Βασικά δεν διαφωνούμε ως προς την κατάρτιση που έχει αποκτήσει κάποιος ο οποίος έχει αποκτήσει αυτές τις πιστοποιήσεις.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
epp1640
Έχεις αυτά τα επίσημα ratings που λές σε πηγή online;
Αυτά ήταν από κυβερνητικό Βρετανικό site.
Διότι μου κάνει περίεργο επί παραδείγματι το teeside που συνεργάζεται με την Metropolitan Police & Scotland Yard στο κομμάτι του dig. forensics που γνωρίζω να είναι "πάτος".
Τα ratings αυτά είναι για το πανεπιστήμιο, ένα εσωτερικό ερευνητικό ίδρυμα μπορεί να τυχαίνει να κάνει πολύ καλή δουλειά, που όμως δεν χαρακτηρίζει γενικά ένα ίδρυμα. Εξού και η συνεργασία.
Όσον αφορά την εκπαίδευση ... ίδια συζήτηση είχα και χθες με κάποιους. Καλή η αυτογνωσία και σίγουρα ζητούμενο... αλλά αν δεν έχεις τρόπο βιοποριστικό δεν μπορείς να ζήσεις ώς Διογένης στον κόσμο σήμερα.
Δυστηχώς
Οπότε το τεχνικοί επιστήμονες (και ισχύει μιας και το να γνωρίζεις κρυπτογραφία για παράδειγμα σημαίνει μαθηματικά υψηλού επιπέδου) είναι το πρώτο ζητούμενο σαν στόχος ενός ιδρύματος που θα σου δώσει κάτι για να ζήσεις.. έτσι ώστε να έχεις την ευκαιρία στην αέναη αναζήτηση του εαυτού σου.
Διαφωνώ ως προς το τι πρέπει να σου δώσει ως υπόβαθρο ένα πανεπιστήμιο. Κάποιος ο οποίος έχει 1-2 πιστοποιήσεις της cisco επειδή έχω δει το syllabus της (πρώτης αν δεν κάνω λάθος), σίγουρα είναι περισσότερο σε θέση από κάποιον που μόλις τελείωσε το προπτυχιακό επίπεδο (πλην εξαιρέσεων) να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα σύνθετο δίκτυο. Ένας απόφοιτος πανεπιστημίου μπορεί να μην γνωρίζει σε τέτοιο βάθος από δίκτυα όμως γνωρίζει προγραμματισμό, δικτυακό προγραμματισμό, αντικειμενοστρέφεια, βάσεις, ασφάλεια, ηλεκτρονική, φυσική, μαθηματικά, κατανεμημένα συστήματα, λογική, αλγορίθμους, τεχνητή νοημοσύνη, δίκτυα, αρχιτεκτονική υπολογιστών κτλπ κτλπ οπότε έχει μία καλή πολύπλευρη γνώση της επιστήμης, και μία ολοκληρωμένη αντίληψη. Μετά θα εμβαθύνει συνεχίζοντας ακαδημαϊκά σε αυτό που θέλει.
Επίσης διαφωνώ ως προς το ότι τα ξένα τμήματα είναι άριστα και τα δικά μας τμήματα δεν είναι καλά. Ίσα ίσα που τώρα που επειδή ψάχνομαι γιατί πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να κάνω αιτήσεις για Msc και έχω ψάξει το πρόγραμμα σπουδών (το οποίο συγκρίνω με του δικού μου τμήματος - που δεν είναι από τα καλύτερα ελληνικά..) αρκετών πανεπιστημίων του εξωτερικού, ανακάλυψα ότι τελικά έχουμε αρκετά καλά τμήματα. Ανακάλυψα αρκετά "ξακουστά" τμήματα να είναι τουλάχιστον μέτρια, αλλά και πολλά πραγματικά πανεπιστήμια με όλη τη σημασία της λέξης όπως το cambridge. Δυστηχώς στην Ελλάδα υπάρχει η τάση (και σε άλλους τομείς το κάνω και εγώ πάρα πολύ) να εξιδανικεύουμε κάθε τι ξένο και να ισοπεδώνουμε κάθε τι ελληνικό, συχνά από άγνοια.