Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 37 από 37

Θέμα: CISCO...ccna & ccnp

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    epp1640

Έχεις αυτά τα επίσημα ratings που λές σε πηγή online;

Αυτά ήταν από κυβερνητικό Βρετανικό site.

Διότι μου κάνει περίεργο επί παραδείγματι το teeside που συνεργάζεται με την Metropolitan Police & Scotland Yard στο κομμάτι του dig. forensics που γνωρίζω να είναι "πάτος".

Τα ratings αυτά είναι για το πανεπιστήμιο, ένα εσωτερικό ερευνητικό ίδρυμα μπορεί να τυχαίνει να κάνει πολύ καλή δουλειά, που όμως δεν χαρακτηρίζει γενικά ένα ίδρυμα. Εξού και η συνεργασία.

Όσον αφορά την εκπαίδευση ... ίδια συζήτηση είχα και χθες με κάποιους. Καλή η αυτογνωσία και σίγουρα ζητούμενο... αλλά αν δεν έχεις τρόπο βιοποριστικό δεν μπορείς να ζήσεις ώς Διογένης στον κόσμο σήμερα.

Δυστηχώς

Οπότε το τεχνικοί επιστήμονες (και ισχύει μιας και το να γνωρίζεις κρυπτογραφία για παράδειγμα σημαίνει μαθηματικά υψηλού επιπέδου) είναι το πρώτο ζητούμενο σαν στόχος ενός ιδρύματος που θα σου δώσει κάτι για να ζήσεις.. έτσι ώστε να έχεις την ευκαιρία στην αέναη αναζήτηση του εαυτού σου.
    Βασικά δεν διαφωνούμε ως προς την κατάρτιση που έχει αποκτήσει κάποιος ο οποίος έχει αποκτήσει αυτές τις πιστοποιήσεις.

Διαφωνώ ως προς το τι πρέπει να σου δώσει ως υπόβαθρο ένα πανεπιστήμιο. Κάποιος ο οποίος έχει 1-2 πιστοποιήσεις της cisco επειδή έχω δει το syllabus της (πρώτης αν δεν κάνω λάθος), σίγουρα είναι περισσότερο σε θέση από κάποιον που μόλις τελείωσε το προπτυχιακό επίπεδο (πλην εξαιρέσεων) να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα σύνθετο δίκτυο. Ένας απόφοιτος πανεπιστημίου μπορεί να μην γνωρίζει σε τέτοιο βάθος από δίκτυα όμως γνωρίζει προγραμματισμό, δικτυακό προγραμματισμό, αντικειμενοστρέφεια, βάσεις, ασφάλεια, ηλεκτρονική, φυσική, μαθηματικά, κατανεμημένα συστήματα, λογική, αλγορίθμους, τεχνητή νοημοσύνη, δίκτυα, αρχιτεκτονική υπολογιστών κτλπ κτλπ οπότε έχει μία καλή πολύπλευρη γνώση της επιστήμης, και μία ολοκληρωμένη αντίληψη. Μετά θα εμβαθύνει συνεχίζοντας ακαδημαϊκά σε αυτό που θέλει.

Επίσης διαφωνώ ως προς το ότι τα ξένα τμήματα είναι άριστα και τα δικά μας τμήματα δεν είναι καλά. Ίσα ίσα που τώρα που επειδή ψάχνομαι γιατί πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να κάνω αιτήσεις για Msc και έχω ψάξει το πρόγραμμα σπουδών (το οποίο συγκρίνω με του δικού μου τμήματος - που δεν είναι από τα καλύτερα ελληνικά..) αρκετών πανεπιστημίων του εξωτερικού, ανακάλυψα ότι τελικά έχουμε αρκετά καλά τμήματα. Ανακάλυψα αρκετά "ξακουστά" τμήματα να είναι τουλάχιστον μέτρια, αλλά και πολλά πραγματικά πανεπιστήμια με όλη τη σημασία της λέξης όπως το cambridge. Δυστηχώς στην Ελλάδα υπάρχει η τάση (και σε άλλους τομείς το κάνω και εγώ πάρα πολύ) να εξιδανικεύουμε κάθε τι ξένο και να ισοπεδώνουμε κάθε τι ελληνικό, συχνά από άγνοια.
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

Περαστικό μέλος Το avatar του/της perastikos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Για το πανεπιστήμιο της Πάτρας το είχα δεί... έκαναν μαθήματα (τότε που είχα ρωτήσει.. δέσμες έτος 1989) σε υπολογιστές με λυχνίες.. ενώ την ίδια στιγμή στο Ιδιωτικό σχολείο που είχα πάει έκανα σε 386 και UNIX κονσόλα!
    Καλά, αυτό ΔΕΝ παίζει σίγουρα! Link δεν μπορώ να σου βρω αλλά το ξέρω από συζητήσεις...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Ένας απόφοιτος πανεπιστημίου μπορεί να μην γνωρίζει σε τέτοιο βάθος από δίκτυα όμως γνωρίζει προγραμματισμό, δικτυακό προγραμματισμό, αντικειμενοστρέφεια, βάσεις, ασφάλεια, ηλεκτρονική, φυσική, μαθηματικά, κατανεμημένα συστήματα, λογική, αλγορίθμους, τεχνητή νοημοσύνη, δίκτυα, αρχιτεκτονική υπολογιστών κτλπ κτλπ οπότε έχει μία καλή πολύπλευρη γνώση της επιστήμης, και μία ολοκληρωμένη αντίληψη.
    Απο την εμπειρία μου στον χώρο μπορώ να σου πω οτι αυτό δεν ισχύει. Πολύπλευρη γνώση μόνο στην θεωρία έχει και αυτή ετεροχρονισμένα. Δεν έχει σχέση δηλαδή με τις τρέχουσες τεχνολογίες και αυτό πολλές φορές συνιστά ριζικές αλλαγές σε όλα τα σημεία.

Απο εκεί και πέρα μπορούμε να το επεκτείνουμε πολύ, αλλά θα σου συνιστούσα να μιλήσεις και με παράγοντες της αγοράς για το τι θα ακολουθήσεις.. αυτό ώς φιλική συμβουλή απο ενα 38χρονο που ακόμα και σήμερα διαβάζει συνέχεια, συμμετέχει σε ερευνητικά , είμαι συνέχεια (όσο μπορώ τουλάχιστον) σε εταιρίες αιχμής στον τομέα ασφαλείας πλέον και δυστυχώς διαπιστώνω πως ακόμα και έτσι , βλέπω οτι δεν μπορώ να προλάβω τις εξελίξεις.. Ολόγος που απαριθμώ τα παραπάνω είναι για να σου μεταφέρω οτι δεν είμαι άσχετος με το αντικείμενο.. δυστυχώς το τρώω στην μάπα κάθε μέρα.

Απο εκεί και πέρα καλή τύχη στο μεταπτυχιακό σου , οτι και αν επιλέξεις.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Εγώ το μόνο που θα πω είναι ότι όσο περισσότερο ασχολήσαι και διαβάζεις και μαθαίνεις πράγματα τόσο συνειδητοποιείς πόσο λίγα ξέρεις και πόσα πολλά αγνοείς. Απίστευτο πράγμα.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    χεχεχε... ισχύει... εν οίδα, ότι ουδέν οίδα. Μας πρόλαβαν οι αρχαίοι Έλληνες σε αυτό.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    Προσωπικα ειμαι κατοχος του CCSP ή CCNP Security οπως λεγεται τωρα και του CCNA Routing&Switching
    .
    Εχω ριξει τρελο διαβασμα, που ουτε στο ΤΕΙ δεν το εχω ριξει. Φυσικα και μεσα απο την δουλεια μου εχω αποκτησει και την αναλογη εμπειρια. Χωρις αυτην δεν μπορεις να προχωρησεις στους τιτλους. Κι αν τους παρεις θα ειναι με πλαγιο τροπο, αλλα θα φανει αυτο στην δουλεια, στην πραξη δηλαδη.

Οι τιτλοι απλα σε βοηθανε στο επαγγελματικο στιβο. Σου ανοιγουν πιο ευκολα μερικες πορτες.

Για μενα ο καλυτερος τιτλος ειναι των CCIE. Δεν μπορεις να τους παρεις ευκολα και χωρις να ξερεις.

Αυτη την στιγμη ειμαι στην διαδικασια αποκτησης του CCIE Security. Αν και ειμαι στην αρχη εχω πελαγωσει λιγο. Πραγματικα κοιμαμαι και ξυπναω μ ενα βιβλιο στο χερι!

Για να βοηθησω ακομα να πω οτι πλεον υπαρχουν τα λεγομενα Remote Labs, οπου κατοπιν ωριαιας ενοικιασης μπαινεις απομακρυσμενα σε labs και κανεις οτι ασκησεις και σεναρια μπορεις και θες.

Εγω χρησιμοποιω το www.gigavelocity.com για το CCIE Security. Μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ικανοποιημενος.

Καλη επιτυχια σ οτι κανετε. Και μονο η γνωση που αποκταει κανεις απο μια τετοια διαδικασια αξιζει, ακομα και αν δεν παρουμε τους τιτλους.

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
    Εγώ το μόνο που θα πω είναι ότι όσο περισσότερο ασχολήσαι και διαβάζεις και μαθαίνεις πράγματα τόσο συνειδητοποιείς πόσο λίγα ξέρεις και πόσα πολλά αγνοείς. Απίστευτο πράγμα.

+1
    Give me fuel, Give me fire

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Cisco Linksys E1000
    από Anritsu στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2013, 10:59

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία