το θεμα ειναι οτι εγω ειμαι αναμεσα σε 2 στο tdm/A και στο fazer800 abs με φαιρινγ..πρεπει να το ψαξω πολυ ακομα,για να δω που θα καταληξω.δεν θελω ουτε να με κουραζει στα ταξιδια που θα κανω να ειναι ανετη αξιοπιστη.
το θεμα ειναι οτι εγω ειμαι αναμεσα σε 2 στο tdm/A και στο fazer800 abs με φαιρινγ..πρεπει να το ψαξω πολυ ακομα,για να δω που θα καταληξω.δεν θελω ουτε να με κουραζει στα ταξιδια που θα κανω να ειναι ανετη αξιοπιστη.
To σκεφτηκα πολυ για το fz1 και κατεληξα στο 800 για διαφορους λογους.
Τα λεφτα ειναι ενα θεμα αλλα και η μεγαλη διαφορα ροπης και δυναμης που εχει το 1000αρι στις χαμηλες και υψηλες στροφες.
Το 800 εχει αλλη φιλοσοφια στην αποδοση και πραγματικα το χαιρεσαι στην πολι αλλα και στις στροφες τις ανηφορικες ,που δεν εισαι ολο ..πρωτη δευτερα.
Το 800 εχει πολυ γραμμικη αποδοση και ενω σου δινει πολυ δυναμη ψηλα το κανει χωρις να σε τρομαζει.
Παντως αν θελεις το κυριοτερο ανετα ταξειδια κοιτας λαθος μηχανες.
Εγω νομιζω ποιο ανετο απο το STROM δεν υπαρχει στα γιαπανια...μετα ερχεται το 1000 τις HONDA to CBF.
Ειναι ομως ουδετερες μηχανες ,δεν σου κανουν λιγο κλικ....εμενα.
δεν το θελω να κανω συνεχεια ταξιδια,αλλα το καλοκαιρι ολο και καπου μπορεις να πας..και η οδικη συμπεριφορα με ενδιαφερει να ειναι καλη.οπως και το σερβις των ανταλλακτικών να μην ειναι παρα πολυ ακριβα.
Για το 800 ξερω οτι εχει μια πολυ καλη συμπεριφορα,,να σκεφτης οτι φοραει πλαισιο και αναρτησεις απο μηχανη με 44 αλογα παραπανω.
Καλουτσικη προστασια απο αερα..οχι ,τελεια φρενα καλα εως πολυ καλα.
Κοστος ανταλ/κων οτι ισχυει για τα YAMAHA ..ελπιζω.Εδωσα λαδια φιλτρο 55 ευρω νομιζω αλλα δεν λεει τιποτα αυτο.
ΤΟ TDM νομιζω οτι ειναι ποιο allround μηχανη και αν του βελτιωσης την σελα και το φαιρινγκ ειναι ετοιμο για ταξιδακια.
Το 800 αν και δεν ειναι το καταληλοτερο, γλυκοκοιταζει και μια ποιο σπορ οδηγηση,και ενα βασικο για εμενα ,δεν εχω βαρεθει να το βλεπω επι 10 χρονια παντου.
Δεν πιστευω δε οτι οι πολλοι κατι θα ξερουν γιατι και το TRANSALP πουλησε σαν τρελλο σε μεσηλικες ως επι το πλειστον ανθρωπους που δεν ειχαν και πολυ σχεση με χωμα ,και η μηχανη δεν ηταν πουθενα καλη.
Παντως στο ξαναλεω πριν δωσεις λεφτα γιατι μετα ειναι αργα.
Ταξιδια των 100-200χλμ κανεις με οτι να ειναι.Αν θελεις ομως να την κοπανας Παρασκευη με το μισο σου σπιτι μαζι και να σταματας 400-500 χλμ μακρυτερα κοιτας λαθος μηχανες.
Και αυτες το κανουν ..αλλα υπαρχουν και ποιο ειδικες.
Καλη επιλογη
![]()
δεν ειπα οτι θα κανω καθε τρεις και λιγο τοσα χλμ...400-500. αλλα οταν θελω να κανω ενα μακρινο ταξιδακι π.χ το γυρο της πελλοπονησου η δεν ξερω εγω και τι αλλο,να μην με κουραζετε ο αυχένας η πλατη μου. αλλα μια που το εφερε η κουβεντα τι μηχανες μου προτεινεις.αλλα πιστευω οτι το φαζερ δεν θα μου δημιουργήσει προβληματα σε αυτα που ζηταω.
Αγαπητέ, μια φορά στο τόσο να κάνεις το γύρο της Πελοπονήσου, θα σε πονέσει έτσι κι αλλιώς ο αυχένας σου και η πλάτη σου...η μηχανή δεν είναι άνεση...θέλει προπόνηση...μην τρέφεις αυταπάτες...πάρε τη μηχανή που γουστάρεις και μπορείς να πάρεις...και την άκρη θα την βρείς στην πορεία...Αρχικά δημιουργήθηκε από scoopy
δεν ειπα οτι θα κανω καθε τρεις και λιγο τοσα χλμ...400-500. αλλα οταν θελω να κανω ενα μακρινο ταξιδακι π.χ το γυρο της πελλοπονησου η δεν ξερω εγω και τι αλλο,να μην με κουραζετε ο αυχένας η πλατη μου. αλλα μια που το εφερε η κουβεντα τι μηχανες μου προτεινεις.αλλα πιστευω οτι το φαζερ δεν θα μου δημιουργήσει προβληματα σε αυτα που ζηταω.
Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.
Εγραψα και ποιο πανω το STROM της SUZUKI και τα cbf της HONDA ειναι καλες επιλογες για ταξιδια.. και το Tiger to 1050 καλουτσικο λενε οτι ειναι ..αλλα προσωπικα δεν ξερω.
Δεν ειναι μονο αυτα αλλα εγω αυτα εχω δοκιμασει μονο.
Εγω πηρα αυτο που πηρα αν και εμενα μου αρεσουν τα ταξιδια..ξεροντας οτι θα κανω καποιες παραχωρησεις περισσοτερο στην ανεση και στους χωρους φορτωματος.
Τωρα που οι εταιριες εβγαλαν καγκελα για σαμαρια και για βαλιτσες τα πραγματα θα γινουν ποιο ευκολα.
Κατα τα αλλα ειναι καλη μηχανη στιβαρη και σταθερη στον δρομο μπολικη δυναμη και θα κανεις τα παντα....................εεε μην πας για moto-cross![]()
απλα φοβαμαι να μην μετανιωσω την αγορα που θα κανω,γιατι θα ειναι αργα.
Κοίτα να δείς , μηχανή που να τα κάνει όλα πολύ καλά δεν υπάρχει .
Δλδ θα τα κάνει όλα , αλλά κάποια πράγματα περισσότερο καλά και κάποια λιγότερο.
Το θέμα να θέσεις σε αυτά που ζητάς προτεραιότητες και στα υπόλοιπα να είσαι διατεθειμένος και συνειδητοποιημένος ότι θα τα έχεις με κόπο ή λίγο κούραση παραπάνω.
Πάντως όλοι παραπάνω σου έχουν δώσει αρκετά στοιχεία για το τι κερδίζεις ή χάνεις απο τα μηχανάκια που ζητάς.
Αν βγεί και στο τέλος ισοπαλία , αγόρασε αυτό που θα σου αρέσει περισσότερο , γιατί ούτως ή αλλιώς εσύ θα το ευχαριστιέσαι.
¨Εχεις σκεφτεί για Triumph Sprint? Όμορφο σαν Superbike και άνετο συνάμα. Και φορτώνεται σαν γαϊδούρι αλλά με.. στύλ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=GO0pxaHKjWU&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=iQ3JLDhsMaM&feature=digest