δυστυχως δε το εχω. μια ρυθμιση σε δυναμομετρο ξερετε ποσο κοστιζει; και που μπορω να το κανω? θα βελτιωσει τη κατασταση? το ζητουμενο ειναι η οικονομια και οχι η ισχυς.
δυστυχως δε το εχω. μια ρυθμιση σε δυναμομετρο ξερετε ποσο κοστιζει; και που μπορω να το κανω? θα βελτιωσει τη κατασταση? το ζητουμενο ειναι η οικονομια και οχι η ισχυς.
Αν θυμάμαι καλά, δυναμόμετρο έχει μιά Honda στην Πλαπούτα στο Ν. Ηράκλειο, το παιδί λέει ότι κάμποσα μέλη του forum πάνε εκεί τις μοτοσικλέτες για σέρβις. Αν ανοίξεις το moto ή το 0-300 έχουν διαφημίσεις από δυναμόμετρα. Πιθανόν να βρεις και κάτι στην σχετική κατηγορία του μοτο.γκρ
Αλλά το tuning δεν ξέρω τι θα προσφέρει στον τομέα της οικονομίας. Έχει άλλα θεματάκια, πχ βηξίματα μπουκώματα κλπ; Τεσπα δεν χάνεις τπτ να το δοκιμάσεις.
Δεν προκειτε να δεις διαφορα στην καταναλωση απο ρυθμιση στο δυναμομετρο.Εκτος του οτι δεν εχουν την δυνατοτητα να κανουν κατι σπουδαιο στην ρυθμιση, ο ψεκασμος ειναι οτι οικονομικοτερο υπαρχει σε καυση εκτος αν υπαρχει καποιο προβλημα.Αρχικά δημιουργήθηκε από dim40
Παντος για ανοιχτο δρομο και χαλαρα 6,8 δεν καει ουτε το δικο μου. Εδω με καγκουργιες δυσκολα περναω τα 7,5
Δυναμομετρα εχει στην σουζουκι στην συγγρου, στην Δαφνη το powerhouse, και στο Ν.κοσμο παλι εξουσιοδοτημενο σουζουκι.
Τα εχω δοκιμασει και τα τριαμε τιμες 50, 100
, 50 αντιστοιχα.
Αν νοιώθεις ανήσυχος με την κατανάλωση, ψάξτο μέχρι και σε δυναμόμετρο.
Το δικό μου τεστ πάντως (λίγο πιο περίπλοκο) έδειξε άλλα...
Συνήθως στα χέρια μου το μηχανάκι παίζει κάπου στα 7,5-8,5. Είχα κι εγώ μια ανησυχία (λέμε τώρα) αρχικά, βασικά όμως το απέδιδα στην καφρίλα μου.
Όταν το οδήγησε άλλος για αρκετά (φορτωμένος, δικάβαλος, περί τα 1.000 χλμ), το μηχανάκι έφτασε σε κάποια Σταρ Τρεκ νούμερα (κάτι κοντά στα 5 νομίζω).
Που θέλω να καταλήξω... για τον "βαρύ" καρπό, το χαλαρά είναι το "τάπα" του δίπλα.
Inochi, ρε!
Για οσο.
Αν υπήρχε "like" θα το πατούσα!Αρχικά δημιουργήθηκε από Ληστης
Παντος για ανοιχτο δρομο και χαλαρα 6,8 δεν καει ουτε το δικο μου. Εδω με καγκουργιες δυσκολα περναω τα 7,5
Σε ευθεία, εθνικές οδούς, εγνατίες κτλ καίω 5,5 ακριβώς. Πόλη 6 με 7,5. Το 7,5 σκισμένο.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gazer
Αν υπήρχε "like" θα το πατούσα!
Σε ευθεία, εθνικές οδούς, εγνατίες κτλ καίω 5,5 ακριβώς. Πόλη 6 με 7,5. Το 7,5 σκισμένο.
Προφανως το 5,5 ειναι με 120χλμ. Απορω πως κρατατε τετοια ταχυτητα. Εμενα το μηχανακι με παει μονο του στα 150-160. Ειμαι και κοντος και δεν νιωθω καν τον αερα.
7,7 ειδα μια φορα που το χα λιωσει το μηχανακι και στην πολη και την εθνικη. Μεχρι και 230 ειδα.
Υποψην φοραω yoshimura χωρις την ταπα οποτε πιστευω ανεβαζει και λιγο την καταναλωση
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!
Το δικό σου δεν θέλει και πολλά για ν' αρχίσει τις καγκουριές.... 3.500σ.α.λ και μπαίνεις σε γουόρπ! Οπότε τι να κάψει;Αρχικά δημιουργήθηκε από Ληστης
Εδω με καγκουργιες δυσκολα περναω τα 7,5
Αλί σ'εμάς που πρέπει να "την σκίζουμε την γάτα"! Αλλά τι σου λέω, το είχες, το ξέρεις!
Αλήθεια stage2 δεν το έχεις τώρα; Καίει παραπάνω απ'ότι "μαμά";
Inochi, ρε!
Για οσο.
Χαιρετώ όλους! Σε πρόσφατη μικρή εξόρμηση για 3ήμερο Κοζάνη-Καρδίτσα, την πρώτη με τις νέες μου βαλίτσες Κ33, παρατήρησα "αισθητή" διαφορά στην κατανάλωση. Επειδή κάνω αρκετά συχνά τη διαδρομή με τις ίδιες πάνω κάτω συνθήκες και από τον ίδιο δρόμο (Κοζάνη - Γρεβενά (Εγνατία) - Καλαμπάκα - Τρίκαλα - Καρδίτσα) η κατανάλωση που είχα παρατηρήσει ήταν κοντά στα 5,50lt/100Km (με ταχύτητες μέχρι 140-150 Κm/h). Τώρα μέτρησα 6.20t/100Km υπό τις ίδιες πάνω – κάτω συνθήκες. Ήταν αναμενόμενο βέβαια ότι εξαιτίας των αυξημένων αντιστάσεων - λόγω βαλίτσας, παλιά δεν έβαζα τα σαμάρια- η κατανάλωση θα ανέβαινε, οπότε ίσως να είναι φυσιολογική η παραπάνω τιμή.
Επιπλέον ήταν η πρώτη φορά που έκανα το ταξίδι με νέα λάστιχα (diablo strada)... Πάντως και μετά το ταξίδι, η κατανάλωση σε κοντινές διαδρομές χωρίς τις βαλίτσες μου φαίνεται αυξημένη σε σχέση με αυτή πριν την αλλαγή ελαστικών.
Παρατήρησε κανείς ανάλογη συμπεριφορά που να οφείλεται στα (συγκεκριμένα) λάστιχα;
Να υπάρχει πρόβλημα στον αισθητήρα του δείκτη βενζίνης και να ανάβει νωρίτερα;
Άλλαξα βενζινάδικο (μπας και παίζει κάτι με τη βενζίνη; )
Αυξήθηκε η κατανάλωση λόγω παλαιότητας και χιλιομέτρων;
Να υποθέσω ότι όλα είναι φυσιολογικά;
suzuki bandit K8 650s ABS
Με μπέρδεψες λιγάκι με αυτό το τελευταίο που έγραψες για τον αισθητήρα...
Πως μετράς κατανάλωση δηλαδή;
Γιατί εγώ απλά μηδενίζω το μερικό, γεμίζω -τέρμα- με βενζίνη και όταν ξαναγεμίσω -τέρμα- με βενζίνη βλέπω πόσα χιλιόμετρα έκανε και κάνω τη διαίρεση. Καλύτερα ακόμα και πιο αξιόπιστα, να γεμίζεις στο ίδιο βενζινάδικο και στην ίδια αντλία (ελαχιστοποιείς το σφάλμα οργάνου -εννοώ το μετρητή της αντλίας- για όσους έχουν ασχοληθεί με σφάλματα μετρήσεων).
Έχεις δίκιο, αυτός είναι ο ποιο αξιόπιστος τρόπος, αλλά είναι αρκετά "επίπονος" με την έννοια ότι μπλέκεις με ψιλά στο βενζινάδικο, άσε που θα σε κοιτάει και με μισό μάτι ο βενζινάς που θα παλεύει με τις σταγόνες για να το γεμίσει τέρμα...
Ξεκίνησα να μετράω από τότε που το αγόρασα (5.78 lt/100Km μετά από 18500Km - όχι ακραία οδήγηση)
Για να μετρήσω την κατανάλωση σε κάθε γέμισμα χωρίς τα παραπάνω "προβλήματα" κάνω το εξής (ελπίζω να είναι σωστό):
1. Έστω ότι κάποια στιγμή "ανάβει το λαμπάκι" π.χ. στα 1000Km. Αυτό σημαίνει πως στο ντεπόζιτο υπάρχουν -κατά προσέγγιση- 5.5lt (όχι ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο)
2. Γεμίζω ας πούμε με 20€ με 1.6€/lt οπότε προσθέτω 12,5 lt (δεν έχει φουλάρει αλλά δεν πειράζει)
3. Έστω τώρα ότι ξανά "ανάβει το λαμπάκι" π.χ. στα 1220Km. Αυτό σημαίνει - πάντα με κάποια προσέγγιση - πως έκαψε τα 12,5lt που έβαλα σε 220km
4. Υπολογίζω Κατανάλωση = 12,5 * 100 / 220 = 5,68 lt/100Km (περίπου)
5. Επαναλαμβάνω από το βήμα 1 για την επόμενη μέτρηση
Ελπίζω να στέκει ο παραπάνω τρόπος μέτρησης...
Όχι δεν στέκει. Ο σωστός τρόπος είναι αυτός που σου περιγράφει ο amyroykai.
Δηλαδή είναι εντελώς λάθος; Φαίνεται αρκετά λογικός, το μειονέκτημα του είναι πως το λαμπάκι μπορεί να αναβοσβήσει, να σβήσω τη μηχανή και μόλις ξαναξεκινήσω μπορεί να έχει σταθεροποιηθεί και να αναβοσβήσει μετά από λίγα χιλιόμετρα. Το λαμβάνω κι αυτό υπόψην και δε σημειώνω τα χιλιόμετρα την πρώτη φορά αλλά + 5-6 παραπάνω...
το πιο σωστο εινια καθε φορα να γεμιζεις μεχρι την ταπα, και να διαιρεις τα λιτρα που εβαλες με τα χιλιομετρα που εκανες. Ει δυνατον και απο το ιδιο βενζιναδικο.
Εγω παντως που κυκλοφορω αποκλειστικα εντος πολης καιω απο 6λιτρα και πανω. Μια φορα εχω δει 5,8 εντος πολης και οδηγουσα πολυ συγκρατημενα. Το 5 δεν το χω δει ουτε στο ονειρο μου
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!
Μα φυσικά και είναι εντελώς λάθος. Αφού όπως και μόνος σου λες το λαμπάκι ΔΕΝ ανάβει σταθερά αλλά μία έτσι και μία αλλιώς άρα δεν έχεις πάντα την ίδια ποσότητα μέσα, βάζεις 20 ευρώ άρα όχι την ίδια ποσότητα κάθε φορά αφού βενζινάδικο με βενζινάδικο έχει άλλη τιμή και αντλία με αντλία κλέβει αλλιώς...Αρχικά δημιουργήθηκε από sakiskoz
Δηλαδή είναι εντελώς λάθος;
άρα μετράς με σταθερό τρόπο τα χιλιόμετρα αλλά δεν μετράς ποτέ σωστά την βενζίνη! Οι διαφορές που περιγράφεις λοιπόν είναι εντός στατιστικού σφάλματος, λόγω "κατά προσέγγιση" μέτρησης της ποσότητας βενζίνης.
dimzan το γιατί δεν έχεις δει 5άρια το κατάλαβα με το πρώτο βιντεάκι που ανέβασες.![]()
η αλήθεια είναι πως θέλει ΠΟΛΥ ζεν οδήγηση για να κατέβει τόσο.
Έχετε δίκιο, είναι κατά προσέγγιση η μέτρηση λόγω του ότι δεν ανάβει το λαμπάκι ακριβώς στα 5.5lt, οπότε το σωστό είναι να εγκαταλείψω αυτόν το "βολικό", πλην όχι ακριβή τρόπο, και να ακολουθήσω τον ενδεδειγμένο και απόλυτα αξιόπιστο...
amyroukai : Λάμβανα υπόψη τα λίτρα και όχι τα ευρώ (σημειώνω τα λίτρα που γράφει η αντλία, απλά πάντα σχεδόν βάζω 20€ )
Είναι σωστή η παρακάτω διαδικασία; (για αντικειμενικότερη μέτρηση)
1. Φουλάρω μέχρι τέρμα και σημειώνω τα συνολικά χιλιόμετρα ή μηδενίζω τον ένα μετρητή
2. Κάνω ενδιάμεσα γεμίσματα χωρίς απαραίτητα να φουλάρω και σημειώνω τα λίτρα κάθε φορά
3. Όταν θελήσω να μετρήσω την κατανάλωση, γεμίζω μέχρι τέρμα και σημειώνω τα λίτρα
4. Προσθέτω όλα τα λίτρα (Σlt) που έχω σημειώσει και βλέπω τα συνολικά χιλιόμετρα (ΣKm) που έκανα απ το πρώτο φουλάρισμα
5 Υπολογίζω : Κατανάλωση=Σlt*100 / ΣKm