Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 99

Θέμα: Παραλίγο μακαρίτης...

Welcome to my playground Το avatar του/της Toumpas
    Η πικρή αλήθεια είναι οτι αν το μηχανάκι εντός Αθήνας είναι 100% επικύνδυνο, το ποδήλατο είναι 300%. Έχοντας αυτό στο νου, απο εκεί και πέρα πέρνεις το ρίσκο σου. Μη ζητάς ρέστα από τον κάθε καθυστερημένο, "βλάχο", "τσολιά" κτλπ, γιατί η Αθήνα πια είναι ΓΕΜΑΤΗ από δαύτους.
    http://www.youtube.com/watch?v=GO0pxaHKjWU&feature=channel
    http://www.youtube.com/watch?v=iQ3JLDhsMaM&feature=digest

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 950dim
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tzarot
    Για όσους απλά γράφουν χωρίς να διαβάζουν...

Το τρόλευ ήταν στην δική μου λωρίδα στα 30 μέτρα πίσω μου πλησιάζοντας με ταχύτητα και όχι σε άλλη λωρίδα αριστερότερα της δικής μου.

Δεν βγήκα σε άλλη λωρίδα απο την δική μου απλά τοποθετήθηκα οριακά αριστερά στην δική μου περνώντας το ταξί. Και προφανώς έλεγξα το γράφω άλλωστε. Βλέπω τον ηλίθιο να έρχεται αλλά δεν υποπτεύομαι ότι θα περάσει τόσο ξυστά και κατ' αρχήν ούτε καν ότι θα τολμήσει να περάσει...

Το τρόλευ έκανε προσπέραση βγαίνοντας στην αμέσως απο την δική μου αριστερή λωρίδα και φτάνοντας στο σημείο της προσπέρασης σχεδόν με "έξυσε"

Πόσο πιο απλά να το γράψω...
    Δεν αρκει το σχεδιαγραμμα φιλε...θα χρειαστουμε και το τοπογραφικο της περιοχης,οπως επισης και ενα κοντινο απ΄το google maps να βεβαιωθουμε πως ακριβως εγινε το περιστατικο!!!!
    Αυτο που αναφερθηκε πριν...γι΄αυτο επικρατει αυτο το χαος στους δρομους,ο καθενας νομιζει πως προηγειται παντου και πως εχει παντα δικιο...
    Ειμαι σιγουρος πως αν οδηγουσες το τρολευ ο τιτλος θα ηταν ¨παραλιγο δολοφονος¨ και θα μας ελεγες τωρα πως παραλιγο να σκοτωσεις ενα τυπο με ποδηλατο που σου πεταχτηκε μπροστα σα να ηθελε να αυτοκτονησει...κανω λαθος;;;
    ...cause the place seems still alive...

¨Κύριοι "συνάδελφοι", όσοι πραγματικά είστε, αλλά και όσοι ακόμα νομίζετε ότι είστε. Οι δρόμοι δεν έχουν το όνομά σας. Ανήκουν σε όλους και είναι για να οδηγάμε όχι να χαζεύουμε. Δεν μπορείτε να πάτε γρήγορα? Κανένα πρόβλημα καθήστε δεξιά και απολαύστε το. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε και επιμένετε να πηγαίνετε με 2 κλείνοντας όσους θέλουν να τρέξουν τότε θα ακούτε τα μπιπ-μπίπ μου...¨

Απο αυτες και μονο τις δηλωσεις δεν επρεπε να υπαρχει καν το θρεντ σου...
    Δεν εισαι και ο Χειμωνετος φανταζομαι...επρεπε να κατσεις δεξια πισω απ΄το ταξι ¨και να το απολαυσεις¨οπως δηλωνεις...
    Αν ημουν ο οδηγος του τρολευ θα τις ειχες φαει...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    τι ψαχνουμε να βρουμε...?
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    τι ψαχνουμε να βρουμε...?
    συρμα.....η Λολα....σκορπιστε μαγκες....

Μην ασχολείσαι

tzarot ,
    Μην ψάχνεις να βρεις το δίκιο σου με άτομα που δεν χρησιμοποιούν ποδήλατο , είναι σαν να ζητάς την θέση σου σε ένα τριθέσιο καναπέ που κάθονται δυο χοντροί.
    Το ποδήλατο είναι το καλύτερο μέσο μεταφοράς , για πολλούς και μάλιστα απλούς λόγους ώστε να το καταλάβουν και οι μ_λ_κ_ς (βλέπε οδηγό τρόλεϊ) .
    Ο Μ_λ_κ_ς οδηγός τρόλεϊ το ίδιο κάνει παντού , στην σειρά προτεραιότητας , στο φανάρι , στο σπίτι , στην γειτονιά , στην δουλειά , στην οικογένεια κ.λ.π.
    Μην ασχολείσαι ……
    Έχεις απόλυτο δίκιο , έχεις προτεραιότητα και με 5 khm/hr να πήγαινες , έπρεπε να περιμένει , είναι από πίσω σου.

Μην δίνεις εξηγήσεις , δεν χρειάζεται , βγαίνουν και μιλάνε κάθε καρυδιάς καρύδι.

Μακάρι όλοι να χρησιμοποιούν το ποδήλατο σαν μέσο μεταφοράς.

Μην το σταματήσεις .

Οι δρόμοι ανήκουν στα οχήματα με τροχούς και οι κανόνες ασφαλείας αφορούν όλους όσους κινούνται .

Re: Μην ασχολείσαι

Αρχικά δημιουργήθηκε από arkastt
    ....

Οι δρόμοι ανήκουν στα οχήματα με τροχούς και οι κανόνες ασφαλείας αφορούν όλους όσους κινούνται .

τετοια γουσταρω να βλεπω!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim
    ¨Κύριοι "συνάδελφοι", όσοι πραγματικά είστε, αλλά και όσοι ακόμα νομίζετε ότι είστε. Οι δρόμοι δεν έχουν το όνομά σας. Ανήκουν σε όλους και είναι για να οδηγάμε όχι να χαζεύουμε. Δεν μπορείτε να πάτε γρήγορα? Κανένα πρόβλημα καθήστε δεξιά και απολαύστε το. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε και επιμένετε να πηγαίνετε με 2 κλείνοντας όσους θέλουν να τρέξουν τότε θα ακούτε τα μπιπ-μπίπ μου...¨
    Που ζεις ρε φίλε ξέρεις; "Καθήστε δεξιά και απολαύστε το" :rotflmao: :rotflmao:
    Μακάρι να ήταν έτσι όμως δεν είναι. Γιατί και εγώ πηγαίνω στη δεξιά για να μπορώ
    να οδηγήσω ήρεμα και σιγά αλλά δεν έχει γίνει ποτέ γιατί πάντα υπάρχουν
    μαλάκες που κολλάνε από πίσω και αρχίζουν τα μπιπ μπιπ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Volo
    Που ζεις ρε φίλε ξέρεις; "Καθήστε δεξιά και απολαύστε το" :rotflmao: :rotflmao:
    Μακάρι να ήταν έτσι όμως δεν είναι. Γιατί και εγώ πηγαίνω στη δεξιά για να μπορώ
    να οδηγήσω ήρεμα και σιγά αλλά δεν έχει γίνει ποτέ γιατί πάντα υπάρχουν
    μαλάκες που κολλάνε από πίσω και αρχίζουν τα μπιπ μπιπ.
    Bιαστηκες Βολο...δεν ειναι δικα μου γραφομενα αυτα,γι΄αυτο ειναι μεσα σε εισαγωγικα...
    ειναι γραφομενα του ανησυχου μοτοσυκλετιστη/ποδηλατη,ο οποιος ενω τοτε τον ενοχλουσαν οι αργοι οδηγοι,τωρα παραπονιεται πως πηγε να τον πατησει το τρολευ ενω πηγαινε με 20 στο λεωφορειοδρομο...

Απο αυτες και μονο τις δηλωσεις δεν επρεπε να υπαρχει καν το θρεντ σου...
    Δεν εισαι και ο Χειμωνετος φανταζομαι...επρεπε να κατσεις δεξια πισω απ΄το ταξι ¨και να το απολαυσεις¨οπως δηλωνεις...
    Αν ημουν ο οδηγος του τρολευ θα τις ειχες φαει...
    Προφανώς και δεν γνωρίζεις (κοκ) αλλά και δεν διαβάζεις επίσης (post).

- Πήγαινα όπως προβλέπει και μου δίνει κάθε δικαίωμα ο κώδικας, στην λεοφωριολωρίδα με (25 γράφω με 20 κατάλαβες δεν έχει όμως σημασία). Ο κώδικας επίσης πουθενά δεν ορίζει ότι ως προπορευόμενος ποδηλάτης επειδή κινούμαι με μικρότερη ταχύτητα απο αυτή του τρόλευ οφείλω να σταματήσω.!!! Αν είναι δυνατόν. Ακούς τι λές???
    Το τρόλευ αντιθέτω όφειλε α μην πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 7 μέτρων απο εμένα (βλ. κοκ περι τήρησης αποστασεων απο προπορευόμενο όχημα.)

- Επίσης τα γραφόμενα στο παλαιότερο posτt μου αναφέροντα στα ΖΩΑ που κρατούν αριστερές λωρίδες κοινούμενοι αργά επειδή γουστάρουν να χρησιμοποιούν τον διάδρομο μεταξύ των αυτοκινήτων ως χώρο κουβέντας και διαλογισμού, και όχι αυτούς που πολιτισμένα κοινούνται αργά δεξιά. Σ' αυτούς δεν μπορώ να πω τίποτα και δικίωμά τους. Αυτό γράφω άλλωστε στο post μου. Όταν κινήσαι δεξιά φίλε μου δεν ενοχλείς και ουδόλως οφείλεις να σταματήσεις ή να κάνεις στην άκρη.

- Όσο για τον οδηγό του τρόλευ ευτυχώς για κείνον που δεν ήσουν εσύ. Κρίμα και είσαι και μοτοσυκλετιστής. Ή μήπως οδηγάς και τρόλευ?
    2€ η αμόλυβδη. Μάλιστα...

Παλαιό μέλος
    Φίλε συν-ποδηλάτη σε νοιώθω πλήρως!

Πριν ένα περίπου χρόνο ταξιτζής ΧΤΥΠΗΣΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ 2 παιδιά με ποδήλατα γιατί θεώρησε ότι του κλείναμε το δρόμο περιμένοντας το κόκκινο φανάρι! Είμασταν 7 και καλέσαμε την αστυνομία. Η συμπεριφορά του ταρίφα ίδια με του δικού σου. Στο τέλος οι αστυνομικοί είπανε στους (ελαφρά ευτυχώς) τραυματίες κάντε μήνυση αλλά επειδή θα σας κάνει και αυτός, θα μείνετε στη μπουρού το βράδυ!!!!! Την επόμενη φορά μάλλον θα σαπίσουμε στο ξύλο το επόμενο ΑΡ$^%ΔΙ που θα συμπεριφερθεί ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ εναντίον μας! Είναι η μόνη λύση, ούτε οι αστυνομικοί που δεν ξέρουν το νόμο (ήρθαν με σειρά εμφάνισης: δημοτική αστυνομία, μοτοσυκλετιστής, περιπολικό, ανακριτικό και δεν ήξεραν τι να κάνουν!!!!!). Όπου σε παίρνει δηλαδή (αν είσαι ζωντανός)! Κατά τα άλλα πρόσεχε όσο μπορείς.

Δυστυχώς πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όταν κινείσαι με όχημα στο δρόμο δεξιά, έχεις κάποια δικαιώματα και κάποιες δυνατότητες. Δεν πάνε όλοι με 200. Το κάρο θα πάει με 5, το ποδήλατο με 20 κτλ. Τα ίδια συμβαίνουν και με τις μηχανές, θεωρεί ο κάθε μαλάκουρας το δρόμο δικό του και απαιτεί να εξαφανιστείς! Τις προάλλες στη Βουλιαγμένης πήγαινα στη δεξιά λωρίδα με περίπου 80 και κόλλησε πίσω μου Land Cruiser (ο άνθρωπος της περιπέτειας!!!!) και μου άναβε φώτα, χτύπαγε κόρνα. Να σημειώσω ότι στα 20 μέτρα μπροστά είχε παντού αυτοκίνητα σε κίνηση! Σταμάτησα στο φανάρι και είδα μέσα ένα ανθρωπάκι 1,40, ντράπηκα και να του μιλήσω για να μη του δημιουργήσω περισσότερο κόμπλεξ από αυτό που έχει.

Bιαστηκες Βολο...δεν ειναι δικα μου γραφομενα αυτα,γι΄αυτο ειναι μεσα σε εισαγωγικα...
    ειναι γραφομενα του ανησυχου μοτοσυκλετιστη/ποδηλατη,ο οποιος ενω τοτε τον ενοχλουσαν οι αργοι οδηγοι,τωρα παραπονιεται πως πηγε να τον πατησει το τρολευ ενω πηγαινε με 20 στο λεωφορειοδρομο...
    Sorry ρε dim δεν ήταν προσωπικό
    Πάντως όσοι έχουν τέτοια άποψη να προσέχουν
    Όταν είσαι δεξιά στην Ελλάδα δεν σημαίνει τίποτα. Αν πηγαίνεις
    αργά τη γάμησες φίλε. Τι ΚΟΚ και μαλακίες εγώ λέω αυτά που βλέπω
    ΚΑΘΕ μέρα και συμβαίνουν. Το αν θα βρεις το δίκιο σου μετά είναι
    άλλη ιστορία το θέμα είναι να μην χτυπήσουμε. Δηλαδή αμυντική
    οδήγηση κυρίως αμα έχεις μαλάκες βιαστικούς από πίσω σου και ας είσαι
    δεξιά.

Παλαιό μέλος
    Δηλαδή αμυντική
    οδήγηση κυρίως αμα έχεις μαλάκες βιαστικούς από πίσω σου και ας είσαι
    δεξιά. [/B][/QUOTE]

Για να καταλάβουμε: αν σου έρθει ο Land Cruiser και σε ισοπεδώσει θα πεις ε καλά να πάθω????

Αρχικά δημιουργήθηκε από tzarot
    Προφανώς και δεν γνωρίζεις (κοκ) αλλά και δεν διαβάζεις επίσης (post).

- Πήγαινα όπως προβλέπει και μου δίνει κάθε δικαίωμα ο κώδικας...
    μπορουμε να εχουμε μια παραθεση για τα ποδηλατα απο τον κοκ?

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    νόμος 3542 3/6/2007

Οι αποκλειστικές λωρίδες χωρίζονται από τις υπόλοιπες λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου με μία συνεχή γραμμή, με μεγαλύτερο πάχος από ότι οι συνηθισμένες γραμμές διαχωρισμού κυκλοφορίας. Πολλές φορές, κυρίως στην περίπτωση των ποδηλατοδρόμων, οι λωρίδες αυτές είναι κατασκευασμένες από διαφορετικό υλικό και έχουν άλλο χρώμα (π.χ. κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο). Επίσης στην ποδηλατολωρίδα υπάρχουν βέλη κατεύθυνσης, που υποδεικνύουν στους ποδηλάτες προς ποια κατεύθυνση μπορούν να κινηθούν αλλά και ειδικό σήμα του ποδηλάτου, για να ξεχωρίζει ο ποδηλατόδρομος από τον υπόλοιπο δρόμο (Σχ17).

Η κίνηση των μηχανοκίνητων οχημάτων στην ποδηλατολωρίδα δεν επιτρέπεται. Το ίδιο συμβαίνει και για τους πεζούς, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ποδηλατόδρομος είναι δρόμος κυκλοφορίας ποδηλάτων (δηλαδή των ποδηλάτων) και πρέπει να τον διασχίζουν μόνο από σημεία όπου υπάρχει διάβαση.

