Ξέρεις κάτι; Είπα κάτι πάνω στην κουβέντα. Αν ήθελα να γίνει τόσο μεγάλο θέμα για συζήτηση θα ξεκινούσα ένα ποστ ειδικά γι'αυτό. Τέλος πάντων όμως αφού βλέπω ότι έχεις ισχυρή άποψη για την περίπτωση να μπω κι εγώ στις λεπτομέρειες.Αρχικά δημιουργήθηκε από fazerakis
Θάνο
Η γραμμή που πιθανώς έχεις (ιδικα στην τελευταία στροφη) και των περισσοτέρων αρχάριων είναι πιο ανοιχτή. Δεν είναι λάθος αλλά με τα χιλιόμετρα που εχεις πιθανώς είναι προτιμότερο να σε περάσει κανείς από εσωτρική και να να ανοιχτεί με +15χλμ/ω ωστε να σου αφήσει την εσωτερική αφου πάρεις γραμμή και κλειστείς. Το λάθος σου είναί οτι τρομάζεις, αλλά μετά από μερικά track days ή θα το ξεπεράσεις ή θα περνάς εσύ από μέσα (όπως πρέπει, οχι αλα GSXR). Που να σε περάσει κανενας Συνιώρης στις Σέρρες στην Κ2 από εσωτερική όταν νομίζεις ότι ξύνεις στα βιράζ (μου έχει τύχει και έχω χεστεί πάνω μου![]()
:hypnotize )
Το άλλο είναι οτι το κόβω τέλος Σεπτέμβρη να είμαστε όλοι στις Σέρρες. Υπάρχει κανείς που να μην έχει κανονίσει για 24 Σεπτέμβρη?
Λοιπόν...
Δεν είμαι αγωνιζόμενος. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου γρήγορο γιατί πριν φτάσω να μετρηθώ με το χρόνο θα πρέπει να έχω λύσει όλα τα θέματα της τεχνικής και νομίζω ότι ακόμα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Γι'αυτό και μπαίνω στην πίστα.
ΟΜΩΣ
Δεν έμαθα να οδηγώ χθες. Δεν μου λείπει η θεωρία. Και το μαθήματα μου τα έχω κάνει και ακόμα συνεχίζω. Δεν μπαίνω πρώτη φορά στην πίστα και στα Μέγαρα πηγαίνω σχεδόν σε κάθε trackday. Τις Σέρρες τις επισκέφτηκα κι αυτές για τα μαθήματα.
Εν ολίγοις θέλω να σου πω να μην αποκαλείς έτσι εύκολα τους άλλους αρχάριους αν θέλεις να κάνουμε κουβέντα στα ίσα. Εντέλει ούτε το δικό σου βιογραφικό έχω...
Τέλος πάντων...
Στην προκειμένη περίπτωση δεν είπα πουθενά ότι τρόμαξα. Είπα ότι κάνατε επικίνδυνη προσπέραση και επιμένω στην αρχική μου εκτίμηση παρά τις όποιες επεξηγήσεις.
Το αν διάλεξα να έχω ανοιχτή ή κλειστή γραμμή δεν λέει τίποτα. Το προσπέρασμα θα πρέπει να έχει τελειώσει ΠΡΙΝ την είσοδο. Απ'την ώρα που οι μηχανές πλαγιάζουν σφήνες στην εσωτερική δεν πρέπει να γίνονται.
Δεν ξέρω αν αυτά επιτρέπονται στους αγώνες, πάντως σε ένα απλό trackday θεωρώ ότι είναι πολύ επικίνδυνες!
Όσο για τη ανοιχτή ή την κλειστή γραμμή... Έχω αφήσει αρκετό κόσμο να με περάσει με τον τρόπο αυτό ενώ είναι σαφώς ευκολότερο να ανοίξω πρώτος το γκάζι και να ξαναβγώ μπροστά σε πολλές περιπτώσεις από την εσωτερική την ώρα που ο άλλος ανοίγεται. Αλλά who cares;
Τέλος πάντων, σε άκουσα με άκουσες, μας άκουσαν. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του... Δεν είναι να χάσουμε και τον ύπνο μας με κάτι τέτοιο...
Προσωπικά το θεωρώ ένα περιστατικό όπως πολλά άλλα παρόμοια με τα οποία ούτε καν ασχολούμαι.
Αυτά..