Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 52

Θέμα: 1o service

Γυρολόγος-Λασπολόγος! Το avatar του/της adam_tsouk
    Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
    το manual λεει αλλαγη καθε 12,000....

αρα και τα 6,000 ειναι λογικο νουμερο νομιζω

για λάδια;

Αν δεν κάνω λάθος τα περισσότερα έχουν όριο τις 5000!!!! Ή τουλάχιστον έτσι νομίζω!
    Τέσπα, εγώ τα αλλάζω κάθε 4000 χλμ και η τελευταία πριν τις 12000 θα γίνει στις 3000.

kawasaki street warriors

"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
    One more dies one more lives
    One baby cries one mother grieves
    For all the sins you will commit
    You'll beg forgiveness and none I'll give

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!

Ας πω και γω την ιστορια μου στο 1ο service...(1010 ΚΜ)

Ο μαστορας εκανε τα εξης...

1) Αλλαγη φιλτρου λαδιου..
    2) Εβαλε λαδια 10-50 SYNTHETIC Motul (..για την ακριβεια το κουτια εγραφαν SUZUKI-MOTUL (!) )..τεσπα..

3) Φυσηξε την σιτα απο την πλευρα της ελικας..
    4) Ελεγξε τζογους στα χειριστηρια
    5) Αλλαξε τον τζογο στην αλυσιδα (ητανε πολυ σφιχτη) και την λιπανε
    6) Ελεγξε τον αερα στα λαστιχα και συμπληρωσε
    7) Καθαρισε την πολλαπλη απο λαδια (για να μην καπνιζει και μου μαυρισει τα παπ...ια μου)
    8) Σε αποριες μου, προτεινει αλλαγη των ελατηριων της μπροστινης αναρτησης (και μονο των ελατηριων) με 1-2 βαθμους σκληροτητας παραπανω απο την μαμα..Μαρκες OHLINS η WHITER POWER...
    Για λαστιχα προτεινε τα Pirelli αλλα ειπε οτι ηταν προσωπικη γνωμη.
    Ρωτησα καθε ποτε πρεπει να αλλαξω λαδια ξανα, και μου ειπε οτι γραφει το μανουαλι (!!)
    Μου εδωσε τα υπολοιπα 0,4λτ λαδια για να συμπληρωσω αν χρειαστει. Ζητησε 52Ε
    Για το πως παει η μηχανη δεν ξερω ακομα..ιδωμεν..ο ηχος απλα μου φαινεται πιο γλυκος.
    Α-- κανει και "εγκεφαλικες" δουλειες αμα χρειαστει.
    Πληρωνουμε τα λαδια και το φιλτρο καθοτι δεν ειναι "ανταλακτικα" αλλα "αναλωσιμα".
    Αν ξεχασα κατι ειναι λογω ηλικιας..μπορειτε να μου το θυμισετε..

ΠΑΠΟΥΖΖΖΖ

Παλαιουρας :) Το avatar του/της Lazio
    Νομιζω οτι αν αλλαξεις μονο ελατηρια στο μπροστινο δεν θα εχεις μια ολοκληρωμενη βελτιωση.
    Εγω αλλαξα ελατηρια Ohlins και λαδια WP. Καποιος μου ειπε οτι δεν υπαρχουν WP ελατηρια για Ζ αλλα ψαξε το λιγακι :wacko:

Δες εδω ..... z750 + Ohlins thread

Αρχικά δημιουργήθηκε από Lazio
    Νομιζω οτι αν αλλαξεις μονο ελατηρια στο μπροστινο δεν θα εχεις μια ολοκληρωμενη βελτιωση.
    Εγω αλλαξα ελατηρια Ohlins και λαδια WP. Καποιος μου ειπε οτι δεν υπαρχουν WP ελατηρια για Ζ αλλα ψαξε το λιγακι :wacko:

Δες εδω ..... z750 + Ohlins thread
    Οπα, ένα ένα αδελφέ...

Τα ελατήρια τα αλλάζεις οταν ΔΕΝ είναι κατάλληλα για το βάρος σου (πιο μαλακά ή πιο σκληρά) και έχεις υπερβολικά sag...

ΑΝ και ΜΟΝΟ ΑΝ κάποιος θέλει να "βελτιώσει" τις αποσβέσεις (μεγαλύτερες/μικρότερες) τοτε παίζει με λάδια (μεγαλύτερα/μικρότερα ιξώδη)...

Αρα το πρώτο βήμα είναι κάποιος να αποφασίσει πρώτα τι θέλει...ΔΕΝ ειναι ανάγκη να αλλάξει/παίξει με τα πάντα...

