Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 105

Θέμα: Που είναι η Honda?

Ημίκουλο μέλος Το avatar του/της KostasV2
    Έχουμε ξεφύγει τελείως από το θέμα, but here goes: Η Corvette ΔΕΝ έχει σούστες όπως τα pickup. Έχει διπλά ψαλίδια με ΕΝΑ εγκάρσιο φύλλο σούστας, από σύνθετα υλικά μάλιστα που το κάνουν ελαφρύτερο από τα κλασικά ελικοειδή ελατήρια... Για το civic είπα ότι ενώ χρησιμοποιούσε μια λύση καλύτερη από της μάζας, την εγκατέλειψε, ευθυγραμμιζόμενη με την πλέμπα.

(Σημ. Δεν το πιστεύω ότι υπερασπίζομαι την Corvette! Στο miata.net τσακωνόμασταν κάνα μήνα όταν την έκραζα για τον κινητήρα με τα ωστήρια...).

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	hondarce.jpg 
Προβολές:	246 
Μέγεθος:	64,7 KB 
ID:	240253
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Προσωπικα, το μονο για το οποιο 'κατηγορω' μια εταιρια, η ενα μοντελο για να ειμαστε πιο ακριβεις, ειναι οταν η ποιοτητα κατασκευης και η αξιοπιστια του δεν ανταποκρινονται στην τιμη του. Κατα τα τ'αλλα κολοκυθοπιτα. Οι αναρτησεις που μου φαινονται οτι τελειωνουν γρηγορα μπορει για καποιον αλλον να ειναι ανετες, ο κινητηρας που μου φαινεται βαρετος, καποιος αλλος να τον λατρευει γιατι του θυμιζει τη μανα του και το πλαισιο που για μενα στραβωνει, για καποιον αλλο συγχωρει.
    Κατα τ'αλλα συμφωνω απολυτα με τον MG. Το αγοραστικο κοινο σε μεγαλο βαθμο καθοριζει τα μοντελα που βλεπουμε. Μια τεραστια εταιρεια οπως η Χοντα, ειναι 'καταδικασμενη' απο το ιδιο της το μεγεθος και ιστορια, να παραγει με γνωμωνα τους αριθμους και οχι την ειδικη κατηγορια. Και σ'αυτο εκανει μια χαρα την δουλεια της, με καποιες εξαιρεσεις, οπως ολες.
    Και μαλιστα αυτο που εχει αποδειξει πολλες φορες, ειναι αυτο που λενε οι αγγλοι ως 'the result is greater than the sum of the parts'. Ισως στην προσφατη ιστορια της, το ποιο χαρακτηριστικο παραδειγμα να ειναι το ΧΧ που δεκαπεντε χρονια περασαν απο τοτε που βγηκε, και σε ολη του την ζωη δουλεψε μια χαρα διπλα σε hayabusa, bmw και kawasaki τα οποια ως βασικο στοχο ειχαν τον εντυπωσιασμο, αλλα για τον καθημερινο ανθρωπο που βλεπει την μηχανη και ως εργαλειο το ΧΧ ηταν και ειναι το sport tourer of choice. Και κατι μου λεει, πως το καλλιτερο ειναι και παλι Χοντα.
    Και νομιζω πως αυτο που παραβλεπεται συνηθως σε τετοιες κουβεντες, ειναι το οτι αφ'ενος οι μηχανες ειναι και εργαλεια και αφ'ετερου η καβλα δεν εχει να κανει μονο με τα νουμερα και την ταχυτητα, εχει και πολλες αλλες αδιορατες παραμετρους, η πρωτοπορεια στις οποιες δεν ειναι εκ πρωτης οψεως σαφης, ουτε και καθισταται σαφης με ενα τεστ ραιντ.
    Αλλο παραδειγμα ειναι το καινουργιο 700ρι της χοντα, που ολοι πεσατε να το φατε. Καποιος ειπε οτι στην γερμανια θα κοστιζει 6000ευ. Εγω σ'αυτο βλεπω το πιο πρωτοποριακο μηχανακι / ελβετικο σουγια του 2012, που κοστιζει αρκετα λιγοτερο απο ενα τμαξ, καιει νερακι, με ταξιδευει ανετα οπουδηποτε υπαρχει δρομος αρκετα πανω απο το οριο ταχυτητας οποιασδηποτε χωρας, σκιζει απο εμφανιση και (υποθετω) οτι θα στριβει για πλακα αν κρινω απο το χαμηλο του κεντρο βαρους.

Agapo Honda
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator

Re: Re: Re: Που είναι η Honda?

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    ....

Σε μισώ όταν έχεις τόσο δίκιο!

Και ας υπερβάλεις!

Και ας θέλω να βγεις εσύ αληθινός και εγώ ο υπερβολικός!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Takata Dome
    Τα κουτία λέγονται αυτοκίνητα κατα τη γνωμη μου για λόγους που έχω αναλύσει σε προηγουμενο μου thread.....
    link?
    Εμένα πάντως όλα τα κουτιά ίδια μου φαίνονται!

Αρχικά δημιουργήθηκε από KostasV2
    Η αλήθεια είναι ότι η Honda έχει γίνει αρκετά ξενέρωτη. Προσπαθώ να σκεφτώ ΜΙΑ μοτοσυκλέτα μετά το πρώτο Fireblade (μιλάμε για το μακρινό 1992!) που να έκανε πάταγο και δε βρίσκω...
    R1?

Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
    Η Χόντα δεν είναι μια εταιρία που απλά φτιάχνει μηχανάκια και άλλα πράγματα για να τα θαυμάζει μετά και να χαίρεται.
    Είναι μια επιχείρηση με σκοπό το κέρδος (ε?)
    Σαν τέτοια λοιπόν προσέλαβε ανθρώπους να σκεφτούν τι μηχανάκια θέλετε – χρειάζεστε.
    Θέλετε λοιπόν εντούρο, αλλά χώμα δεν θα πάτε.
    Θέλετε να φαίνεστε όμως εντουράδες.
    Θέλετε μηχανές περιπέτειας, αλλά το μακρύτερο ταξίδι σας θα είναι στο Λουτράκι
    Θέλετε να φαίνεστε όμως ταξιδιώτες.
    Θέλετε σουπερ σπορτ μηχανές να μένουν στο γκαράζ γιατί στη πίστα οι περισσότεροι από εσάς θα ασπρίσουν σε μια νύχτα.
    Θέλετε όμως να φαίνεστε στριτ γουόριερς.

Αυτά λοιπόν οι Χοντέοι τα ξέρουν και σας ράβουν το κουστουμάκι ανάλογα.
    Φυσικά ο καθένας από εσάς θα σκεφτεί εγώ είμαι εξαίρεση κλπ κλπ
    Τα λεφτά όμως παιδιά δεν είναι στην εξαίρεση, είναι στο κανόνα…
    (Και αυτοί που τα σκέφτονται αυτά μηχανή δεν έχουν γιατί μπορεί να … πέσουν !)

Με την εξαίρεση λοιπόν ασχολείται η ντουκάτι και η ΚΤΜ αλλά και οι δυό μαζί δεν πουλάνε όσα το τρανς αλπ .
    Ο κανόνας δε, γκρινιάζει γιατί χαλάνε και παθαίνουν αβαβά…

Όταν οι κοινωνία σοβαρευτεί και σταματήσει να ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ τότε θα έρθουν και οι αληθινές μοτοσικλέτες (και όχι μόνο) ‘
    Ως τότε Varadero με ABS…
    Πόσο δίκιο έχεις ρε γαμώτο! Είναι όμως γνωστό ότι το μάρκετινγκ ορίζει πλέων τι θέλει αυτός που δεν ξέρει τι θέλει! Και αυτός που ξέρει έχει καταλήξει να συμβιβάζεται.

Η Honda δεν υπήρξε ποτέ ριψοκίνδυνη ρε παιδιά!
    Πάντα έδειχνε πως κατέχει την τεχνολογία και έχει την τεχνογνωσία να κάνει τις ιδέες άλλων να δουλεύουν. Πολλές φορές έκανε και επίδειξη της δύναμής της (λεγε με ΝR750) αλλά ποτέ δεν υπήρξε πρωτοπόρα ή ριψοκίνδυνη.

Που είναι η χόντα?

Εδώ είναι αλλά περνάει μια κρίση ταυτότητας όπως και άλλοι κατασκευαστές! Δεν είναι τίποτα! Θα το ξεπεράσει κάποια στιγμή και ίσως τότε χρειαστεί να το αντιμετωπίσει!
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Το ξέρουμε ότι μπορεί!

Ημίκουλο μέλος Το avatar του/της KostasV2

Re: Re: Re: Re: Που είναι η Honda?

Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
    R1?
    Είχα την εντύπωση πως είναι μοντέλο της Yamaha.

:rotflmao:

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig

Re: Re: Re: Re: Που είναι η Honda?

Σε μισώ όταν έχεις τόσο δίκιο!
    Εγω σε μισω ετσι κι αλλιως

Σχετικα με το ριψοκινδυνο....ποια εταιρεια ειναι ριψοκινδυνη δηλαδη? Καινουργιες κατηγοριες μηχανων στα τελευταια 20 χρονια νομιζω η γιαμαχα εχει κυριως βγαλει, αλλα κι αυτο δεν θα το ελεγα ριψοκινδυνο, γιατι ηταν δεδομενο οτι θα πιασουν, οπως το FZ1, TDM
    Οσο για τις μικρες, ουτε αυτες ειναι ριψοκινδυνες γιατι απλα καλυπτουν με τον ενα η αλλο τροπο τα κενα που αφηνουν οι μεγαλες, ειτε στο θεμα κατηγορια, ειτε στο θεμα αποδοση, ειτε στο θεμα exotica & bling factor.

Η Χοντα απο την αλλη εβγαλε μηχανες που ηξερε πως δεν θα πιασουν, ετσι για το γαμοτο, πχ DN01, valkyrie, rhune (το θυμαστε αυτο το κτηνος?).

Δεν ξερω εσεις τι λετε, αλλα εγω λεω πως η χοντα ειναι η ποιο ριψοκινδυνη απ'ολες
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    RC166 NR750 VFR750 NSR250R επιδειξη δυναμης και υπεροχης. κατατροποσαν τα παντα.. αλλα...
    τοτε ζουσε ο soichiro.. αυτη ειναι η διαφορα που δεν ανεφερε κανεις.. ολες οι συμβιβαστικες λυσεις και τα λοιπα εγιναν απο το 93 και μετα.. οσες κατηγοριες δημιουργησε η χοντα δεν εκανε κανεις. το R1 ηταν μια τρελη επιτυχια ετη φωτος μπροστα απο ολα.. αλλα την αρχη την ειχε κανει το πρωτο fireblade.. αν δεν υπηρχε ακομα θα ειχαμε ελαιοψυκτα gsxr και ελεφαντες ZZR..
    1985 http://motoprofi.com/motospecspictur...50_r-1985.html πολυ πριν ακομα κανει την υπερεπιτυχια τρανσαλπ.
    κι εμενα ρε παιδια με απογοητευει που το CBR μου ηταν ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ made in japan και το καινουριο CBR600F ειναι ενα Hornet made in spain. που εχω πλαισιαρα και τωρα εχει μονης ραχοκοκαλιας.. που φοραει ακομα τα ιδια φρενα εδω και 20 χρονια...

αλλα απο την αλλη ειναι εταιρια και βγαζει λεφτα. τα ειπατε ηδη ολα..

Αρχικά δημιουργήθηκε από tomy
    @ takata, το EV concept είναι αντικαταστάτης του s2000, καμία σχέση με το NSX, η έκθεση του Τόκιο πλησιάζει οποτε θα δούμε τι και πως...
    Τώρα για το sh-awd δεν ξέρω αν σε σπαζοκεφαλιαζει αλλα είναι μια ακόμα εφαρμογή με ενεργά διαφορικα και AYC, παρόμοιο με του lancer evolution και R34 gtr, την ώρα που οι Γερμανοί παλεύουν με τον haldex..
    Δεν μπορω να καταλάβω την εμμονή σου με τα DCT κιβώτια, είναι μια ακόμα μόδα του μάρκετινγκ, άλλωστε σιγά σιγά έφτασαν στο όριο εξέλιξης τους κ πεθαίνουν, έρχονται τα IGS (Instantaneous Gearchange System)..
    Πάντως όσοι οδήγησαν το 6αρι του typeR ή του s2000 να είσαι σίγουρος δεν ζήλεψαν τα αυτόματα!!

Tο SH-AWD είναι οντως απειρως καλυτερο απο τα Haldex...
    Δεν εχω εμμονη με τα DCT...απλά δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογικη μια εταιρια που υποτιθεται πως κυνηγα χαμηλη καταναλωση επιλεγει αντι να μας δωσει ενα 6αρι χειροκινητο ή ενα αυτοματο σαν τα καινουργια της ZF,επιλεγει να μας γυρισει σε 5αρι,που χρησιμοποιουσε πισω στο 2004!Αν παντως εσυ θεωρεις τα DCT μια μοδα που θα περασει,να φανταστω οτι το ιδιο ισχυει και για τις μηχανες ε?