Όταν κινούμαστε με ποδήλατο είμαστε υποχρεωμένοι να κινούμαστε στην ποδηλατολωρίδα, όταν αυτή υπάρχει. Όταν δεν υπάρχει ποδηλατολωρίδα πρέπει να κινούμαστε ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα οχήματα, στο πλάι του δρόμου, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να συμμετέχουμε κανονικά στην κυκλοφορία. Αυτό επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες.
    Δεν επιτρέπεται η κίνηση ποδηλάτων και άλλων Ι.Χ. πλήν των μοτοσυκλετών στους λεωφορειόδρομους. Το σκεπτικό της απόφασης αυτής έχει να κάνει πως η μηχανή δεν εμποδίζει την κίνηση των ΜΜΕ λόγω ταχύτητας και ευελιξίας. Υπάρχουν δεκάδες μηνύματα σε ποδηλατικά forums για προτάσεις που έχουν κάνει έτσι ώστε να αλλάξει ο ΚΟΚ και να προταθεί να γίνεται χρήση και απο τα ποδήλατα στην συγκεκριμένη λωρίδα. ( http://www.podilates.gr/?q=node/12807 )

Μάλιστα αν παρατήρησετε σε κάθε αρχή λεωφορειολωρίδας υπάρχει ειδική σήμανση πλέον που δείχνει οτι επιτρέπεται η είσοδος σε μηχανές/μοτοποδήλατα και φυσικά σε λεωφορεία.. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ.
    http://www.agelioforos.gr/files/FOTO...28-preview.jpg

Κακώς κάκιστα θα πω, αλλά η ουσία είναι πως το ποδήλατο είναι εξόριστο απο την λεωφορειολωρίδα όπως και τα υπόλοιπα οχήματα πλήν των μηχανών. Που και αυτές σε κάποιες λωρίδες λεωφορείων είναι εξόριστες (αντίθετης ροής).

Το ζητούμενο όμως δεν είναι αν ο τάδε ή ο δείνα είναι παράνομος. Το ποδήλατο το θέλουμε μέσα στην πόλη και μακάρι να υπήρχαν δρόμοι για αυτά που ν αμπορούσαμε όλοι να κυκλοφορούμε. Όμως μέχρι τότε καλό θα είναι να έχουμε υπόψη μας οτι με το ποδήλατο στην Αθήνα της κίνησης και του εκνευρισμού, καλό ειναι να κοιτάμε πρώτα αμυντικά στη οδήγηση και μετά να διαμαρτυρόμαστε. Όπως είπα και πριν.. σταμάτησε μπροστά όχημα απο το ποδήλατο και ο tzarot επέλεξε να κάνει ελιγμο αποφυγής αντι να φρενάρει! Έφταιγε ή οχι.. αυτός η ο οδηγός του τρόλεϋ ... σε μια σύγκρουση τους, μάλλον o φίλτατος Trooper θα είχε να κόβει και να ράβει ύστερα τον ποδηλάτη!!

Όσον αφορά τα σχόλια , εσείς δεν γνωρίζετε απο ποδήλατα , είναι τουλάχιστον αστεία, καθώς το 90% των αναβατών μηχανής, γνωρίζουν ποδήλατο, ξέρουν τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα τους. Προσωπικά είχα πριν 3,5 χρόνια περίπου ενα IDEAL (θα θυμούνται κάποιοι) αλλά μόλις είδα οτι το ιδανικότερο μέρος για να κάνεις ποδήλατο στην Ελλάδα είναι οι ερημιές που έτσι και αλλίώς θα πάω εκδρομή με την μηχανή... το παράτησα.

Αυτά... και ευτυχώς φίλε που είσαι καλά σήμερα και μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον αντίλογο. Παρόλα αυτά , όπως είπα... αμυντική οδήγηση!
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Παραλίγο να την πατήσω...και να με πατήσει!
    από jtoros στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2004, 13:03
  2. Πτώση...παραλίγο
    από THEOD στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 19/07/2004, 12:49
  3. Παραλίγο αυτόφωρο...
    από parji στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 21/06/2004, 19:30
  4. Παραλιγο ΑτυΧημα!!!!