@ Μάγε και Captain
Eυχαριστώ και τους δύο.
It's crystal clear now.
Θα περάσω από ένα κατάστημα Alpha, να πούμε τα καθέκαστα με τους κυρίους.
![]()
![]()
![]()
@ Μάγε και Captain
Eυχαριστώ και τους δύο.
It's crystal clear now.
Θα περάσω από ένα κατάστημα Alpha, να πούμε τα καθέκαστα με τους κυρίους.
![]()
![]()
![]()
Αν θες παρέα φίλε για την "φιλονικία"... να πώ οτι μπορώ να συμμετάσχω.
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Μια επισήμανση σε όλους.
Κατ' αρχήν δε γνωρίζω το σκεπτικό πισω απο το security deposit που ζητάει η alpha, τι περιπτωσεις κουλών/παρανόμων συναλλαγών είχαν (ή ότι άλλο) και θεώρησαν οτι ενα premium 25% τους καλύπτει (ενδεχομένως και τους πελάτες σε περιπτωση που έχασαν την καρτα).
Επισης εικαζω οτι το ποσό δεν αφαιρείται απο τον λογαριασμό, αλλα μπλοκάρεται μεχρι να γινει η εκκαθαριση της συναλλαγης. Και τώρα το ίδιο γίνεται, απλα αντι για το 100%, μπλοκάρουν το 125%.
Θα σας συνιστούσα κατα καιρούς να μπαίνετε στα sites των τραπεζώνΕ και να κοιτάτε τις ανακοινώσεις. Πχ η αποφαση της Πειραιώς να χρεώνει τις αναληψεις απο ΑΤΜ του εξωτερικου, ειναι φατσα/καρτα στο site εδω και καιρό και εμφανιζεται και σαν μηνυμα στα ΑΤΜ. τι θελω να πω: Οτι έτσι η τραπεζα μπορεί να ισχυριστεί οτι προέβη σε ενημέρωση.
Γενικώς να ειστε ενεργητικοι και όχι παθητικοι καταναλωτές/πελατες.
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Μαγκες... 2 πραματα να πουμε...
1. Ελευθερη Αγορά
2. Τραπεζικά Προ'ι'όντα... όπως δηλώνει η ιδιότητά τους "ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ" η Τραπεζα τα διαθετει και τα προωθεί ...ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ να τα αγορασει και να τα χρησιμοποιήσει...
π.χ. Να κάνω εγώ μήνυση στο Johny Walker επειδή δεν αναγραφόταν η "παρενέργεια" της μέθης πάνω στην συσκευασία
ας μην το παιζουμε "αθωοι" "ανημποροι" "απροστατευτοι" καταναλωτες
μου θυμιζει τους μαντραχαλους που φτασαν 50-55 χρονω και παιρνουν σε ραδιοφωνα κι εκπομπες να φωναζουν "- Γιατι οι τραπεζες διναν καρτες και δανεια σε μενα που ημουν μεροκαματιαρης ?"
Προ'ι'οντα... ΘΕΣ αγοραζεις/χρησιμοποιεις ...ΔΕ ΘΕΣ πας πασο...![]()
Ωπα ρε παιδιά μισό.
Το να σου κάνουν παρακράτηση χρημάτων, για τον καταναλωτή δεν έχει σημασία καμία ασφάλεια και κανένα άλλο ''παράθυρο''
Αυτό, είναι στην ουσία αντιηθικό.
Νταξ, δεν ψάχνω για ηθική, αλλά στην τελική, μια ενημέρωση φάτσα κάρτα όπως λεει ο Captain, στο web banking μέρος του site της Alpha Bank, θα ήταν το καλύτερο.
Και SVX διαφωνώ.
Εγώ πληρώνομαι με αυτή, και δεν ζήτησα τίποτα.
Ούτε το web banking. Mου το έκανε μονη της η εταιρεία που δουλεύω.
Άρα τι επέλεξα?
Η παρακράτηση , για να μην θεωρηθεί bug σε ethics and compliance μιας εταιρείας, το μορστάρει και σαν προσωπική ασφάλεια του πελάτη. Αν ο πελάτης το ξέρει, μπορεί να διαλέξει.
Και φυσικά δεν ισχύει το τι έχεις υπογράψει, γιατι δεν είσαι υποχρεωμένος να διαβάσεις την ιστορία του ελληνικού έθνους σε terms & conditions , πάντα σαν ιδιώτης μιλωντας.
Εγώ θα πάω απο εκει, και θα αναφέρω εξελίξεις.
Αν δεν βρω άκρη, και εμας στην εταιρεία πελάτης μας είναι η Alpha, κάτι θα κάνω να πάρω το αίμα μου πίσω.
![]()
![]()
![]()
![]()
ΥΓ :
Το μονο που δεν μου κάνει το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι, είναι οτι στα επιστρέφουν απο οτι κατάλαβα.
Είχαν και έχουν μεγάλο θέμα, πριν 2 χρόνια ακύρωσαν ένα μεγάλο ποσοστό καρτών (cash cards) και εκδώσαν καινούριες με την εξήγηση ότι υπήρχε θέμα στις συναλλαγές μέσω INTERNET. Συγκεκριμένα είχα νέα κάρτα, περίπου 6 μηνών όπου έληγε μετά απο 3.5 χρόνια και με το που έκανα 2-3 συναλλαγές στο internet ήρθε σπίτι καινούρια, άλλος αριθμός κλπ. Τουλάχιστον τότε εκδόθηκαν κάρτες σε αρκετούς γνωστούς μου όπου είχαμε συναλλαγές μέσω net.Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Μια επισήμανση σε όλους.
Κατ' αρχήν δε γνωρίζω το σκεπτικό πισω απο το security deposit που ζητάει η alpha, τι περιπτωσεις κουλών/παρανόμων συναλλαγών είχαν (ή ότι άλλο) και θεώρησαν οτι ενα premium 25% τους καλύπτει (ενδεχομένως και τους πελάτες σε περιπτωση που έχασαν την καρτα).
Επίσης 2-3 περιπτώσεις που έχω ακούσει τελευταία για υπερχρεώσεις, παράνομες συναλλαγές, αφορούσαν ΟΛΕΣ την Alpha, μπορεί να είναι τυχαίο αλλά μάλλον κάποιο πρόβλημα παίζει.
Προσωπικά έχω 2 λογαριασμούς στην Alpha, έναν μισθοδοσίας-καταθέσεις (lol) και έναν ΜΟΝΟ για συναλλαγές, σχεδόν άδειο.
2 κάρτες δλδ, η μία ΜΟΝΟ για αναλήψεις ΑΤΜ και η άλλη ΜΟΝΟ για internet και μέσω web banking μεταφέρω χρήματα απο τον καταθετικό-μισθοδοσίας λογαριασμό στον δεύτερο για αγορές.
Ηλία για τόσο σοβαρό θέμα και πριν μπώ στην διαδικασία να κάνω καταγγελία και την σύμβαση διάβασα .. και τα ψιλά και χοντρά γράμματα..και με δικηγόρο μίλησα.... και διάβασα την ενημερωτική επιστολή συμμόρφωσης απο τις αρχές του 2011 των Ελληνικών τραπεζών με αυτές στην Ε.Ε.
Και ναι.. έχεις δίκιο για τα ΑΤΜ εξωτερικού μιας και αν διαβάσεις την απάντηση που μου έδωσαν , δόθηκε σαν αποτέλεσμα αυτού του πράγματος.. και να σου πω πως αυτό το κατανοώ καθώς είναι μια ασφάλεια έναντι συναλλάγματος και συγκεκριμένης ισοτιμίας στο εκάστοτε χρονικό σημείο.
Εδώ όμως μιλάμε όπως είπες για δέσμευση ποσού (ουτε καν λογιστικό υπόλοιπο.. κανονική δέσμευση) απο τα χρήματα του λογαριασμού ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΟΥ, προφορική ή/και γραπτή. Και αυτό πολύ απλά διότι πουθενά δεν είχαν καμία ειδοποίηση/ανακοίνωση έτσι ώστε να γνωρίζω και εγώ αν θα το αποδεχτώ ή οχι.
SVX.. είσαι πολύ λάθος.. οχι λίγο αλλά πολύ. Δεν αγοράζω προϊόν της τράπεζας. ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΚΙΝΩ με μεσολαβητή το PAYPAL που δεν χρεώνει κιόλας ώς τρίτος και έρχεται η τράπεζα που ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ του καταθετικού μου λογαριασμού και μου δεσμεύει ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ τα χρήματα μου για Χ μέρες. Ούτε dry ink, ούτε wet ink συγκατάβαση μου, αφού δεν το γνώριζα. Είναι νομικό ατόπημα και αιτία καταγγελίας σύμβασης...
Πρόσθετα του παραπάνω, όταν δεσμεύουν το ποσό που θέλουν (το +20% ) δεν εμφανίζεται πουθενά στην ανάλυση κινήσεων που σημαίνει πως μπορούν να βάλουν και να βγάλουν οτι θέλουν χωρίς έλεγχο απο μένα εκτός και αν πονηρευτώ... ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ και πάλι. Καμία διακίνηση χρημάτων απο τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ (το λέω και πάλι) δεν μπορεί να γίνει χωρίς αποδεικτικά στοιχεία προς ενημέρωση μου.
Τα παραπάνω δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου.. είναι απο συμβουλές δικηγόρου ειδικού επί οικονομικών θεμάτων. Πρόσθετα όλων αυτών και ενημερωτικά με απλή λογική.
Έχεις να πληρώσεις ας πούμε νοσοκομειακά έξοδα στο εξωτερικό , που μπορεί να είναι ποσό 10-15.000 ευρώ... πέρα της προμήθειας απο το έμβασμα , πως θα σου φαινόταν να σου κρατάνε και ενα 20% επιπλέον για Χ μέρες και να μην κανουν την συναλλαγή επειδή δεν έχεις 18.000 μέσα όπως θα έπρεπε;...
Όπως είπα.. αν είναι να το κάνουν ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΟ να ενημερωθεί ο κόσμος ώς πελάτης της τράπεζας , για να πράξει όπως εκείνος θέλει και οχι να βρεθεί προ τετελεσμένου γεγονότος και πιθανώς να εκτεθεί κιόλας επειδή η τράπεζα αποφάσισε να πράξει ώς ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ, ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΩΝ!!!!.... Να υπενθυμίσω εδώ οτι παρόμοιες πρακτικές για παρακράτηση ποσού για δάνεια και φόρους απο τράπεζες στο παρελθόν κατέληξαν σε αγωγές απο τους πελάτες τους και πληρωμή χοντρών προστίμων απο αυτές.
Να επαναλάβω εδώ πως δεν υπάρχει κάποια χρέωση... αλλά δέσμευση ποσού για Χ χρονικό διάστημα χωρίς όμως καμία ειδοποίηση και χωρίς καμία λογιστική ενημέρωση. Τακτική ειδικά στο δεύτερο μέρος που είναι νομικά αστήρικτη.
Είχα πάντως την προφορική απάντηση... θα περιμένω και την γραπτή.
Σε κάθε περίπτωση , μετακομίζω κάθε είδους κίνηση και χαρτοφυλάκιο στο μέτρο του δυνατού σε άλλη τράπεζα.
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Βρε δε διαφωνω πουθενα.
Θέλω κι εγω να ξερω το σκεπτικό του 25% σαν ποσοστό ασφαλείας (εναντι ποίου κινδύνου). Απλα επειδή τα αρχικά μηνύματα στα sites καθως επισης και όσα γράφονται στο κατω μερος των statements συνηθως τα αγνοούμε, εαν υπηρχε καπου τέτοιο μήνυμα, η τραπεζα θα ισχυριστεί (βασίμως) οτι σε ενημέρωσε.
Προσοχή: Αλλο δέσμευση, άλλο διακίνηση. Ετσι κι αλλιώς οτι υπάρχει σε καταθετικους λογαριασμούς εκτός απο παθητικο (υποχρεώσεις) για την τράπεζα, μπαίνει και στη σουμα των διαθεσίμων για τη ρευστότητα και τη διατραπεζική.
Αναμένω νεα![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Ξεχασα να ανφερω αυτο που ειπε και ο ermiss παραπανω.
Ενω η ENTER Visa μου εχει αλλα 2 χρονια μεχρι να λήξει , μου στειλαν καινουργια.
Αρα κατι παιζει.
επελεξες να παρεις αυτο που σου σερβιραν... Ακυρωσε το Web bankingΑρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Και SVX διαφωνώ.
Εγώ πληρώνομαι με αυτή, και δεν ζήτησα τίποτα.
Ούτε το web banking. Mου το έκανε μονη της η εταιρεία που δουλεύω.
Άρα τι επέλεξα?
Και γιατι συνεχιζεις να χρησιμοποιεις τις υπηρεσιες τους? Ειναι μονοπωλιακου χαρακτηρα??Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Εδώ όμως μιλάμε όπως είπες για δέσμευση ποσού (ουτε καν λογιστικό υπόλοιπο.. κανονική δέσμευση) απο τα χρήματα του λογαριασμού ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΟΥ, προφορική ή/και γραπτή. Και αυτό πολύ απλά διότι πουθενά δεν είχαν καμία ειδοποίηση/ανακοίνωση έτσι ώστε να γνωρίζω και εγώ αν θα το αποδεχτώ ή οχι.
SVX.. είσαι πολύ λάθος.. οχι λίγο αλλά πολύ. Δεν αγοράζω προϊόν της τράπεζας. ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΚΙΝΩ με μεσολαβητή το PAYPAL που δεν χρεώνει κιόλας ώς τρίτος και έρχεται η τράπεζα που ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ του καταθετικού μου λογαριασμού και μου δεσμεύει ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ τα χρήματα μου για Χ μέρες. Ούτε dry ink, ούτε wet ink συγκατάβαση μου, αφού δεν το γνώριζα. Είναι νομικό ατόπημα και αιτία καταγγελίας σύμβασης...
το να προσπαθεις να "συνετισεις" μια τραπεζα για τις τακτικες της και για τον τροπο λειτουργιας , δεν ειναι οτι πιο σοφο θα μπορουσε να κανει καποιος...Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Όπως είπα.. αν είναι να το κάνουν ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΟ να ενημερωθεί ο κόσμος ώς πελάτης της τράπεζας , για να πράξει όπως εκείνος θέλει και οχι να βρεθεί προ τετελεσμένου γεγονότος και πιθανώς να εκτεθεί κιόλας επειδή η τράπεζα αποφάσισε να πράξει ώς ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ, ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΩΝ!!!!....
Είχα πάντως την προφορική απάντηση... θα περιμένω και την γραπτή.
Εξαλλου τα "ψιλα" γραμματα ειναι διαδεδομενη τακτικη που μπορει να μετατραπει σε παγιδα...
Παίζει οτι όλες οι καρτες εκδιδονται πλέον με το νεο chip ασφαλείας και οι τράπεζες αντικαθιστούν τις παλιες.Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
[...]Αρα κατι παιζει.
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
σωστός ο Cpt και θεωρώ οτι ήταν και καλή η κίνηση το chip για να γλυτώσουμε απο τις πλαστές επιτέλους.
SVX... ρε φιλέ... λογικέψου.. έχεις ενα λογαριασμό μισθοδοσίας. Μέσα απο αυτόν είναι λογικό να θες να κάνεις τις κινήσεις σου καθώς αν μεταφέρεις τα ποσά σε άλλη τράπεζα ηλεκτρονικά, θα πρέπει να πληρώνεις προμήθεια/έξοδα κάθε φορά (άλλο πάλι αυτό... ).
Αν δεν το κάνεις ηλεκτρονικά και το κάνεις μέσω ΑΤΜ, πρώτον θα πρέπει να κάνεις 2-3 κινήσεις καθώς έχει όριο πάντα η ανάληψη ημερησίως... και δεύτερον ρισκάρεις να σε πετύχουν σε καμιά γωνιά και να χάσεις το 1/3 ή 1/2 του μισθού σου απο ελαφροχέρη.
Επίσης.. δεν προσπαθώ να συνετίσω κανέναν. Αν ισχύει οτι είναι νομικά παράτυπη , μπορείς να κάνεις και καταγγελία και να ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ να συμμορφωθούν με τα πλαίσια του νόμου. Όπως είπα και πριν έχουν δεχτεί πολλές φορές τράπεζες πρόστιμα για παράτυπες χρεώσεις και κινήσεις τους..
Το "ώχ αδερφέ" δεν με αντιπροσωπεύει. Και όπως είπα.. τράπεζα θα αλλάξω έτσι και αλλιώς ,μιας και αποδεδειγμένα δεν με σεβάστηκαν σαν πελάτη τους. Επειδή δεν μπορώ να κλείσω τον λογαριασμό (μισθοδοσίας γαρ) θα προσπαθήσω να δώ πως μπορώ πιο εύκολα και πιο "αναίμακτα" να μεταφέρω ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ τα μετρητά σε άλλη τράπεζα.
Το κακώς πράττειν όμως πρέπει να καταγγέλεται για να μην σε περνάνε για κορόϊδο.
Ο "ήρωας" της ιστορίας -φέρεται να είναι μανάβης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης- έλαβε μια μέρα στο ταχυδρομικό του κουτί μια πιστωτική κάρτα από την τράπεζα που είχε λογαριασμό (τη γνωστή που σας έχει σπάσει τα νεύρα, τόσα μεσημέρια!).
Ιδεολόγος εναντίον των πιστωτικών, τηλεφωνεί εκνευρισμένος στο... διευθυντή της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.
- Σας ζήτησα εγώ κάρτα, γιατί μου τη στείλατε χωρίς να με ρωτήσετε;
- Εντάξει κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσετε. Αν δεν τη θέλετε ελάτε να την ακυρώσουμε, αλλιώς θα σας χρεώνεται ετήσια συνδρομή.
Πράγματι, την άλλη μέρα πηγαίνει στην τράπεζα για να ακυρώσει την πιστωτική κάρτα. Αλλά όχι μόνος... Είχε μαζί του και ένα μεγάλο τσουβάλι πατάτες! Πάνω από 20 κιλά...
Μπαίνει μέσα, ακυρώνει την κάρτα και κατόπιν πηγαίνει στον διευθυντή. Του αφήνει τις πατάτες, πάνω στο γραφείο και του λέει: "Δεν είναι υποχρεωτικό να τις κρατήσετε. Αν δεν τις θέλετε, φέρτε τις πίσω στο μανάβικο, αλλιώς θα πρέπει να τις πληρώσετε"!
Gandalf, αν όντως διάβασες τη σύμβαση και δεν αναφέρει πουθενά τίποτα τέτοιο, είναι 100% παράνομη η κίνηση αυτή και θα σου συνιστούσα, για αποφυγή εξάπλωσης αυτής της τακτικής αλλά και γαι να "συμμαζευτούνε" λίγο, να κάνεις καταγγελία. Η καταγγελία δεν κοστίζει τίποτα, θα αναφέρεις ακριβώς αυτά που αναφέρεις κι εδώ, και θα την στείλεις στη Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης της τράπεζας με κοινοποίηση στην Τράπεζα της Ελλάδος, Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος, Τμήμα ελέγχου διαφάνειας συναλλαγών (Αμερικής 3, 102 50 Αθήνα). Αποζημίωση δεν θα πάρεις, καθώς τα χρήματα επεστράφησαν στο λογ/σμό σου. Όμως η Άλφα θα φάει πρόστιμο (αν και πολύ πιθανόν τα χρήματα που "παρακρατάει" απο αυτή της την τακτική αν τα επενδύει να είναι περισσότερα από το πρόστιμο της άτοκης κατάθεσης που θα της επιβληθεί...). Τέλος πάντων, πιο πολύ είναι καλό να το κάνεις για να μη νομίζουν ότι μπορούν να αυθαιρετούν και να μας πιάνουν κορόιδα...