Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 41 από 41

Θέμα: ΠΕΡΙ ΨΕΚΑΣΜΟΥ

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    ειχα βρει κατι φανταστικα calculators σε ενα σαιτ τα οποια μου ελυσαν τα χερια οταν ρυθμιζα κεντρα λοβων σε ενα 12αρι και ηθελα να υπολογισω διαρκειες...να θυμηθω μονο το σαιτ....ατιμο φορματ...
    Τα έχω όλα αυτά τα calculators (3-4 είναι συνολικά και υπολογίζουν αρκετά πραγματάκια) αλλά δεν είναι τίποτα σπουδαίο, απλή εφαρμογή του τύπου κάνουν.
    NO BOOTS,
    NO JACKETS,
    NO HELMETS,
    JUST BALLS.

πιστεψε με κρις, οταν εχεις μετρησει ενα ενα ολα τα κομβια στροφαλου μπιελων διοτι δεν εμπιστευεσαι τους κωδικους παραγωγης τους,ετσι ωστε να τοποθετησεις σωστα κουζινετα,οταν καθεσαι και μετρας σαν τον μ@λ@κ@ μοιρες για τις τοποθετησεις ελατηριων διοτι τα wiseco ειναι κατα την γνωμη σου για πεταμα και κανεις οτι μπορεις για να αντεξουν περισσοτερο και τελος φτανεις σε χρονισμο εκκεντροφορων και εχεις κανει ενα μυαλο κουρκουτι,τα calculators ειναι απλως μια οαση στην ερημο...

αναφορικα με το οτι κανουν απλως εφαρμογη του τυπου δεν θα διαφωνησω καθολου...

νομιζω οτι καταλαβαινεις ακριβως τι εννοω...
    frankly my dear, i dont give a damn...

λοιπον....σονικ...

οχι...δεν συμφωνουμε με το 16/1...η εξηγηση δωθηκε σε προηγουμενο ποστ αλλα προφανως δεν την προσεξες...

ακομη και το quote που εκανες απο το "βιβλιο" θα πρεπε να σου πει πολλα...ειπαμε...υπο συνθηκες...τιποτε αλλο εδω...

2. συμφωνουμε στο οτι αν βαλουμε περισσοτερο καυσημο στην αναλογια αυτη το καυσημο δεν θα βρει αερα για να καει?
    αστοχη ερωτηση...ο αερας που εισερχεται σε εναν θαλαμο καυσης κατα την διαδικασια της αναρροφησης καθε αλλο παρα σταθερη ποσοτητα εχει και εξαρταται απο την υποπιεση που δημιουργειται στον αυλο εισαγωγης κατα την διαρκεια καθοδου του εμβολου σε ολο το φασμα των στροφων...

επιπροσθετα,η βενζινη οπως ξερεις δεν εισερχεται με κουβα στο βεντουρι αλλα μεσω ζιγκλερ....γιατι το λεω αυτο....μπορεις να βαλεις μεγαλυτερο ζιγκλερ βενζινης και να το συνδυασεις με μεγαλυτερο ζιγκλερ αερα κυριως κυκλωματος ετσι ωστε η προμιξη του με αερα ,πριν εισελθει στο βεντουρι του καρμπυρατερ να ειναι αισθητα καλυτερη ,μικροτερα σταγονιδια, με αποτελεσμα το μιγμα να "καει" πολυ ευκολοτερα και κατ επεκτασιν πληρεστερα...

οποτε....με βαση τα παραπανω,εχουμε παραγωγη περισσοτερου εργου στην ιδια μοναδα χρονου,δηλαδη ροπη...η οποια οπως επισης ξερεις κανει το εμβολο να ανεβοκατεβαινει πιο γρηγορα με αποτελεσμα η υποπιεση που δημιουργειται στον αυλο εισαγωγης να ειναι μεγαλυτερη με αποτελεσμα να εισερχεται και περισσοτερος αερας στην ιδια μοναδα χρονου...δηλαδη αυξηση της ογκομετρικης αποδοσης του θαλαμου καυσης...δηλαδη περισσοτερη συμπιεση...δηλαδη αναγκη για περισσοτερο καυσιμο...η ,αν θες, καυσιμο με μεγαλυτερη αντικροτικη ικανοτητα...βλεπε οκτανια...(για να σε προλαβω εδω ΔΕΝ αναφερομαι σε στατικη συμπιεση...ειναι νομιζω σαφες....)

το συμπερασμα ειναι οτι σε ενα βαθμο η αυξηση ειτε βενζινης ειτε αερα σε εναν θαλαμο καυσης λειτουργουν αμφιδρομα...απο κει και περα αρχιζουμε να μιλαμε για τυπους ροης οπως τυρβωδη η ομαλη,αρχιζουμε να μιλαμε για την δυνατοτητα του ΙΔΙΟΥ ζιγκλερ να παρεχει περισσοτερη βενζινη υπο συνθηκες ,να μιλαμε για δυναμικη αυξηση συμπιεσης και καπου εκει φτανουμε σε μια ιστορια που δεν εχει τελος...

περισσοτερα δεν γραφω....ειλικρινα, ειναι τοσο πολυ μεγαλο το θεμα που ακομη και αυτα που εγραψα ειναι σταγονα στον ωκεανο...

το ποιος ειμαι και τι ,δεν νομιζω οτι εχει και ιδιαιτερη σημασια...
    αν σου πω οτι ειμαι αποφοιτος του Μ.Ι.Τ. θα σεβαστεις περισσοτερο την αποψη μου?

η απο την αλλη ,αν σου πω οτι ειμαι λογιστης ,αυτοματα δεν θα εχουν ισχυ τα λογια μου?

δεν εχω πολυ χρονο για να επεκταθω για αυτο θα τα πω με συντομια...

ολα αυτα που λες (sorry κιλοας) αλλα ειναι προπετασμα καπνου...

φισικα και ολα συμβαλουν στην αναμηξη του μηγματος και στο κατα ποσο αυτο θα ειναι καλο για καυση ΑΛΛΑ...

μπορει φαινομενικα να φιανετε οτι το καρμπιρατερ δυνει περισσοτερη βενζινη στις υψηλοτερες στροφες αλλα αυτο ειναι για να κλυψει της απωλειες και την κακη αναμιξη του μηγματος

ο λογος 16/1 πρεπει να παραμενει οσο το δυνατον πιο σταθερος ωστε να εχουμε ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΩΤΙΚΗ ΚΑΥΣΗ!!

και για να το καταλαβεις πιο ευκολα..
    τα συστηματα injection δεν ειναι ποτε ακρυβος σωστα... (τα καρμπιρατερ υπο προηποθεσεις μπορουν αναρυθμιστουν ακριβος)
    το προγραμμα κανει Loops και οταν δει τα καυσαερια να εχουν περισσοτερο αερα απο οτι πρεπει δυνει εντολη να ψεκασει περισσοτερη βενζινη.
    στον επομενο κυκλο αν δει οτι εχει πολυ βενζινη δυνει εντολη να κοψει λιγακι την βενζινη και αυτο γινετε ες αει... αδιακοπα και συνεχος...

ομωσ η τιμη που προσπαθει να προσεγκισει ειναι αυτη του 16/1
    γιατι? γιατι εκει εχουμε την βελτηστη καυση και την βελτηστη αποδωση για την κατα το δυνατο μικροτερη καταναλωση

περισσοτερα συντομα..

τελος ρωταω για την ακαδημαικη καταρτηση του καθενος για να δω ποσο "τεχνικα" μπορω να μιλησω και να γινω κατανοητος αλλα και γιατι η εμπηρια μου εχει διξει οτι δυστυχος σε ανθρωπoyw poy exoyn mia hoimbbyστικη προσεγκηση στο θεμα ειναι εξαιρετικα δυσκολο να τους αλλαξεις αποψη για καποιοα πραγματα μιας και αυτα που εχουν μαθει τα εχουν μαθει με πολυ κοπο και καταναλωνοντας προσσοπικο χρονο και δεν δεχονται ευκολα αντιθετες γνωμες...

respect στους αυτοδιδακτους (και εγω σε ενα μεγαλο βαθμο αυτοδιδακτος ειμαι) αλλα με κουραζετε πολυ...

και για να μην υπαρξουν παρεξηγησεις... δεν τα ξερω ολα, εχω και εγω παρα πολλα να μαθω αλλα οπως εχω δει και απο εμενα ηταν πολλα αυτα που νομιζα σωστα και οταν τελικα πιγα σε μια σχολη ειδα ποσο λαθος ημουν.. και δεν μου αρεσε καθολου...

τα λογια μου εχουν χαρακτηριστει πολλακις και ποικιλοτροπως...αλλα με το "προπετασμα καπνου" εχεις παγκοσμια πρωτη...

anyway...βλεπω οτι επι της ουσιας δεν συννενοουμαστε,οποτε θα μου επιτρεψεις να αποχωρησω διακριτικα απο την περι ης ο λογος συζητηση διοτι ειλικρινεστατα βαριεμαι να γραφω κατεβατα,ειδικα οταν δεν βγαινει ακρη...

δεν το λεω υπεροπτικα αυτο...οντως βαριεμαι...απο κει και περα,αν θες να το συνεχισεις be my guest...αν μη τι αλλο θα το διαβασω....

γενικοτερα no offence...δεν παρεξηγω και δεν παρεξηγουμαι μεσω γραπτου λογου....χαλαρα και καλα να μαστε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister

γενικοτερα no offence...δεν παρεξηγω και δεν παρεξηγουμαι μεσω γραπτου λογου....χαλαρα και καλα να μαστε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
    δεν εχω πολυ χρονο για να επεκταθω για αυτο θα τα πω με συντομια...

ολα αυτα που λες (sorry κιλοας) αλλα ειναι προπετασμα καπνου...

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Παγκόσμια πρώτη.....................
    NO BOOTS,
    NO JACKETS,
    NO HELMETS,
    JUST BALLS.

το μαρτηριο της σταγονας...

οπω ειπαμε πιο πανω το καυσημο αναμηγνηετε με τον διερχομενο αερα.
    θελουμε τα σταγονιδια της βενζινης να ειναι οσο το δυνατον μικροτερα... αλλα γιατι?

για να καει η βενζινη πρεπει να αντιδρασει με το οξυγονο του αερα και υπο την παρουσια θερμοτητας να αναφλεγει..

ελα ομως που ο αερας δυστηχος ερχετε σε επαφη μονο με την εξωτερικη επιφανεια της σταγονας...

αρα θελουμε δεν θελουμε η φλογα θα πρεπει πρωτα να δημιουργιθει στην επιφανεια της καθε σταγωνας και να ισχωρισει προσς τα ενδοτερα.

αρα αν εχουμε πολυ μεγαλες σταγονες θα εχουμε και πολυ ακαυτη βενζινη δεδομενου οτι λογο υψηλων ρυθμων περιστροφης αφυνουμε ελαχιστο χρονο στην σταγωνα να καει ...

αρα γι αυτο προσπαθουμε να εχουμε οσο το δυνατον μικροτερες σταγωνες...

τα προβληματα...

ακομα και αν ειχαμε σωστη διασπορα μικων σταγονιδιων βενζινης στο μηγμα μας, λογο της τριβης με τους αγωγους αλλα και τις διαφορεσ θερμοκρασιας αλλα και κυριος στροβιλισμων του μιγματος (που εκτος των αλλων καταναλωνουν και ενεργεια απο την ροη) οι μικρες αυτες σταγωνες θα ερχονται σε επαφη με αλλες μικρες σταγωνες σχηματιζοντας μεγαλες σταγωνες...

φαινομενο που συμβαινει ακομα πιο εντονα σε υψηλες στροφες λογο μεγαλυτερης ταχυτητας του μηγματος και πιο ακονονιστης ροης (Reinolds)

με λιγα λογια αναγκαζομαστε να εργαζομαστε με μεγαλες σταγωνες...
    υπαρχει ομως και ενα καλο... κατα την εισαγωγη του καυσημου στον θαλαμο καυσης αυτο συναντα ενα περιβαλον εξερετικα θερμο (αερας-βενζινη των 25-30 βαθμων, θαλαμος καυσης 300-800 C) αναγκαζετε να εξαερωθει αποροφοντας μαλιστα και θερμοτητα απο τον θαλαμο καυσης..

με ολα αυτα τα δεδομενα οι τεχνικοι αναγκαζονται να εισαγουν περισσοτερο αερα απο την στοιχιομετρικη αναλογια (14.7:1) ωστε η βενζινη να βρει αρκετο αερα ωστε να καει οσο τυο δυνατον περισσοτερη ... σταγωνα... η αναλογια αυτη υπολογιζετε στο 16:1

συντομα και τι γινετε οταν δεν διατηρητε αυτη η αναλογια..

ΤΙΡ: στα Dizel εχουμε καλυτερη καυση για δυο λογους... εχουμε πιο χαμιλες στορφες λειτουργιας (αρα περισσοτερο χρονο για αναμιξη και καυση) αλλα και γιατι εχουμε αυταναφλεξη του καυσημου
    TIP: στα λεοφωρεια που καιναι φυσικο αεριο ο λογος αερα/ καυσιμου ειναι πολυ πιο κοντα στον στιχιομετρικο (αν θημαμε καλα περιπου 22:1 αλλα δεν εχω εδω τα βιβλια μου για να το συγουρεψω) ακριβος επηδει εχουμε αερια που αναμηγνιονται πολυ καλυτερα απο την βενζινη...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ .ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΤΟ Χ Ψ ΜΙΧΑΝΙΚΟ Η ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΦΙΛΟ.

ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

οχ ... το εχω αφησει ημιτελς αυτο....

το απογευμα και αυτο σε νεο ποστ...

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Περι Γαμου
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 18:46
  2. Περί Fazer600 o λόγος...
    από superfour στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16