Επίσης απο τα κεντρικά της WP μου είχε ερθει το εξής mail:

"I regret to inform you that WP Suspension doen not yet have frontfork springs available for your motorcycle"

Αρα όντως δεν έχουν βγεί για το Ζ750 (και άρα το carpimoto έχει κάνει λάθος)
    http://img214.imageshack.us/img214/2570/cyborgfenderyv2.jpg
    "That's what happens when Earth fucks with Space... never forget that..."

Παλαιό μέλος Το avatar του/της webman
    1) emankov που έκανες το service;

2) θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ το ιστορικό μου.

1ο Service: Στα 1.000 χλμ. Αλλαγή φίλτρου Λαδιού / Αλλαγή λαδιών. Κόστος 55 ευρώ

2ο Service: Στα 4.000 χλμ. Αλλαγή φίλτρου Λαδιού / Αλλαγή λαδιών / Σύσφιξη βιδών εξάτμισης (αυτο μου το χρέωσε 20 ευρώ διότι το πρώτο με το δεύτερο service είχαν διαφορά 20 ευρώ στην τιμή! ). Κόστος 75 ευρώ.

3ο Service: Θα γίνει στα 7.000 χλμ. Τώρα φτάνω τα 6.000 χλμ.

Με ψιλοκατακλέψανε!

3) Παίζει κανα καφεδάκι να κανονίσουμε να τα πούμε; Να βεγγερίσουμε, να πούμε τον καφέ και να πλέξουμε μαζί τα προυκιά μας! :hypnotize :rotflmao:

Ο emankov δεν απαντά.

Μπορείτε να μου συστήσετε που να πάω να κάνω service εδώ στην Αθήνα; Θέλω να πάω τη Δευτέρα και θα ήθελα να γνωρίζω.

1) Η Kawasaki η οποία βρίσκεται στην Καλλιρόης κάνει εκεί service; Έχει συνεργείο; Αλλιώς πείτε μου να πάω κάπου αλλού που να έχετε πάει και έχετε μείνει ευχαριστημένοι.

2) Πείτε μου σας παρακαλώ ΤΙ θα πρέπει να μου κάνουν στο 3ο Service.

3) ΠΟΙΑ συγκεκριμένα λάδια MOTUL να βάλω; Αυτά που έχει τώρα είναι ΧΑΛΙΑ! Λές και έχει άμμο μέσα η μηχανή! Οι ταχύτητες αλλάζουν πολύ σκληρά και με πολύ θόρυβο, αλλά πολύ μιλάμε!

Ρωτάω πολλά;;?? :smilea: :smilea:

Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά για την βοήθεια!

Αρχικά δημιουργήθηκε από webman

2) Πείτε μου σας παρακαλώ ΤΙ θα πρέπει να μου κάνουν στο 3ο Service.
    Κάνε έναν κόπο και ψάξε να βρείς το service manual του Ζ750 (το υπάρχει σε αυτό το φόρουμ), κατέβασε το για να ξέρεις ανα πάσα στιγμή τί συντήρηση θα πρεπει να γίνεται στην μοτό σου και ανα πόσα χιλιόμετρα...

3) ΠΟΙΑ συγκεκριμένα λάδια MOTUL να βάλω; Αυτά που έχει τώρα είναι ΧΑΛΙΑ! Λές και έχει άμμο μέσα η μηχανή! Οι ταχύτητες αλλάζουν πολύ σκληρά και με πολύ θόρυβο, αλλά πολύ μιλάμε!
    Τώρα ΤΙ λάδια "φοράς" ακριβώς αν επιτρέπεται??? Και γιατί σώνει και καλά να βάλεις MOTUL???

Βλέπω σε κάποια posts και λένε πως τα MOTUL είναι καλά λάδια και εγώ έχω σοβαρό πρόβλημα με τις ταχύτητες! Δεν είναι καθόλου μαλακές, είναι που είναι του Ζ σκληρές αλλά ένα παραπάνω εμένα.

Αν σου πώ πως δεν έχω ιδέα τι λάδια μου έβαλε ο τύπος στην Kawasaki του Ηρακλείου στην Κρήτη! Λές να έβαλε Coca Cola γι'αυτό να είναι έτσι οι ταχύτητες?

Πάντως το σίγουρο είναι πως είναι χάλια. Εσύ τί βάζεις?

Το Manual με ψιλομπερδεύει ρε γμτ μου, αν μπορούσε κάποιος να μου πεί τα βασικά που θα πρέπει να μου κάνουν και πείτε μου και πού να πάω στην ΑΘΗΝΑ!

Thnx man!

.Με κουράσατε.Πάω βόλτα Το avatar του/της br492
    Εγώ την λέω την αμαρτία μου:καλύτερα απο τα shell advance (και τους 2 τύπους)δεν έχω βρει.Ειδικά οι ταχύτητες δεν έχουν καμία σχέση (το έχω συζυτήσει και με άλλους φίλους και είναι κοινό το συμπέρασμα).Απλά είναι από ακριβά ως πανάκριβα

Αν σου πώ πως δεν έχω ιδέα τι λάδια μου έβαλε ο τύπος στην Kawasaki του Ηρακλείου στην Κρήτη!
    Τι να σου πώ...προσωπικά τα τελευταία 10 χρόνια όχι μόνο ξέρω τι λάδι υπάρχει στα μοτέρ μου αλλά εγώ υποδεικνύω στον μάστορα ΤΙ θα βάλει και δεν το αφήνω σε αυτόν...(ασχέτως αν με ένα-δυο λαδάκια είχα "προβλημα"...τουλάχιστον ήξερα τι να ΜΗΝ ξαναβάλω)

Το Manual με ψιλομπερδεύει ρε γμτ μου, αν μπορούσε κάποιος να μου πεί τα βασικά που θα πρέπει να μου κάνουν και πείτε μου και πού να πάω στην ΑΘΗΝΑ!
    Κάνεις κλικ ΕΔΩ και έχεις χαρτί και καλαμάρι το πρόγραμμα ελέγχου και συντηρησης του Ζ750...πιο απλά ΔΕΝ γίνεται...

Δυστηχώς η βλακία μου ήταν μετά απο κουβέντα που κάναμε, φίλος καλός του κουμπάρου του πατέρα μου κ.α., και έτσι του είχα εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα να μιλάμε πολύ και να μην δώσω σημασία σε τι λάδια μου βάζει. Εγώ προσωπικά θεώρησα πως ώς kawasaki, βάζει standard λάδια μαζί με όλες τις kawasaki. Μλκ μου βέβαια...

Δεν μου είπατε ακόμα ΠΟΥ να το πάω στην Αθήνα για service..

modeerf πιο πάνω σε ένα post μου έχω γράψει το ιστορικό των service της μηχανής μου, σου φαίνονται όλα καλά;

Δεν μου είπατε ακόμα ΠΟΥ να το πάω στην Αθήνα για service..
    Βρές λίστα με τα εξουσιοδοτημένα και διάλεξε ένα...αν περιμένεις να ακούσεις/διαβάσεις απο κάποιον οτι βρήκε τον τελειο μάστορα, μάλλον θα περιμένεις πολύ...

modeerf πιο πάνω σε ένα post μου έχω γράψει το ιστορικό των service της μηχανής μου, σου φαίνονται όλα καλά;
    Δεν εχει σημασία πως μου φαινονται εμένα αδελφέ...τσεκαρε στο service manual τι υποτίθεται οτι θα έπρεπε να σου κάνει ανάλογα με τα χλμ που είχες και βγάλε συμπέρασμα μονος σου...στην προκειμένη περίπτωση, το service manual είναι το "ευαγγέλιο"...

Κανείς άλλος;

Φόρουμ συζητήσεων είναι εδώ, ανταλλαγές απόψεων, εμπειρίες, μπορώ και μόνος μου να ψάξω για τα εξουσιοδοτημένα μηχανουργία, δεν είναι δύσκολο!

Αλλιώς αν αυτές οι ερωτήσεις μου φίλε μου modeerf είναι άκυρες, πές μου τι να ρωτήσω ώστε να πιάνει και να μπορώ να πάρω μια απάντηση..Ζητώ και συγνώμη για τις απορίες μου!

Ά! Δεν ψάχνω τον τέλειο μάστορα διότι αυτό είναι αδύνατο, ρωτάω την κοινότητα για μηχανουργία που θα είναι κάπως ευχαριστημένοι...

Φόρουμ συζητήσεων είναι εδώ, ανταλλαγές απόψεων, εμπειρίες, μπορώ και μόνος μου να ψάξω για τα εξουσιοδοτημένα μηχανουργία, δεν είναι δύσκολο!
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το ύφος σου...ζητας ανταλλαγές απόψεων/εμπειρίες και σου γράφω την ΔΙΚΗ μου...αν δεν σε "καλύπτει" ή αν δεν είναι σεβαστή απο σένα μπορείς πολύ απλά και ευγενικά να την παρακάμψεις και να περιμένεις άλλες πιο χρήσιμες...

Τα "μαθήματα" περί χρησιμότητας του φορουμ, απλά με προσβάλουν...

Αλλιώς αν αυτές οι ερωτήσεις μου φίλε μου modeerf είναι άκυρες, πές μου τι να ρωτήσω ώστε να πιάνει και να μπορώ να πάρω μια απάντηση..Ζητώ και συγνώμη για τις απορίες μου!
    Και πάλι δεν καταλαβαίνω το υφος σου...πότε και που ακριβώς είδες κάποιον υπαινιγμό απο την μεριά μου περί "ακυρων" ερωτήσεων κοκ?

Ά! Δεν ψάχνω τον τέλειο μάστορα διότι αυτό είναι αδύνατο, ρωτάω την κοινότητα για μηχανουργία που θα είναι κάπως ευχαριστημένοι...
    Αν θέλεις να ακούσεις μερικά ονόματα μαγαζιών κανένα πρόβλημα...απλά δεν θα τα ακούσεις απο μένα...και ξέρεις γιατί??? Εσένα ποιος σου λέει οτι αν εσύ πάς στο μαγαζί Α απο το οποιο είμαι εγώ ικανοποιημένος, μείνεις και εσύ ικανοποιημένος??? Στον δικό μου τον μάστορα έχω στείλει καμιά 10αρια άτομα...αν σου πώ οτι οι μισοι ΔΕΝ εμειναν ικανοποιημένοι ο καθένας για τους δικους του λόγους??? Εγώ όμως συνεχίζω εδώ και 5 χρόνια και πηγαινω στον ίδιο...για πες μου τώρα εσύ...να στον προτείνω ή οχι...(και δεν είμαι ο μόνος...δεν σου έχει τύχει σε φορουμς να βγαινει ένας και να λέει ο τάδε είναι γαμω τους μάστορες και να βγαίνει άλλος ένας και να λέει τι μαλακίες του έκανε αυτού?)

Και εν ολίγοις, αν μου επιτρέπεις βεβαια, ένα απλό...

Κανείς άλλος;
    θα ήταν αρκετό...

Καλή τύχη...

Όσο πιο φιλικά μπορώ,

Freedom

modeerf απλά μου προτείνεις, αν δεν αποδειχτεί εντάξει ο μηχανικός, τότε έχει να κάνει με μενα και όχι με σένα, θα εκτιμήσω όμως την πρόταση σου! Δεν θα πώ ο μλκς ο modeerf που με έστειλε! Άν κάποιος θα το έλεγε αυτό θα ήταν απλά παράλογος και δεν θα εκτιμούσε τίποτα!

Ότι ερωτήσεις έκανα περιμένωντας να βοηθηθώ λόγω του ότι δεν γνωρίζω πολλά πάνω σε αυτά που ρωτάω, εσύ αυτό που κάνεις είναι να με παραπέμπεις αλλού, εκτιμώ όμως πολύ το οτι αφιερώνεις χρόνο και μου απαντάς, αλλά αν είναι να με παραπέμπεις εσύ κάπου αλλού, τότε μην ρωτάω καθόλου. Να ψάχνομαι κατ'ευθείαν μόνος και να μην χάνω χρόνο αλλού.

Βάλε τη θέση σου στη δική μου, πές πως έχεις αυτές τις απορίες και δες τις απαντήσεις σου, απλά με αφηνεις αβοήθητο. Και σου ξανα λέω πως εκτιμώ πολύ που μου απαντάς αλλά αν δεν μπορείς να βοηθήσεις μην απαντήσεις ή πές κάτι άλλο, μην με παραπέμπεις σε άλλα.

Απο τα posts σου σε έχω για κάποιο άτομο που έχει πείρα πάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο μηχανής που όλοι κατέχουμε, και σε ρώτησα τι έχεις να πείς πάνω στο ιστορικό των services μου και μου λές να δώ το manual. ΟΚ να το δώ, έτσι είναι και το σωστό, άλλωστε κανένας ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος να με βηθήσει, απλά όταν δεν έχεις πείρα και δεν ξέρεις και πολλά πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο τότε περιμένεις κάποια ευγενική βοήθεια από κάποιους άλλους πεπειραμένους όπως εσένα.

Το θέμα είναι πως ήθελα να βοηθηθώ σε κάτι το οποίο θεωρώ πως είναι γελοίο αλλά καμία απάντηση, και το μόνο που συνέβει είναι να "ψάχνομαι μόνος" με λίγα λόγια.

Μην θίγεσαι για κάτι, δεν σε προσβάλω για τίποτα, απλά μου αρέσει να τα λέω όπως είναι.

Απλά μια βοήθεια ήθελα διότι ΔΕΝ γνωρίζω και πολλά όπως καταλαβαίνεις.
    Κερνάω και καφέ αν θές...

Σ'ευχαριστώ πάντως!

Πάντα φιλικά,
    WebMan!

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. 1o Service
    από phantomas στο forum Honda VFR's
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/04/2008, 14:17
  2. Erotisi:1o service gia F650GS (?)
    από @@@ στο forum BMW