Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 51

Θέμα: νεος οδηγος πολης με η χωρις abs ??

Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
    (ακούει giorgos19? )

(αρχικα να σημειωσω οτι δεν εχω καμια εμπειρια απο μηχανες με ABS)
    Θελουμε δεν θελουμε, η χρηση του ΑΒS δεν ειναι ακομα τοσο διαδεδομενη ακομα στα διτροχα. Οποτε εαν ενας απειρος οδηγος παρει ενα μηχανακι με ΑΒS και μαθει να φρεναρει με αυτο, τι γινεται οταν στο μελλον αποφασισει να παρει κατι που δεν το εχει; Εκει τα πραγματα θα ειναι πιο δυσκολα πιστευω, αφου θα ειναι πιο εμπειρος που στις περισσοτερες περιπτωσεις σημαινει μεγαλυτερη ταχυτητα κινησης ΑΛΛΑ χωρις να εχει μαθει το μυαλο του να αντιλαμβανεται τί γινεται με τον μπροστινο τροχο κυριως!
    Εγω θα ελεγα να παρει ο φιλος ενα μεταχειρο και να μαθει πρωτα να φρεναρει χωρις ABS και στο μελλον μεταβαινει σε κατι που το εχει.

Μπαινω στο merge...
    "Γιαννη αφησε τον δικο μου"
    εχει λιακαδα μα εδω θυμιζει μπορα,
    μου αρκει που 3 λεπτα οι ουρανοι ειναι δικοι μου
    κ εσυ εχθρε εισαι KILL ΑΠΟ ΩΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    ---------------------------------------------
    Professor Einstein, does New York stop by this train?

Γιατι να αποφασισει στο μέλλον να πάρει μηχανακι χωρις ABS; (αν υποθεσουμε οτι θα υπάρχει...)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Γιατι να αποφασισει στο μέλλον να πάρει μηχανακι χωρις ABS; (αν υποθεσουμε οτι θα υπάρχει...)
    Με το τελευταιο που εγραψες δεν μου αφηνεις περιθωριο απαντησης!
    Εαν υπαρχει τοτε ok κανενα προβλημα. Οπως εγραψα και πριν ομως, οι μηχανες δεν ειναι ακομα σαν τα αυτοκινητα. Δεν εχουν ΟΛΕΣ ABS επομενως υπαρχει πιθανοτητα να τον ενδιαφερει κατι που δεν το εχει. Και σε αυτη την περιπτωση τα πραγματα, κατα τη γνωμη μου, θα ειναι πιο επικινδυνα απο απο το να μαθει να φρεναρει ως αρχαριος χωρις ABS.
    Μπαινω στο merge...
    "Γιαννη αφησε τον δικο μου"
    εχει λιακαδα μα εδω θυμιζει μπορα,
    μου αρκει που 3 λεπτα οι ουρανοι ειναι δικοι μου
    κ εσυ εχθρε εισαι KILL ΑΠΟ ΩΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    ---------------------------------------------
    Professor Einstein, does New York stop by this train?

Ημίκουλο μέλος Το avatar του/της KostasV2
    Μια και είσαι αρχάριος, μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς την πιθανότητα να πάρεις ένα πιό μικρό / αργό μηχανάκι; Τα 200 κιλά και τα 70 άλογα θα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από την έλλειψη ABS...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DeusEx
    εχω οδηγησει καμποσες φορες μηχανες με abs και η γνωμη μου ειναι οτι αν το επιτρεπει η τσεπη μου, η επομενη μηχανη μου θα εχει abs 100%

Οι δρομοι μας ειναι γυαλι, ειδικα με ψιχαλες οποτε θα σε απο γλυστριματα αρκετες φορες.
    Το μεγαλυτερο προτέρημα ομως, ειναι οτι σου δινει την ψυχολογική αυτοπεποίθηση να πατησεις το φρενο σου ως το επακρο...
    Θα ακουσεις αρκετους να σου λενε οτι ενας εμπειρος οδηγος χωρις abs μπορει να φρεναρει καλυτερα απο εναν με abs... εγω να σ πω την αληθεια, απο το 2003 μεχρι σημερα καβαλάω ασταματητα κ μπορω να σ πω οτι αυτο το επιπεδο φρεναρίσματος δεν το εχω φτασει κ δεν νομιζω να το φτασω.
    Φανταζομαι οτι αναφερονται σε αγωνιζόμενους με τελεια στημενα μηχανακια και ειδανικη ασφαλτο πιστας, γιατι δεν μπορω να φανταστω οτι μπορει να ισχυει για τους ελληνικους δρομους.
    Απο προσωπικη εκτιμηση μπορω να υπολογισω οτι το φρεναρισμα μου δεν πρεπει να υπερβαίνει το 75-80% των δυνατοτήτων της μηχανης, και αυτο γιατι υπαρχει παντα ο παράγοντας φοβος, ο οποιος εξαλείφεται οταν εχεις abs.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx
    εχω οδηγησει καμποσες φορες μηχανες με abs και η γνωμη μου ειναι οτι αν το επιτρεπει η τσεπη μου, η επομενη μηχανη μου θα εχει abs 100%

Οι δρομοι μας ειναι γυαλι, ειδικα με ψιχαλες οποτε θα σε απο γλυστριματα αρκετες φορες.
    Το μεγαλυτερο προτέρημα ομως, ειναι οτι σου δινει την ψυχολογική αυτοπεποίθηση να πατησεις το φρενο σου ως το επακρο...
    Θα ακουσεις αρκετους να σου λενε οτι ενας εμπειρος οδηγος χωρις abs μπορει να φρεναρει καλυτερα απο εναν με abs... εγω να σ πω την αληθεια, απο το 2003 μεχρι σημερα καβαλάω ασταματητα κ μπορω να σ πω οτι αυτο το επιπεδο φρεναρίσματος δεν το εχω φτασει κ δεν νομιζω να το φτασω.
    Φανταζομαι οτι αναφερονται σε αγωνιζόμενους με τελεια στημενα μηχανακια και ειδανικη ασφαλτο πιστας, γιατι δεν μπορω να φανταστω οτι μπορει να ισχυει για τους ελληνικους δρομους.
    Απο προσωπικη εκτιμηση μπορω να υπολογισω οτι το φρεναρισμα μου δεν πρεπει να υπερβαίνει το 75-80% των δυνατοτήτων της μηχανης, και αυτο γιατι υπαρχει παντα ο παράγοντας φοβος, ο οποιος εξαλείφεται οταν εχεις abs.
    Το ABS από μόνο του δεν σε σώζει. Απλά δεν μπλοκάρει ο μπροστινός.. οπότε και δεν τρώς αυτομάτως τα μούτρα σου.

Πρέπει να μάθεις να φρενάρεις (εντός ή εκτός εισαγωγικών) και με το ABS αφού τη στιγμή που θα σου μπλόκαρε ο μπροστά, το ABS το εμποδίζει αυτό κι ουσιαστικά η μηχανή εξακολουθεί να πηγαίνει.

Άρα θα πρέπει να μάθεις και τι κάνεις εκείνη τη στιγμή ή μάλλον τι δεν κάνεις όταν φρενάρεις. Υπάρχουν αρκετά θρεντ εδώ μέσα και σ' άλλα φόρα που το αναλύουν αυτό.

(κι υπάρχουν κι αρκετά συστήματα ABS που λειτουργεί το καθένα διαφορετικά με κορυφαίο αυτό της BMW )
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

...Και μυαλο δεν βαλαμε ! Το avatar του/της Africaptan
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p4n0s
    και εγω ετσι πιστευα μεχρι την στιγμη που βρηκα αρκετους να μου λενε το αντιθετο διοτι στην πολη μπορει να πιασει αρκετα ευκολα και να "κολλησεις στον ταριφα μπροστα"..
    Η λυση ειναι πολυ απλη.

Αποφευγε να εχεις ταριφες μπροστα σου !!!
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Και λιγο σοβαρα τωρα. Το ABS εχει και καλα και κακα.
    Καταρχας μιλαμε για ενα εξελιγμενο, σοβαρο συστημα. Αν ειναι αρχαιο, τοτε καλυτερα χωρις.
    Αν ειναι νεας τεχνολογιας τωρα, (και παντα μιλαμε για πολη βεβαιως βεβαιως) θα σε γλυτωσει σε ιδιαιτερες κακες συνθηκες (γλυτσες, κτλ). Σε στεγνη ασφαλτο, θεωρω οτι δυσκολευει.
    Για εκτος πολης δρομολογια (αλλα και ταχυτητες) το ABS, μονο καλα εχει να μας δωσει.
    Αλλα θα παρεις 600αρι μονο για πολη;...
    Καλυτερα η αμαθεια, παρα η ημιμαθεια...

