Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 59

Θέμα: μονοκυλινδρα σε ταξιδι (?)

ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Μέ ένα ΧΤ 500 πηγαινοερχόμουν Θεσσαλονίκη - Πάτρα χωρίς στάση
    καί τέρμα γκάζι.
    Ούτε ζεστάθηκε ποτέ,ούτε τίποτε.
    Φαντάζομαι τά σημερινά μονοκύλινδρα ότι θάναι πολύ πιό έξελιγμένα.
    Αύτή τήν κατηγορία τήν δοκίμασα καί παραθέτω τίς έμπειρίες μου
    άν μπορούν νά βοηθήσουν χωρίς έγωισμούς....
    Τά σημερινά ON-OFF έχασαν τόν προσανατολισμό πού είχαν παλιά ,
    άν μπορούμε νά τά πούμε έτσι.
    Μόνο κατ'όνομα είναι.
    200-210 κιλά δέν συμβαδίζουν μέ τήν φιλοσοφία τού off.
    Θεωρώ τά v-strom , versys κ.λ.π.....είναι καί δέν είναι τίποτε....
    Καλά μηχανάκια πού τά κάνουν όλα ΑΛΛΑ.........ΑΛΛΑ
    Κατέληξα λοιπόν ότι ή παίρνεις ένα μονοκύλινδρο τών 150-160 κιλών
    καί συμβιβάζεσαι μέ τή λέξη άνεση,ύπέρ τής πιό άσφαλούς όδήγησης
    σέ μεικτή χρήση καί πολύ πιό οίκονομικής βεβαίως άπό συντήρηση
    μέχρι κατανάλωση ,σέρβις , άνταλλακτικά κ.λ.π....
    Ή............
    πάς σέ ένα καθαρά δρόμου μέ στύλ λίγο πιό ξεκούραστο tiger π.χ.,
    diversion,bandit, όπως είπε καί κάποιος φίλος κ.λ.π....
    Έκεί έχεις ένα μηχανάκι μέ στήσιμο δρόμου,καλύτερο κράτημα καί τέτοια.
    Προσωπικά προτίμησα τό diversion μέ 6000 μόνο ,
    προσφορά τής Γιαμάχα χωρίς ABS, διότι ή διαφορά τους είναι 2500 εύρώ.
    Άραιά σέρβις,μοτέρ ήρεμο μέ μεγάλη ροπή,τετρακύλινδρο,μέ καλή προστασία
    άέρα,δέν είναι v-strom βέβαια,ούτε varadero πολυθρόνα,κάτω άπό 210 κιλά,
    όσο τά δικύλινδρα on-off μέ καλύτερο βέβαια στήσιμο,σχεδόν όρθια θέση
    όδήγησης γιά κάποιον πάνω άπό 1,80.
    Στήν πόλη πολύ έλαφρύ καί μαζεμένο,ΕΥΚΟΛΟΔΗΓΗΤΟ γιά άρχαρίους.
    δέν ένοιωσα καί μεγάλη διαφορά άπό τό παπί πού έδωσα,μόνο ό συμπλέκτης
    μού τό θυμίζει.
    ΘΑ ΔΟΥΜΕ..........JAPAN τό μηχανάκι άν κάτι λέει σέ κάποιους.
    Γιά τό τενερέ πού είπε ό φίλος ,πήγα νά τό πάρω ήταν ή δεύτερη μου έπιλογή
    ΑΛΛΑ........ήταν ένάμισυ χιλιάρικο πιό άκριβό,αύτό τής προσφοράς νομίζω τού 2009
    καί παρότι 1,85, κάθε φορά πού καβάλαγα πάθαινα κράμπα...!
    Πολύ ψηλό μηχανάκι πού ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΗ έξ αίτίας τού ύψους τής σέλλας.
    Άν είσαι στό φανάρι μέ δεύτερο άτομο καί πατάς στά δάκτυλα δέν νοιώθεις
    καθόλου άνετα.
    Πολύ πιό άνετη σέλλα άπό τό ΧΤ άλλά είναι μόνο γιά έξω.
    Άν είσαι 1,90+ τότε πάρτο μέ κλειστά μάτια έφόσον θές κάτι τής κατηγορίας.
    Έχω δοκιμάσει καί varadero πού μέ τρόμαξε καί τό έδωσα καί v-strom πού τά
    κάνει όλα καί συμφέρει.
    Δέν τό προτίμησα ξανά γιατί τό θεωρώ πιό δύσκολο γιά τήν πόλη πιό μαούνα,
    άλλά ήθελε καί 2000+.
    Είναι τό μόνο πού έπειδή πουλάει πολύ άνέβηκε.....όπότε 25% μείον,
    δέν είναι λίγο.
    Είχα πάρει τό 2006 τό v-strom 6800 άντιπροσωπείας ΚΑΙ ΜΕ ΔΩΡΑ σίδερα,χούφτες
    βάση καί μπαγκαζιέρα....!!
    Τώρα ΝΤΕΜΕΚ ΠΑΚΕΤΟ κάνει 8500...!!
    Έ όταν όλα πάνε κάτω τό v-strom καβαλάει καλάμι...??
    Είχα πάρει τό 2004 hayabusa 15300 καί τό 2009 έκανε 13000.
    Πάντα γιά τιμές άντιπροσωπείας μιλάω.
    Τό diversion άπό 7500 κατέβηκε στά 6000...!!
    Νομίζω ότι ξεπούλησε,κάποιος σέ μαγαζί μού είπε ότι τούς τρείς μήνες τού 2011
    πουλήθηκαν πάνω άπό 40 μηχανάκια,
    όταν ή άγορά βαράει μύγες...!!
    Αύτά πρόν ένημέρωση...........οί άποφάσεις ,τά γούστα κ.λ.π....
    άνήκουν σέ σάς.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    το μονοκυλινδρο ομως...αν και μπορει να ταξιδεψει με 130-140...δεν "ρουφαει" περισσοτερο καυσιμο στην εθνικη? περισσοτερο ζορι, υψηλοτερες στροφες.....

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    srx 400.Αθηνα-Σαλονικα.Σταματαγα στο βενζιναδικο και μεχρι να φουλαρει εκανα ενα τσιγαρο ενω ταυτοχρονα ξαλαφρωνα και παλι δρομο.Κανενα προβλημα,μονο ο αερας καθοτι γυμνο.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    το μονοκυλινδρο ομως...αν και μπορει να ταξιδεψει με 130-140...δεν "ρουφαει" περισσοτερο καυσιμο στην εθνικη? περισσοτερο ζορι, υψηλοτερες στροφες.....
    Και κουλουρι και τυρι δεν γινεται φιλαρακι.Καθε πραγμα εχει το τιμημα του.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

ΠΑΤΕΡΑΣ. Το avatar του/της z.k.a.p.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από prismagr
    Καλησπερα φιλε
    πιο πολυ ρολο παιζει η ορεξη και η διαθεση, μια χαρα ειναι τα μονοκυλινδρα, ειμαι 55 και ι γυναικα μου 50 και πηγαμε το καλοκαιρι που μας περασε Ιαπωνια με ενα 650 Φαντουρο του 97. Εχω και ενα 1200 GT, αλλα τελικα καλυτερα που πηγαμε με το 650. Ενα καταπλικτικο μηχανακι, δεν σπαει δεν χαλαει, μονο κανενα ανορθωτη καιει Ετσι ταξιδευε το 650.

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ..............!
    Z.K.A.P

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
    :a19: για το ταξίδι σου φίλε μου αλλά μη τα λες σε αυτόν γιατί το θρεντάκι είναι 8 μηνών. Σε μας να τα πεις. Σοβαρά τώρα.. Είμαι σίγουρος πως δεν είμαι ο μόνος που θέλει να γράψεις ταξιδιωτικό για Ιαπωνία.

Την φωτογραφία όμως να την βάλεις, έτσι για το γαμώτο!
    Έτσι ακριβώς... το θρεντ περνάει σε άλλη διάσταση... Ιαπωνία; δεν το είχα σκεφτεί ποτέ σοβαρά... ακούμε....

Όσο για το θεματάκι τι να πω...Αθήνα-Ρεντίνα με TTR250 και Θεσσαλονίκη, Δ.Πελοπόνησο, Παναιτωλικο, Παρνασσό, Καρπενήσι, Άγραφα,Έυβοια, Μετέωρα, Κρήτη κ.α. με ΚΤΜ 640 adv... συνήθως διπλός... Όρεξη να υπάρχει και τα μηχανάκια πάνε παντού... οι άνθρωποι κολώνουν
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Re: μονοκυλινδρα σε ταξιδι (?)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Kalopaido3
    Καλησπερα και παλι,
    εν αναμονη λοιπον για να βγαλω το διπλωμα, προβληματιζομαι καθε μερα και περισσοτερο για το νεο μου μοτο...
    ΟΧΙ αλλο ραδιοαρβηλα, παρακαλω τα τσακαλια του φορουμ να με βοηθησουν!!!
    Γιατι ΔΕΝ μπορω να ταξιδεψω με μονοκυλιδρο? Τι εννοω... κατι περισσοτερο απο το οτι ανεβαζει θερμοκρασιες?
    Δλδ να μου πει ενας, κουμπαρε, οχι ή πχ σε διαδρομες μεχρι τοσα χλμ εισαι κομπλε ή αλλιως πρεπει να κανεις στασεις πχ ή κατι τετοιο.. πρακτικα πραγματα
    ΤΙ ακριβως παιζει (με κινητηρα αρχικα, ανεση βλεπω..) ?
    Τα φωτα σας παρακαλω στον νεοπα καποια μερα θα σας παραδεχτω.. για το γαμωτο δλδ.
    δλδ τι διαδρομες (σε ασφαλτο) θα μπορουσα να κανω με ενα xt660r?
    εχω αγωνια
    εχω αγωνια

Ευχαριστω πολυυυ
    Φιλε μου τα πιο πολλα κυβικα και οι περρισσοτεροι κυλινδροι στο μονο που αποσκοπουνε ειναι για πιο ξεκουραστο ταξιδι για σενα και την μηχανη σου ...
    Οτι ταξιδι θελεις να κανεις μπορεις να το κανεις και με ενα μονοκυλινδρο ... απλα θα πρεπει να συμβιβαστεις σε μερικα θεματα με οποιαδηποτε μηχανη επιλεξεις ( ειτε ειναι 1μονοκυλινδρη , ειτε 2κυλινδρη ειτε 4κυλινδρη ) οπως ανεση , κραδασμοι , αυτονομια , προστασια απο αερα ...

Τρανο παραδειγμα μονοκυλινδρου σε ταξιδι , ειναι το ταξιδι του συμφουριτη Ηλια που με ενα ταπεινο XR 250 πηγε στην Ινδια !!!
    Aprilia sr50
    Aprilia rs 125
    Aprilia rsv mille
    Cagiva raptor 650 ie
    Aprilia rsv 1000 r Factory

:a19: για το ταξίδι σου φίλε μου αλλά μη τα λες σε αυτόν γιατί το θρεντάκι είναι 8 μηνών. Σε μας να τα πεις. Σοβαρά τώρα.. Είμαι σίγουρος πως δεν είμαι ο μόνος που θέλει να γράψεις ταξιδιωτικό για Ιαπωνία.

Την φωτογραφία όμως να την βάλεις, έτσι για το γαμώτο!
    Γεια σου φίλε
    δεν είναι ταξιδιωτικό ΓΙΑ Ιαπωνία, είναι ΜΕΧΡΙ Ιαπωνία.
    Δεν είχα σκοπό να γράψω κάτι , δεν τα καταφέρνω στο γράψιμο (μετά τον Uriah Heep, εινaι το χάος )
    Άλλα μου είπε ο Bilys να καθίσουμε μαζί , εγώ να του λέω και αυτός να γράφει , οπότε κάτι μπορεί να κάνουμε έτσι.
    Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από prismagr
    Γεια σου φίλε
    δεν είναι ταξιδιωτικό ΓΙΑ Ιαπωνία, είναι ΜΕΧΡΙ Ιαπωνία.
    Δεν είχα σκοπό να γράψω κάτι , δεν τα καταφέρνω στο γράψιμο (μετά τον Uriah Heep, εινaι το χάος )
    Άλλα μου είπε ο Bilys να καθίσουμε μαζί , εγώ να του λέω και αυτός να γράφει , οπότε κάτι μπορεί να κάνουμε έτσι.
    Ειλικρινά δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι γι' αυτό. Να τα γράψεις όπως θα τα έλεγες στους φίλους σου. Όπως θα μας τα περιέγραφες αν καθόμασταν σε μια καφετέρια και πίναμε καφεδάκι. Και εγώ σου υπόσχομαι πως θα τα διαβάσω με την συνοδεία καφέ.

Τον Uriah για παράδειγμα, τον διαβάζω με την συνοδεία λεξικού Τεγόπουλος-Φυτράκης.

Sent from me using a computer.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Ταξιδεύεις άνετα με μονοκύλινδρο. Εκατοντάδες μοτοσυκλετιστές οργώνουν το πλανήτη από άκρη σε άκρη, με ένα κύλινδρο.

Moderator
    Όσον αφορά την κατανάλωση από μονοκύλινδρα στην εθνική..

Τα μονοκύλινδρα πιάνουν πιο εύκολα την μέγιστη κατανάλωσή τους στον αυτοκινητόδρομο σε σχέση με τα άλλα λόγο έλλειψης ιπποδύναμης, όπως ακριβώς τα έγραψε δλδ και ο svx. Με τίποτα όμως δεν θα κάψουν περισσότερο από μηχανές του λίτρου και άνω όσο οικονομικές και αν είναι οι τελευταίες.

Αν το φορτίο είναι λογικό και δεν έχεις ανοίξει λογαριασμούς με τον Έωλο η κατανάλωση στην εθνική παραμένει χαμηλή αλλά μερικές φορές, μεγαλύτερη από δικύλινδρα-τετρακύλινδρα ίδιου κυβισμού με περισσότερη όμως ιπποδύναμη.
    Σε άσχημες συνθήκες και γενικά όπου βρει ζόρι ρουφάει τα μέγιστα όπως όλα. Σε τέτοιες συνθήκες έχω δει και την μέγιστη κατανάλωση γύρο στα 7/100. Όταν κατέβαινα Αθήνα για την κοπή της πίτας με τον Blackgas (fazer 600) με όχι και τις καλύτερες συνθήκες, καίγαμε σχεδόν τα ίδια. Ένα πιο οικονομικό μοντέλο όμως όπως το versys σίγουρα θα έκαιγε λιγότερα. Όχι όμως λιγότερα και απ' το g650gs.

Ελάχιστη κατανάλωση έχω δει γύρο στο 4 με 4,2 ενώ το g650gs έχει ακόμα μικρότερη.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Όσον αφορά την κατανάλωση από μονοκύλινδρα στην εθνική..

Τα μονοκύλινδρα πιάνουν πιο εύκολα την μέγιστη κατανάλωσή τους στον αυτοκινητόδρομο σε σχέση με τα άλλα λόγο έλλειψης ιπποδύναμης, όπως ακριβώς τα έγραψε δλδ και ο svx. Με τίποτα όμως δεν θα κάψουν περισσότερο από μηχανές του λίτρου και άνω όσο οικονομικές και αν είναι οι τελευταίες.

Αν το φορτίο είναι λογικό και δεν έχεις ανοίξει λογαριασμούς με τον Έωλο η κατανάλωση στην εθνική παραμένει χαμηλή αλλά μερικές φορές, μεγαλύτερη από δικύλινδρα-τετρακύλινδρα ίδιου κυβισμού με περισσότερη όμως ιπποδύναμη.
    Σε άσχημες συνθήκες και γενικά όπου βρει ζόρι ρουφάει τα μέγιστα όπως όλα. Σε τέτοιες συνθήκες έχω δει και την μέγιστη κατανάλωση γύρο στα 7/100. Όταν κατέβαινα Αθήνα για την κοπή της πίτας με τον Blackgas (fazer 600) με όχι και τις καλύτερες συνθήκες, καίγαμε σχεδόν τα ίδια. Ένα πιο οικονομικό μοντέλο όμως όπως το versys σίγουρα θα έκαιγε λιγότερα. Όχι όμως λιγότερα και απ' το g650gs.

Ελάχιστη κατανάλωση έχω δει γύρο στο 4 με 4,2 ενώ το g650gs έχει ακόμα μικρότερη.

Στο μόνο στο οποίο θα διαφωνήσω είναι στη φράση "... δεν έχεις ανοίξει λογαριασμούς με τον Έωλο " . Έωλος είναι ο μπαγιάτικος, ο άλλος των ανέμων με τον ασκό του (και ουχί τους ασκούς του) είναι ο Αίολος. Συγγνώμη για το spam Daz

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    on topic.... ΣΤΟ ADVrider... τα ποιο γαμ@τα ταξιδια που καθομουν και χαζευα , ηταν με : DR 650, KLR 650, XT , XR κλπ κλπ

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
    Στο μόνο στο οποίο θα διαφωνήσω είναι στη φράση "... δεν έχεις ανοίξει λογαριασμούς με τον Έωλο " . Έωλος είναι ο μπαγιάτικος, ο άλλος των ανέμων με τον ασκό του (και ουχί τους ασκούς του) είναι ο Αίολος. Συγγνώμη για το spam Daz

Έωλο το μυαλό μου, ολίγον τι αίολη και η ορθογραφία μου! Ας μου συγχωρέσει τον βαρβαρισμό ο ταμίας των ανέμων.

Thanks man

Ξημερωματα Μ.Παρασκευης προς Μ.Σαββατο.Ξεκινησα στις 03.30 απο Αθηνα κι εφτασα στις 09.30 στην Ηγουμενιτσα με δυο στασεις 10λεπτες σε Ακρατα και Αμφιλοχια και μια 5λεπτη λιγο πριν την Πρεβεζα.
    Δευτερα του Πασχα ξεκινησα στις 09.00 απο Ηγουμενιτσα κι εφτασα Αθηνα στις 15.00.Οι στασεις ηταν Αμφιλοχια,Αντιριο (10λεπτες) και δυο ακομα για τσιγαρο γιατι με τσακισε ο αερας.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σε ταξιδι μεχρι ποσα χλμ / στροφες ΧΤ 600
    από apsogos στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 06/07/2010, 04:08
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 31/12/2009, 10:12
  3. λαστιχο σε ταξιδι
    από nikforos στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4