Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 98

Θέμα: Service αυτο το πολυτιμο.

ΤρεΛαμέΛος Το avatar του/της nihristo
    Πάρτε και τον παράγοντα ότι "ξέρω" μεταξύ ανθρώπων διαφέρει ε..Δηλαδή, τεντώνεις αλυσίδα γιατί "ξέρεις" αλλά ο τροχός δεν είναι ευθυγραμμισμένος. Οπότε το ότι "ξέρεις" και "έκανες ότι γράφει το μάνιουαλ, έλεγξες και τα σημάδια και όλα καλά" αργότερα θα σου στοιχήσει ένα ζευγάρι ρουλεμάν τροχού, στην καλή περίπτωση. Το ότι "ξέρεις" και κάνεις σέρβις σε ένα ktm 640, βάζεις λαδάκια αλλά πότέ δεν κάνεις εξαέρωση πάλι θα παίξει τον ρόλο του. Βάλτε στο ισοζύγιο και κανένα φαγωμένο σπείρωμα κάρτερ γιατί "ξέρεις" και κανένα φαγωμένο κεφάλι βίδας λόγω κινέζικου γερμανικούκαι τελικά δεν ξέρω πόσο "ξέραμε" όλοι τελικώς.

Ο καθείς παίρνει τα ρίσκα του. Όσοι "ξέρουν" και "μπορούν" δεν περιμένουν κανένα φόρουμ για υποδείξεις, παρά μόνο για συμβουλές.
    πριν τον αγώνα ελέγχουμε ΟΛΕΣ τις βίδες...

Νέο μέλος
    Θεωρείς ότι δεν είναι ρίσκο να πηγαίνεις σε μηχανικούς που δεν ξέρεις?

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nihristo

Ο καθείς παίρνει τα ρίσκα του. Όσοι "ξέρουν" και "μπορούν" δεν περιμένουν κανένα φόρουμ για υποδείξεις, παρά μόνο για συμβουλές.
    Give me fuel, Give me fire

Re: Service αυτο το πολυτιμο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
    Εχουμε κ λεμε λοιπον,

Μηχανη μετα την αγορα της εχει εξοδα service στις 12-24-36-48-60-72-84 χιλιαδες χιλιομετρα. (μη παμε παραπερα)

Με λιγο ψαξιμο (κ καλη προσθεση) πηγαινουμε στα 2.000 ευρω εξοδα "αερας".

(ΠΡΟΣΟΧΗ, μονο τα πολυτιμα λεφτακια που θα παρει καθαρα στην "ατσεπα τ" ο μαστορας, τα ανταλακτικα-αναλωσιμα ειναι αλλη υποθεση)

Προσωπικα εχω αποφασισει να κανω τα service μονος μου, εχω ανοιξει ενα βιβλιο κ κανω ΟΛΕΣ τις απαραιτητες συσφιξεις, ελεγχους, αλλαγες, τακακια, και οτι αλλο χρειαστει.

Την γνωμη σας παρακαλω
    Γνώμη μου να βρεις ενα καλό μάστορα που να έχει ωραία κόρη και να την πάρεις με παπά και με κουμπάρο.

Και δεν θα κάνεις ζημιά στο μηχανάκι σου, και δεν θα χάσεις την εγγύηση και τσάμπα θα κάνεις τα service.

Σοβαρά τώρα, όσο είναι μέσα στην εγγύηση το μηχανάκι νομίζω ότι είναι βλακεία να κάνεις οτιδήπωτε μόνος σου ακόμα και να ξέρεις. Μετά το πέρας της εγγύησης και εφόσον γνωρίζεις καποια λίγα πράγματα τα λάδια και μικροδουλειές μπορείς να τις κάνεις, αλλά τα μεγάλα service εφόσον δεν κατέχεις εξοπλισμό συνεργείου πως μπορείς να εμπιστευτείς τον εαυτό σου να τα κάνει??? Εκτός αν έχεις εξοπλισμό και γνώσεις οπότε πάω πάσο, αλλά αν ίσχυε αυτό φαντάζομαι δεν θα ρώταγες τη γνώμη μας εδώ.

Αν δεν θες να δίνεις τίποτα στους μάστορες πάρε παπάκι, εκεί μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου και να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο.

Re: Re: Re: Re: Re: Service αυτο το πολυτιμο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

Επισης, όσοι δεν μπορείτε να δώσετε σε ορίζοντα 10ετίας (για να κάνεις τα 84Κ χλμ) 2.000€ κακώς ασχολείστε με τις μοτό.
    Εγω παντως, τα 84κ υπολογιζω να τα κανω σε 2 χρονια, και οχι, καποιοι προφανως ΔΕΝ θελουμε να δωσουμε 2.000 ΠΑΡΑΠΑΝΩ απ οσο πρεπει.
    (γιατι ο λογαριασμος μετα πηγαινει σε ΑΚΟΜΑ ενα μηχανακι)

Αρχικά δημιουργήθηκε από nihristo

Πάρτε και τον παράγοντα ότι "ξέρω" μεταξύ ανθρώπων διαφέρει ε..Δηλαδή, τεντώνεις αλυσίδα γιατί "ξέρεις" αλλά ο τροχός δεν είναι ευθυγραμμισμένος.
    .
    Ενω οι μαστορες ειναι ολοι ιδιοι, ρομποτ

Εχω κονομησει ενα βαθουλωμα στο ρεζερβουαρ -κατω κατω- απο σερβις. Οπως κ σημαδια στο ψαλιδι απο διαφορα εργαλεια, αυτα τα ευτραμπελα σε τι κατηγορια τα βαζουμε

Re: Re: Service αυτο το πολυτιμο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS

Σοβαρά τώρα, όσο είναι μέσα στην εγγύηση το μηχανάκι νομίζω ότι είναι βλακεία να κάνεις οτιδήπωτε μόνος σου ακόμα και να ξέρεις.
    Ειπαμε, η εγγυηση ειναι ενα καλο θεμα συζητησης,
    Την χρειαστικα για το ABS η αληθεια ειναι, με γλυτωσε απο ενα 200ρι.
    Το κατα ποσον αξιζει να δωσεις 2.000 ευρω για να εχεις την "ασφαλεια" της εγγυησης, δεν το εχω καλοσκεφτει ακομα.

Περα απο τα αλλα ομως, εχουμε ενα μηχανακι -χωρις εγγυηση- που του βαζουμε φιλτρο αερα, λαδια-φιλτρο, μπουζι μονοι μας μεχρι τα 60.000, τι μπορει να παθει αραγε ?
    Το ποσον της ερωτησης ειναι... 1.500 ευρω ! (οπως ελεγαν κ στον τροχο της τυχης) :rotflmao:

ΤρεΛαμέΛος Το avatar του/της nihristo
    Αρχικά δημιουργήθηκε από coubaros
    Θεωρείς ότι δεν είναι ρίσκο να πηγαίνεις σε μηχανικούς που δεν ξέρεις?
    Ενω οι μαστορες ειναι ολοι ιδιοι, ρομποτ

Εχω κονομησει ενα βαθουλωμα στο ρεζερβουαρ -κατω κατω- απο σερβις. Οπως κ σημαδια στο ψαλιδι απο διαφορα εργαλεια, αυτα τα ευτραμπελα σε τι κατηγορια τα βαζουμε

Προξενιό σας τους κάνουν τους μηχανικούς ρε καρντάσια μου;

Nαι κύριοι έχουμε δικαίωμα επιλογής! No means no, μην αφήνετε τον κάθε μάστορα να βιάζει την καλή σας.

Αλλά και λογικές τύπου, αυτός ο μάστορας μου κάνει μεγάλο σέρβις με 30 ευρώ, ααα αυτός με 5 και του πάω και τα λάδια , ααα αυτός με χαρτζιλικώνει κιόλας σε αυτόν θα πάω, καταλήγουμε σε λογικές που κ ο μάστορης θα πει "βρε δεν γαμείς ρε τζαμπατζη που θα το προσέχω και σαν τα μάτια μου για 1.23 ευρώ"
    πριν τον αγώνα ελέγχουμε ΟΛΕΣ τις βίδες...

Καταρχην εσυ που θα κανεις τα 84.000 σε δυο χρονια εισαι η εξαιρεση.
    Οποτε δεν μπορουμε να το παιρνουμε σαν μετρο συγκρισης για ολους

Δευτερον απο οτι ξερω στα 24.000 και γενικα ανα 24.000 χλμ. θελουν ελενχο και αν χρειαζεται ρυθμισμα οι βαλβιδες.

Εσυ πως πηγες αμεσως στα 60.000
    Rock hard ride free

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Service αυτο το πολυτιμο.

Εγω παντως, τα 84κ υπολογιζω να τα κανω σε 2 χρονια

Ντελιβεράδικο το έχεις ???

Αρχικά δημιουργήθηκε από ilias s.m.

Δευτερον απο οτι ξερω στα 24.000 και γενικα ανα 24.000 χλμ. θελουν ελενχο και αν χρειαζεται ρυθμισμα οι βαλβιδες.

Εσυ πως πηγες αμεσως στα 60.000
    Για να πω την αμαρτια μου (μη με κοροΔΕψετε ομως δεν το πληρωσα) service στα 24.000 εκανα επειδη ειχε συμπεσει με μια θετικη δηλωση απο τρακαρισμα (μια μαλακισμενη), οταν ρωτησα τον μαστορα στις 24.000 τι κανουν μου ειπε το εξης: "Εγω σε 4κυλινδρο δεν εχω κανει ΠΟΤΕ ρυθμιση βαλβιδων πριν τις 50.000 αλλα αν θελεις τις τσεκαρω"

Ε λοιπον απο αυτο κ μονο, καταλαβα οτι δεν θα το "ανοιγε" οτι κ να του ελεγα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD

Ντελιβεράδικο το έχεις ???
    Οχι, αν το επιτρεπει η κατασταση πηγαινω καθε ΣΚ χαλκιδικη με την μηχανη.
    Ειδαλλως με το αυτοκινητο, τι εχει τραβηξει κ αυτο το κακομοιρο, 200.000 km χωρις σερβις ως τωρα...
    Μπουζι, λαδι, φιλτρο & προσφατα ιμαντας χρονισμου, thats all :a029:

WTCHANH Το avatar του/της idomeneas

Ειδαλλως με το αυτοκινητο, τι εχει τραβηξει κ αυτο το κακομοιρο, 200.000 km χωρις σερβις ως τωρα...
    Μπουζι, λαδι, φιλτρο & προσφατα ιμαντας χρονισμου, thats all :a029:
    τι αμάξι είναι
    γενικώς πάντως από βαλβίδες ζημιά δεν παθαίνεις...
    Made in Greece...

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    & προσφατα ιμαντας χρονισμου, thats all :a029:
    Toyota? :P
    Life begins at 45°.

Fiat Stilo 1.6, με τις βαλβιδες του αυτοκινητου λες προβλημα ?

Ποιος ξερει, 16βαλβιδο ειναι, λογικα θα θελει καποια στιγμη ρυθμιση.

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    μ' αρέσει η αντιμετώπισή σου με τόσο κράξιμο! σωραίος λέμε!
    Εμένα ο Φελουντζής μου έλεγε να πηγαίνω να τον βλέπω σε ότι έκανε στα μηχανάκια μου για να τα κάνω μόνος μετά. Δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στα μαστόρια. Αλλιώς θα λύσεις τη μηχανή που είναι δικιά σου και αλλιώς θα στη λύσει ο μάστορας. Μου έχει δείξει μηχανάκι speed triple σαν καινούριο εξωτερικά, με σπασμένο ένα πλαστικό που συγκρατούσε κάτι ηλεκτρονικά κάτω από το ντεπόζιτο, και ήταν 'τυχερό' από έναν 'μάστορα'. Αυτά για το τσαπατσούλιασμα που λέγαμε.
    Κι εγώ είμαι της γνώμης, κάτσε μάθε, ρώτα, ψάξε στο ίντερνετ ( = φόρουμς και youtube και φυσικά service manual) και κάντο μόνος σου με τα κατάλληλα εργαλεία. Φυσικά αν οι βαλβίδες είναι με καπελότα, μόνο να μετρήσεις μπορείς, γιατί θες την κασετίνα.

Από την άλλη, αν έχεις μάστορα που εμπιστεύεσαι, ΚΑΙ δε σε πολυπειράζει να δεις και ένα χτύπημα στο χρωματάκι της, ΚΑΙ είναι κάτι που δεν ξέρεις ή το έχεις προσπαθήσει χωρίς αποτέλεσμα, το πας, πληρώνεις, και την άλλη μέρα έχεις μηχανή. Αλλιώς τρως ένα μήνα στο γκαράζ να λύνεις κιβώτιο...

Για όποιον ΒΑΡΙΕΤΑΙ να αλλάξει ένα φίλτρο και δεν θέλει να μάθει τα στοιχειώδη που απαιτούνται για την αλλαγή του, του αξίζει να πληρώσει, και του αξίζει για μένα να πέσει σε ένα μάστορα που να του πάρει τα σώβρακα.
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Fiat Stilo 1.6, με τις βαλβιδες του αυτοκινητου λες προβλημα ?

Ποιος ξερει, 16βαλβιδο ειναι, λογικα θα θελει καποια στιγμη ρυθμιση.
    Μεγάλε μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Τα αυτοκίνητα πλέον διαθέτουν υδραυλικές βαλβίδες. Θεωρητικά δεν θα τις ακουμπήσεις ποτέ. Και για το Στίλο το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί κάποια στιγμή είχα στην έκδοση 1,6 το bravo με τον ίδιο κινητήρα.

Στις μοτό τα πράγματα αλλάξουν. Τα όρια περιστροφής των κινητήρων αυτών είναι πολύ ψηλότερα οπότε δεν παίζει το υδραυλικό-προς το παρόν μένουμε στα καπελώτα που δυστυχώς έχουν την κακιά συνήθεια να χρειάζονται αραιά και που ρύθμιση-τσεκάρισμα...

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σας εχει παρουσιαστει αυτο το προβλημα
    από iannis στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 30/06/2004, 15:03
  2. Αυτο Το Ξερατε;....
    από powerphot στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2004, 09:47
  3. Μην Διαβασεισ Αυτο Το Post
    από monstermind στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