ναι αλλα ειμαι νεος οδηγος![]()
8 μηνες το'χω
Το διπλωμα ?
α οκ, για 16 μηνες ακομα στην ασφαλεια θα σε![]()
interamerican + οδικη + ολικης κλοπης + πυρος + νομικη προστ ++++ κτλ....
290/6μηνο
απο ασφαλιστη
Αρχικά δημιουργήθηκε από trelf
interamerican + οδικη + ολικης κλοπης + πυρος + νομικη προστ ++++ κτλ....
290/6μηνο
απο ασφαλιστη
Γιατι δεν εβαλες κ μικτη ρε συ
μιας και ειμαι και part-timer ασφαλιστης να σας πω 1-2 πραγματακια εντελως πληροφοριακα και με τυχαια σειρα :
1) Αστικη ευθυνη πυρος ειναι οτι ακριβως σου ειπανε απο την εταιρεια....αμα η μηχανη σου πιασει φωτια και προκαλεσει ζημιες σε καποιον αλλον διπλα ( αυτοκινητο, μηχανη,σπιτι κτλ ) ή ασφαλεια πληρωνεις εκεινον αφοσων αυτος στραφει εναντιον σου ! Για να αποζημιωθεις εσυ αν παρει φωτια το μηχανακι σου πρεπει να εχεις την καλυψη Ασφαλεια πυρος.
2) Σχετικα με τα ασφαλιστρα επαρχιας και Αθηνας.....
Παιδια...εδω χρειαζεται παρα πολυ προσοχη !! Εχω πολλους πελατες οι οποιοι και δηλωνουν σαν εδρα τους διευθυνσεις στην επαρχια για να πληρωνουν λιγοτερα ασφαλιστρα......αυτο ειναι πιο ευκολα αμα και το αυτοκινητο/ μηχανακι εχει πινακιδες επαρχιας.....
αλλα :
να ξερετε οτι αν πχ προκαλεσετε ενα μεγαλο ατυχημα στην Αθηνα πχ, και χτυπησετε εναν ανθρωπο ή τον σκοτωσετε, πραγμα το οποιο σημαινει οτι θα ενεργοποιηθει η Αστικη Ευθυνη του συμβολαιου σας για να σας καλυψει απεναντι στο θυμα, η εταιρεια θα το ψαξει παρα πολυ για το κατα ποσο ειναι αληθη τα στοιχεια του συμβολαιου ή οχι.....οποτε, αν εσεις μενετε κανονικα Αθηνα, και εχετε δηλωσει σαν εδρα σας/κατοικια το χωριο του μπαμπα σας στην Αρτα και βρεθει οτι ουδεποτε εχετε πατησει εκει αλλα το κανετε μονο και μονο για να γλιτωσετε €30-€40 το εξαμηνο τοτε βρισκεστε εκτεθιμενοι .....γιατι πχ αν το θυμα σας σας ζητησει αποζημιωση €300.000, καλειστε να τα βαλετε απο την τσεπη σας....
Καλο θα ειναι ο ασφαλιστης να σας ενημερωσει γι αυτα !!
Ειχα πελατη που επεσε με το αυτοκινητο του πανω σε κολωνα, η κολωνα επεσε σε περιπτερο και τραυματισε 2 ατομα.....μετα απο 1 χρονο τρεξιματα, και αφου αποδειχτηκε οτι ηταν σφαλμα του αυτοκινητου, ΔΕΝ ηταν πιωμενος και διαφορα αλλα, αποζημιωσε με €250.000 τα θυματα !!....μεσω της αστικης ευθυνης !
3) τωρα πια συνιστω τους πελατες μου να κανουν συμβολαια με τον χρονο......Ηδη αρκετες εταιρειες κανουν αυξησεις της ταξης του 20% που σημαινει οτι το ιδιο συμβολαιο το επομενο 6μηνο μπορει να παρει μεχρι και €50 πανω.......Ασε που με τον χρονο εχεις και μια εκτπωση της ταξης του 3%-5%..... Σημερα πχ θα παραδωσω ενα συμβολαιο σε ενα V-strom, για ενα χρονο με κλοπη (€5000 αποζημιωση), κομπλε με τα ολα του στην Interamerican το οποιο ειναι €260 το 6μηνο αλλα ο χρονο τους ερχετε €460 !! Γλιτωνει δηλαδη μανι-μανι €60 και την οποιδηποτε αλλη αυξηση γινει μεσα στον χρονο !!
4) το anytime μην το πολυεμπιστευεστε.....οι τιμες που παιρνετε απο εκει ειναι ακριβως οι ιδιες με τις τιμες που ΠΡΕΠΕΙ να σας δωσει ο ασφαλιστης σας αμα σας ασφαλισει στην Interamerican....δεν κερδιζετε ουτε €1 ! οποτε προτιμηστε το ασφαλιστη σας για να εχετε και καποιον ανθρωπο να σας εξυπηρετηση ΑΝ γινει κατι......γιατι ΑΝ γινει κατι, και προσπαθησετε να παρετε τηλεφωνο στο anytime.....πιασε το αυγο και κουρευτο .......σας το ξαναλεω οτι οι τιμες που σας δινει ο ασφαλιστης σας ειναι οι ιδιες !
5) κλοπη κανουν μονο η chartis και οι Interamerican....
6) η Ιντεραμειψαν εχει μεσα στα ασφαλιστρα της και οδικη βοηθεια....
7) η Chartis θα σας κανει καλυτερη τιμη αν εχετε ασφαλισει και 2ο οχημα στην εταιρεια δικο σας ( πχ το παπι σας ή το αμαξι σας )
Δεν μου ερχεται κατι αλλο στο μυαλο απο αυτα που διαβασα.....οτι αλλο θελετε σας βοηθαω....
«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»
Αρχικά δημιουργήθηκε από Hornet_08
Στην personal Πληρωνω 132,5 χωρις οδικη κ τωρα μου ηρθε 180 επειδη λεει καναν μια αναπροσαρμογη στην καλυψη της αστικης ευθυνης απο τα 500.000 στις 750.000 (λογω νομου του κρατους)
Θα παρουν τα τετοια μου.
.
αυτο ισχυει....και δεν ειναι νομος τους κρατους...ειναι νομος της Ευρωπαικης Ενωσης....Ολες οι ασφαλειες θα πρεπει μεχρι το 2012 να αναπροσαρμοσουν τα ορια της καλυψης αστικης ευθυνης απο τα €500.000 στα €1.000.000 ( Solvency II : http://www.eaee.gr/cms/index.php?opt...id=250&lang=el )
Από την 1η Ιανουαρίου 2011 τα ελάχιστα ποσά ασφαλιστικής κάλυψης, αναπροσαρμόζονται εκ νέου και δεν μπορεί να είναι κατώτερα:
• Σε περίπτωση σωματικής βλάβης από 750.000 ευρώ, ανά θύμα
• Σε περίπτωση υλικής ζημιάς από 750.000 ευρώ, ανά ατύχημα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων
Το τελευταίο στάδιο προσαρμογής έχει οριστεί η 1η Ιουνίου 2012, ημερομηνία κατά την οποία τα ελάχιστα ποσά ασφαλιστικής κάλυψης ορίζονται:
• Σε περίπτωση σωματικής βλάβης σε 1.000.000 ευρώ, ανά θύμα
• Σε περίπτωση υλικής ζημιάς σε 1.000.000 ευρώ, ανά ατύχημα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων
που σημαινει οτι του χρονου θα υπαρξουν και παλι αυξησεις !!
«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»
Αρχικά δημιουργήθηκε από DIM.K30
στη Λαρισα 60 εβραιους το εξαμηνο με τις βασικες καλυψεις
στην ιντερσαλλονικα για 1000αρι αν και νομιζω πως πανω απο 250cc
ειναι το ιδιο
Ρίξε μία προσεκτικότερη ματιά στο ασφαλιστήριο σου. Κάτι μου λέει πως είναι τετράμηνο και όχι εξάμηνο. :smilea:
Με τη μοτοσικλέτα μπορεί να σκοτωθείς είναι αλήθεια, αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ζήσεις το χρόνο που σου έχει παραχωρηθεί
Άντε γεια... Blog
ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ...ΛΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟΡΊΕΣ..Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
μιας και ειμαι και part-timer ασφαλιστης να σας πω 1-2 πραγματακια εντελως πληροφοριακα και με τυχαια σειρα :
1) Αστικη ευθυνη πυρος ειναι οτι ακριβως σου ειπανε απο την εταιρεια....αμα η μηχανη σου πιασει φωτια και προκαλεσει ζημιες σε καποιον αλλον διπλα ( αυτοκινητο, μηχανη,σπιτι κτλ ) ή ασφαλεια πληρωνεις εκεινον αφοσων αυτος στραφει εναντιον σου ! Για να αποζημιωθεις εσυ αν παρει φωτια το μηχανακι σου πρεπει να εχεις την καλυψη Ασφαλεια πυρος.
Παιδια...εδω χρειαζεται παρα πολυ προσοχη !! Εχω πολλους πελατες οι οποιοι και δηλωνουν σαν εδρα τους διευθυνσεις στην επαρχια για να πληρωνουν λιγοτερα ασφαλιστρα......αυτο ειναι πιο ευκολα αμα και το αυτοκινητο/ μηχανακι εχει πινακιδες επαρχιας.....
αλλα :
να ξερετε οτι αν πχ προκαλεσετε ενα μεγαλο ατυχημα στην Αθηνα πχ, και χτυπησετε εναν ανθρωπο ή τον σκοτωσετε, πραγμα το οποιο σημαινει οτι θα ενεργοποιηθει η Αστικη Ευθυνη του συμβολαιου σας για να σας καλυψει απεναντι στο θυμα, η εταιρεια θα το ψαξει παρα πολυ για το κατα ποσο ειναι αληθη τα στοιχεια του συμβολαιου ή οχι.....οποτε, αν εσεις μενετε κανονικα Αθηνα, και εχετε δηλωσει σαν εδρα σας/κατοικια το χωριο του μπαμπα σας στην Αρτα και βρεθει οτι ουδεποτε εχετε πατησει εκει αλλα το κανετε μονο και μονο για να γλιτωσετε €30-€40 το εξαμηνο τοτε βρισκεστε εκτεθιμενοι .....γιατι πχ αν το θυμα σας σας ζητησει αποζημιωση €300.000, καλειστε να τα βαλετε απο την τσεπη σας....
Ειχα πελατη που επεσε με το αυτοκινητο του πανω σε κολωνα, η κολωνα επεσε σε περιπτερο και τραυματισε 2 ατομα.....μετα απο 1 χρονο τρεξιματα, και αφου αποδειχτηκε οτι ηταν σφαλμα του αυτοκινητου, ΔΕΝ ηταν πιωμενος και διαφορα αλλα, αποζημιωσε με €250.000 τα θυματα !!....μεσω της αστικης ευθυνης !
3) τωρα πια συνιστω τους πελατες μου να κανουν συμβολαια με τον χρονο......Ηδη αρκετες εταιρειες κανουν αυξησεις της ταξης του 20% που σημαινει οτι το ιδιο συμβολαιο το επομενο 6μηνο μπορει να παρει μεχρι και €50 πανω.......Ασε που με τον χρονο εχεις και μια εκτπωση της ταξης του 3%-5%..... Σημερα πχ θα παραδωσω ενα συμβολαιο σε ενα V-strom, για ενα χρονο με κλοπη (€5000 αποζημιωση), κομπλε με τα ολα του στην Interamerican το οποιο ειναι €260 το 6μηνο αλλα ο χρονο τους ερχετε €460 !! Γλιτωνει δηλαδη μανι-μανι €60 και την οποιδηποτε αλλη αυξηση γινει μεσα στον χρονο !!
4) το anytime μην το πολυεμπιστευεστε.....οι τιμες που παιρνετε απο εκει ειναι ακριβως οι ιδιες με τις τιμες που ΠΡΕΠΕΙ να σας δωσει ο ασφαλιστης σας αμα σας ασφαλισει στην Interamerican....δεν κερδιζετε ουτε €1 ! οποτε προτιμηστε το ασφαλιστη σας για να εχετε και καποιον ανθρωπο να σας εξυπηρετηση ΑΝ γινει κατι......γιατι ΑΝ γινει κατι, και προσπαθησετε να παρετε τηλεφωνο στο anytime.....πιασε το αυγο και κουρευτο .......σας το ξαναλεω οτι οι τιμες που σας δινει ο ασφαλιστης σας ειναι οι ιδιες !
5) κλοπη κανουν μονο η chartis και οι Interamerican....
6) η Ιντεραμειψαν εχει μεσα στα ασφαλιστρα της και οδικη βοηθεια....
7) η Chartis θα σας κανει καλυτερη τιμη αν εχετε ασφαλισει και 2ο οχημα στην εταιρεια δικο σας ( πχ το παπι σας ή το αμαξι σας )
Δεν μου ερχεται κατι αλλο στο μυαλο απο αυτα που διαβασα.....οτι αλλο θελετε σας βοηθαω....![]()
ΤΣΟΥ!Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Ρίξε μία προσεκτικότερη ματιά στο ασφαλιστήριο σου. Κάτι μου λέει πως είναι τετράμηνο και όχι εξάμηνο. :smilea:![]()
Με 10% εκπτωση να επισημανω λογω επαγγελματος![]()
Ετσι σας ειπαν να λετε ε...Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
αλλα :
Δεν είναι τόσο απλό (πλέον?) να δηλώνεις διεύθυνση επαρχίας. Ζητάνε ΔΟΥ που ανήκεις πχ, ή να έχουν εκδωθεί οι πινακίδες στον νομό που λες οτι μένεις.Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
προσωπικα δεν μου ειπε κανενας τιποτα....Αρχικά δημιουργήθηκε από Hornet_08
Ετσι σας ειπαν να λετε ε...
Ετσι ειναι .....
τωρα ποιοι ειπαν σε ποιους τι ...λυσε το εσυ....
οπως ανεφερα και ποιο πανω, εγω ειμαι part time ασφαλιστης ( στο επαγγελμα ειμαι Ηλεκτρολογος μηχανικος και ασχολουμε σε Δημοσια εργα ) και δεν ασχολουμε με ασφαλειες αυτοκινητων και μηχανων ΠΑΡΑ μονο για την οικογενεια μου και 4-5 φιλους..... προτιμαω να ασφαλιζω εργα, ασφαλειες ζωης κτλ, που και κερδος μου αφηνουν και δεν μου τρωνε πολυ χρονο.....
απλα, καποια πραγματα καλο ειναι να τα ξερει ο κοσμος μιας και ποτε δεν διαβαζει τα ψιλα γραμματα των συμβολαιων !!
αλλα αφου εσυ κατι περισσοτερο ξερεις....γιατι δεν μας λες ?
![]()
Οι καιροί είναι δύσκολοι,το ξέρω,αλλά μην λυπάστε 20Ε το εξάμηνο για να πάτε σε μια καλύτερη εταιρεία ή να βάλετε μια νομική προστασία εκεί που είστε...
Τώρα για όσους πιστεύουν ότι οι ασφάλειες είναι άχρηστες,οι εταιρείες ίδιες κλπ δεν μπορώ να πω κάτι..Δικαίωμά τους..Ελπίζω όμως να μην τους συμβεί να τους τρακάρει ανασφάλιστος ή ασφαλισμένος σε εταιρεία που έκλεισε μέχρι να γίνει το δικαστήριο...
Το Επικουρικό βλέπετε είναι υπερφορτωμένο οπότε επιδικάζουν κλάσμα της κανονικής αποζημίωσης και οι αποζημιώσεις θα δωθούν σε κανά χρόνο από την απόφαση από ό,τι λέει η δικηγόρος μου...