Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 72

Θέμα: Απαγόρευση του καπνίσματος λέει...Για το καλό μου, λέει...

χιλιομετροφάγος! Το avatar του/της pektis
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
    Αν ως κοινωνια,το μονο που μας ενδιαφερει ειναι να φουμαρουμε ΟΠΟΥ γουσταρουμε ανεξελεγκτα(αυτη ειναι η ελευθερια μας...) τοτε παμε ολοι ομαδικα για φουντο
    Αφου-το ειδα και με τα ματια μου-μαμαδες φουμαρουνε χωρις καμμια εννοια ακομα και σε παιδοτοπους τοτε ειμαστε ολοι ΓΤΠ...
    Αφου και τα αυτονοητα-δηλ ο στοιχειωδης σεβασμος για τον αλλον-πανε περιπατο,τοτε γ@μησε τα ειμαστε...
    Αυτο λες? Εδω εχουν φτασει να καπνιζουν με ''φουσκομενη''την κοιλια......
    Τι φταινε τα παιδακια ηθελα να ξερα.... Γ@μησε τα...
    προσέχουμε για να έχουμε!...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Trooper... τι παραπονιέσαι εσύ βρε;... θα στους στέλνω για να τους επιδιορθώνεις μετά. Έτσι θα συνεχίσεις να έχεις δουλειά και δεν θα κινδυνεύεις με απόλυση...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Trooper... τι παραπονιέσαι εσύ βρε;... θα στους στέλνω για να τους επιδιορθώνεις μετά. Έτσι θα συνεχίσεις να έχεις δουλειά και δεν θα κινδυνεύεις με απόλυση...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    εγω δεν παραπονιεμαι ετσι κι αλλιως.εσεις κανετε σαν τις χηρες στο κρεββατι.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    εγω δεν παραπονιεμαι ετσι κι αλλιως.εσεις κανετε σαν τις χηρες στο κρεββατι.

Σταματήστε να θεωρείτε ότι έχετε επιχείρημα. Δεν έχετε. Είστε λάθος. Ενοχλείτε. Είτε σέβεστε τον διπλανό σας, είτε όχι. Αλλά έχετε το θάρρος να το παραδεχτείτε. Τα "καθίστε σπίτι σας", "ούτε εσείς σέβεστε την ελευθερία μας να καπνίζουμε" και λοιπά παρόμοια νεοελληνικά κόλπα είναι παντελώς άκυρα και δε νομίζω ότι χρειάζεται καν να επιχειρηματολογήσω πάνω σε αυτό, ε? Ευχαριστώ.
    Life begins at 45°.

Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
    Σταματήστε να θεωρείτε ότι έχετε επιχείρημα. Δεν έχετε. Είστε λάθος. Ενοχλείτε. Είτε σέβεστε τον διπλανό σας, είτε όχι. Αλλά έχετε το θάρρος να το παραδεχτείτε. Τα "καθίστε σπίτι σας", "ούτε εσείς σέβεστε την ελευθερία μας να καπνίζουμε" και λοιπά παρόμοια νεοελληνικά κόλπα είναι παντελώς άκυρα και δε νομίζω ότι χρειάζεται καν να επιχειρηματολογήσω πάνω σε αυτό, ε? Ευχαριστώ.
    life is a bitch.

τσιγαρακι?

Λολ. Δεν είμαι ο τύπος που δεν έχει ακουμπήσει τσιγάρο στη ζωή του. Μπορεί να κάνω ένα στους 3-4 μήνες, όταν το σηκώνει η φάση. Αλλά όταν γυρνάω από τη ΔΟΥΛΕΙΑ μου (για νυχτερινή έξοδο δε μιλάω), βρωμάω σαν $#%$&#$ και πρέπει να ξεντυθώ 3 τετράγωνα μακρυά για να μπω σπίτι μου, ε εκεί ξενερώνω...
    Life begins at 45°.

Λολ. Δεν είμαι ο τύπος που δεν έχει ακουμπήσει τσιγάρο στη ζωή του. Μπορεί να κάνω ένα στους 3-4 μήνες, όταν το σηκώνει η φάση. Αλλά όταν γυρνάω από τη ΔΟΥΛΕΙΑ μου (για νυχτερινή έξοδο δε μιλάω), βρωμάω σαν $#%$&#$ και πρέπει να ξεντυθώ 3 τετράγωνα μακρυά για να μπω σπίτι μου, ε εκεί ξενερώνω...
    οχι ομως και οι γειτονισες σου γιατι εισαι και ομορφοπαιδο

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Γ@μησέ τα.. σε νοιώθω....

Πας για ποτάκι βρωμάς τσιγάρο,πας εκκησία βρωμάς λιβάνι... Χάλια
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Γ@μησέ τα.. σε νοιώθω....

Πας για ποτάκι βρωμάς τσιγάρο,πας εκκησία βρωμάς λιβάνι... Χάλια
    Τα κεφαλαία δεν αρκούν για να μην πετάς άκυρες ανούσιες μαλακίες, ε?

Δε συνηθίζω να πηγαίνω στη δουλειά μου για ποτάκι.
    Life begins at 45°.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Τα κεφαλαία δεν αρκούν για να μην πετάς άκυρες ανούσιες μαλακίες, ε?

Δε συνηθίζω να πηγαίνω στη δουλειά μου για ποτάκι.
    Δεν νοιώθεις απο πλάκα....

Πάρε μια κίτρινη, εκτός αν είσαι παπάς.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Ειλικρινά το πιστεύεις αυτό? Δεν έχεις ξαναδεί ποστ μου μάλλον.

Γενικά, σε συμπαθώ (ηλεκτρονικά), έχεις την καφρίλα/ωμότητα που διακρίνει κι εμένα, αλλά το σχόλιό σου ήταν όσο εκτός θα μπορούσε να είναι.

Ακόμα, αστείο είναι το γεγονός ότι ο νεοέλληνας (εσύ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός αν αστειευόσουν περισσότερο απ'όσο φάνηκε) θεωρεί το τσιγάρο άμεσα συνδεδεμένο με τη διασκέδαση, όσο το λιβάνι με την εκκλησία. Λολ.

Κατά τ'άλλα κίτρινες, πράσινες, μπλε.. ξέρεις.. :P
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από schumifer
    Μάλλον τα ελληνικά μου έχουν σκουριάσει.
    Είπα πρωτίστως για τη δική σας υγεία(των καπνιστών εννοώ) Αν θα πρέπει να αναφερθώ σε πιθανούς καρκίνους ή σε σίγουρες πνευμονοπάθειες δεν είμαι ακόμη σίγουρος.
    Επιβεβαιώθηκα όμως ότι πολλοί από εσάς ΔΕ χαμπαριάζετε (με κάποιο τρόπο θεωρείτε ότι από εσάς θα περάσει και δε θα αγγίξει, ότι οι παθήσεις είναι για τους άλλους, ότι αυτά που γράφουν στο κουτί είναι συνομωσίες ή ό,τι άλλο)
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ δε χαμπαριάζετε τότε κόψτε το για τους άλλους που δεν καπνίζουν , γιατί τους προκαλείτε συστηματικές νόσους(σε παρακαλώ αμφισβήτησέ το για να βάλω λινκς, έχω ολόκληρη κατηγορία στα bookmarks), τους περιορίζετε την ποιότητα ζωής ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ.

Θέλω όλοι να πάρουμε μια ανάσα και να ξαναδιαβάσουμε τη λογική σειρά που ακολούθησα ως εδώ. Πρωτίστως και τότε είναι οι λέξεις που εκκινούν τον κύριο και το δευτερεύοντα λόγο αντιστοίχως).

Και συνεχίζω, γιατί ρε παλικάρι να φταίω εγώ που κάνεις κακό στον εαυτό σου? Κάνε το αν δεν καταλαβαίνεις, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕ ΦΤΑΙΩ, και για αυτό θα πρέπει να θεωρηθείς υπόλογος, ένοχος.

Θα ήθελα συμπερασματικά να το κόψετε για την υγεία σας (και για να μην πληρώνετε στο κράτος, αλλά χέστηκα δικά σας λεφτά χαρίζετε στην τελική), αλλά εφόσον το μπετόν αρμέ δεν κάμπτεται, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΊΤΕ να μην εισπνέω ούτε μικρογραμμάριο από τις τοξικές ουσίες που απελευθερώνετε στην ατμόσφαιρα.

Καλώς ή κακώς τα άλλα που αναφέρεις ως liability ναι ισχύουν αλλά για τον εαυτό μου κυρίως.Σε εσένα δεν κοστίζω.
    [Αν δεν οδηγάς 2κυκλο αλλά 4τροχο τότε είσαι μεγαλύτερο liability εσύ σε περίπτωση που συμβεί στραβή.Αν οδηγάς 2κυκλο τότε είναι απλά άτοπο-άκυρο επιχείρημα καθώς δεν υποδηλώνει διαφορά μας]
    Ναι θα πληρώσω παραπάνω σε εταιρεία ιδιωτικής ασφάλισης ΥΓΕΙΑΣ ως δικυκλιστής, αλλά όλοι τρώμε , ζούμε , δουλεύουμε στο 2011(θαρρώ). Το άλλο ρήμα που έβαλες (αναπνέετε) μάλλον σου ξέφυγε εν τη ρύμη του λόγου καθώς τα καυσαέρια των μηχανών εσωτερικής καύσης τα κάνουμε και τα εισπνέουμε όλοι, τα βλαβερά όμως δηλητήριά σας μας τα χαρίζετε τόσο απλόχερα χωρίς να φταίμε.
    1) Από πότε εσείς οι μη καπνιστές νοιάζεστε για τους καπνιστές; Οι ατάκες ξεκινάνε και τελειώνουν με τα "να ψοφήσετε, φταίτε, μη σας βλέπω, είστε ένοχοι, να πάθετε καρκίνο να μεινουμε εμείς μόνο" και άλλα παρόμοια αρκούντως αλτρουιστικά. Οπότε αυτό είναι προφανής υποκρισία

2) Αν το κάπνισμα σχετίζεται με καρκίνους, έχω να πω ότι οι μοτοσικλέτες σχετίζονται με ακρωτηριασμούς και θανάτους, κατι χιλιάρικα το χρόνο πανελλαδικά. Και οι θάνατοι και οι τραυματισμοί "κοστίζουν", με αυτή την υπέροχη λογική που βάζει σε ζυγαριά λεφτά και ζωές και την επικαλείστε τόσο ανερυθρίαστα και κυνικά.

Όσον αφορά την ίδια τη συσχέτιση και τα λινκς που θα παραθέσεις, έχω άλλα να σου παραθέσω που λένε ότι οι έρευνες αυτές είναι στοχευμένες, με πειραγμένα δείγματα (για παράδειγμα) και εν γένει αντιεπιστημονικές γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη άλλους παράγοντες, αλλά "έχουν" το αποτέλεσμα από πριν. Και αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό, ρώτα και κανένα επιστήμονα που δεν πληρώνεται για να "βγάζει" αποτελέσματα και ξαναμιλάμε. Αν πάμε δε σε περιπτωσιολογία έχω να σου λέω μέχρι το πρωί για μπαρμπάδια που στα 70 καπνίζουν και όλα τα συναφή. Οπότε αυτό το επιχείρημα πάλι μούφα.

3) Γενικά, ναι, η λογική λέει ότι αν βάζεις καπνό μέσα σου, δεν είναι σαν να πίνεις νεράκι της πηγής. Αλλά από αυτό μέχρι το να ενοχοποιείς επιλογές η απόσταση είναι χαοτική και εσύ τη γεφυρώνεις με "έρευνες" και επιχειρήματα της λογικής "αίτιο-αποτέλεσμα", συζητήσιμα όσο δεν παίρνει.

4) Στην ίδια λογική, αν πίνεις, τρως τα φαγητά τα κανονικά (και όχι πχ βιολογικά), αν τρως βρώμικα, αν δεν αθλείσαι, αν αγχώνεσαι (γιατί αγχώνεσαι; έχεις λόγους; να το κόψεις το άγχος), αν .. αν .. αν, ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΑΘΕΙΣ και καλά να πάθεις. Πόσα αν θες, πες μου και τα έχεις.

5) Εγώ δεν αναπνέω τα καυσαέρια των εργοστάσιαωνγια να φτιαχτούνε τα πράγματά σου, εγώ δεν εισπνέω τα αντίστοιχα από τα εργοστάσια που καίνε τα σκουπίδια σου, εγώ δεν εισπνέω τα λάστιχα που καις στο δρόμο, δεν έρχονται στο τραπέζι μου τα λάδια που πετάς μέσω των φαγητών, οι μυρωδιές των σκουπιδιών που αφήνεις στον κάδο...Πόσα τέτοια θές; Πάλι εσύ δεν φταις; Κοίτα πόσα σου είπα και συ μου λες για το κάπνισμα. Εγώ γιατι να τρώω όλα αυτά και να τη βγάζει λάδι όταν συμμετέχεις κανονικότατα σε όλο αυτό;

Παραπέρα: γιατί παραμένοντας (ενδεχομένως) αδρανής σε ότι συμβαίνεί γύρω σου και κρίνοντας τα όλα από ατομικιστική σκοπιά, δεν φταις για την ρότα που έχει τραβήξει η ανθρωπότητα; Γιατί εγώ να βασανίζομαι από πολύ χειρότερα πράγματα από τον καπνό, απ τον σταρχιδισμό σου, την αφέλειά σου, όταν κάλιστα θα μπορούσες να κάνεις το αντίθετο; Επιλογή το ένα, επιλογή και το άλλο. Γιατί βγάζεις την ουρά σου απέξω και εδώ (λέμε αν); Γιατι δεν φταις και εσύ για όλα αυτά;

6) Το είπες. Να υποχρεωθείτε να το κόψετε. Τα μικρογαμάρια τοξικών και τα συναφή, έχουν διαλυθεί ως λογική με βάση όσα είπα, σε ένα μεγάλο σύννεφο καπνού.

7) Αρνείσαι να δεις ότι επί πολλά χρόνια οι ίδιοι παράγοντες που τώρα την έχουν δει υγιεινισμός (δηλαδή μέθοδος βίαιου προσδιορισμού ατομικών συμπεριφορών), πριν μερικά χρονάκια την είχαν δει "ελευθερία στο καταναλώνειν, φάτε, πιείτε, καπνίστε από καπνό μέχρι ποτισμένα χόρτα κλπ" αλλά προς θεού μην κάνετε τίποτα κοινωνικές αντράλες και ανατροπές και χεστούμε. Πριν μερικά χρονάκια λοιπόν, είμαι σίγουρος ότι ακολουθώντας τα παραπάνω, δεν θα έλεγες τίποτα για το κάπνισμα, τίποτα για λογικές κόστους-ζωής, τίποτα παρόμοια, γιατί το μοτίβο έλεγε άλλα. Τώρα που το μοτίβο άλλαξε και λέει όσα λέει, λές (λέτε) τα ίδια. Αν ξανααλλάξει προς το "ελευθερία" (που δεν παίζει με τίποτα, αλλά κουβέντα να γίνεται), θα το ξαναπιάσεις.

Σου λέω λοιπόν όσα με στόμφο ιεροκήρυκα, δικαστή και αστυνόμου ισχυρίζεστε δεν είναι παρά η ταύτιση με τις τρέχουσες λογικές του "να μπει μια τάξη ρε παιδί μου γενικά" που πιπιλάει το σύστημα για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Το γιατί ταυτίζεστε δεν είναι δικό μου πρόβλημα, αλλά τελικά γίνεται.

8) Δεν πρόκειται να πειστείς, επειδή δεν διαφωνείς με λογικα επιχειρήματα (τα οποία πιάνουν όλες τις πλευρές ενός ζητήματος- και σου παρέθεσε άπειρες που αγνοείς επιδεικτικά) αλλά με τη λογική που ξεκινά και φτάνει μέχρι τον εαυτό σου, το φράχτη του σπιτιού σου, τα πνευμόνια σου, τη δουλειά σου και όλα τα "σου".

Παρόλα αυτά έχω και άλλα

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Accipere quam facere praestat injuriam

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Βρε alres.. ελεος.. ούτε σε πιο φανατικά μηνύματα καπνιστών δεν έχω δεί τέτοιες παρόλες.. αφού σου αρέσει η αρίθμηση λοιπόν... πάνε 1-1...

1.) ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ.. .επιλογή σας είναι. Εμείς τι φταίμε;

2.) Το θέατρο του παραλόγου. Το ένα είναι επιθυμία με αντικοινωνικές επεκτάσεις, το άλλο είναι μέσο μεταφοράς που έχουν οι περισσότεροι και δεν έχει σκοπό την προσωπική ευχαρίστηση (δεν μιλώ για το τι σκεφτόμαστε οταν την παίρνουμε την μηχανή, αλλά για την χρησιμότητα της)...Επίσης τα ατυχήματα δεν είναι ο κανόνας στην χρήση μηχανής... στο τσιγάρο δυστυχώς για σένα είναι!! Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο.;;; Σαν να συγκρίνεις ψυγείο με μπετονιέρα. Σοφιστείες!!

3.) Έρευνες και ο καπνός που βάζει μέσα του ο καπνιστής και ο παθητικός καπνιστής. Το λες μόνος σου.. "Η λογική λέει"... τις έρευνες τις θες για επιβεβαίωση του λογικού αποτελέσματος; Τι στοχευμένες και μπαρούφες τσαμπουνάς εδώ; Είναι ο καπνός ΛΟΓΙΚΑ κακό όταν εισάγεται στο σύστημα σου; ΝΑΙ Η ΟΧΙ; Αν δεν είναι ή είναι υπό προϋποθέσεις, θύμισε μου την επόμενη φορά που θα πάμε για κατάσβεση πυρκαγιάς, να σε πάρω μαζί να ρουφήξεις όσο ντουμάνι θες και αν βγείς όρθιος να το στείλουμε στο guiness.

4.) Κάθε πράξη και επιθυμία έχει αντίστοιχα αποτελέσματα. ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ/ΠΡΑΞΗ να αφορά μόνο τον καπνιστή και οχι άλλους 10 δίπλα του! Όταν θα φάω ενα βρώμικο δεν το τρώνε άλλοι 10 μαζί μου!

5.) ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ... Τα όσα κακά συμβαίνουν στον πλανήτη , είναι απο επιθυμία δική μας; Αν είναι έτσι αύριο την κόβουμε.. χώρια που οι δέκα μαλακίες που γίνονται δικαιολογούν και την όποια άλλη μας έρθει στο μυαλό;

6.) Εδώ έχεις δίκιο... αν θέλουν να το κόψετε.. απλό! ή γίνεται το πακέτο 100 ευρώ ή κλείνει η καπνοβιομηχανία και απαγορεύεται ο καπνός , το αλκοόλ, και ενα σωρό άλλες βλακείες που καταστρέφουν την υγεία όλων. Αλλά οπως είπα και πιο πάνω.. είναι δική σας επιλογή, δικές σας και οι επιρροές τους. Εμείς τι φταίμε;

7.) Δεν ήξερα οτι το να ζητώ να μην ενοχλείται η υγεία μου, είναι θέμα μόδας.. μάθαμε και κάτι! Εδώ και 38 χρόνια πάντως... ΑΠΑΙΤΩ .. αυτόν που καπνίζει να με σεβαστεί για να τον σεβαστώ στο δικαίωμα του. Αν δεν το κάνει .. αυτά πάνε αμφίδρομα. Και δεν είναι μαγκιά. Είναι δικαίωμα του να νιώθω υγιής. Όπως και ο άλλος να ντουμανιάζει. Αλλά επειδή το ένα είναι βασικό δικαίωμα και το άλλο απλά ευχαρίστηση-επιλογή (βαρεθήκαμε να το λέμε), μάλλον ο μη-καπνιστής έχει προτεραιότητα.

8.)Ήθελες λογικά επιχειρήματα απέναντι στις σοφιστείες που αντιπαρέβαλες;

Το τσιγάρο είναι μια σεβαστή επιλογή σου.. η υγεία μου είναι ΒΑΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΖΩΗΣ. Και δεν περιμένω κανένα κράτος και νόμο να το διαφυλάξει. Όποιος με σεβαστεί θα τον σεβαστώ.
    Τι λές τώρα;

Και επειδή αυτό τραβάει σε μάκρος και μήκος... ναι το τσιγάρο είναι κακό.. το αλκοόλ χειρότερο, και άλλα πολλά. Δεν περιμένω απο κανέναν να το επιβάλει αντί εμού. ΑΠΑΙΤΩ να σεβαστούν το δικαίωμα της "α-καπνίας" μου για να σεβαστώ και εγώ το δικαίωμα του καπνιστή στην επιλογή του. Μόνο το δεύτερο δεν μπορεί να ισχύσει!
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Βρε alres.. ελεος.. ούτε σε πιο φανατικά μηνύματα καπνιστών δεν έχω δεί τέτοιες παρόλες.. αφού σου αρέσει η αρίθμηση λοιπόν... πάνε 1-1...

1.) ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ.. .επιλογή σας είναι. Εμείς τι φταίμε;

2.) Το θέατρο του παραλόγου. Το ένα είναι επιθυμία με αντικοινωνικές επεκτάσεις, το άλλο είναι μέσο μεταφοράς που έχουν οι περισσότεροι και δεν έχει σκοπό την προσωπική ευχαρίστηση (δεν μιλώ για το τι σκεφτόμαστε οταν την παίρνουμε την μηχανή, αλλά για την χρησιμότητα της)...Επίσης τα ατυχήματα δεν είναι ο κανόνας στην χρήση μηχανής... στο τσιγάρο δυστυχώς για σένα είναι!! Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο.;;; Σαν να συγκρίνεις ψυγείο με μπετονιέρα. Σοφιστείες!!

3.) Έρευνες και ο καπνός που βάζει μέσα του ο καπνιστής και ο παθητικός καπνιστής. Το λες μόνος σου.. "Η λογική λέει"... τις έρευνες τις θες για επιβεβαίωση του λογικού αποτελέσματος; Τι στοχευμένες και μπαρούφες τσαμπουνάς εδώ; Είναι ο καπνός ΛΟΓΙΚΑ κακό όταν εισάγεται στο σύστημα σου; ΝΑΙ Η ΟΧΙ; Αν δεν είναι ή είναι υπό προϋποθέσεις, θύμισε μου την επόμενη φορά που θα πάμε για κατάσβεση πυρκαγιάς, να σε πάρω μαζί να ρουφήξεις όσο ντουμάνι θες και αν βγείς όρθιος να το στείλουμε στο guiness.

4.) Κάθε πράξη και επιθυμία έχει αντίστοιχα αποτελέσματα. ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ/ΠΡΑΞΗ να αφορά μόνο τον καπνιστή και οχι άλλους 10 δίπλα του! Όταν θα φάω ενα βρώμικο δεν το τρώνε άλλοι 10 μαζί μου!

5.) ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ... Τα όσα κακά συμβαίνουν στον πλανήτη , είναι απο επιθυμία δική μας; Αν είναι έτσι αύριο την κόβουμε.. χώρια που οι δέκα μαλακίες που γίνονται δικαιολογούν και την όποια άλλη μας έρθει στο μυαλό;

6.) Εδώ έχεις δίκιο... αν θέλουν να το κόψετε.. απλό! ή γίνεται το πακέτο 100 ευρώ ή κλείνει η καπνοβιομηχανία και απαγορεύεται ο καπνός , το αλκοόλ, και ενα σωρό άλλες βλακείες που καταστρέφουν την υγεία όλων. Αλλά οπως είπα και πιο πάνω.. είναι δική σας επιλογή, δικές σας και οι επιρροές τους. Εμείς τι φταίμε;

7.) Δεν ήξερα οτι το να ζητώ να μην ενοχλείται η υγεία μου, είναι θέμα μόδας.. μάθαμε και κάτι! Εδώ και 38 χρόνια πάντως... ΑΠΑΙΤΩ .. αυτόν που καπνίζει να με σεβαστεί για να τον σεβαστώ στο δικαίωμα του. Αν δεν το κάνει .. αυτά πάνε αμφίδρομα. Και δεν είναι μαγκιά. Είναι δικαίωμα του να νιώθω υγιής. Όπως και ο άλλος να ντουμανιάζει. Αλλά επειδή το ένα είναι βασικό δικαίωμα και το άλλο απλά ευχαρίστηση-επιλογή (βαρεθήκαμε να το λέμε), μάλλον ο μη-καπνιστής έχει προτεραιότητα.

8.)Ήθελες λογικά επιχειρήματα απέναντι στις σοφιστείες που αντιπαρέβαλες;

Το τσιγάρο είναι μια σεβαστή επιλογή σου.. η υγεία μου είναι ΒΑΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΖΩΗΣ. Και δεν περιμένω κανένα κράτος και νόμο να το διαφυλάξει. Όποιος με σεβαστεί θα τον σεβαστώ.
    Τι λές τώρα;

Και επειδή αυτό τραβάει σε μάκρος και μήκος... ναι το τσιγάρο είναι κακό.. το αλκοόλ χειρότερο, και άλλα πολλά. Δεν περιμένω απο κανέναν να το επιβάλει αντί εμού. ΑΠΑΙΤΩ να σεβαστούν το δικαίωμα της "α-καπνίας" μου για να σεβαστώ και εγώ το δικαίωμα του καπνιστή στην επιλογή του. Μόνο το δεύτερο δεν μπορεί να ισχύσει!
    1) Το είπα επειδή μέσα σε όλα, κάποιοι το έλεγαν υποκριτικά. Είσαι γνήσιο τέκνο της εποχής λοιπόν, κυνικό όσο δεν πάει, μέσα στη λογική της ατομικής ευθύνης για την τύχη κάθε ανθρώπου και μπράβο σου που λες ευθέως τι πρεσβεύεις. Δυο φορές μπράβο μου λοιπόν που πρεσβεύω τα ακριβώς αντίθετα και λέω ότι αυτό είναι φασισμός σε ατομική συσκευασία.

2) Το είπα για τη συσχέτιση γενικά μιας συμπεριφοράς που "κοστίζει" στα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν έκανα συσχέτιση γενικά συμπεριφορών, έλεος. Παρόλα αυτά, μπορώ να πω ότι αφού με τη μηχανή μπορεί να πέσεις, μπορεί το ένα και το άλλο, να πας με το λεωφορείο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, για να μην κοστίσεις ποτέ στα ταμεία. Όπως και να αθλείσαι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, να μην τρως βρώμικα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, να μην αγχώνεσαι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και καταλαβαίνεις που το πάω.

3) Παρακάμπτεις το λογικό επιχείρημα και την απόσταση που έλεγα, με τον ίδιο τρόπο. Είναι οι μπύρες που πίνεις λογικά κακό για τον οργανισμό σου; Τα ίδια θα λέμε;

4) Το αν επηρεάζουν μόνο εσένα οι προσωπικές/ατομικές σου επιλογές, θα μου επιτρέψεις να το αμφισβητώ μέχρι να κλείσω τα μάτια. Και θα σου πω ότι είναι το επιχείρημα των επιχειρημάτων του νέου κόσμου που έρχεται σιγά σιγά, και καλύτερο δεν θα τον έλεγα. Εδώ είναι το ζουμί. Θες να το αγγίξουμε σαν ζήτημα αυτό; Ξέρεις πόσο τζιζ ειναι φαντάζομαι ε; Ξέρεις ότι μπάζει από χιλιάδες μεριές ε; Ξέρεις ότι ενώ παλιά το βρίζανε μέχρι και οι συστημικοί επιστήμονες, τώρα το έχουν σφιχταγγαλιάσει. Και η αλλαγή μόνο τυχαία δεν είναι.

5) Σοφιστείες ε; Το ότι κάποιοι τον πίνουν λιγότερο και κάποιοι περισσότερο είναι τυχαίο και παπάρια μάντολες ε; Δηλαδή οι κακές κυβερνήσεις μόνες του κυβερνούν ε; Και μόνες τους ορίζουν και τις επιθυμιτές συμπεριφορές; Τίποτα άλλο;

6) Η απαγόρευση ενός πράγματος, μιας συνήθειας του οτιδήποτε υπαρκτού, το μόνο που δεν επιφέρει είναι η εξαφάνισή του. Αυτό που γίνεται είναι η υπαγωγή του τρόπου με το οποίο αυτό υπάρχει/συμβαίνει σε άλλες νόρμες, συνήθως πιο βίαιες, μαφιόζικες. Θες παραδείγματα ή είμαστε οκ; Ούτε εδώ θες να δεις γύρω σου.

7) Εγώ μίλησα για πολιτικές και κοινωνικά μοτίβα και εσύ μου το πας σε μόδα. Παραφράζεις ή παρανοείς. Διάλεξε. Μίλησα για το παπαγάλισμα επιχειρημάτων/λογικών/τακτικών που εκπορεύονται με ένταση εδώ και κάποια χρόνια από τις κεντρικές μορφές εξουσίας, επειδή νομίζετε οτι είναι ο μπαμπάς σας (μπορεί για μερικούς να είναι). Αν έλεγε αλλιώς, πάλι θα λέγατε άλλα. Μη μου το γυρνάς στο τι κάνεις εσύ γιατί δεν θα συζητάμε, αλλά θα ανταλλάζουμε περιπτωσιολογίες. Λέω ότι η με ανεξήγητη αναίδεια αναδυόμενη φάρα των αντικαπνιστών συλλογικά λέει αυτά. (Αν φτάσουμε σε εκείνη τη σπάνια περίπτωση που ένας διπλανός μου ενοχληθεί, θα το συζητήσω μαζί του.)

8) Αυτό με τα κτητικά "μου", "σου", "του", ΄με συμπλήρωμα λεξούλες όπως "δικαίωμα, υγειά, ζωή" και άλλα ελαφριά, ακούγονται κάπως.
    Δεν θα σε προσβάλω αλλά ξέρεις, υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει: η ιδιοκτησία ειναι συλλογική κλοπή. Έτσι το λέω, επειδή μερικοί από εσάς λέτε, ότι είμαστε μια κοινωνία...

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κανα καλο πλυντηριο για το Κ8 μου ????
    από no more sorrow στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2010, 13:41
  2. Για το καλό του...
    από the big boy στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2008, 17:02
  3. Σαμάρια για το Μουλάρι μου
    από Sabre στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2006, 12:16
  4. WP για Το ΧΤακι μου