Καλέ μου άνθρωπεΑρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
ετσι επειδή βαρέθηκα στη δουλειά και με έχουν πειράξει οι nonalcool μπύρες από χθες
είπα να πω κι εγώ τι μαλακία μου να γουστάρει κι ο καπετάνιος...![]()
Κατα την ταπεινή μου γνώμη (κουβέντα να γίνεται) το "οι κλέφτες που μας φέραν μέχρι εδω" είναι τρελό κολπάκι. Το χω ξαναγράψει αλλα μου αρέσει οπότε επαναλαμβάνω·
Το ότι οι λαμογιές διαφόρων καθαρμάτων "μας έφεραν μεχρι εδώ" υπονοεί ότι ο καπιταλισμός σαν σχέση (μας έχει χέσει) δεν βασίζεται στην ΚΛΟΠΗ (των εργοδοτών απέναντι στους εργάτες με την ευγγενική συμπαράσταση του κάθε κράτους). Μαλακίες. Απλά η περίοδο "ευημερίας" των δυιτικών πάταγε πάνω στη λεηλασία εργατών της ασίας, αφρικής, λατινικής αμερικής, πρώην ανατολικού blog (χοχο) κλπ. Το παραμύθι (για τέταρτη φορά τα τελευταία 150 χρόνια τέλειωσε. Τώρα εκείνοι που πέθαιναν στη δουλειά "περισσέυουν" δηλαδή θα τους φάνε λάχανο και οι υπολοιποι θα πάρουμε την υπέροχη θεσούλα τους. Ποιος φταίει? Εμείς οι μαλάκες (όσοι πουλάμε την εργασία μας για ενα μισθό λίγο πάνω από το κόστος αναπαραγωγή μας) δημόσιοι ή ιδιωτικοί αλλα πάντως ΕΡΓΑΤΕΣ, κοιμόμασταν με τα τσαρούχια. Και τώρα ψάχνουμε τους φταίχτες. Τα ίδια καθάρματα του ελληνικού κράτους ήταν κυβερνήτες και στο πάρτυ του χρηματιστηρίου και στους ολυμπιακούς (οχι πειραιώς) και όταν ψωνίζαμε με δανεικά χλευάζοντας τους "πτωχούς και ρυπαρούς λαούς που πεινάνε και δεν έχουν ένα κάμπριο βρε αδερφέ. Κοιτάγαμε ο καθένας το κωλή του και πως θα γίνουμε μούρες.
Και τώρα καθόμαστε σα μαλάκες να υπερασπιζόμαστε τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ όταν η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ έχει μετατοπιστεί προς τα δεξιά εις βάρος μας. Δηλαδή κάθε αγώνας (ακόμα και φλώρικος ακόμα και ψιθυρηστός) είναι πλέον παράνομος και καταχρηστικός. Οι δημόσιοι φταίνε για το χρέος και οι του ιδιωτικού για την ανταγωνιστικότητα. Έχουμε βγε;και χρεωμένοι δηλαδής. Και από την άλλη γεμίζει ο τόπος ελεγκτες κάθε είδους. tre bien.
Και το "εμας" δεν υπονοεί το "έλληνες" αλλά το εργάτες. Το εμάς δεν υπονοεί το μπάτσοι και απεργοί αγκαλιασμένοι αλλά το όποτε κάνω απεργία και διεκδικώ τα στοιχειώδει ο μπάτσος δεν θα είναι μαζί μου αλλά απέναντι. Τα λέω για να μξην έχουμε παρεξηγήσεις.
Οταν είναι νομιμο το να μην με πληρώνει το αφεντικό για δυο μήνες, το να με αποζημειώνει για ψίχουμα μετά από ενα δέκα είκοσι χρόνια δουλειάς, να αυξάνωνται τα είδη πρώτης ανάγκης και μόλις πάω να διαμαρτυρυθώ, χωρίς όπλα, χωρίς πέτρες καν, τί είμαι? Αργόσχολος, εχθρός της νομιμότητας κλπ, κλπ. Επειδή λοιπόν νομιμότητα είναι το σκάστε και δουλεύετε ή σκάστε και ψοφήστε (αν όχι ακομα σύντομα κοντά σας) όποιος υπερασπίζεται τη νομιμότητα ας το έχει υπόψιν. Αλλά και όσοι δεν, τύποι σαν κι εμένα το φλώρο δηλαδής, θα πρέπει να φτιάξουν από την αρχή κώδικες ηθικής και αξιών που έχουν χρόνια τώρα εκφυλιστεί. Κι αυτό θέλει δουλειά και τσαμπουκά και θά χει και κόστος. Κι έχουμε ήδη αργήσει.
Οπότε είναι άτοπο να μιλάμε από διαφορετικές θέσεις δήθεν για να συμφωνήσουμε. Ας υποθεί ρητά·
Έχουμε εμφύιο που δεν ξεκίνησε "από τα κάτω" αλλά απο τα πάνω (κοινωνικά και ταξικά). Τώρα αν ντρέπεστε ή θεωρείτε ξύλινο το "ταξικά" ζόρι σας. Εγκο εργκάτη και τα συμφέροντα των εργκατών είναι και δικά μου. Οπότε νόμος είναι το δίκιο του εργκάτη και γαμώ το ΚΚΕ και την ελληνική αριστεροδεξιά...
Φιλάκια και καλούς απογόνους.
![]()