Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 77

Θέμα: δε πάει άλλο...

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Μόλις μπήκα σπίτι μου, τα χέρια μου είναι κομμάτια γιατί ετοιμάζομαι να κάνω χειρουργείο, έπρεπε όμως να κάνω μια δουλειά. Μηχανή έχω να καβαλήσω κοντά ένα χρόνο. Προσφέρθηκε ένας φίλος να μου δανείσει το ΧΤ του, πέταξα απ' τη χαρά μου (έστω και γι' αυτή την πατάτα). Τι να πρωτοπώ, το 1χλμ με τα πόδια που πήγα μέχρι το μαγαζί του να το πάρω και κρατούσα κράνος, φορούσα το μπουφάν και με κοιτάγανε σα να είμαι βλαμμένος; Στην παραλιακή τον εξυπνάκια με το στρώμα ξεκράνωτο και με πέδιλο να με ρωτάει αν πηγαίνω στον πόλεμο; τον περιπτερά που μου επισήμανε ότι είναι καλοκαίρι;
    Είναι απλό, δεν έχουμε παιδεία. Παιδεία είναι δύο πράγματα η αγωγή και η εκπαίδευση. Ούτε σωστή εκπαίδευση περνάμε, όλα γίνονται τυπικά και μόνο για τα φράγκα και σίγουρα αγωγή δεν έχουμε. Προνοητικότητα ούτε γι' αστείο.
    Λυπάμαι που κάποιοι παίρνουν αψήφιστα τη ζωή τους και αγνοούν πως πάνω στην κωλοσέλα είναι μόνοι τους, όπως όλοι είμαστε μόνοι μας. Δηλαδή αν δεν προνοήσουμε εμείς για εμάς ποιός θα το κανεί, ο μπεμβές που ήπιε τα καλοκαιρινά του ουζάκια και σου λέει ''δε βαριέσαι δεν περνάει ποτέ κανένας απ' αυτό το στοπ'';
    Δεν είμαι αναίσθητος και πραγματικά λυπάμαι για το παιδί, αλλά λέμε πάντα τα ίδια και κανένας μυαλό δε βάζει. Κι εγώ που το ανοίγω το στόμα μου τί έγινε; Σαν πώς καταλαβαίνει κανείς; Ο γείτονας πήρε καινούργιο μηχανάκι τον είδα με το καινούργιο μπιχλιμπιδάκι να περιμένει την κοπέλα του να κατέβει, του λέω μεγιά, του λέω για το κράνος και μου απαντάει ''ε δεν πάμε στο κέντρο (το κέντρο απέχει 1.5χλμ απ' το σπίτι μου) πάμε εδώ μέχρι την πλατεία''. Συγνώμη που εγώ είμαι τόσο βλάκας να μην πω μαλ@κας και πάω και τα ντιβιντί στη γωνία βράζοντας απ' τη ζέστη με τα πέτσινα και τα κράνη. Αλλά τουλάχιστον όσες φορές έχω πέσει γιατί και με έχουν ρίξει και μόνος μου έχω γκρεμοτσακιστεί την έχω βγάλει με μικρογρατσουνιές.
    Αν δε γίνουν ουσιαστικά τα πράγματα δεν θα αλλάξει τίποτα. Εντάξει όλοι θέλουν να βγάλουν τα φράγκα τους και οι σχολές οδηγών και τα στρουμφάκια αλλά ας κάνουν τη δουλειά τους σωστά και με αγάπη γι' αυτό που κάνουν. Αλλά όταν διαλέγουμε ένα επάγγελμα από ανάγκη πώς να το αγαπήσουμε; Επομένως γιατί να πηγαίνει κάτι καλά. Το πάω μακριά το ξέρω. Το πάω στις εξετάσεις, στα παιδιά που αλλού θέλουν να περάσουν κι αλλού περνάνε, το πάω στους αποπροσανατολισμένους σπουδαστές που ακολουθούν κάτι που δε γουστάρουν, στους μετέπειτα επαγγελματίες που μαθαίνουν να κάνουν κάτι τυπικά και δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο πέρα απ' το τουτού που θα πάρουν με τα λεφτά που μαζεύουν και ούτω καθ' εξής.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Και τα δακρυα εχουν στερεψει ,και τα λογια εχουν τελειωσει.

Απλα απογνωση με αυτο το θεμα.

applied... Το avatar του/της paTman_the
    Δεν ζούμε στην ιδανική κοινωνία. Ούτε μπορείς να απαιτήσεις από κάποιον να γίνει ιδανικός άθρωπος για να έχουμε την ιδανική κοινωνία, άρα αμφιβάλλω ότι μπορεί να υπάρξει, αλλά ας μην ξεφύγουμε.

Αν ήταν να αποφασίσει ο κάθε ένας εδώ μέσα, τους νεκρούς που έχουμε με την υπόσχεση μιας ιδανικής κοινωνίας(που δεν ξέρουμε αν θα επιτευχθεί ποτέ) ή μισούς και λιγότερους νεκρούς και σακάτηδες και ας μην είμαστε ιδανική κοινωνία τι θα αποφάσιζε; Ποιος θα έπαιρνε πάνω του μια τέτοια απόφαση;

Εγώ σίγουρα θα διάλεγα το δεύτερο.

Τα προστίμα του ΚΟΚ με τη θανατική ποινή δεν έχουν καμία ομοιότητα και άρα, για μένα, είναι μόνο για εντυπωσιασμό.

Η ελευθερία είναι ένα πολύτιμο αγαθό που όπως κάθε δικαίωμα συνοδεύεται από υποχρεώσεις...
    1) Το δικαίωμα σου να "κοστολογείς" το κεφάλι σου περιορίζεται από την υποχρέωσή σου να μην είσαι βάρος στην κοινωνία στην οποία ζεις. Δε γουστάρω να πληρώνω τις "μαγκιές"(εντατικές, θεραπείες, αναπηρικές συντάξεις, κλπ) του κάθε ψευτόμαγκα. Και όταν ο μάγκας "διαλέγει" να μη θέλει κράνος "και ότι γίνει έγινε" το κάνει εκ του ασφαλούς καθώς ξέρει ότι κανείς δεν θα τον αφήσει στην άκρη του δρόμου.

2) Πολύ περισσότερο περιορίζεται όταν έχεις γονείς που δε σε αφήσαν στα σκαλιά της εκκλησίας ή παιδιά.

Αν το οικονομικό κομμάτι των ατυχημάτων εκτιμάται σε εκατομύρια ευρώ, το δεύτερο είναι προφανώς ανεκτίμητο, για όσους λένε κάτι αυτά τα ποσά και οι λέξεις.

Τα πράγματα *για μένα* είναι απλά:

Το κράνος είναι απαραίτητο ΤΩΡΑ γιατί δεν αντέχουμε άλλους νεκρούς και παράλυτους.
    Εφικτή(εφαρμόσιμη) και άμμεση λύση είναι μόνο η αστυνόμευση (όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως)

ΑΡΑ

Αστυνόμευση τώρα και για πάντα.

και μακάρι με τα χρόνια να βελτιωνόμασταν και να γίνει και συνείδηση στον κόσμο ώστε να μην χρειάζεται πλέον η αστυνόμευση.

Εύχομαι να ζήσουν να τον θυμούνται οι δικοί του και μακάρι να είστε όλοι όρθιοι.
    Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;

ΜΕΛΛΩΝ ΤΖΕΝΤΑΪ... Το avatar του/της tifoso4ever
    Οι πολίτες υπακούν στον νόμο υπό τον φόβο της τιμωρίας. Οι πολίτες της ιδανικής κοινωνίας θα υπακούν στον νόμο επειδή έχουν κατανοήσει ότι αυτός είναι για το καλό της κοινωνίας όσο και για το δικό τους. Είναι πολύ σημαντική αυτή η λεπτομέρεια. Γιατί αλλιώς όταν θα απουσιάσει η τιμωρία -η οποία είναι και ο λόγος της πειθαρχίας-, ή θα μειωθεί η έντασή της, θα επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση.

Μηχανή έχω να καβαλήσω κοντά ένα χρόνο. Προσφέρθηκε ένας φίλος να μου δανείσει το ΧΤ του, πέταξα απ' τη χαρά μου (έστω και γι' αυτή την πατάτα). Τι να πρωτοπώ, το 1χλμ με τα πόδια που πήγα μέχρι το μαγαζί του να το πάρω και κρατούσα κράνος, φορούσα το μπουφάν και με κοιτάγανε σα να είμαι βλαμμένος; Στην παραλιακή τον εξυπνάκια με το στρώμα ξεκράνωτο και με πέδιλο να με ρωτάει αν πηγαίνω στον πόλεμο; τον περιπτερά που μου επισήμανε ότι είναι καλοκαίρι; Είναι απλό, δεν έχουμε παιδεία. Παιδεία είναι δύο πράγματα η αγωγή και η εκπαίδευση. Ούτε σωστή εκπαίδευση περνάμε, όλα γίνονται τυπικά και μόνο για τα φράγκα και σίγουρα αγωγή δεν έχουμε. Προνοητικότητα ούτε γι' αστείο.