κάτοχος xj6 με ABS. Καλύτερα μια και είσαι άπειρος να έχεις το ABS. To XJ6 επίσης είναι ιδανικότατη μηχανή για νέους αναβάτες και θα σε βολέψει πολύ (χαμηλό, μικρές διαστάσεις, εύκολο, δύναμη από χαμηλά χωρίς να χρειάζεται συχνή αλλαγή ταχυτήτων και καλή κατανάλωση βενζίνας). Καλές βόλτες να έχεις ότι και αν πάρεις

Νέο μέλος Το avatar του/της kef
    Πριν από δύο περίπου χρόνια ήμουν περίπου στην θέση σου.
    Με σχεδόν μηδενική εμπειρία αγόρασα ένα xj6 σαν πρώτη μηχανή , χωρίς abs γιατί τα λεφτά δεν φτάνανε.
    Πολύ καλό μηχανάκι για να μάθει κάποιος με μοναδικό μειονέκτημα του για μένα που ήμουν άπειρος το βάρος του.
    Εάν το βρεις μεταχειρισμένο με abs είναι καλή περίπτωση και για πόλη και για ταξιδάκια..
    Όσον αφορά την ερώτησή σου για την χρησιμότητα του abs γνώμη μου είναι ξεκάθαρα ναι.
    Εδώ και δύο μήνες έδωσα το xj6 και πήρα μηχανή με abs και traction control.
    Ήδη το abs έβγαλε τα λεφτά του όταν πριν μία εβδομάδα χρειάστηκε να φρενάρω ξαφνικά ,την στιγμή που περνούσα διάβαση πεζών.

Ότι και να πάρεις πρόσεχε πολύ και ιδιαίτερα όταν φτάσει η στιγμή που θα νομίζεις ότι του πήρες τον αέρα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DeusEx
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Το ABS από μόνο του δεν σε σώζει. Απλά δεν μπλοκάρει ο μπροστινός.. οπότε και δεν τρώς αυτομάτως τα μούτρα σου.

Πρέπει να μάθεις να φρενάρεις (εντός ή εκτός εισαγωγικών) και με το ABS αφού τη στιγμή που θα σου μπλόκαρε ο μπροστά, το ABS το εμποδίζει αυτό κι ουσιαστικά η μηχανή εξακολουθεί να πηγαίνει.

Άρα θα πρέπει να μάθεις και τι κάνεις εκείνη τη στιγμή ή μάλλον τι δεν κάνεις όταν φρενάρεις. Υπάρχουν αρκετά θρεντ εδώ μέσα και σ' άλλα φόρα που το αναλύουν αυτό.

(κι υπάρχουν κι αρκετά συστήματα ABS που λειτουργεί το καθένα διαφορετικά με κορυφαίο αυτό της BMW )
    Τα εχω διαβασει τα θρεντ κ γενικα ειχα ψαχτει πολυ στην θεωρία. Ολοκληρωμενη αποψη σχηματισα αφου οδηγησα. Συμφωνω οτι η εμπειρια ειναι ο καλυτερος συμβουλος, αλλα το abs για μενα ειναι αναμφισβήτητα ενα πολυ χρησιμο εργαλειο, ακομα κ για εμπειρους οδηγους...
    Η ερωτηση για μενα δεν ειναι πλεον, αν θελω abs ή οχι, αλλα εαν εχω τα λεφτα να παρω abs ή οχι...

Εγώ πάντως με τα ΑΒS της γιαμάχα (fazer έχω) είμαι πολύ ικανοποιημένος. Σχεδόν ανησυχούσα ότι μ'έπιασαν κορόιδο στην αρχή, αφού δεν άνοιγε ποτέ. Θυμάμαι όμως κάποια σημεία στην ευρύτερη περιοχή της γειτονιάς μου με απότομες κατηφόρες, που χειμώνα με τίγκα υγρασία βράδι τις κατέβηκα με το ABS να βαράει υπερωρίες. Αν δεν το είχα, σίγουρα θα το'κλαιγα το μηχανάκι, ίσως και κανα πόδι χέρι.
    Και όσον αφορά το αν έμαθα να φρενάρω, δεν ξέρω. Ξέρω ότι κάθε φορά που μπαίνει το ABS σε λειτουργία είναι σα να μου φωνάζει κάποιος "μάγκα την έκανες τη μ@λ@κία", εκ του ασφαλούς όμως. Είμαι όρθιος ακόμα...
    There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της trelf
    με ABS....οι δρομοι γλυστρανε ειτε βρεχει ειτε οχι....σωτΗριο!!!
    ABS στην μηχανη σου.....ισον DUREX στο π***ι σου ! ! !

http://img5.imageshack.us/img5/9361/urlx.gif

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

bori na 8eli na katebazi dio ke na beni me anapoda

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από lioulios

http://www.youtube.com/watch?v=dJ_UkAFW6cA&NR=1

Ε εντάξει τώρα! Ή μας κοροϊδεύει ή μας κοροϊδεύει!
    Οι δύο μηχανές φρενάρουν με διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι αμάξι η μηχανή! Δεν μπορείς να φρενάρεις με τον ίδιο τρόπο δύο μηχανές εκ' των οποίων μόνο η μια έχει abs!

Η διαφορά μιας μηχανής με abs και μιας χωρίς είναι μόλις λίγα μέτρα. Λίγα μέτρα σε απόσταση αλλά και μερικοί τόνοι εμπειρίας και ψυχραιμίας. Φυσικά αυτά τα λίγα μέτρα είναι πάρα, μα πάρα πολύ μεγάλη απόσταση, εμπειρία δεν έχουν και πολλοί απ' αυτούς που οδηγούν μηχανή, ενώ την ψυχραιμία να αντιδράσουν σωστά και να εφαρμόσουν όσα ξέρουν έχουν ακόμα λιγότεροι. Γι αυτό και το abs είναι καλοδεχούμενο απ' όλους και επιτακτικό για τους περισσότερους.

Σε περιβάλλον πίστας που δεν υπάρχει το φαινόμενο του πανικού η διαφορά των δύο συστημάτων είναι ακόμα μικρότερη αλλά ακόμα και με έναν επαγγελματία οδηγό αγώνων, στην θέση της μηχανής που δεν έχει abs, η διαφορά αυτή υπάρχει.

Για να μην θεωρήσω το βιντεάκι αστείο θα θεωρήσω πως περιγράφει μόνο το τι μπορεί να συμβεί περίπτωση πανικού, σε συνθήκες πολύ χαμηλής πρόσφυσης, από επαγγελματία οδηγό τρένου.

+1 σε ότι είπε ο sniper.
    Sent from me using a computer.

Καλημέρες! Εγώ θα σου πώ φίλε ότι αντί να κοιτάξω ποιό μηχανάκι είχει ABS έψαξα να δώ ποιό μηχανάκι έχει το καλύτερο ABS.. Εκεί αποφάσισα το CBF που έχει το combined abs. Τα λεφτά του τα έβγαλα τον 2ρο μήνα όταν εκεί που ξεψάρωνα σιγά σιγά σε κάτι φανάρια η μπροστινή μηχανή κοκκαλώνει επειδή είδε ένα σκύλο που διέσχιζε το δρόμο κάθετα... περιττό να σου πώ ότι σαν άπειρος οδηγός πάτησα μόνο μπροστινό και συμπλέκτη λές και οδηγούσα ποδήλατο... για όσους γελάτε δυστηχώς η δεκαετείς εμπειρία μου σε σκουτερ ήταν κ ο λόγος που αντέδρασα έτσι.. Τρομοκρατήθηκα και ας μήν είχα φτάσει ούτε τα 50χλμ/ώρα, παρ'όλα αυτά και μόνο με μπροστινό έφτασα στα 5 εκατοστά από τον τροχό της μπροστινής μηχανής χωρίς να πέσω κάτω, (πιό πολύ κινδύνεψα από την πτώση ενώ σταμάτησε το μηχανάκι αφού σταμάτησα τελείως ατσούμπαλα παρά από το φρενάρισμα).

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/07/2012, 07:47
  2. Σχετικά με Honda CBF-125 (Νέος οδηγός)
    από Prodromaki στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2009, 21:01
  3. νέος οδηγός
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2006, 12:07
  4. Νέος οδηγος - ερωτήσεις
    από cbr125 στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 02/10/2005, 18:30
  5. νέος οδηγός
    από mbjp στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2005, 11:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