Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 48

Θέμα: Xειμωνιατικα γαντια...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    Για τα Freezer της HELD οι πιο βόρειοι λαοί λένε καλά λόγια πάντως...

Σκέφτομαι κι εγω να τα τσιμπήσω σε κάποια φάση γιατι τα richa που εχω ειναι εντελώς για τον φουτσο.

Αλλα θα συμφωνήσω με τους προλαλησαντες οτι την λυση την δινουν τα θερμαινόμενα γκριπς σε συνδυασμό με εσωτερικό γαντακι και χουφτες..... και παλι εξαρτάται απο τον καιρο.

http://global.ebay.com/Held_GORE-TEX...265947172/item

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    http://www.hein-gericke.co.uk/shop/i...-FINGERED3.jpg

Αυτα ειναι τα πιο ζεστα γαντια, μεταξυ αλλων γιατι ανα δυο τα δαχτυλα χωριζονται εσωτερικα απο λεπτους ιμενες και εχουν μειωμενη συνολικη εξωτερικη επιφανεια. Τα εχω χρησιμοποιησει σε 0 βαθμους για αρκετες εκατονταδες χιλιομετρα με χουφτες και ειναι ΟΚ. Κρυωνουν τα χερια αλλα εχεις αισθηση. Ειναι και σχετικα φαρδια, οποτε μπορεις να χρησιμοποιησεις και εσωτερικα θερμαινομενα γαντια. Ο συνδυασμος των δυο ειναι ο,τι καλλιτερο, γιατι τα εσωτερικα θερμαινομενα γαντια ζεσταινουν πολυ περισσοτερο και χωρις τις απωλειες που εχουν τα γκριπ. Αλλα προφανως ειναι περισσοτερη μανουρα και εχουν νοημα σε μεγαλα ταξιδια. Αλλιως πας για γκριπ.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator

Re: Re: Re: Re: Re: alpinestars polar

Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
    Ρε φιλε εγω το ειχα ξαναπει και καποιοι κοροιδευαν... Οταν εκανα ποδηλασια και βγαιναμε για 5αωρες προπονησεις με 5-6 βαθμους μεσα απο τα γαντια φορουσαμε ενα ζευγαρι χειρουργικα και ημασταν κομπλε... Βεβαια τα χερια μετα εβγαιναν καπως μουλιασμενα αλλα απο θερμοκρασια κομπλε...

Τωρα τι να σου πω...

Ισως να ηταν ακομα καλυτερα αν μπορουσες να βαλεις το ναυλον γαντι πανω απο το κανονικο και οχι μεσα...:wacko:
    Ρε καμενάκο εδώ φοράμε φθηνά αδιάβροχα και γινόμαστε μούσκεμα στον ιδρώτα δεν θα ιδρώσει το χέρι μας μέσα σε πλαστικό?

Καλύτερα να δώσεις 20 - 30 ευρώ και να πάρεις over gloves που αναπνέουν παρά να βάλεις το χέρι σε γάντι κήπου. Στα αλήθεια τόσες φορές και από τόσους που το έχω ακούσει, όλο λέω να το δοκιμάσω αλλά και στη σκέψη μόνο παθαίνω έγκαυμα απ' το κρύο.

http://www.getgeared.co.uk/REV_IT_Tr...6&category=148

http://www.bikestop.co.uk/dainese-wa...ver-glove.html
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: alpinestars polar

Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
    Ρε καμενάκο εδώ φοράμε φθηνά αδιάβροχα και γινόμαστε μούσκεμα στον ιδρώτα δεν θα ιδρώσει το χέρι μας μέσα σε πλαστικό?

Εγω σου ειπα τι καναμε και δουλευε μια χαρα... Αν θες δοκιμασε το βρε αδερφε,τσαμπα ειναι... Ακομη,εκτος απο ισοθερμικα απο μεσα μπορεις να χρησιμοποιησεις και neopren 3 χιλιοστων.
    Σαν αυτα που φορανε για ψαροντουφεκο... Επισης πολυ ζεστο και μονωτικο υλικο... Και σε αυτο δεν παιζει ιδρωτας,δουλευει κομπλε...

Τωρα δεν ξερω,καποιοι ειστε και μαζοχες και την βρισκεται να οδηγατε με -15. Εγω τα θελω για πιο νορμαλ συνθηκες. Ειναι κατι που λειπει απο την καρνταρομπα μου βρε παιδι μου. Ενα ζευγαρι καλα χειμωνιατικα γαντια...:wacko: :wacko: :wacko:

Εφυγα

Moderator

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: alpinestars polar

Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
    Εγω σου ειπα τι καναμε και δουλευε μια χαρα... Αν θες δοκιμασε το βρε αδερφε,τσαμπα ειναι... Ακομη,εκτος απο ισοθερμικα απο μεσα μπορεις να χρησιμοποιησεις και neopren 3 χιλιοστων.
    Σαν αυτα που φορανε για ψαροντουφεκο... Επισης πολυ ζεστο και μονωτικο υλικο... Και σε αυτο δεν παιζει ιδρωτας,δουλευει κομπλε...

Τωρα δεν ξερω,καποιοι ειστε και μαζοχες και την βρισκεται να οδηγατε με -15. Εγω τα θελω για πιο νορμαλ συνθηκες. Ειναι κατι που λειπει απο την καρνταρομπα μου βρε παιδι μου. Ενα ζευγαρι καλα χειμωνιατικα γαντια...:wacko: :wacko: :wacko:

Εφυγα

Γάντια για ψαροντούφεκο έχω. Είναι πολλές οι εταιρείες που βγάζουν γάντια από νεοπρέν και με προστατευτικά μάλιστα. Μια χαρά γαντάκι είναι για πόλη, δοκιμασμένο από πολλούς, όχι από μένα.

Οδηγόντας για 1 ώρα, με 100 χλμ, σε 5 C είναι σαν να στέκεσαι στους -15.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: alpinestars polar

Γάντια για ψαροντούφεκο έχω. Είναι πολλές οι εταιρείες που βγάζουν γάντια από νεοπρέν και με προστατευτικά μάλιστα. Μια χαρά γαντάκι είναι για πόλη, δοκιμασμένο από πολλούς, όχι από μένα.

Οδηγόντας για 1 ώρα, με 100 χλμ, σε 5 C είναι σαν να στέκεσαι στους -15.

http://www.springfrog.com/weather/wind-chill.htm

Moderator

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: alpinestars polar

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    http://www.springfrog.com/weather/wind-chill.htm

Δεν έχει όμως τον χρόνο έκθεσης.

-4C μου βγήκε χωρίς να υπολογίζει τον χρόνο έκθεσης.

Moderator
    Ξέχασα τη φωτό σορυ.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	capture.jpg 
Προβολές:	298 
Μέγεθος:	20,1 KB 
ID:	219411

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: alpinestars polar

Δεν έχει όμως τον χρόνο έκθεσης.

-4C μου βγήκε χωρίς να υπολογίζει τον χρόνο έκθεσης.
    Ησουνα ακριβεστατος! (αλλα τα 100κμ ειναι 62μιλια)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    τα γαντια απο νεοπρενιο ειναι φτιαγμενα για να ζεσταινουν στο νερο και οχι στον αερα. Εγκλωβιζουν ενα μικρο στρωμα νερου το οποιο ζεσταινεται απο απο χερια και το ανταλλασουν πολυ αργα με το υπολοιπο υγρο περιβαλλον.
    Με τον αερα δεν μπορει να γινει αυτο γιατι δεν ειναι windproof.

Moderator

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: alpinestars polar

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Ησουνα ακριβεστατος! (αλλα τα 100κμ ειναι 62μιλια)

Εντάξει μωρέ στο περίπου το υπολόγισα.

Πες ότι φυσάει και λίγο κόντρα άνεμος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza
    2 λυσεις υπαρχουν σαν κατηγοριες για μενα.

η καποιο γαιδουρι χωρις ιδιαιτερες προστασιες αλλα με πολλη μονωση

η το πιο χοντρο με φουλ προστασιες.

τα δευτερα δεν ειναι ζεστα. με 4-7 βαθμους που τα εχω φορεσει και με μικρες χουφτες παγωνουν τα χερια εξαιρετικα συντομα. δεν παιζεουν 200 χιλ με τιποτα.

για μενα χρειαζεται οπωσδηποτε πηγη θερμοτητας. αν το κρυο σε ενοχλει μια στο τοσο παρε το πιο οικονομικο γαντι με φουλ προστασια και ειτε βαλε γκριπ θερμ (εχει ο λουις με 30 εουρα) ή παρε μαντιλακια που παραγουν θερμοτητα με χημικο τροπο.

τα γαντι που λεω: http://www.alpinestars.com/Vega_Drys...p/3525711.html

τα γκριπ http://www.louis.de/_101bd5948c701ca...nr_gr=10032046

μαντιλακια :http://www.warmers.com/ItemDetails.a...&pkey=Products|Grabber+Warmers|Hand+Warmers%2c+7+Hour+%2840+pair+box%29&pval=0|1|HWESx40&pIds=Showcase|CategoryID| itemid

σκετα γαντια δεν παιζει ακομα και για διαδρομες μικρες.απλα αντεχεις επειδη εισαι λιγο χρονο στη σελα. ασε που ζεστο το χερι δεν μπαινει ποτε μεσα. μεχρι να λυσεις να κανεις να ρανεις παγωσες.

...Και μυαλο δεν βαλαμε ! Το avatar του/της Africaptan

Re: Re: Re: Re: alpinestars polar

Τελικά μόνο εγώ δεν έχω δοκιμάσει αυτό το κόλπο ρε γαμώτο? Πως είναι δυνατόν να βάλεις το χέρι σου σε πλαστικό γάντι και να μην παγώσει? Αν δεν αναπνέει θα ιδρώσει και αν ιδρώσει θα παγώσει πόσο πιο απλό μπορεί να είναι στην θεωρία? Το έχεις δοκιμάσει και ξέρεις πως λειτουργεί ή στο έχουν πει? Αν το έχεις δοκιμάσει σε ταξίδι και χαμηλές θερμοκρασίες να σταματήσω να ψάχνομαι με πανάκριβες μεμβράνες και να πάω να πάρω ένα ζευγάρι χειρουργικά και ένα ζευγάρι γάντια κήπου.
    Φιλε μου εγω ουτε το εχω δοκιμασει, ουτε καν το εχω ξανακουσει. Απλα φετος ψαχτηκα κι εγω για αδιαβροχα γαντια με καποια αισθηση, και μου ειπε ενας εμπορος να το ξεχασω. Και ξαφνικα εφαγα μια φλασια και σκεφτηκα να παρω γαντια κουζινας να τα βαλω πανω απ τα κανονικα μου γαντια. Τα πηρα, αλλα πανω απ τα γαντια μου δεν εμπαιναν κι ετσι αποφασισα να τα βαλω απο μεσα κι απ εξω τα κανονικα μου. Ομως βροχη δεν εβγαλε και γαντια δεν δοκιμασα ακομη...
    Καλυτερα η αμαθεια, παρα η ημιμαθεια...

Moderator

Re: Re: Re: Re: Re: alpinestars polar

Αρχικά δημιουργήθηκε από Africaptan
    Φιλε μου εγω ουτε το εχω δοκιμασει, ουτε καν το εχω ξανακουσει. Απλα φετος ψαχτηκα κι εγω για αδιαβροχα γαντια με καποια αισθηση, και μου ειπε ενας εμπορος να το ξεχασω. Και ξαφνικα εφαγα μια φλασια και σκεφτηκα να παρω γαντια κουζινας να τα βαλω πανω απ τα κανονικα μου γαντια. Τα πηρα, αλλα πανω απ τα γαντια μου δεν εμπαιναν κι ετσι αποφασισα να τα βαλω απο μεσα κι απ εξω τα κανονικα μου. Ομως βροχη δεν εβγαλε και γαντια δεν δοκιμασα ακομη...
    Πάρε overgloves. Δες τα λινκ που έβαλα παραπάνω. Φυσικά υπάρχουν και πιο φθηνά. Ακόμα και για το κρύο είναι καλύτερα από οποιοδήποτε πλαστικό.

Υπάρχουν πολλά λεπτά και αδιάβροχα γάντια πάντως. Λεπτά και ζεστά όμως είναι λίγο δύσκολο να βρεις και θα είναι και ακριβά. Εγώ έχω αυτά ή μάλλον και αυτά.

http://www.coloriposto.gr/posto/gr/d...?ProductID=696

Τα είχα πάρει πριν 2 χρόνια 110 αν θυμάμαι καλά και τώρα βλέπω πως ακόμα και με την έκπτωση είναι πιο ακριβά.

Μπορεί να είναι πανάκριβα αλλά η διαφορά τους με τα πολύ χοντρά που χρησιμοποιούσα στα ταξίδια ήταν μόνο 1-2 βαθμοί πριν αρχίσουν τα χέρια να ξυλιάζουν. Με ένα ζευγάρι εσωτερικά έφταναν περίπου στο ίδιο επίπεδο θερμομόνωσης αλλά χάνονταν και η αίσθηση παράλληλα.

Φυσικά δεν στα συνιστώ λόγο τιμής, αλλά δεν ξέρω κάποια άλλα να σου πω.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Γάντια!!
    από Akefalos στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 30/11/2005, 00:13
  2. Μαλακά γάντια... Πώς;;;
    από jtoros στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2005, 09:42
  3. Ερώτηση για γάντια!!