Εχει γουστο. Γιατι ο συναγερμος και τα xenon φωτα μπορει να την εχουν γονατισει την μπαταρια. Πραγματικα μακαρι να ειναι αυτο![]()
Το abs δηλ αμα εχει πεσει η ταση της μπαταριας δεν δουλευει;
Εχει γουστο. Γιατι ο συναγερμος και τα xenon φωτα μπορει να την εχουν γονατισει την μπαταρια. Πραγματικα μακαρι να ειναι αυτο![]()
Το abs δηλ αμα εχει πεσει η ταση της μπαταριας δεν δουλευει;
Μολις ήρθα απο κατω. Μετρησα την ταση της μπαταριας. 13V μου εδειξε. Οποτε η μπαταρια ειναι μια χαρα(15 εως 12 V ειναι οκ λεει η φαμπρικα)
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
Δεν τελειωνουν τα βασανα μου![]()
Σημερα το πρωι που πηρα την μηχανη για να παω στη σχολη, οδηγουσα αμεριμνος, και καποια στιγμη ενα λαμπακι που αναβοσβηνε στο κοντερ τραβηξε την προσοχη μου. Κοιταω και τί να δω; Το λαμπιονι του abs. Εχει γουστο λεω. Σταματαω στην ακρη σβηνω, περιμενω λιγο και ξαναναβω. Παλι αναβοσβηνε. Τί να εκανα εφυγα. Τα φρενα πιανανε κανονικα, αλλα δεν εκανα και υπορβολες γιατι ο δρομος ηταν βρεγμενος. Οταν εφυγα απο τη σχολη να γυρισω σπιτι, το λαμπακι δεν αναβοσβηνε, αλλα παρεμενε αναμενο συνεχεια. Σταματησα σε ενα βενζιναδικο και αλλαξα ολες τις ασφαλειες που ειχε, και παλι τα ιδια.
Υποτιθεται οτι το c-abs δουλευει μονο απο 10κμ/ω και πανω, οποτε σε ταχτυτητες <10κμ/ω πρεπει να ειναι αναμενο το λαμπακι.
Να μην σας τα πολυλογω, περναω στο Γεωργουση που ειναι κοντα μου, και του λεω το και το. Τον ειδα να κουναει το κεφαλι του και αμεσως ενιωσα ενα βαρος στην τσεπη μου![]()
Μου λεει οτι υπαρχουν 3 τινα: Ή εχει χαλασει ο πισω αισθητηρας, ή ο μπροστα, ή εχει χαλασει ολη η μοναδα. Τα δυο πρωτα δεν κοστιζουν πολυ να αλλαχθουν. Το τριτο ομως μου λεει κανει 700?!![]()
Με ρωτησε αν ξεκινησα ποτε με το λουκετο στο δισκοφρενο και εκανα ζημια. Του ειπα οχι. Ρε παιδια πραγματικα δεν εχει παθει τιποτα να πουμε. Ουτε χτυπηματα ουτε πεσιματα. Χτες μονο εφαγε μια βροχουλα, αλλα απο ζαχαρη ειναι? Τί να πω δηλαδη. Δοκιμασα γερο φρεναρισμα μονο με το πισω φρενο γιατι με το μπροστα μπορει να ετρωγα τα μουτρα μου, και δεν μπορω να καταλαβω αν δουλευει το abs ή οχι.. Μερικες φορες εχανα το πισω τροχο, αλλες φορες ακουγα εναν ήχο, αλλα δεν μπορουσα να διακρινω αν ήταν ο ηχος του abs αν και δοκιμασα πολλες φορες.
Γμτ![]()
Εχει καποιος καμια αναλογη εμπειρια;![]()
το 2007 δεν εχει c-abs, αλλα σκετο abs δυστηχως για εμας. Αμα πατησεις με πολυ δυναμη το πισω φρενο και δεν αρχιζει να σου φευγει παει να πει οτι λειτουργει το abs, ενω αμα ξεκινησει και σου φευγει-ολισθαινει τοτε δεν λειτουργει.
κατι δεν λες καλα εδω μαστορα...με το μηχανακι να δουλευει ρελαντι πρεπει να σαι πανω απο 14...επισης κανεις τσεκ με μεγαλα φωτα αναμενα και κανα 5αρι χλδ στροφες...εκει πρεπει να ειναι πανω απο 14.5 και κατω απο 15.5 χοντρικα...Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
Μολις ήρθα απο κατω. Μετρησα την ταση της μπαταριας. 13V μου εδειξε. Οποτε η μπαταρια ειναι μια χαρα(15 εως 12 V ειναι οκ λεει η φαμπρικα)
α...πετα συναγερμο και ζινον...
frankly my dear, i dont give a damn...
αφου το γραφει οτι εχει c-abs και πανω στο φτεροΑρχικά δημιουργήθηκε από X-SFIGA
το 2007 δεν εχει c-abs, αλλα σκετο abs δυστηχως για εμας. Αμα πατησεις με πολυ δυναμη το πισω φρενο και δεν αρχιζει να σου φευγει παει να πει οτι λειτουργει το abs, ενω αμα ξεκινησει και σου φευγει-ολισθαινει τοτε δεν λειτουργει.![]()
Και οπως ειπα, φρεναροντας αποτομα με το πισω, αλλοτε κανει οχταρακια πισω, και αλλοτε πιανει πολυ καλα και σαν να ακουω ενα ηχο κρα κρα, αλλα ειναι παρα πολυ αδυναμος, και δεν ξερω κατα ποσο ειναι απο το abs, ή κανα allen που βαραει κατω απ'τη σελα![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
κατι δεν λες καλα εδω μαστορα...με το μηχανακι να δουλευει ρελαντι πρεπει να σαι πανω απο 14...επισης κανεις τσεκ με μεγαλα φωτα αναμενα και κανα 5αρι χλδ στροφες...εκει πρεπει να ειναι πανω απο 14.5 και κατω απο 15.5 χοντρικα...
α...πετα συναγερμο και ζινον...
Α ετσι πρεπει να γινεται ο ελεγχος;![]()
Εξω δεν το αναψα. Εβγαλα την σελα και το μετρησα.
Αλλα αφου δινει 13V με σβηστη μηχανη, αμα αναψει κιολας δεν θα δινει περισσοτερο;; Αρα δεν παιζει το θεμα με την μπαταρια ε;
Ο Συναγερμος ειναι αυτος που προτινει η Honda (ενας μετα). Λες να φταινε τα xenon?![]()
Αλλα με παραξενευει κατι.. Γιατι στην αρχη απλα αναβοσβηνε το λαμπακι; Σταθερο εγινε μετα απο πολυ ωρα, και παρεμεινε σταθερο μεχρι πριν λιγο που το κοιταξα. Δεν ειναι σαν να με ''προειδοποιει'' για κατι η μηχανη;;
και μην ξεχασω, ευχαριστω που προσπαθητε να βοηθησετε![]()
ναι λογικα θα δωσει, αλλα ο μαστορας μου λεει οτι πρεπει να του το παω απο το πρωι γιατι θα του παρει ωρα, και μου λεει μετα την τριτη γιατι πνιγεται![]()
Και αν ειναι να κατσει κανα 3ωρο με την εργατοωρα που χρεωνουν την κατσαμε την βαρκα.Και ολα αυτα για την διαγνωση..
![]()
και εγω το 2007 εχω και δεν εχει c-abs, πανω στο φτερο λεει abs, μπας και εχει μοντελο 2008 ?, η ουρα σου ειναι γκρι η μαυρη?Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
αφου το γραφει οτι εχει c-abs και πανω στο φτερο![]()
Και οπως ειπα, φρεναροντας αποτομα με το πισω, αλλοτε κανει οχταρακια πισω, και αλλοτε πιανει πολυ καλα και σαν να ακουω ενα ηχο κρα κρα, αλλα ειναι παρα πολυ αδυναμος, και δεν ξερω κατα ποσο ειναι απο το abs, ή κανα allen που βαραει κατω απ'τη σελα![]()
Τι χρεωνουν δεν ξερω αν και μουφια μου ακουγεται οτι θα του παρει ωρα για να βρει το σφαλμα.Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
ναι λογικα θα δωσει, αλλα ο μαστορας μου λεει οτι πρεπει να του το παω απο το πρωι γιατι θα του παρει ωρα, και μου λεει μετα την τριτη γιατι πνιγεται![]()
Και αν ειναι να κατσει κανα 3ωρο με την εργατοωρα που χρεωνουν την κατσαμε την βαρκα.Και ολα αυτα για την διαγνωση..
![]()
Αλλα μονο ετσι θα ξερεις σιγουρα αλλιως μονο εικασιες θα κανουμε.Ολα αυτα τα διαολια ειναι τιγκα στα ηλεκτρονικα και τρεχα γυρευε...![]()
Τελος παντων,ευχομαι να βρεις τι ειναι και να ειναι ανεξοδο...![]()
![]()
07 εχω σιγουρα. Το βλεπω και στον αριθμο πλαισιου.
Μηπως σου εχει ξεκολησει το C απο το φτερο;;![]()
C εννοει combined ετσι...
Combined ABS γραφει, δηλ C-abs![]()
δεν ειναι;;![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
.
ευχαριστω![]()
και μακαρι
Οχι βεβαια οτι παιζει να δωσω 700 για να φτιαχτει. Στην τελικη θα το κρατισω ετσι. Πες οτι πηρα χωρις το abs, αλλα θα εχω τριπιστονες δαγκανες, τρομαρα μου![]()
Μα καλα, δεν μπορεις να καταλαβεις αν σε αποτομο φρεναρισμα σου μπλοκαρει ή οχι ο τροχος?Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
Πες οτι πηρα χωρις το abs, αλλα θα εχω τριπιστονες δαγκανες, τρομαρα μου![]()
ρε συ το καταλαβαινω ποτε μπλοκαρει.
Αλλα παιζει και κατι αλλο ρολο. Το abs σε βοηθαει οταν φρεναρεις ευθεια, ορθια μηχανη κλπ. Αν εχει κλιση η μηχανη μια χαρα γλιστραει. Δεν εχει traction control.
Γι'αυτο λεω, μπορει να γλιστραει στο πλαι λογω της κακης καταστασης του οδοστρωματος εδω που μενω (εχει λιωσει η ασφαλτος και εχει κανει βουναλακια).
Απο την αλλη δεν θελω να βγω σε κεντρικο δρομο και να κανω παντιλικια, γιατι οι αλλοι δεν μου φταινε σε τπτ. Θα παω σε κανα ερημικο δρομο μου φαινεται.
χμ, περιεργο, τελικα η ουρα σου ειναι γκρι η μαυρη?
εννοω το πλαινο πλαστικο αριστερα και δεξια απο την σελα.