Ειναι κατανοητο οτι το ΙΔΕΑΤΟ ειναι καλυτερο, φυσικα, αλλα ελλειψει αυτου, λογω ελλειψης επιπεδου, παιδειας, μορφωσης και ολων των συναφων, ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμοστουν κατασταλτικα μετρα, και δη ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ...
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...Δυστυχως...

ΥΓ. Ειμαι ΥΠΕΡ της Θανατικης Ποινης για ΛΗΣΤΕΣ, ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever
    Ειμαι ΥΠΕΡ της Θανατικης Ποινης για ΛΗΣΤΕΣ, ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ...
    α. Για ληστές γιατί;
    β. Για βιαστές γιατί όχι χημικό ευνουχισμό;
    γ. Για δολοφόνους γιατί όχι ισόβια απομόνωση;

Απλούστερες λύσεις και όχι τόσο τελεσίδικες.

Βέβαια είμαστε κι οι δυο εκτός θέματος

Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    ας παραμεινουμε στο θεμα και ας μη πλατιασουμε σε ποινες που πιστευει ο καθενας οτι πρεπει να επιβαλονται για διαφορα αδικιματα.

στο θεμα μας....

απλα με καλυψε το ποστακι του πορτις παραπανω.στερεψανε και τα δακρυα και οι λεξεις.ειμαστε σε πολεμο και εχει θυματα.την πιο σωστη κουβεντα την ακουσα απο μπατσο (παραδοξως):αν δεν καταλαβουμε ολοι μας οτι το ΠΙΟ επικυνδινο πραγμα που κανουμε καθημερινα ειναι οτι οδηγουμε και ετσι θετουμε σε κινδυνο τοσο τον εαυτο μας οσο και τους αλλους,τοσο θα σκοτωνομαστε σαν τα κοτοπουλα!!!!

ενσταση στους φιλους που γραψανε για την επισκεψη τους στο κατ σε μικρη ηλικια...το να τρομοκρατησεις ενα παιδι ειναι εξω απο την προσωπικη ηθικη μου.αλλο να προσπαθεισης να του εμπνευσεις σεβασμο και αλλο τρομο.

προσωπικα εχω παθει ανοσια (ισως και εξ αιτιας του επαγγελματος μου) αλλα πλεον εχω συμβιβαστει με την κατασταση.απλα προσοχη ολοι μας...!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER

προσωπικα εχω παθει ανοσια (ισως και εξ αιτιας του επαγγελματος μου) αλλα πλεον εχω συμβιβαστει με την κατασταση.απλα προσοχη ολοι μας...!

Μάλλον από το άβαταρ την έχεις πάθει....

(αλαφραίνω την ατμόσφαιρα λίγο γιατί πολύ βάρυνε και δε σκεφτόμαστε ψύχραιμα)

Τελικά όλα αυτά περί ποινών και αμυαλοσύνης είναι για να έχουμε να λέμε.

Τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα (όπως και τα περισσότερα πράγματα στη ζωή)

Άμα δε φοράς κράνος σωστά δεμένο και κοπανήσεις τη κεφάλα σου σε κολώνα με 50 χλμ/ώρα,
    αν δε δεις τα ραδίκια ανάποδα, θα σε ξεσκατίζουν ισοβίως κάποιοι άτυχοι που σε αγαπάνε.

Αν δε φοράς γαντάκια, για μια τούμπα της πλάκας θα χρειαστείς βοηθό για να κατουράς
    για κανά μήνα.

Τώρα, για το κόστος στο κράτος και στους συνανθρώπους σου χέστηκα, γιατί
    εφόσον δουλεύεις το έχεις πληρώσει από τη τσέπη σου (δυο τρεις φορές).

Όλοι λέμε λέμε λέμε.. στους ανθρώπους που συνδέονται άμεσα με εμάς, στους γνωστούς, ίσως και σε κανέναν άγνωστο που θα συναντήσουμε στο φανάρι. Κάποια στιγμή ίσως θα έπρεπε να αναλάβουμε και δράση, κάτι ουσιαστικό θα μπορούσε να γίνει ρε παιδιά μέσα από ένα φόρουμ με τόσους ανθρώπους μαζεμένους.. ένας εδώ μέσα να κάνει ρε πούστη μου την αρχή; Για κανέναν δεν είναι εύκολο, όπως και για μένα άλλωστε, με το να λέμε όμως δεν αλλάζει τίποτα όπως φαίνεται χρόνια τώρα.

Είμαι υπέρ στο να δουν οι μικροί άσχημες εικόνες, έτσι θα πιάσουν το νόημα που κανένας λόγος δεν θα τους δώσει. Δυστυχώς πρόκειται για πραγματικότητα, μια θλιβερή πραγματικότητα που μόνο κοιτώντας την κατάματα την παίρνεις στα σοβαρά.

Λυπόμαστε για όλα αυτά που συμβαίνουν αλλά δεν αφιερώνουμε τίποτα παραπάνω από μερικά προφορικά λόγια και κάποια ποστς στο moto, θα μπορούσαμε άραγε να κάνουμε κάτι γι'αυτό; Όλοι από λίγο, ίσως κάτι θα μπορούσε να βγει.. εδώ βέβαια θα έμπαινε κι ο βασικός κανόνας: Δεν απελπιζόμαστε, ξέρουμε απ'την αρχή ότι θα χρειαστεί να τα πούμε ξανά και ξανά, αμέτρητες φορές, ατελείωτες φορές. Έτσι πάει.

Έρχεται και η Πανελλήνια Συγκέντρωση, έρχεται και το καλοκαίρι, πως να τους προλάβεις όλους αυτούς..

Κρίμα το παλικαράκι γι'ακόμα μια φορά.. αλλά δυστυχώς, θα πάει κι άλλο..

Ηρθε το τέλος Το avatar του/της CBRIDHS
    Πραγματικά κρίμα

προσωπικά πιστεύω πως είναι θέμα παιδείας και μόνο,ούτε με πρόστιμα τσουχτερά θα λυθεί το θέμα,ούτε με το να τρομοκρατήσουμε τα παιδιά,μόνο αν μπει ειδικό μάθημα στα σχολεία(το οποίο θέλει πολύ προσοχή στο πως θα γίνει) ίσως κάποια στιγμή να αλλάξει κάτι...
    ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Όλοι λέμε λέμε λέμε..
    ναι ρε μακη...ειδαμε και οταν καποιοι προσπαθησαμε να ξεκινησουμε κατι τι εγινε και ποσοι ασχοληθηκαμε.ξεκινησαμε 20 και μειναμε 3...σαν υστατη προσπαθεια ειπαμε να κατεβουμε στον πορο να μιλησουμε σε σχολειο...ακυρωθηκε γιατι δεν το δεχτηκε ο συλλογος γονεων και κηδεμονων...ασε με σε παρακαλαω μη μου τα θυμιζεις να χαρεις...

όταν η ρόδα γυρίζει Το avatar του/της sas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Δε θα 'ναι ο τελευταίος....

Κι όσο και να λέμε τα περί παιδείας κλπ, μια ειναι η λυση: Μπλοκα και πρόστιμο. Εαν θεωρήσετε οτι θα ειναι δυσβασταχτο το κόστος για ενα πιτσιρικά τα 500-700 ευρω ποινης (πώς να τα πληρώσει το κακόμοιρο το παιδι και άλλα τέτοια), αποτιμήστε μου το κόστος που έχει η απώλειά του για τους δικους του.
    θα συμφωνήσω μαζί σου πακετάνιο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Ευτυχως ειχα την τυχη να παω δημοτικο σχολειο στο εξωτερικο.
    Εκει ειχαμε 2 ωρες την εβδομαδα αυτο σαν μαθημα :

Αυτα αρχες του '80

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	image11.jpg 
Προβολές:	173 
Μέγεθος:	145,3 KB 
ID:	227249

Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead

Αυτα αρχες του '80
    εβαλες βαθια ελενη
    το μαχαιρι και δε βγαινει...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios

Αυτα αρχες του '80

Πιο πιθανο ειναι να με ερωτευθει η Μπελουτσι παρα να ζησω κατι τετοιο εδω

Αυτα αρχες του '80

Για να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα θα πρέπει να αποκρατικοποιηθούν τα πάντα και να ξεπουληθούν τα πάντα σε ξένα κεφάλαια ώστε να επιθυμούν οι ξένοι να ζήσουν εδώ και να βάλουν εκείνοι το χέρι τους, γιατί εμείς δε θα το κάνουμε ποτέ.

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
    από EddY στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 19/11/2006, 17:31
  2. δε παει αλλο
    από EVI στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 102
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2006, 11:33