Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 36 από 36

Θέμα: Σύστημα Abs&Συμπεριφορά σε Fz8

Παλαιό μέλος
    Εχετε σκεφτει εσεις που λετε οτι το ABS δουλεψε νωρις εκει και εκει, οτι αν εισασταν χωρις μπορει και να ειχατε σαβουριαστει;
    Δοκιμασατε με ιδια μοτο στο ιδιο σημειο, με και χωρις ABS και βγαλατε το συμπερασμα οτι δεν κανει σωστη δουλεια;
    Ειναι δυο ερωτηματα που ερχονται στο μυαλο ευκολα.

Προτεινω ABS , χωρις να ειμαι "χερας" αλλα με συμβιωση ιδιων μηχανων τουλαχιστον ενα χρονο απο τις οποιες η μια ειχε και η αλλη οχι, δεν μπορω να βρω ουτε ενα θετικο στοιχειο για να μην εχεις ABS.
    Μιλαμε παντα για οδηγηση σε δρομο και οχι πιστες.
    Ιδια φρενα ιδια αισθηση ιδια αποτελεσματικοτητα, απλα εκει που το ενα μπλοκαρε το αλλο επαιμβαινει το ABS.
    Οι μηχανες ειναι bandit.

FFWD Το avatar του/της DimST
    Λόγο της φύσης του επαγγέλματος μου έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνω αρκετά χιλιόμετρα με διάφορες μοτοσυκλέτες σε μικτές συνθήκες... δυστυχώς δεν έχει τύχει να οδηγήσω κάποιο Yamaha με ABS, γνωρίζω όμως πως δεν είναι καλύτερα απο τα suzuki/kawasaki που έχω οδηγήσει.

Μετά λοιπόν απο περίπου 2000χλμ με Bking & ZZR1400 και τα δύο με ABS συμπέρανα τα παρακάτω.
    Το ABS και στις δύο μοτοσυκλέτες με έφερε σε δύσκολη θέση σε δυνατά φρένα και σε καλή άσφαλτο με ζεστά ελαστικά... Επι τις ουσίας που έδωσε μέτρα χωρίς να υπάρχει κανένας απολυτός λόγος... (έντο κάνει μια χαρά)
    To ABS με έφερε σε πολύ δύσκολη θέση σε μέτρια άσφαλτο, όταν απλά μου έδωσε μέτρα τη στιγμή που το σημείο που τα πάτησα και η δύναμη ήταν στα πλαίσια του φυσιολογικού - αυτό το επιβεβαίωσα όταν απενεργοποίησα στις ίδιες μοτό το ABS, σε μια περίπτωση χρειάστηκε να αφήσω τη μανέτα και να τη ξαναπατήσω αρκετές φορές μια και η αίσθηση που μου έδωσε ήταν σα να μην έχω φρένα. Αποτέλεσμα να ξεφύγω κατα αρκετά μέτρα απο το σημείο που φυσιολογικά θα σταματούσα.
    Το ABS με έφερε σε κατάσταση σύγκρουσης με αυτοκίνητο σε κατηφορικό δρόμο με βρεγμένη κακής πρόσφυσης άσφαλτο όταν με 20-30χλμ πήγα να σταματήσω και στη πράξη το μηχανάκι ήταν λές και πατούσα συμπλέκτη, άλλαξα πορεία για να μη μπώ στο πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου και σταμάτησα όταν λίγα μέτρα πιο κάτω η άσφαλτος ήταν καλύτερη... λίγο ακόμα και θα ξεκαβάλαγα...

Τέλος με το ABS δε μπορούσε με τίποτα να κάνω χρήση του πίσω φρένου σε οποιασδήποτε ποιότητας άσφαλτου, είναι σα να πατούσα έναν άχρηστο μοχλό. Εννοείτε για πλασαρίσματα ούτε λόγος, ο κίνδυνος παραφυλάει.

ΚΑΝΕΝΑ απ'αυτά τα παραπάνω προβλήματα δε συνάντησα μετά απο 300 περίπου χλμ με ένα SH300. Η honda έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο ABS της, καμία σχέση με επικίνδυνα συστήματα που έχουν τα παραπάνω δύο "μηχανάκια" Ακόμα και το πίσω φρένα λειτουργούσε και μόνο όταν πήγαινα να το μπλοκάρω έμπαινε σε λειτουργία!!!

Οπότε, τα συμπεράσματα μου είναι τα εξής... κρίνεται ώς εξαιρετική επιλογή για αναβάτη που ουδεμία σχέση δεν έχει με μοτοσυκλέτα και γενικά με αίσθηση του μπροστινού τροχού και του φρένου. Όμως... τα συγκεκριμένα συστήματα θα τον κοιμίσουν σε τέτοιο βαθμό που θα είναι δύο φορές επικίνδυνο αν ο ίδιος αναβάτης αποφασίσει να αλλάξει τη μοτοσυκλέτα του με μία χωρίς ABS.
    Ώς εκ τούτου δε θα συνιστούσα σε κανέναν να αγοράσει κάποια απο τις παραπάνω μοτοσυκλέτες με ABS. Κρίνοντας απο την εμπειρία μου με το σκούτερ της Honda θεωρώ πως τα συστήματα των ZZR & Bking έχουν πολύ δουλειά ακόμα απο τα εργοστάσια στο κομμάτι της εξέλιξής για να θεωρηθούν ασφαλή, ακόμα και στην Ελληνική άσφαλτο.

Γνώμη μου είναι πως χίλιες φορές να ξέρεις τι σου γίνεται, να μάθεις να επικοινωνείς με τη μοτοσυκλέτα σου παρά αυτό το χάλι που είδα στις παραπάνω μοτοσυκλέτες.

Βέβαια... αυτή είναι η άποψη μου, ο ιδιοκτήτης του ZZR θεωρεί πως τον έχει σώσει αρκετές φορές και ο ιδιοκτήτης του Bking δε βρίσκει κανένα πρόβλημα στο ABS του

Οπότε... το καλύτερο που σου προτείνω είναι ένα test drive... και απο 'κεί και πέρα προχώρησε με ό,τι εσύ νοιώθεις καλύτερα για τον εαυτό σου.

[/B][/QUOTE] Οπότε... το καλύτερο που σου προτείνω είναι ένα test drive... και απο 'κεί και πέρα προχώρησε με ό,τι εσύ νοιώθεις καλύτερα για τον εαυτό σου.

Tο μηχανακι το πηρα με ABS τελικα και εχω κατουρηθει επανω μου....
    Θα μεινω στο θεμα..
    Σε χαμηλες ταχυτητες παντα λογω ρονταρισματος εκανα τις εξης δοκιμες

με 45χλμ ρολαροντας παταω μονο το πισω. Δικαιολογημενα βεβαια, μετα απο πιο ζωηρο πατημα το ABS επενεβει ακαριαια.(λογικο)

2η ενεργεια με το μπροστινο 45 χλμ ρολαριστος.. τιποτα

3η ενεργεια με το μπροστινο 60 χλμ . τιποτα

σε ενα σοκακι πετροστρωτο με φαρδιες λειες πετρες και με ταχυτητα 20 χλμ το ABS εμπρος, εδωσε παρων.

4η ενεργεια 60 χλμ ρολαριστος ,φρεναρισμα και με τα δυο.. τα στηλωνει σαν το γαιδουρι χωρις να παρεμβαινει το ABS.

Mε 100 χλμ και απατητα σχεδον τακακια εγω προσωπικα και τελειως αντικειμενικα χωρις να παινευομαι και μην εχοντας εμπειρια απο τοσο συγχρονες μηχανες (προηγουμενη μοτο ZX-4 του 88)...το ABS κανει παρα μα παρα πολυ καλη δουλεια.

Ευχαριστω πολυ τους υποστηρικτες του.Αξιζει.
    Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι οτι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι γεμάτοι αμφιβολίες..

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DimST
    .....
    Ωραίο post
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της BUSA MAKIS
    Στο Hayabusa που έτσι κι αλλιώς δεν έχει ABS δεν θα το ήθελα.
    Στο μικρό BMW που πήρα με ABS και το κυκλοφορώ κάθε μέρα βρέξει - χιονίσει
    το έχω εκτιμίσει δεόντος.
    Μάκης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Στο μεγαλο bandit το πισω μπαινει για την πλακα του.... δεν υπαρχει φρεναρισμα λιγο περισσοτερο απο απαλο που να μην το νιωσεις να μπαινει...

Σε γλυστερο δρομο σε φρεναρισμα πανικου παντως δεν ειδα την χρησιμοτητα του, αφου με 40χλμ η μηχανη απλα δεν σταματησε και απεφυγα το σμαρτ με επικίνδυνο ελιγμο....

Βεβαια αλλος θα πει οτι το ABS κανει αυτο ακριβως. Σου δινει την δυνατοτητα να κανεις ελιγμο γιατι εχεις τιμονι.... Εγω παντως θα προτιμουσα σε κατι τετοιες περιπτωσεις να σταματαει και οχι να εχω δυνατοτητα ελιγμων.

Γενικα τα ABS που βαζει η Suzuki τα θεωρω ολιγον τι κακομελετημενα......

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Απενεργοποίηση Abs πίσω φρένου σε 990
    από vagtav στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 22:57
  2. Σύστημα Abs
    από ruyjin στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 71
    Τελευταίο μήνυμα: 27/07/2005, 22:43

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα