Σελίδα 3 από 15 ΠρώτοΠρώτο 1234567813 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 221

Θέμα: Ετήσια Βόλτα moto.gr και διαχωρισμός των Γκρουπ

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με την ιδέα του rb και της κατάργησης leader/σκούπας.

Το σύστημα του Αρη, μπορεί να λειτουργήσει άψογα στα κλασσικά ή σε βόλτα μεταξύ γνωστών που γνωρίζουν πως οδηγάει ο καθένας, αλλά σε 100 μηχανάκια που καλούνται να αυτοδιοργανωθούν είναι εύκολο εως βέβαιο οτι κάποιοι θα σχηματίσουν γρήγορο γκρούπ και κάποιος θα θελήσει να ακολουθήσει ενώ δεν το έχει (βλ. πολεμικές βόλτες που καταλήγουν σε πτώσεις). Καλώς ή κακώς ο leader υπάρχει όχι μόνο επειδή ξέρει την διαδρομή, αλλά γιατί επιβάλλει τον ρυθμό του group.

Εκτός αυτού, λειτουργεί αποτρεπτικά σε όσους είναι νέοι στο φόρουμ χωρίς γνωστούς που θα κολλήσουν. Ενας απ΄τους λόγους της ετήσιας είναι και το know us better και ποιοι είναι πίσω απ΄τα nick.

My two cents.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Welcome to my playground Το avatar του/της Toumpas
    Μπορουνε να ξεκινήσουνε τα γκρούπ αυστηρά την ώρα αναχώρησης και στην συγκεκριμένη διαδρομή, σε κάποιο καθορισμένο σημείο ΜΕΤΑ από καμιά 20άρα χιλιόμετρα στροφές, ανασυγκρότηση και ξαναμοίρασμα των ατόμων σε γκρούπ γρήγορων - μεσσαίων - σαύρες. Αυτό χαλαρά φυσικά σημαίνει 30 λεπτά καθυστέρηση βέβαια.

Στο γυρισμό ήρθα με Μπλίτζερ και Νίκο-Μονστερ κίτρινο. Ήρθαμε χαλαρά και οικονομικά με 120-130 στις ευθείες και επιλέξαμε Π.Ε γιατί απλά θέλαμε και άλλες στροφές

Τα μεγάλα γκρούπ δύσκολα να συντονιστούν. Τα μικρά είναι πολύ πιο εύκολο. Μια έκδρομή της κλίμακας του MOTO.gr είναι ουσιαστικά αδύνατο να εναρμονιστεί απόλυτα ο καθένας με τον άλλο.
    http://www.youtube.com/watch?v=GO0pxaHKjWU&feature=channel
    http://www.youtube.com/watch?v=iQ3JLDhsMaM&feature=digest

Μπορούμε να κάνουμε το εξής.....

Να νοικιάσουμε πούλμαν(Διώροφο) στο οποίο συνοδηγός θα κάθετε ο κάπταιν(με μικροφωνο) για τα αυτονόητα. Στις πρώτες σειρές θα κάθονται οι λίντερ και γαλάρια οι σκούπες...

Άποψη μου είναι ότι, το πράγμα είναι μια χαρά και δουλευει ... Απλά πλέον στην επόμενη ετησία ενημερώστε ότι ,κυρίες και κύριοι, μπορεί να χαθείτε, μπορεί να βράζει το μηχανάκι σας, μπορεί να πηγαίνετε με 30 πίσω από κάποιο αργό κτλπ κτλπ κτλπ... Ότι άλλο γίνει κι αν καταργηθεί ο λίντερ, θα αρχίσουν οι δεξιοτεχνικές κοντριτσες(διότι ως γνωστό το γκάζι είναι γλυκό) ..

Πχ φέτος ''βοηθήσαμε'' (το γκρουπ μου) ένα φίλο αναβάτη να βρει τις γραμμές του.. Αυτή είναι και η ουσία, η γνωριμία, η ανταλλαγή απόψεων, να δεις νέα μέρη και όλα τα όμορφα που κάναμε.. Από , εκεί και πέρα αν δεν μας κάλυψε η ετήσια σε κάτι, κανονίζουμε μεταξύ μας, ένα γρήγορο πέρασμα, ένα χωμάτινο, η ένα φυσιολατρικό με στάση για εκμάθηση των μυκήτων(1,2 ακούει ο filipp0s??) κτλπ... ...

Αυτά αγόρια και κορίτσια

Me gusta la moto, me gustas tu....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sernodas2
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Gallos
    [B]Μπορούμε να κάνουμε το εξής.....

Να νοικιάσουμε πούλμαν(Διώροφο) στο οποίο συνοδηγός θα κάθετε ο κάπταιν(με μικροφωνο) για τα αυτονόητα. Στις πρώτες σειρές θα κάθονται οι λίντερ και γαλάρια οι σκούπες...

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    ωραιος!!!!!!!!!:rotflmao: :rotflmao:
    Όποιος γυρίζει μυρίζει

κ όποιος κάθετε βρωμίζει

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios
    Kαι μόνο που βλέπω αυτή τη "συζήτηση" με φλίβει και μου χάλασε ΑΠΟΛΥΤΑ τη γνώμη που είχα για ορισμένους .....
    ΛΟΙΠΟΝ ....... ΒΟΛΤΑ ....... ΒΟΛΤΑ .......όχι μοτοGP !!!
    Kαι έχει και κανόνες ....... http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=59898
    Για διαβάστε μερικοί τους κανόνες συμπεριφορας 8 & 9 ........ ναι βρε ....... αυτούς που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι έχετε ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ & ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ κατά τη διάρκεια της βόλτας !!!
    Αν θέλετε να πάτε να ξύσεται τα αυτιά σας στην άσφαλτο ....... κάντε το any given Sunday !!! Οχι στην ετήσια !!! 100 μηχανές κινούνται στους ίδιους δρόμους με εσάς ...... ω παγκόσμιοι !!!
    Στις βόλτες πάμε να χαλαρώσουμε ..... όχι να αγχωθούμε ....... δηλαδή τι έγινε αν περιμένετε στη διασταύρωση ;;; Που ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ αν κόβατε ελάχιστα ρυθμό να περιμένετε ώστε να έχετε εποπτεία αυτού που ακολουθεί ....... στους κανόνες μέσα είναι αυτό που λέω !!! ΝΑΙ ΒΡΕ ....... ΑΥΤΟΥΣ που έχετε ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ & ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ !!!
    Αλλά έχω την εντύπωση ότι κάποιοι πρέπει να το δείτε να συμβαίνει για να καταλάβετε ....

Ευχαριστώ πολύ ω μέγιστοι ....... που ανεχτήκατε τόσο εμένα όσο και τα άλλα κουλάδια του γκρούπ .....

Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
    Kαι μόνο που βλέπω αυτή τη "συζήτηση" με φλίβει και μου χάλασε ΑΠΟΛΥΤΑ τη γνώμη που είχα για ορισμένους .....
    Kαι έχει και κανόνες ....... http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=59898
    Για διαβάστε μερικοί τους κανόνες συμπεριφορας 8 & 9 ........ ναι βρε ....... αυτούς που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι έχετε ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ & ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ κατά τη διάρκεια της βόλτας !!!
    Αν θέλετε να πάτε να ξύσεται τα αυτιά σας στην άσφαλτο ....... κάντε το any given Sunday !!! Οχι στην ετήσια !!! 100 μηχανές κινούνται στους ίδιους δρόμους με εσάς ...... ω παγκόσμιοι !!!
    Στις βόλτες πάμε να χαλαρώσουμε ..... όχι να αγχωθούμε ....... δηλαδή τι έγινε αν περιμένετε στη διασταύρωση ;;; Που ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ αν κόβατε ελάχιστα ρυθμό να περιμένετε ώστε να έχετε εποπτεία αυτού που ακολουθεί ....... στους κανόνες μέσα είναι αυτό που λέω !!! ΝΑΙ ΒΡΕ ....... ΑΥΤΟΥΣ που έχετε ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ & ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ !!!
    Αλλά έχω την εντύπωση ότι κάποιοι πρέπει να το δείτε να συμβαίνει για να καταλάβετε ....

Ευχαριστώ πολύ ω μέγιστοι ....... που ανεχτήκατε τόσο εμένα όσο και τα άλλα κουλάδια του γκρούπ .....
    Νομιζω πως παρεξηγησες αυτο που ανεφεραν καποιοι. Ειναι οντως πολυ κουραστικο και ειδικα σε τοσο μακρινες διαδρομες να πιεζεσαι να πας ειτε πιο γρηγορα απο τον ρυθμο σου, ειτε πιο αργα. Γ'αυτο λοιπον εαν υπηρχε ενας τροπος διαχωρισμου των γκρουπ συμφωνα με το ρυθμο και οχι συμφωνα με τη μοτοσυκλετα ολοι θα ηταν πιο ανετοι. Δεν υπαρχει λογος να χαλιεσαι
    ...next thing you know, they'll take my thoughts away...
    KTM RC8
    Moto Guzzi V85TT
    SYM Symphony ST 125

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf

+990 κρητικαρε...

προσωπικα σε καθε βολτα στο δρομο και ειδικα στην ετησια ΠΡΟΤΙΜΩ και ΘΕΛΩ να κινουμαι σε χαλαρους ρυθμους ως επι το πλειστον και ΑΝ η διαδρομη το επιτρεπει και σβελτους ΑΛΛΑ οχι για πολλη ωρα...

για ξυσιματα προτιμω την πιστα...

edit...χθες καταλαβα οτι βολτα μεταξυ αγνωστων, απλα για μενα δεν υφιστανται απο δω και περα

Αρχικά δημιουργήθηκε από cosgili
    Νομιζω πως παρεξηγησες αυτο που ανεφεραν καποιοι. Ειναι οντως πολυ κουραστικο και ειδικα σε τοσο μακρινες διαδρομες να πιεζεσαι να πας ειτε πιο γρηγορα απο τον ρυθμο σου, ειτε πιο αργα. Γ'αυτο λοιπον εαν υπηρχε ενας τροπος διαχωρισμου των γκρουπ συμφωνα με το ρυθμο και οχι συμφωνα με τη μοτοσυκλετα ολοι θα ηταν πιο ανετοι. Δεν υπαρχει λογος να χαλιεσαι
    Φίλε μου ΔΕΝ θα χαλιόμουνα αν κάποιος δεν είχε αναφέρει "να περιμενω να με φτανει ενα ασπρο cb δικάβαλο" ........
    Πως πιστεύεις ότι θα αισθανθεί αυτό το παιδί όταν το διαβάσει ;;;
    Τι πιστεύεις, θα ξαναέλθει σε ετήσια ;;;

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Εγω αλλη φορά παω με το group του byron πάντως.

Mια πρόταση προς σκέψιν.

Εδω και χρόνια παω σε rally με κλασσικά μηχανάκια, οπου υπαρχουν μοτοσυκλέτες με τεράστιες διαφορές και ταχύτητες.
    Χωρίζονται σε κατηγορίες βασει ιπποδύναμης/ηλικίας κλπ και στην εκκίνηση φευγουν πρωτα τα μικρά/παλιά. Ο καθένας εχει ενα road book τυπωμένο με τουλίπες και αποστασεις μεταξύ διασταυρώσεων και ολες τις βασικές διασταυρώσεις, ετσι και να χαθεί θα ξαναβρεί την άκρη
    . Βεβαια θα χάσει χρόνο και θέσεις αφού το θέμα του ραλλυ είναι η ακρίβεια, και οχι η ταχύτητα.
    Οποιος δε θελει να διαβαζει road book, απλά εμπιστευεται καποιον αλλο και τον ακολουθεί, με κινδυνο βεβαια να μην ξερει που παει και ο πρώτος και να χαθούν μαζί.

Δεν υπαρχουν leader, ουτε σκούπες οπως στο moto. Η σκούπα είναι αυτοκινητο με τρειλερ η Transit για να μαζεψει οποιον μείνει.

Ο καθένας για παρτη του στην ουσία, αλλά σχηματίζονται αυτόματα τα γκρουπακια, και είναι τα κατάλληλα.
    Συμφωνώ, road book μου έλειψε (έχοντας κάνει 2 36ώρα). Αλλά επίσης αλήθεια είναι πως με λίγη μελέτη με google maps ή/και κανονικό χάρτη δεν είναι απαραίτητο. Ομολογώ πως δεν είχα κάνει την μελέτη μου, κακώς! επαναπαύτηκα στην λογική της ομάδας, κακώς, έτσι πήγα από Επτάλοφο και ... άλλα λάθη, από την στιγμή που είπαμε στην γκρουπ μας να μην μας περιμένει (για δικούς μας λόγους). Φυσικά προετοιμασία σε gps βοηθάει επίσης.
    Το θέμα είναι να δούμε και τις ικανότητες μας στην πλοήγηση; Για μερικούς ίσως ναι.
    Χρήσιμο από την άλλη το roadbook ακόμα και παρακολούθηση τι κάνει ο leader , ώστε κανείς να είναι προετοιμασμένος για άλλη φορά (36ώρο, leader ή άλλη εκδρομή). Όπως π.χ. στο σχολείο που ο καθηγητής έκανε παράδοση το μάθημα και εμείς ακούγαμε.

Διαβάζοντας το νήμα μια ιδέα που μου ήρθε στο μυαλό είναι όσοι θέλουν να μπουν σε γκρουπ ας το κάνουν, όσοι θέλουν να πανε μόνοι τους ή να φτιάξουν γκρουπ μόνοι τους (πριν, κατά την διάρκεια δεν έχει σημασία) ας το κάνουν.
    Σίγουρα η ασφάλεια που προσφέρει το οργανωμένο γκρουπ με σκούπα είναι καλοδεχούμενη για πολλούς, άπειρους ή έμπειρους.
    Να μείνούν όλοι πλήρως ικανοποιημένοι δεν νομίζω ότι είναι εφικτό.
    Κάποιοι είναι ... παραπονιάριδες.
    Προσωπικά, η σύζυγος και εγώ δηλώνουμε πολύ ικανοποιημένοι και ευχαριστούμε ξανά για την οργάνωση

Α ...... και κάτι ακόμα ....... επειδή για εμένα μετράνε περισσότερο οι ανθρώπινες στιγμές και όχι αν βράζει το μοτέρ μου ...... συνηθως στις βόλτες είμαι τελευταίος ...... όχι γιατι δεν μπορώ, αλλά γιατί περιμένω ακόμα και τα 250αράκια .......

Φίλε μου ΔΕΝ θα χαλιόμουνα αν κάποιος δεν είχε αναφέρει "να περιμενω να με φτανει ενα ασπρο cb δικάβαλο" ........
    Σε αυτο συμφωνω μαζι σου
    ...next thing you know, they'll take my thoughts away...
    KTM RC8
    Moto Guzzi V85TT
    SYM Symphony ST 125

ειπαμε..fournas Το avatar του/της fournas

φιλε μου το παιδι που το ειπε , ειπε :

Mε εξαίρεση κάποια σημεία που έχανα τη σκούπα μας και περίμενα σαν ηλίθιος. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά με έφταναν τα ονόφφ :P

και εννοει οτι τον εφτασε το επομενο γκρουπ .. δεν το λεει υποτιμητικα για τον συγκεκριμενο οδηγο ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από fournas
    φιλε μου το παιδι που το ειπε , ειπε :

Mε εξαίρεση κάποια σημεία που έχανα τη σκούπα μας και περίμενα σαν ηλίθιος. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά με έφταναν τα ονόφφ :P

και εννοει οτι τον εφτασε το επομενο γκρουπ .. δεν το λεει υποτιμητικα για τον συγκεκριμενο οδηγο ...

Φίλε μου δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι προθέσεις αυτού που το ανέφερε !!!
    Μπορούσε να πει το γεγονός χωρίς να δείξει με το δάκτυλο ...... δεν χρειαζόταν ούτε μηχανή ..... ούτε κάτι άλλο να αναφέρει !!!

όσο για το τι είπε ....... είπε
    "Στο δικο μου γκρουπ....μετα τα Δερβενοχώρια , οι μπροστινοι εγιναν καπνος ,( αυτο που λεγαμε ο μπροστα να κοιταει στους καθρεπτες του τον πισω κλπ , πήγε περίπατο) με αποτελεσμα να ειμαι εγω καπου στη μεση , να περιμενω να με φτανει ενα ασπρο cb δικάβαλο , και ο κακομοιρης ο σκουπας να εχει σκυλοβαρεθει με τους ρυθμους μας."

α) Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ετήσιας οι μπροστινοί οφείλουν να ΜΗΝ γίνονται καπνός.
    β) Πολύ καλά έκανε ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ
    γ) Ο κακομοίρης ο σκούπας έχει εξ' αρχής αποδεχτεί αυτόν το ρόλο !!!

αν καταφέρετε να ''κλειδωθεί'' και θρεντ που αναφέρεται στην ετήσια, τι να πω ...

ξεκολλάτε λίγο και χαρείτε τις στιγμές ....

στιγμές ...

Τα βόδια τα δένουν απ' τα κέρατα, τον άνθρωπο απ' το λόγο του ...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
    ξεκολλάτε λίγο και χαρείτε τις στιγμές ....

+990
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Σελίδα 3 από 15 ΠρώτοΠρώτο 1234567813 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ετήσια βόλτα moto.gr, 2012. Αναλυτική διαδρομή και γκρουπ
    από Cpt. Haddock στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 134
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2012, 21:31
  2. Ετήσια βολτα moto.gr - ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ - 2011
    από Cpt. Haddock στο forum Εκδηλώσεις παλαιοτέρων ετών
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2011, 19:53
  3. Ετήσια Βόλτα moto.gr. 2010 - ΣΧΟΛΙΑ
    από DUKASII στο forum Off topic