Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 34 από 34

Θέμα: ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥ

ΜΕΛΛΩΝ ΤΖΕΝΤΑΪ... Το avatar του/της tifoso4ever
    Νομίζω δεν το έγραψε κάποιος. Στις άδειες των μοτό μας αναγράφεται το όριο θορύβου (dB) και σε ποιες στροφές το μετράμε. Είναι διαφορετικό (νομίζω) για κάθε μοτοσυκλέτα. Για παράδειγμα για την δικιά μου είναι 91dB στις 4625 σαλ. Σήμερα μέτρησα 90 στις 4800-5000σαλ (after market LeoVince με τάπες) αλλά θα πάρω μέτρηση και με ένα πιο καλό ντεσιμπελόμετρο.

Σωστα τα λες, αλλα ακομα και σε πιο καινουριες μοτοσυκλετες δεν γραφει τιποτα στην αδεια περι θορυβου...Για τις πιο παλιες (δεκαετιας +...) δεν το συζηταμε, κανεις δεν γνωριζει, ισως μονο στην εγκριση τυπου...Πολυ ψαξιμο μ'αλλα λογια, θα το ερευνησω και θα επανελθω, για τι τα περισσοτερα μηχανακια μου ειναι παλια...

ωραία όλα αυτά ρε boys and girls αλλά έχω μία απορία.
    Το θόρυβο θα τον μετράνε μόνο μέσω εξάτμισης; Το δικό μου που είναι ξηροκάμπανο και κάνει κλαν κλαν κλαν τι γίνεται;;;
    Και επίσης αυτό το κλαν κλαν κλαν δεν αλλάζει από όσο ξέρω.
    Τι θα μου πούνε δηλαδή τράβα άλλαξε μηχανή;;;

Ο λογος που ανεφερα το ντουκατι ειναι ακριβως αυτος! Με τοσους πολους μηχανικους θορυβους, ΤΙ μετρανε? Υπαρχει βεβαια λυση, να κρατας τη μανετα, και μειωνεται ο θορυβος της καμπανας, αλλα...Κουβεντα να γινεται...Το οτι με termignoni η ενταση του ηχου απο τα τελικα (οχι ξεταπωτα φυσικα...) ειναι χαμηλωτερος απο τα μαμα, να το αναφερω???
    Μετρημενα με ντεσιμπελομετρο, δεν κανω πλακα...

εάν φοράς aftermarket εξάτμιση σε γράφουν εάν θέλουν έτσι και αλλιώς όπως και μένα, υποθέτω ότι η μηχανή σου είναι καταλυτική όπως γράφει η άδεια σου/μου, με την ακράπα, γιοσι κτλ κτλ ο καταλύτης bye bye και τότε σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει πρόστιμο αλλά ακινητοποίηση οχήματος.

Οσον αφορα τους καταλυτες, σε καποια μοντελα ΔΕΝ βρισκονται στα τελικα, αλλα στο μεσσαιο κομματι, οποτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα αν εχεις αφτερ-μαρκετ τελικο...Εφ'οσον δεν κανει θορυβο (δεν ειναι ξεταπωτο), και εφ'οσον εχει πιστοποιηση και εγκριση τυπου για νομιμη χρηση στο δρομο, και ΕΧΕΙΣ το σχετικο δικαιολογητικο απο τον κατασκευαστη (ΟΧΙ απ'τον αντιπροσωπο, υπαρχει σε ολες τις συσκευασιες μεσα απαραιτητα αν πληροι τις προδιαγραφες θορυβου, ασχετα τι μαρκα ειναι...), ΔΕΝ μπορουν να σου κανουν τιποτα, το εγραψα και παραπανω. Αν οι καταλυτες ειναι τοποθετημενοι στα μαμα τελικα και τα αφτερ-μαρκετ ΔΕΝ εχουν, τοτε ΝΑΙ, θα εχεις θεμα...

papoy Το avatar του/της Viking
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever
    Νομίζω δεν το έγραψε κάποιος. Στις άδειες των μοτό μας αναγράφεται το όριο θορύβου (dB) και σε ποιες στροφές το μετράμε. Είναι διαφορετικό (νομίζω) για κάθε μοτοσυκλέτα. Για παράδειγμα για την δικιά μου είναι 91dB στις 4625 σαλ. Σήμερα μέτρησα 90 στις 4800-5000σαλ (after market LeoVince με τάπες) αλλά θα πάρω μέτρηση και με ένα πιο καλό ντεσιμπελόμετρο.

Σωστα τα λες, αλλα ακομα και σε πιο καινουριες μοτοσυκλετες δεν γραφει τιποτα στην αδεια περι θορυβου...Για τις πιο παλιες (δεκαετιας +...) δεν το συζηταμε, κανεις δεν γνωριζει, ισως μονο στην εγκριση τυπου...Πολυ ψαξιμο μ'αλλα λογια, θα το ερευνησω και θα επανελθω, για τι τα περισσοτερα μηχανακια μου ειναι παλια...

To 'γραψα γιατί το είδα στην άδειά μου (πεδία U.1 και U.3 αν θυμάμαι καλά γιατί δεν την έχω μπροστά μου). Δεν ξέρω αν αναγράφεται στις παλιές άδειες. Πάντως αυτό που θέλω να επισημάνω ότι το όριο θορύβου είναι διαφορετικό για κάθε μοτοσυκλέτα, για να μη μας ψαρώσουν αν μας σταματήσουν ακόμα και αν μας μετρήσουν με dB-μετρο. Η άδεια πρέπει να αναφέρει το επιτρεπτό όριο για τη μοτοσυκλέτα μας. Αν όχι, μπορούμε να το βρούμε και να ενημερώσουμε το υπουργείο συγκοινωνιών ώστε να ενημερώσει την άδειά μας και να μην τρέχουμε τσάμπα.

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    εμένα στο CB1 είναι μαμά οι εξατμίσεις (γράφεις και κάτι ιαπωνέζικα πάνω, μη με ρωτήσετε τι)
    και στην άδεια πάνω δεν γράφει dB
    θα χει πολύ γέλιο

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    παντως η ιστορια μου θυμιζει αυτο...

ενα δυο ενα δυο τεστ τεστ

:a13:

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία