ των ορίων έκταση-στροφή του κεφαλιού. Φυσικά το κατά πόσο αν δεν υπήρχε το κράνος το οστούν του κρανίου θα ήταν ένα κομμάτι ώστε να προκαλέσει τέτοιου είδους συστροφικά ή συμπιεστικά αυχενικά κατάγματα είναι πολύ συζητήσιμο...

Αυτό που έγραψα στο παρελθόν και εσύ επανέφερες, ΔΕΝ είναι ότι το κράνος ΠΡΟΚΑΛΕΙ βλάβες που θα είχαν αποφευχθεί με την μη χρήση του, αλλά ότι η ύπαρξή του ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ ανθρώπων (προστατεύοντας το κρανίο και τον εγκέφαλο από βαριές και συνήθως θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις) που έχουν έτσι κι αλλιώς υποστεί μόνιμη ολική αναπηρία λόγω οσφυικών ή αυχενικών καταγμάτων, και οι οποίοι λογικά θα είχαν σκοτωθεί στο ίδιο ατύχημα από τις επιπλέον κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που θα είχαν υποστεί αν δεν φορούσαν κράνος...

Μην μπερδεύεις λοιπόν τα πράγματα αν δεν τα διαβάζεις ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ πρώτα...

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF