Σελίδα 3 από 15 ΠρώτοΠρώτο 1234567813 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 213

Θέμα: Φουα Γκρα

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Mαθουσαλίξ, εσύ;
    φιλε απο Κρητη εισαι??
    προσωπικα εχω στερησει την ζωη απο κουνελια,κοτοπουλα και αρνια μονο,αλλο ζωο δεν εχω σφαξει γιατι δεν ειχαμε δικο μας.επειδη καθε φορα που το εκανα ομως με επιανε ενας κομπος στο λαιμο,θελω να γινεται οσο το δυνατοτερον γρηγοροτερα και φυσικοτερα ακομα κι οταν δε το κανω εγω

Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
    μιλαω για οργανικο κρεας(δλδ φυσικη διατροφη),ελευθερας βοσκης που ειναι σφαγμενο.οχι σκοτωμενο με οποιοδηποτε αλλο τροπο,μαλλον το μπερδεμα εγινε στο γραψιμο/διαβασμα
    OK.
    Μια γουρουνομάνα 135 κιλά πως θα την σφάξεις; Δεν είναι και πολλοί οι τρόποι! Eίτε με βαριά στο κεφάλι (αν τηνε πετύχεις πάει μια και κάτω), είτε με κόψιμο του λαιμού (πονάει, το αποτέλεσμα δεν είναι εξασφαλισμένο, το ζώο αντιδράει πολύ και είναι και μεγάλο) είτε με μια μπαλωτέ στο ριζάφτι και τέρμα (η κεφαλή μετά πάει στο γέρο το διάολο αλλά ξεμπερδεύεις γρήγορα). Τα μοντέρνα όπλα με το καρφί δεν τα προτιμώ αν και στα οργανωμένα σφαγεία αυτά "παίζουν" γιατί αν δεν το βρεις καλά το ζώο τον ήπιες μετά!
    Θα το σκοτώσεις, φίλε μου, είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο θα το σκοτώσεις. Και οργανικά, και μη οργανικά θα το ξεκάνεις. Το θέμα είναι να μην το τυρανίσεις πολύ (προσπαθώ...)
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Δεν σε πιάνω ρε φίλε. Ποιά είναι η διαφορά δηλαδή? Τι διαφορά έχει αν σφάξεις ένα ζώο με μαχαίρι ή αν το πυροβολήσεις στο κεφάλι ή αν το κεραυνοβολήσεις με ρεύμα? Ηθικά, ηθικά ποιά είναι η διαφορά?
    Γουσταρει να βλέπει το ζώο να σφαδάζει...

Έχεις κανα πρόβλημα;

Mάλλον όπως γράφω πιοι πάνω δεν το έχει δει ποτέ live.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Γνωρίζεις τίποτα για την τροφική αλυσίδα;
    Τα βασικά δηλαδή το φυτοφάγο ζώο θα το φάει ένα σαρκοφάγο το οποίο θα το φάει ένα μεγαλύτερο σαρκοφάφο το οποίο όταν πεθάνει το απορροφάει η γη γίνεται βλάστηση που θα την φάει το φυτοφάγο.
    Εγώ μιλάω για τον τρόπο που θα γίνει. Αφού μπορούμε να το κάνουμε πιο ανώδυνο γιατί να καταφεύγουμε σε λύσεις άρρωστες?

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Δεν σε πιάνω ρε φίλε. Ποιά είναι η διαφορά δηλαδή? Τι διαφορά έχει αν σφάξεις ένα ζώο με μαχαίρι ή αν το πυροβολήσεις στο κεφάλι ή αν το κεραυνοβολήσεις με ρεύμα? Ηθικά, ηθικά ποιά είναι η διαφορά?
    οταν ενα κρεας θανατωνεται σε γραμμη παραγωγης,με ηλεκτρισμο η πολλαπλα χτυπηματα,εσενα δε σε ενοχλει αν το σκεφτεις?δεν ειμαι της αποψης ο σκοπος αγιαζει τα μεσα και γι αυτο προσωπικα με ενοχλει

θελω να γινεται οσο το δυνατοτερον γρηγοροτερα και φυσικοτερα ακομα
    Αυτό είναι αδύνατον.
    Φυσικός θάνατος (αλλά εσπευσμένα και επιτόπου και "επι τούτου") δεν υπάρχει.
    Θα το κάνεις γρήγορα να ξεμπερδεύεις...
    Ναι, από Κρήτη...
    Και εγώ τα λυπάμαι τα έχνη, μα ίντα να κάνουμε; Για αυτό τα έχουμε...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Volo
    .... Αφού μπορούμε να το κάνουμε πιο ανώδυνο γιατί να καταφεύγουμε σε λύσεις άρρωστες?

Ποια είναι κατα τη γνωμησου η άρρωστη λύση δλδ;

[....]Θα το σκοτώσεις, φίλε μου, είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο θα το σκοτώσεις. Και οργανικά, και μη οργανικά θα το ξεκάνεις. Το θέμα είναι να μην το τυρανίσεις πολύ (προσπαθώ...)
    Η "ανηθικότητα" έγκειται κυρίως στη μαζική βιομηχανοποιημένη σφαγη για ικανοποίηση υπερκαταναλωτικών αναγκών....

Η μαζικότητα ειναι που κανει κατι άσχημο. Το φουα-γκρα παραγεται εκατοντάδες χρόνια με τον ίδιο τρόπο, απλα ήταν άλλη η εικόνα μιας χωριατισσας στο Oratour-sur-Glan να έχει πάρει μια απο τις χήνες (την πιο μεγάλη) και να τη στουμπώνει και άλλο η εικονα με τα χιλιαδες εξαθλιωμένα ζωντανα.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

OK.
    Μια γουρουνομάνα 135 κιλά πως θα την σφάξεις; Δεν είναι και πολλοί οι τρόποι! Eίτε με βαριά στο κεφάλι (αν τηνε πετύχεις πάει μια και κάτω), είτε με κόψιμο του λαιμού (πονάει, το αποτέλεσμα δεν είναι εξασφαλισμένο, το ζώο αντιδράει πολύ και είναι και μεγάλο) είτε με μια μπαλωτέ στο ριζάφτι και τέρμα (η κεφαλή μετά πάει στο γέρο το διάολο αλλά ξεμπερδεύεις γρήγορα). Τα μοντέρνα όπλα με το καρφί δεν τα προτιμώ αν και στα οργανωμένα σφαγεία αυτά "παίζουν" γιατί αν δεν το βρεις καλά το ζώο τον ήπιες μετά!
    Θα το σκοτώσεις, φίλε μου, είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο θα το σκοτώσεις. Και οργανικά, και μη οργανικά θα το ξεκάνεις. Το θέμα είναι να μην το τυρανίσεις πολύ (προσπαθώ...)
    οπως ειπα, δεν εχω σφαξει ποτε γουρουνι.για να το λες θα ξερεις καλυτερα για το συγκεκριμενο ζωο...
    οπως ειπες κι εσυ,να μην τυραννηθει ειναι το θεμα.εχεις σφαξει και καταλαβαινεις πως το εννοω...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Η "ανηθικότητα" έγκειται κυρίως στη μαζική βιομηχανοποιημένη σφαγη για ικανοποίηση υπερκαταναλωτικών αναγκών....
    Φυσικά.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Η μαζικότητα ειναι που κανει κατι άσχημο. Το φουα-γκρα παραγεται εκατοντάδες χρόνια με τον ίδιο τρόπο, απλα ήταν άλλη η εικόνα μιας χωριατισσας στο Oratour-sur-Glan να έχει πάρει μια απο τις χήνες (την πιο μεγάλη) και να τη στουμπώνει και άλλο η εικονα με τα χιλιαδες εξαθλιωμένα ζωντανα.

Τώρα μιλάς όμορφα

Αυτό είναι αδύνατον.
    Φυσικός θάνατος (αλλά εσπευσμένα και επιτόπου και "επι τούτου") δεν υπάρχει.
    Θα το κάνεις γρήγορα να ξεμπερδεύεις...
    Ναι, από Κρήτη...
    Και εγώ τα λυπάμαι τα έχνη, μα ίντα να κάνουμε; Για αυτό τα έχουμε...
    τα ζωα κυνηγοι χτυπανε πρωτα στον λαιμο,ετσι εννοω το "φυσικο"....
    Κι εγω απο κατω ειμαι

Τώρα μιλάς όμορφα

Ετσι μ' εμαθε η Γαλλίδα προγιαγια μου
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ποια είναι κατα τη γνωμησου η άρρωστη λύση δλδ;
    Το φουα γκρα είναι ένα παράδειγμα που πόσταρα. Δεν έχω σφάξει ζώο ποτέ και ούτε θέλω και δεν άνοιξα το θέμα για να πω όχι στη σφαγή. Το αφήνω σε αυτούς που μπορούν να το κάνουν γιατί δεν είμαι εναντίων. Το γουστάρω το κρέας αλλά άμα βλέπω τέτοιες μαλακίες φρικάρω. Είναι τραβηγμένο πως να το κάνουμε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    οταν ενα κρεας θανατωνεται σε γραμμη παραγωγης,με ηλεκτρισμο η πολλαπλα χτυπηματα,εσενα δε σε ενοχλει αν το σκεφτεις?δεν ειμαι της αποψης ο σκοπος αγιαζει τα μεσα και γι αυτο προσωπικα με ενοχλει
    Το ζώο (και όχι το κρέας οπώς λές) είτε πεθάνει με χατζάρα είτε με πιστόλι είτε με ρεύμα το ίδιο θα υποφέρει. Αν ο σφαγέας είναι έμπειρος θα το λυτρώσει σε λιγα δευτερόλεπτα. Αν όχι θα υποφέρει περισσότερο. Εσυ τι νομίζεις δηλαδή ότι στα σφαγεία μαζικής παραγωγής, έχουν τον χρόνο να βασανίζουν πρώτα το ζώο και μετά να το σκοτώνουν? Μια κι έξω πάει η δουλειά.

Αν δεις πως σκοτώνουν τα γουρούνια στα χωριά (έδωσε μερικά κλου ο Εχετλαίος) θα φρίξεις. Είναι προτιμότερο δηλαδή να κόβεις το λαιμό του ζώο και αυτό να σπαρταράει για μερικά λεπτά, από το να το πυροβολείς μια κι έξω?
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Σελίδα 3 από 15 ΠρώτοΠρώτο 1234567813 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF