Ωραίο thread....![]()
![]()
![]()
Έχω να παίξω 1,5 χρόνο, να δούμε πότε θα ξαναρχίσω.... :a13: :a13:
Ωραίο thread....![]()
![]()
![]()
Έχω να παίξω 1,5 χρόνο, να δούμε πότε θα ξαναρχίσω.... :a13: :a13:
Give me fuel, Give me fire
Αντώνη μπορείς να πας εδώ http://www.songsterr.com/ που έχει Free Tabs:
Παράδειγμα
Guns N' Roses - Sweet Child o' Mine
Και να θυμάσαι ..., να προσέχεις.
Η καλυτερη εξασκηση (για ηλεκτρικη) ειναι:
Να μαθεις κανεις την Blues πεντατονικη σε ολη τη ταστιερα (ευκολο)
Να κατεβασει το Band-in-a-bοχ η αντιστοιχο sequencer στο pc και να λιωσει στο σολαρισμα
μετα αρχιζει να τη ψαχνεις με στανταρακια licks και σιγα-σιγα μπαινεις στο νοημα...
Γιατί ο φίλος που ξεκίνησε το θρεντ παίζει ηλεκτρική....Αρχικά δημιουργήθηκε από billanti
Γιατί ρε sniper;
Όταν έβαζα την κόρη μου(9 χρονών)να πιάσει ένα μπαρέ στην ηλεκ.και της έλεγα παίξε
μία-μία τις χορδές ακούγονταν όλες καθαρά.
Όταν της έκανα το ίδιο στην κλασσική κάποιες χορδές ακούγονταν κούφιες.
Μετά από εξάσκηση(με πολύ γκρίνια) στην κλασσική τα δάχτυλα της έστρωσαν
εκπλήσσοντας με ευχάριστα!
Η Ακουστική έχει στενή σχέση με την ηλεκτρική.
Η Κλασσική που αναφέρεις όμως (και λες "Κλασσική ή Ακουστική") την μόνη σχέση που έχεις με την Ακουστική και την Ηλεκτρική είναι ότι έχει μπράτσο και τάστα και λέγεται κιθάρα....
Από το ξεκίνημα και μόνο, η τεχνική είναι εντελώς διαφορετική κι ας μην συνεχίσω με δάχτυλα του δεξιού (εκτός αν του λες να παίξει κλασσική με πένα οπότε η κουβέντα θα γίνει αισχρή και πρόστυχη....)
Είτε παιζεις κλασσική γιατί γουστάρεις τον ήχο (και το ρεπερτόριο) είτε ακουστική/ηλεκτρική για τον ίδιο λόγο είτε και τις δύο (αφού δεν έχεις τι άλλο να κάνεις και για κανα 10ωρο την ημέρα παιζεις και τα δύο είδη).
Αλλά το να λες ότι αν μελετήσεις (τον ότο μελέτη δεν είδα να τον αναφέρεις) κλασσική θα μεταβείς πιο εύκολα στην ηλεκτρική είναι λάθος. Απλά θα χάσεις ΠΟΛΥ χρόνο πριν κάνεις αυτό που πραγματικά θες. Στο λέει κάποιος που "έχασε" 3 χρόνια έτσι....
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
+ ματζόρε και μινόρε κλιμακες σε όλη την ταστιέρα (σε όλες τις θέσεις - οχι και τόσο εύκολο αλλά απαραίτητο αν θες να βγάζεις ήχο που να μην ακουγεται παντού ο ίδιος)Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Η καλυτερη εξασκηση (για ηλεκτρικη) ειναι:
Να μαθεις κανεις την Blues πεντατονικη σε ολη τη ταστιερα (ευκολο)
.....
...και ξαφνικα ο sniper δινει συμβουλες για κιθαρωδους!
Μμμμ, μαλιστα!
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
...και ξαφνικα ο sniper δινει συμβουλες για κιθαρωδους!
Μμμμ, μαλιστα!
![]()
Α πες κι εσύ κάτι για το κλαρίνο![]()
![]()
![]()
![]()
Ψάχνω να βρω footage από την ταινία....![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Α πες κι εσύ κάτι για το κλαρίνο![]()
![]()
![]()
![]()
Ψάχνω να βρω footage από την ταινία....![]()
http://90lepta.com/sa7587.html
http://www.gfcdigital.gr/gfc/10057in...movie&id=10057
παρε ρε καλαμπορτζο!
![]()
επισης να πω, οτι αυτο το smoke on the water ειναι σαν τους μπουζουξηδες με την "Ευδοκια"!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αντι να γρατζουνατε τα @@δια σας, ειπατε να γρατζουνισετε κιθαρα ορισμενοι!
Το νου σας στον γειτονα! Κανει προβα...![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
....
επισης να πω, οτι αυτο το smoke on the water ειναι σαν τους μπουζουξηδες με την "Ευδοκια"!
.....
Ορθόν αλλά δεν περιλαμβάνεται στην ύλη του Βerklee.....![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ορθόν αλλά δεν περιλαμβάνεται στην ύλη του Βerklee.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
εμαθε και το μπέρκλεϊ![]()
![]()
Εγώ ρε sniper να βοηθήσω θέλω.Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Γιατί ο φίλος που ξεκίνησε το θρεντ παίζει ηλεκτρική....
Η Ακουστική έχει στενή σχέση με την ηλεκτρική.
Η Κλασσική που αναφέρεις όμως (και λες "Κλασσική ή Ακουστική") την μόνη σχέση που έχεις με την Ακουστική και την Ηλεκτρική είναι ότι έχει μπράτσο και τάστα και λέγεται κιθάρα....
Από το ξεκίνημα και μόνο, η τεχνική είναι εντελώς διαφορετική κι ας μην συνεχίσω με δάχτυλα του δεξιού (εκτός αν του λες να παίξει κλασσική με πένα οπότε η κουβέντα θα γίνει αισχρή και πρόστυχη....)
Είτε παιζεις κλασσική γιατί γουστάρεις τον ήχο (και το ρεπερτόριο) είτε ακουστική/ηλεκτρική για τον ίδιο λόγο είτε και τις δύο (αφού δεν έχεις τι άλλο να κάνεις και για κανα 10ωρο την ημέρα παιζεις και τα δύο είδη).
Αλλά το να λες ότι αν μελετήσεις (τον ότο μελέτη δεν είδα να τον αναφέρεις) κλασσική θα μεταβείς πιο εύκολα στην ηλεκτρική είναι λάθος. Απλά θα χάσεις ΠΟΛΥ χρόνο πριν κάνεις αυτό που πραγματικά θες. Στο λέει κάποιος που "έχασε" 3 χρόνια έτσι....
Βέβαια και να παίξει με πένα την κλασσική.Τι πάει να πει αισχρή και πρόστυχη.
Εγώ δεν έχω χάσει 3 χρόνια από τη ζωή μου κάνοντας ασκήσεις και με ριφ και με κλίμακες
στην κλασσική.Για ακουστική δεν αναφέρω.
Αντίθετα έχω χτίσει την ερασιτεχνική μου καριέρα με χιλιάδες live,δισκογραφία και 2
περιοδείες ανά την Ελλάδα.
Βέβαια εγώ ανήκω στην παλιά punk σχολή που είχε σαν μοτο το "do it yourself".
Φαντάσου ότι η γεννιά μου για να μάθει να ριφάρει γρήγορα εξασκούσε το δεξί χέρι
καρφώνοντας 2 καρφιά σε ένα μικρό νοβοπάν και έδενε μία μικρή πετονιά μεταξύ τους,
και με την πένα ανεβοκατέβαζε το δεξί.Που;Στο σινεμά!3 φορές με έβγαλαν έξω από το
Πιγκάλ για όποιον θυμάται!
Μην απορρίπτεις την τεχνική μου.Δεν είναι by the book αλλά είναι αποτελεσματική.
Χαίρομαι που τα λέμε για τα κιθαριστικά και μπράβο στο παλικάρι που άνοιξε το θρεντ.
Snipper τζαμάρεις με κανένα γερο-hardcore σαν και μένα;Άντε ντε να ξεσκουριάσουμε!
Εγώ δεν απορρίπτω τίποτα.... απλά η κλασσική παίζεται με έναν τρόπο κι η ακουστική/ηλεκτρική με άλλον.... αν τώρα μπορεί ο φίλος μας να παίξει κλίμακες κάτω απο το 12ο τάστο, στην κλασσική, τότε ΟΚ.Αρχικά δημιουργήθηκε από billanti
Εγώ ρε sniper να βοηθήσω θέλω.
Βέβαια και να παίξει με πένα την κλασσική.Τι πάει να πει αισχρή και πρόστυχη.
Εγώ δεν έχω χάσει 3 χρόνια από τη ζωή μου κάνοντας ασκήσεις και με ριφ και με κλίμακες
στην κλασσική.Για ακουστική δεν αναφέρω.
Αντίθετα έχω χτίσει την ερασιτεχνική μου καριέρα με χιλιάδες live,δισκογραφία και 2
περιοδείες ανά την Ελλάδα.
Βέβαια εγώ ανήκω στην παλιά punk σχολή που είχε σαν μοτο το "do it yourself".
Φαντάσου ότι η γεννιά μου για να μάθει να ριφάρει γρήγορα εξασκούσε το δεξί χέρι
καρφώνοντας 2 καρφιά σε ένα μικρό νοβοπάν και έδενε μία μικρή πετονιά μεταξύ τους,
και με την πένα ανεβοκατέβαζε το δεξί.Που;Στο σινεμά!3 φορές με έβγαλαν έξω από το
Πιγκάλ για όποιον θυμάται!
Μην απορρίπτεις την τεχνική μου.Δεν είναι by the book αλλά είναι αποτελεσματική.
Χαίρομαι που τα λέμε για τα κιθαριστικά και μπράβο στο παλικάρι που άνοιξε το θρεντ.
Snipper τζαμάρεις με κανένα γερο-hardcore σαν και μένα;Άντε ντε να ξεσκουριάσουμε!
πανκ εγώ;![]()
![]()
Όχι.... απευθύνσου στον ego_o_idios που χτυπάει κάτι βαρέλια σε τέτοιο στυλ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από billanti
αν νομιζεις οτι πλεον δε τα θελεις, δωρισε τα σε κανενα που τα χρειαζεται!
![]()
Λυπάμαι ρε Χίος αλλά εκτός του ότι τα όργανα μου είναι πανάκριβα(Gibson,Jackson)Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
αν νομιζεις οτι πλεον δε τα θελεις, δωρισε τα σε κανενα που τα χρειαζεται!
![]()
έρχεται και η κόρη μου από πίσω που ήδη κάτι μου λέει ότι θα το παλέψουμε!
Αρχικά δημιουργήθηκε από billanti
Λυπάμαι ρε Χίος αλλά εκτός του ότι τα όργανα μου είναι πανάκριβα(Gibson,Jackson)
έρχεται και η κόρη μου από πίσω που ήδη κάτι μου λέει ότι θα το παλέψουμε!
οκ αλλα εγω μιλαω για τα αυτια σου... που θες να τζαμαρεις και με τον sniper!
![]()
![]()
![]()