παιδες καλημερα μια ερωτηση αυτα τα κολοκυθια εκτος απο τηγανιτα με τζατζικι κανουν και για μπαταριες κλειστες τυπου τζελ?? εχω απλους φορτιστες αλλα με ειπαν πως θελει ηλεκτρονικου τυπου με παλμο φορτισης.
φιλικα γιωργος
παιδες καλημερα μια ερωτηση αυτα τα κολοκυθια εκτος απο τηγανιτα με τζατζικι κανουν και για μπαταριες κλειστες τυπου τζελ?? εχω απλους φορτιστες αλλα με ειπαν πως θελει ηλεκτρονικου τυπου με παλμο φορτισης.
φιλικα γιωργος
Για κλειστές κάνουν, για τύπου γέλης παίζεται (ανάλογα με τον φορτιστή..)
Κλειστές θεωρούνται όλες οι μπαταρίες που δεν χρειάζονται κανενός είδους συντήρηση (maintenance free), οι οποίες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την κατασκευή τους (VRLA, AGM, GELL I & II κ.λ.π. κ.λ.π.)
Ειδικά οι τύπου gel, έχουν ένα θεματάκι με το ρεύμα φόρτισης, γι αυτό και όσοι τις βάζουν aftermarket στο μηχανάκι τους βρίζουν θεούς και δαίμονες ...![]()
(επίσης βρίζουν και αρκετοί που τις έχουν μανίσιες - π.χ. DRZάδες..)
Κατά την άποψή μου, το μόνο διαφορετικό που χρειάζονται είναι τροφοδοτικό με τάση εξόδουν λίγο χαμηλότερη από τα συμβατικά (γύρω στα 13.5 Volts) και δυνατότητα παροχής μεγαλύτερου ρεύματος στο στάδιο της αρχικής φόρτισης (μέχρι να φτάσει η μπαταρία στα 12.6 - 12.8 Volts).
Τα παλμοτροφοδοτικά είναι για άλλες δουλειές (οικονομία κατανάλωσης και σύγχρονη συντήρηση (αποθειίκωση) της μπαταρίας).
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση!!!
φιλικα γιωργος
Την Τετάρτη στα LIDL (αντί Πέμπτης) έχει Φορτιστή μπαταρίας για όλες τις μπαταρίες οχημάτων και μοτοσικλετών 6 V ή 12 V και 1,2 - 120 Ah.
Με 19,99 ? λινκ δε βάζω γιατί έχουν γαμήσει το σαιτ τους με τον Τ.Κ
μπάρον says :
"Japan rullezzzz re και ας το περνάω μίνιο και μουράβια κάθε 2 βδομάδες:rotflmao:
"
-
_Holder of Honoured Blockage Degree delivers lessons on invisibility_
Ο Καγκουρογαμόσαυρος
Ωραίος man! Ευχαριστούμε για την πληροφορία!Αρχικά δημιουργήθηκε από golis
Την Τετάρτη στα LIDL (αντί Πέμπτης) έχει Φορτιστή μπαταρίας για όλες τις μπαταρίες οχημάτων και μοτοσικλετών 6 V ή 12 V και 1,2 - 120 Ah.
Με 19,99 ? λινκ δε βάζω γιατί έχουν γαμήσει το σαιτ τους με τον Τ.Κ
Λογω παλιας διατριβης μου με το θεμα ως υπαλληλος προσθετω τα κατωθι
Μπαταρίες τυπου GEL χρησιμοποιουνται σε ηλεκτρονικες συσκευες λογω του οτι προσφερουν σταθερη ταση μεχρι οσοτου να εξασθενησει απο αμπέρ η μπαταρια.Μέχρι και στο τελος τους δειχνουν ταση λες και ειναι φορτισμενες.Γι αυτο το λογο δεν χρησιμοποιουνται αυτοματοι φορτιστες οπως του Lidl .Ξεγελιεται ο αυτοματος,θεωρει την εικονικη ταση της(πχ14,4) και βαθμιαια κοβεται η φορτιση.
Οταν βγαζουμε την μπαταρια απο τη φορτιση και την μετραμε δε μας δειχνει την ταση της μπαταριας αλλα μια ΨΕΥΔΗ ταση.
Για να το τσεκαρουμε τοποθετουμε ενα λαμπακι για ενα λεπτο και ξαναμετραμε.
Εαν απο πολυωρη φορτιση κανουμε το τσεκ με το λαμπακι και η ταση της ειναι απο 12,2 - 12,6
η μπαταρια ειναι οκ
Με την φορτιση επαναφερουμε μονο,αυτα τα λιγα δεκατα της τασης που θα υπολοιπονται.
Με λιγα λογια αυτα τα λιγα δεκατα κανουν την μιζα να γυρνα
Δεν βγαζω σκαρτα τα μηχανηματα γιατι εχω και γω..αλλα με μια ταλαιπωρημενη μπαταρια και απαιτητηκα μιζαρισματα ημερησιως και ανεπαρκη συντηρηση κινητηρα για ομαλη λειτουργεια
πιστευω οτι η λυση αυτο του αυτοματου φορτιστη ειναι αδιεξοδο.
Σε αυτη την περιπτωση προτεινω φορτιστη που να αυξομειωνεις τα αμπερ εκει που θες αναλογα με την μπαταρια παντα για να κανεις ειτε αργη φορτιση ειτε ταχυφορτιση.
Εαν η μπαταρια ανεβαζει θερμοκρασια κατα τη φορτιση σημαινει οτι το ρευμα συναντα μεγαλη αντισταση ωστε να διαπερασει τη μπαταρια και η πυκνοτητα του ηλεκτρολυτη ειναι χαμηλη.τοτε βουτηξτε τη μπαταρια σε ενα κουβαδακι με νερο μεχρι τη μεση κατα τη φορτιση για να την ψυξεται.
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι οτι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι γεμάτοι αμφιβολίες..
Έχω αυτόν του lidl, ο οποίος τυχαίνει μετά απο κανα μισάωρο να περνάει σε συντήρηση της μπαταρίας αυτόματα, λες να παιζει τέτοιο θέμα ε?
Στα volt απο 12,2 έως 12,6 κάνεις λάθος, ίσως είναι για μπαταρίες αυτοκινήτου αυτές οι μετρήσεις δεν ξέρω.
Εμένα στο R1 δεν έπαιρνε μπροστά και η μπαταρία έδειχνε 12,4.
Η μπαταρία πλήρως φορτισμένη τύπου gell πρέπει να δείχνει απο 12,9volt έως 13,0volt. Παραθέτω παρακάτω εναν πίνακα που βρήκα σε διπλανό φόρουμ(fazer.gr).
![]()
[B][QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Arxagelos [B]Έχω αυτόν του lidl, ο οποίος τυχαίνει μετά απο κανα μισάωρο να περνάει σε συντήρηση της μπαταρίας αυτόματα, λες να παιζει τέτοιο θέμα ε? [B]
Ξεγελιεται ο αυτοματος και κοβει απο μονος του.Για να εχεις αποτελεσμα πρεπει να ξεπερασεις τις προβλεπομενες ωρες φορτισης που συνιστουν οι κατασκευαστες.Εγω π.χ. εχω φορτισει με φορτιστη τυπου Lidl αλλα γερμανικος και τις αφηνω περα απο 24 ωρες αφου με τετοιο ρευμα που τις δινει δεν της κανει ζημια.
Στα volt απο 12,2 έως 12,6 κάνεις λάθος
Εδω εχεις ενα δικιο αλλα δεν διευκρινησα.Ενδεικτικα και μονο το ειπα.
Εμένα στο R1 δεν έπαιρνε μπροστά και η μπαταρία έδειχνε 12,4. Η μπαταρία πλήρως φορτισμένη τύπου gell πρέπει να δείχνει απο 12,9volt έως 13,0volt.
α)Η μετρηση εγινε μετα τη φορτιση λογικα
β)Η μετρηση να γινει με γυρισμενο το διακοπτη,ετοιμος να πατησεις μιζα
γ)Εαν γυρνας το κλειδι και πεφτει 12,3-12,4 λογικο ειναι να μην γυρνα η μιζα με προθυμια.
Σημειωση
=======
Δεν γνωριζω πολλα απο μπαταριες τυπου GEL .Ολα τα ανωτερω ειναι συμφωνα με μπαταριες ανοιχτου τυπου(ταπες) κ κλειστου τυπου παλι με ταπες αλλα λεγονται εμποτισμενου ηλεκτρολυτη.
Επισης ο πινακας εξηγει και δειχνει την προβλεπομενη ταση συμφωνα με την πυκνωτητα του ηλεκτρολυτη αλλα και αυτο δεν ειναι δεδομενο.Υπαρχουν αρκετες μεταβλητες που οριζουν την ζωη της μπαταριας.
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι οτι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι γεμάτοι αμφιβολίες..
οχι ρε συ δεν έγινε η μέτρηση μετά την φόρτιση, και στο fazer που ειχα παλια και στο R1 όταν δεν έπαιρναν μπροστά μέτρησα την μπαταρία και δείχνανε 12,4 κάτι.
Η καινούργια που πηρα τότε για το fazer έδειχνε 12,93 κάτι.(gell πάντα)
Το ξέρω οτι δεν πρέπει να μετράς την μπαταρία αμέσως μετά την φόρτιση ή αμέσως μετά απο βόλτα. Πρέπει να την αφήνεις κανα μισάωρο μου χουν πει, έχεις δίκαιο σ' αυτο.
Στο R1 αμέσως μετά την φόρτιση μου έδειχνε 12,9 αλλά όταν την άφησα λίγη ώρα έπεσε στα 12,7 κάτι.![]()
Λες να τον αφήνω τον φορτιστή τόσες ώρες πάνω?24?τώρα επειδή το μηχανάκι το βγάζω κάθε 15 μέρες, πριν το βγάλω βάζω να το φορτίσω κανα 15 λεπτο, έτσι και αλλιώς ο φορτιστής μετά το 15 λεπτο περνάει απο φόρτιση σε συντήρηση.
Μεταξυ του optimate 4 και του CTEK XS 3600 ποιον προτεινετε?
Η τιμη τους ειναι παρομοια, κανα 10ρικο πιο ακριβως ο CTEK, αλλα ειναι καλυτερος?
...ex 88 SS 600 GR
Δεν έχω και τους δύο για να κρίνω αλλά έχοντας στο παρελθόν 2 ctek (μεταξύ τους και τον 3600) μπορώ να σου πω ότι δουλεύουν άψογα...
Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!
ψηνομαι ασχημα για αυτο το μωρο λεμε...
να ρωτήσω κάτι??οταν φορτίζουμε η μπαταρία κάνει να είναι πάνω στη μηχανή ή όχι???
ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!