τα θερμα μου συγχαρητηρια
ο πλυδωρας καταφερε να καει η ολυμπια και η παρνηθα. τωρα ο πλεον δημοφιλης υπουργος συμφωνα με τα γκαλοπ (χμ χμ χμ) μετα τις τρεις δολοφονιες απο τρομοκρατες μεσα σε 9 μηνες καταφερε να καει και η πρεβελη
αυτο ειναι υγιης συναγωνισμος ανικονοτητας
μπραβο. το αλσος του ευαγγελισμου υπαρχει ακομα? το ζαππειο?
η ελλαδα ειναι πανεμοφη χωρα αλλα το κακο ειναι οτι κατοικοιται απο νεοελληνες. τσαρουχης
καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός
Οι φωτιές σε μέρη όπου συνωστίζεται κόσμος είναι δεδομένο, αφού πλέον θεωρούμε "προϊόν" την φυσική ομορφιά και την μετατρέπουμε σε τσίρκο όπου ο κάθε πικραμένος πάει να βγάλει την ένταση που μάζεψε όλο το χρόνο με το μηχανάκι του το τζιπάκι του το ποδήλατό του την σκηνή του την ψησταριά του τα τσιγάρα του.
Μετά κυνηγάμε εμπρηστές και βίλες και τσοπάνηδες.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι με τον τρόπο ζωής μας και τις αντιλήψεις μας περί τουρισμού και διασκέδασης χρησιμοποιούμε τα δάση τα βουνά και τις θάλασσές μας σαν θεματικά πάρκα, ενώ είναι ευαίσθητα οικοσυστήματα που επηρεάζονται πολύ εύκολα.
Ναι, η φωτιά είναι ακραία εκδήλωση επέμβασης, αλλά μην ξεχνάμε ότι φέραμε στην Ελλάδα με εισαγόμενους φοίνικες από την Ιταλία κάποια παράσιτα τα οποία έχουν ξεπαστρέψει είδη πολλούς φοίνικες στις πόλεις και απειλούν και το τελευταίο φοινικόδασος στο βάι απ ότι διάβαζα.
Εάν θέλουμε να προσφέρουμε μιά υπηρεσία στην φύση, ας κάτσουμε σπίτι μας και ας την αφήσουμε στην ησυχία της.
και δεν θα είναι και το τελευταίο που θα καεί δυστυχώς.
Πάντως άκουσα και κάτι μ@λ@κίες απο τα ΜΜΕ πάλι που με έκαναν να βάλω τα γέλια... μέτρα προφύλαξης λέει αν υπήρχαν ... αν προφυλάσσοταν το δάσος κτλ..
1. Ελεύθερο camping γινόταν εκεί χωρίς έλεγχο. Άρα όλο και κάποιος βλάκας με αέρα θα άναβε φωτιά να ψήσει κανά λουκάνικο ή για το χάζι. Θέμα χρόνου να καεί κάτι λοιπόν.
2. Όταν έχει αέρα πάνω απο 6 μπωφώρ, μέσα σε μια φωτιά που αλλάζει δραματικά το μικροκλίμα (θερμά-ψυχρά ρεύματα αέρα - ανοδικα/καθοδικά) ο άερας μπορεί να αυξηθεί σε ισχύ μέχρι και 8 μπωφώρ. Στα 10 λοιπόν που έδιναν κατά ριππές χθες (11 στην Κάρρυστο μέτρησαν παιδιά που είχαν πάει για πυρόσβεση)... οχι να σβύσεις δεν μπορείς, αλλά ούτε να σταθείς καθώς όλα τα κατάλοιπα της φωτιάς έρχονται πάνω σου λόγω των κυκλικών κινήσεων του άερα. Σημείο επίσης οτι ακόμα και ελικόπτερα έκαναν ρίψεις στην Κάρρυστο πάνω απο 1ΚΜ σε ύψος απο το έδαφος και φυσικά έφυγαν.
3. Η αναγέννηση αυτου του δάσους στην Πρεβέλη δεν μπορεί να γίνει με τα ίδια φυτά/δέντρα όπως και σε κάθε άλλη καμμένη περιοχή. Οπότε ξεχάστε τους φοίνικες εκεί.
4. Όταν σταματήσουν να κάθονται στα καφενεία και κοιτάνε τις φλόγες και να κριτικάρουν κιόλας για το τι και πως κάνουν οι άλλοι και δεν την σβύνουν την φωτιά ίσως και να είχαμε καλυτερα αποτελέσματα. Σε αρκετές φωτιές που έχω πάει και σαν πολίτης και σαν μέλος ομάδας πυρόσβεσης πλέον, το μόνο που διακρίνεις είναι άσχετους να χοροπηδάνε μέσα στον πανικό ή να κριτικάρουν απο καφενεία. Μετά το ΄μονο που κάνουν είναι να κλαίνε για τις περιουσίες και να διαμαρτύρονται γιατί η πυροσβεστική δεν ήταν εκεί.
Φυσικά ούτε λόγος για το οτι έχτισαν χωρίς άδεια μέσα σε φαράγγι, πλαγιά, ρέμα...
Ούτε λόγος στο οτι μέσα σε δάσος αφού έχτισαν που έχτισαν, δεν καθάρισαν ξερά, δεν έβαλαν μια δεξαμενή νερού.. κτλ.
Για να μην μιλήσω για τα μπάζα, σπασμένα γυαλιά και αλουμίνια ανάμεσα σε σκουπίδια (εκεί να δείτε πως αρπάζει αμέσως)...
Συν το "άγνωστο" σε αρκετούς , οτι όλα τα δάση ανανεώνονται μέσω της πυρκαγιάς που σίγουρα θα υπάρξει κάποια στιγμή.
Αλλά τι συζητάμε;... εδώ όπως πάρα πολύ σωστά είπε ο Stefanos, θεωρούμε την φύση "προϊόν" και μάλιστα ανεξάντλητο και συμπεριφερόμαστε σαν πελάτες σε supermarket κάνοντας οτι θέλουμε και παίρνοντας οτι θέλουμε.
Ας κάτσουμε τώρα πλέον σε μια Αττική που δεν έχει δάσος παρά μόνο στην Ιπποκράτειο..(εκεί να δείτε τι θα γίνει αν πάρει)... και γύρω γύρω μαυρισμένα βουνά.
Και έχεις και μετά τον μαλάκα να σου λέει:
- Σιγά μην πάω εθελοντής.. άσε να το κάνουν οι μαλάκες.
Ξεχνόντας οτι μόλις καεί το δάσος, το χειμώνα θα πνιγεί απο τα νερά , θα σκάσει απο την ζέστη το καλοκαίρι και μετά θα λέει οτι καταστρέφουν την φύση.
Συγνώμη παιδιά για το ξέσπασμα... αλλά έχω βαρεθεί την μίρλα του καθενός και στο οτι φταίνε οι άλλοι που δεν κάνουν τίποτα. Αν σηκώσουν τον κώλο τους απο τον καναπέ, είναι σίγουρο οτι θα γίνει κάτι.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
συγχαρητηρια
-It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
- Hit it.
-------------------------------------------------------------------------------
όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
------------------------------------------------------------------------------
νέα προσθήκη
Definition of a bad boy
Gandalf... όταν νευριάζεις γράφεις τα πιο σωστά πράγματα!!!![]()
.. οι φοίνικας φυτρωνει πολυ έυκολα... απλά αργεί να μεγαλώσει δεν είναι σαν το έλατο ...Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
3. Η αναγέννηση αυτου του δάσους στην Πρεβέλη δεν μπορεί να γίνει με τα ίδια φυτά/δέντρα όπως και σε κάθε άλλη καμμένη περιοχή. Οπότε ξεχάστε τους φοίνικες εκεί.
4![]()
Somewhere in my soul
there’s always Rock ‘n’ Roll.
Yeahhh..
Τι ειναι αυτα ρε πούστη μου???
Έχω επισκεφθεί το μέρος 3 φορές , την τελευταία πέρυσι!!!
Γ@μω το πουτ@νόπ@ιδο που έβαλε την φωτιά , να του καεί το σπίτι και αυτος μαζί!!!!!!!!!
![]()
![]()
Μα τι κρίμα , ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω.
την Τεταρτη πριν 5 μερες ημουν εκει και εκανα το μπανιο μου.
λυπαμαι...εχω παει 5 φορες στο παρελθον,πριν καν γινουν τα σκαλοπατια.
κριμα.
πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).
Αρχικά δημιουργήθηκε από gmeles
και το μελλον....
![]()
![]()
![]()
μαλλον...
![]()
![]()