Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 65

Θέμα: Πυκνωτής αντί για μπαταρία

Απο το κατουμα ειχα παρει τους πυκνωτες για ενα DT.Ουτε 3 ευρω δεν ειχαν.Thanks για το tip παλιογερε,θα το δοκιμασω.

Συνταξιούχος Το avatar του/της kokkiklhs
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever
    BATTERY KILLER εννοεις...
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=66840

Στειλε ενα ΠΜ στον Νικο τον toneless, εχει ασχοληθει σε βαθος με αυτο το θεμα, και μπορει να σου φτιαξει κατα παραγγελια ο,τι χρειαζεσαι...
    ...το νου σου!!

πυκνωτη εχω στο srx μου εδω και αρκετα χρονια, 10.000 μF kai 35 V αν θυμαμαι καλα(θα κοιταξω αυριο για σιγουρια). Βεβαια η CDI φορτιζει απο ξεχωριστο charging coil (το εγραψα σωστα) και οχι απο τα 12 V που αποθηκευει ο πυκνωτης. Στο ρελαντι τρεμοπαιζουν λιγο τα φωτα και αν πατησω κορνα ακουγεται σαν να σφαζω καμια αγελαδα, αλλα μολις οι στροφες ανεβουν ολα δουλευουν ρολόι. Παντως δεν εχω ασχοληθει με το θεμα της μπαταριας στο srx για πανω απο 10 χρονια τωρα. Ελπιζω να βοηθησα καπως.

Αρχικά δημιουργήθηκε από dkirkos
    πυκνωτη εχω στο srx μου εδω και αρκετα χρονια, 10.000 μF kai 35 V αν θυμαμαι καλα(θα κοιταξω αυριο για σιγουρια). Βεβαια η CDI φορτιζει απο ξεχωριστο charging coil (το εγραψα σωστα) και οχι απο τα 12 V που αποθηκευει ο πυκνωτης. Στο ρελαντι τρεμοπαιζουν λιγο τα φωτα και αν πατησω κορνα ακουγεται σαν να σφαζω καμια αγελαδα, αλλα μολις οι στροφες ανεβουν ολα δουλευουν ρολόι. Παντως δεν εχω ασχοληθει με το θεμα της μπαταριας στο srx για πανω απο 10 χρονια τωρα. Ελπιζω να βοηθησα καπως.

Λοιπόν, προχθές πήρα δοκιμαστικά πυκνωτή 35V 22000μF και το μηχανάκι (ΜεΖές) αρνήθηκε πεισματικά να πάρει μπροστά...

Με τη μπαταρία έπαιρνε και παίρνει μια χα΄ρα, με την πρώτη μανιβελιά...
    Μυστήρια πράματα... εντάξει, είπαμε, είναι "περίεργοι" οι ΜεΖέδες, αλλά όχι κι έτσι!!!
    ...το νου σου!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kokkiklhs
    Λοιπόν, προχθές πήρα δοκιμαστικά πυκνωτή 35V 22000μF και το μηχανάκι (ΜεΖές) αρνήθηκε πεισματικά να πάρει μπροστά...

Με τη μπαταρία έπαιρνε και παίρνει μια χα΄ρα, με την πρώτη μανιβελιά...
    Μυστήρια πράματα... εντάξει, είπαμε, είναι "περίεργοι" οι ΜεΖέδες, αλλά όχι κι έτσι!!!
    Το ΕΤΖ αν δεν κάνω μεγάλο λάθος κυκλοφόρησε με 3 διαφορετικές ηλεκτρονικές, σίγουρα υπάρχουν 2 ειδών γεννήτριες, και τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι εναλλάξιμα μεταξύ τους.
    Δεδομένου ότι πιθανόν δεν θα βρείς και τίποτα από αυτά εύκολα πλέον, και επειδή μιά κινέζικη μπαταρία είναι πολύ φτηνότερη και ευρύτερα διαδεδομένη, θα έλεγα να σταματήσεις τα πειράματα με τους πυκνωτές.Ακόμα και μιά ξεψυχισμένη μπαταρία θα την κάνει την δουλειά της στην βόλτα και θα σε γυρίσει σπίτι (ειδικά αν δεν ανάβεις φώτα).

Τώρα που το σκέφτομαι ένας άδειος πυκνωτής 35 V 22000 μF πώς θα το βάλει μπροστά το μηχανάκι?

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Το ΕΤΖ αν δεν κάνω μεγάλο λάθος κυκλοφόρησε με 3 διαφορετικές ηλεκτρονικές, σίγουρα υπάρχουν 2 ειδών γεννήτριες, και τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι εναλλάξιμα μεταξύ τους.
    Δεδομένου ότι πιθανόν δεν θα βρείς και τίποτα από αυτά εύκολα πλέον, και επειδή μιά κινέζικη μπαταρία είναι πολύ φτηνότερη και ευρύτερα διαδεδομένη, θα έλεγα να σταματήσεις τα πειράματα με τους πυκνωτές.Ακόμα και μιά ξεψυχισμένη μπαταρία θα την κάνει την δουλειά της στην βόλτα και θα σε γυρίσει σπίτι (ειδικά αν δεν ανάβεις φώτα).
    Ακριβώς αυτό σκέφτηκα κι εγώ μόλις είδα ότι δε γούσταρε να ξεκινήσει, οπότε κι εγκαταλείπω το project! Κρατάω τον πυκνωτή σε περίπτωση που χρειαστεί σε κάνα από τα ψόφια παπιά διαφόρων φίλων!!
    Και ναι, το ΕΤΖ έβγαινε με 2 ειδών γεννήτριες (ανάποδες πολικότητες νομίζω), για ηλεκτρονικές δεν ξέρω διότι το δικό μου έχει πλατίνες, αλλά σίγουρα κι εκεί θα βάζανε ό,τι τους περίσσευε ή τους έβγαινε φτηνότερα από τους προμηθευτές κάθε φορά!!

...το νου σου!!

Εντάξει τουλάχιστον οι πλατίνες είναι φτηνές.

Εντάξει τουλάχιστον οι πλατίνες είναι φτηνές.
    Φτηνές, αλλά ΑΜΑ βρεις!!

Πάντως με πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω σε άλλο, "κανονικό" μηχανάκι εκτός από τον ΜεΖέ, δε δικαιολογείται να μη δουλεύει, αν όσα διάβασα κι είπαν εδώ κι οι συμφορουμίτες είναι σωστά...
    ...το νου σου!!

Φτηνές, αλλά ΑΜΑ βρεις!!

Πάντως με πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω σε άλλο, "κανονικό" μηχανάκι εκτός από τον ΜεΖέ, δε δικαιολογείται να μη δουλεύει, αν όσα διάβασα κι είπαν εδώ κι οι συμφορουμίτες είναι σωστά...
    Όταν αρχίσεις να μην βρίσκεις εύκολα βάζεις και ένα τέτοιο http://www.velleman.eu/distributor/p...ang=en&id=8946
    και σταματάς να τις αλλάζεις ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων.

Όταν αρχίσεις να μην βρίσκεις εύκολα βάζεις και ένα τέτοιο http://www.velleman.eu/distributor/p...ang=en&id=8946
    και σταματάς να τις αλλάζεις ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων.
    Eιδικά για τα ΜΖ υπάρχει αυτό και βλέπω ότι το προτιμούν πολλοί ΜΖάκηδες:

http://www.powerdynamo.biz/eng/syste...4/9522main.htm

και μάλιστα σε 2 "γεύσεις", ανάλογα με την πολικότητα, που λέγαμε πριν... έχει όμως 250 ευρώ..

Μάλιστα στην ίδια σελίδα ο κατασκευαστής λέει ότι υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης της μπαταρίας με πυκνωτή 22000μF, σαν τον δικό μου, επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί δε λειτούργησε σε μένα...
    Ίσως έχει κάποια ιδιαιτερότητα το πρωτόγονο κύκλωμα του ΜΖ που δεν επιτρέπει τέτοιες πατέντες χωρίς τις μετατροπές αυτού του κιτ...
    ...το νου σου!!

και μάλιστα σε 2 "γεύσεις", ανάλογα με την πολικότητα, που λέγαμε πριν... έχει όμως 250 ευρώ..

Μάλιστα στην ίδια σελίδα ο κατασκευαστής λέει ότι υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης της μπαταρίας με πυκνωτή 22000μF, σαν τον δικό μου, επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί δε λειτούργησε σε μένα...
    Ίσως έχει κάποια ιδιαιτερότητα το πρωτόγονο κύκλωμα του ΜΖ που δεν επιτρέπει τέτοιες πατέντες χωρίς τις μετατροπές αυτού του κιτ...
    Αν πριν βάλεις μπροστά την μηχανή φορτίσεις πρώτα τον πυκνωτή(βάζεις μπροστά με μπαταρία την μηχανή παραλληλίζεις τον πυκνωτή και βγάζεις μπαταρία)λογικά μετά θα κάνει την δουλειά του.αν ειναι καινούργιος ειναι και άδειος οποτε...αλλα και πάλι υπολόγισε πως με την παραμικρή απώλεια της μοτο σου ο πυκνωτής θα αδειάζει μπαμ μπαμ.εκτος αυτού εχεις ακούσει πυκνωτη να σκάει???δεν θέλει πολλά...ενα μικρο βραχυκύκλωμα του φτάνει.Για εμένα η καλύτερη λυση ειναι μια καλη μπαταρία μια και έξω και ενας διακόπτης απομόνωσης για τυχών απώλειες η' για μακροχρόνια ακινησία.
    malaguti,sachs k50,honta c50,honda dax,honda mb,kawasaki ar125,yamaha lc250 (410),honta nsr 250,honda cbrr 400,yamaha fzr exup 240 (400),suzuki katana 1100,honda magna 750,zxr 400,honda transalp 600,yamaha thundercat 600,cbrr 1000,yamaha r6,triumph tt 600,XT 600,steed 600.

Αρχικά δημιουργήθηκε από acwaterdc
    Αν πριν βάλεις μπροστά την μηχανή φορτίσεις πρώτα τον πυκνωτή(βάζεις μπροστά με μπαταρία την μηχανή παραλληλίζεις τον πυκνωτή και βγάζεις μπαταρία)λογικά μετά θα κάνει την δουλειά του.αν ειναι καινούργιος ειναι και άδειος οποτε...αλλα και πάλι υπολόγισε πως με την παραμικρή απώλεια της μοτο σου ο πυκνωτής θα αδειάζει μπαμ μπαμ.εκτος αυτού εχεις ακούσει πυκνωτη να σκάει???δεν θέλει πολλά...ενα μικρο βραχυκύκλωμα του φτάνει.Για εμένα η καλύτερη λυση ειναι μια καλη μπαταρία μια και έξω και ενας διακόπτης απομόνωσης για τυχών απώλειες η' για μακροχρόνια ακινησία.
    Συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά η λογική του πρότζεκτ είναι ακριβώς η κατάργηση της μπαταρίας και σύμφωνα με τα δεδομένα ο πυκνωτής δεν χρειάζεται φόρτιση, απλώς κλείνει το κύκλωμα ώστε να έχει σπινθήρα το μπουζί και στη συνέχεια εξομαλύνει το ρεύμα που δίνει το δυναμό...
    Μιλάμε πάντα για μανιβελάτο μηχανάκι, σε μίζα δεν έχει λογική κάτι τέτοιο!Ωστόσο στο ΜΖ μου ΔΕΝ δούλεψε!!
    ...το νου σου!!

http://www.vape.cz/en/technologie/alternatory/
    Όπως βλέπεις πρόκειται για γεννήτρια μόνιμου μαγνήτη όπως και στο παλιό παπί μου όπως και στο xr που δεν έχει μπαταρία.
    Φαντάζομαι ότι τμήμα της μανιβελιάς καταναλώνεται για να παράγεις μαγνητικό πεδίο που στην περίπτωση των παραπάνω συστημάτων δεν χρειάζεται.
    Εγώ θα δοκίμαζα και σε μιά καλή κατηφόρα πρίν τα παρατήσω.

http://www.vape.cz/en/technologie/alternatory/
    Όπως βλέπεις πρόκειται για γεννήτρια μόνιμου μαγνήτη όπως και στο παλιό παπί μου όπως και στο xr που δεν έχει μπαταρία.
    Φαντάζομαι ότι τμήμα της μανιβελιάς καταναλώνεται για να παράγεις μαγνητικό πεδίο που στην περίπτωση των παραπάνω συστημάτων δεν χρειάζεται.
    Εγώ θα δοκίμαζα και σε μιά καλή κατηφόρα πρίν τα παρατήσω.
    Αχά!! Ωραίος ο stefanos.... Εν τοιαύτη περιπτώσει όμως, θα προτιμήσω τη μπαταριούλα, διότι μετά την κατηφόρα έρχεται το σπρώξιμο στην ανηφόρα!!
    :rotflmao:
    ...το νου σου!!

Αχά!! Ωραίος ο stefanos.... Εν τοιαύτη περιπτώσει όμως, θα προτιμήσω τη μπαταριούλα, διότι μετά την κατηφόρα έρχεται το σπρώξιμο στην ανηφόρα!!
    :rotflmao:
    Λογικά μιας και εισαι μανιβελατος δεν εχει σχεση η μπαταρια με το αν θα παρει μπροστά ΕΚΤΟΣ και αν υπαρχει κυκλωμα απομόνωσης που να διακοπτη το κυκλωμα σου με ρελε.Εκει χρειαζεται η μπαταρια για να τον οπλιση μεχρι να την βαλης μπροστά.(μετα θα λειτουργει με επαφη αυτοσυγκράτησης και ρευμα απο τις μπομπινες σου.)Σε αυτην την περίπτωση χρειαζεσαι πολυυυυυυυυυυυυυυ μεγαλο πυκνωτη που και παλι θα αδειαζει πολυυυυυυυυυυυ γρηγορα αν δεν βαλεις μπροστα.οποτε σε τετοια περιπτωση 2 λυσεις βλεπω.α)βαζεις πυκνωτη αλλα αλλαζεις το κυκλωμα να διακοπτετε αμεσα απο την κλειδαρια.β)Ξαναβαζεις την μπαταρια σου και καθαρισες!!!
    malaguti,sachs k50,honta c50,honda dax,honda mb,kawasaki ar125,yamaha lc250 (410),honta nsr 250,honda cbrr 400,yamaha fzr exup 240 (400),suzuki katana 1100,honda magna 750,zxr 400,honda transalp 600,yamaha thundercat 600,cbrr 1000,yamaha r6,triumph tt 600,XT 600,steed 600.

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αντι για σκηνη!
    από zephyr1 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 100
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2018, 16:21
  2. Ιμάντας αντί για αλυσίδα στο Vstrom;
    από Respect στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2007, 19:33
  3. Αντί για πίτα......Καρδαμύλη!!
    από latris mixanis στο forum Ταξιδιωτικά