Moderator
    Είχα την εντύπωση πως είναι μοντέλο της Yamaha.

:rotflmao:

Εεεχμμ τότε μάλλον δεν κατάλαβα την ερώτηση! Νόμιζα πως η ερώτηση δεν αφορούσε αποκλειστικά την Honda! Τώρα όμως δεν έχεις δίκιο! Δεν έκανε το dn01 πάταγο? Με το που παρουσιάστηκε όλοι δεν το έβριζαν?

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig

Δεν ξερω εσεις τι λετε, αλλα εγω λεω πως η χοντα ειναι η ποιο ριψοκινδυνη απ'ολες
    Συμφωνώ μαζί σου! Αν δεν είναι ρίσκο να βάζεις τέτοια μπροστινά εν έτη 011 τότε τι είναι!

Αρχικά δημιουργήθηκε από motomaniac
    αλλα...
    τοτε ζουσε ο soichiro..
    Αν ζούσε ακόμα θα είχε κάνει χαρακίρι!

Αν ζoύσε ακόμα θα είχε κάνει χαρακίρι!
    Αν και απο το τιμονι της εταιριας εφυγε το 1972,πριν δηλαδη ερθουν ολα τα NSR,CBR,VFR,XRV και τα λοιπα,απο τοτε που πεθανε το 1991 ειναι σαν σταδιακα να στερεψε η εταιρια απο ιδεες! :o

Αρχαιολογικό μέλος Το avatar του/της tomy
    Έχουμε ξεφύγει τελείως από το θέμα, but here goes: Η Corvette ΔΕΝ έχει σούστες όπως τα pickup. Έχει διπλά ψαλίδια με ΕΝΑ εγκάρσιο φύλλο σούστας, από σύνθετα υλικά μάλιστα που το κάνουν ελαφρύτερο από τα κλασικά ελικοειδή ελατήρια... Για το civic είπα ότι ενώ χρησιμοποιούσε μια λύση καλύτερη από της μάζας, την εγκατέλειψε, ευθυγραμμιζόμενη με την πλέμπα.

(Σημ. Δεν το πιστεύω ότι υπερασπίζομαι την Corvette! Στο miata.net τσακωνόμασταν κάνα μήνα όταν την έκραζα για τον κινητήρα με τα ωστήρια...).
    Αν ήθελε να έχει μειωμένο αναρτώμενο βάρος θα έβαζε pushrod και όχι τα αναχρονιστικά φύλλα σούστας...
    Θα ήθελα να μου πεις πέρα απο τα pick up σε ποιο άλλο σύγχρονο αυτοκίνητο επιδόσεων ή αγωνιστικό εφαρμόζονται εφόσον έχουν τόσο προφανή οφέλη, το υλικό κατασκευής δεν αλλάζει την φιλοσοφία λειτουργίας btw....

@takata σου είπα το μέλλον είναι το IGS, σαν της RC212V, το DCT είναι πολύπλοκο και βαρύ για χρήση σε μοτοσυκλέτες...

Ανοιξα τις προαλλες την σελιδα της honda να δω τα μοντελα της, πραγματικα μου φαινονται τραγικες οι τιμες των μοντελων 2011, απο την αλλη τα στοκ ειναι σχεδον στην μιση τιμη.

Εν μεσω οικονομικης κρισης κ με το προβλημα ρευστοτητας που υπαρχει.. ποιος θα παει να δωσει 9.000 ευρωπουλα για χορνετ (πχ)

Υγ. τελικα... λεφτα υπαρχουν

Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
    Ανοιξα τις προαλλες την σελιδα της honda να δω τα μοντελα της, πραγματικα μου φαινονται τραγικες οι τιμες των μοντελων 2011, απο την αλλη τα στοκ ειναι σχεδον στην μιση τιμη.

Εν μεσω οικονομικης κρισης κ με το προβλημα ρευστοτητας που υπαρχει.. ποιος θα παει να δωσει 9.000 ευρωπουλα για χορνετ (πχ)

Υγ. τελικα... λεφτα υπαρχουν
    που να δεις και στη yamaha...θα κλάψεις...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Takata Dome
    Αν και απο το τιμονι της εταιριας εφυγε το 1972,πριν δηλαδη ερθουν ολα τα NSR,CBR,VFR,XRV και τα λοιπα,απο τοτε που πεθανε το 1991 ειναι σαν σταδιακα να στερεψε η εταιρια απο ιδεες! :o
    ]

Δεν ξέρω να έχει σημασία ότι πέθανε ο Σοχίρο.
    Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτές οι μεγάλες εταιρίες διοικούνται πια από μάνατζερ, οι οποίοι νομίζουν ότι είτε πουλάνε μανταλάκια, είτε φωτογραφικές μηχανές, είτε μοτοσικλέτες είναι το ίδιο.
    Για να καταλάβουμε τι λέμε είναι αυτοί που μας ονομάζουν χρήστες…
    Οι άνθρωποι λοιπόν πάνε με ασφάλεια να βγάλουν χρήματα.
    Δεν έχουν στερέψει από ιδέες φυσικά. Δεν μπορούν να στερέψουν, αφού έχουν τη δύναμη να προσλάβουν τον οποιοδήποτε.
    Απλά προέχει η ασφάλεια των κεφαλαίων των επενδυτών, η σταθερή απόδοση.
    Πότε έβγαλε η Χόντα μοτάρντ ?
    Πότε ! (κι αυτή τη μαλακία που έβγαλε ξεστοκάρισμα έκανε)
    Τι έγινε μόλις οι οικολόγοι άρχισαν να κράζουν.
    XL600 τέλος, 2Τ τέλος, XR στη μπάντα.
    Έτσι σκέφτονται οι άνθρωποι αυτοί.
    Και το χειρότερο έτσι ζουν και νομίζουν ότι και όλοι οι άλλοι πρέπει να ζουν έτσι.
    Πέρα του ότι τα ξέρουν όλα.
    Τώρα πως έγινε και εκεί που νόμιζαν ότι τα είχαν όλα στο πιάτο, αναστήθηκαν εταιρίες όπως η ΚΤΜ, η BMW, η Ducati και το γκρουπ πιάτζιο?
    Μα είναι απλό.
    Άφησαν κενά στη «αγορά» που οι άλλοι ήξεραν πως να τα καλύψουν.
    Και κοίτα να δεις ότι τελικά αυτά ήταν τα φιλέτα!
    (Γιατί ένας που γουστάρει 1098 θα σκάσει λεφτά και για κράνος και για φόρμα και για μπότες και για γάντια και θα πάει και Σέρρες κλπ κλπ.
    Ο άλλος με το χόρνετ θα ψάχνει λάστιχα που κρατάνε πάνω από ένα χρόνο…) )
    Εκτός βέβαια αν σκάσει τελικά η ευρωζώνη !

Α και κάτι τελευταίο.
    Οι περισσότερες μοτοσικλέτες μαζικής παραγωγής σήμερα θα τα βρουν μπαστούνια μόλις της βάλεις σε σκληρή χρήση.
    Η αξιοπιστία που μας λένε αφορά την ήπια χρήση
    (για πλάκωσε τη να δούμε τι θα γίνει)

Εγώ έκανα κάποτε μερικά μεγάλα ταξίδια και την έψαξα πάνω στο θέμα αυτό.
    Είδα ότι οι περισσότερες μοτοσικλέτες με νορμάλ τιμές έχουν τα παρακάτω προβλήματα
    -Αναρτήσεις που δεν σηκώνουν πολλά πολλά.
    - Τραγική αυτονομία
    -Φώτα ανεπαρκή που δύσκολα ρυθμίζονται
    - Απουσία κεντρικού σταντ (στις πιο πολλές)
    - Μεγάλο βάρος
    -Ανεπαρκή κάλυψη από τον αέρα, τη βροχή και το κρύο.

Το να φτιάξεις μια μοτοσικλέτα παραγωγής έτσι ώστε να ανταπεξέλθει σε ένα μακρύ ταξίδι απαιτητικό κοστίζει 1-3 χιλιάδες ευρώ παραπάνω. (ανάλογα με την περίπτωση, χωρίς να υπερβάλουμε )

Γιατί αυτός που έφτιαξε εν τέλει το στρόμα δε σκέφτηκε ότι υπάρχουν και κάτι τυπάκια που θέλουν να πάρε στην άκρη του κόσμου (ή και αν το σκέφτηκε προτίμησε να ασχοληθεί με τους καφέ ράιντερς γιατί και πιο πολλοί ήταν και πιο εύκολο έκανε το έργο)

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Δέλεαρ και που είναι- για της Δευτέρες
    από afrotwin στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 04/04/2005, 12:54
  2. Μήπως ξέρετε που είναι.
    από ΦαΡαω στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2004, 13:57
  3. Μικρός που είναι ο κόσμος τελικά...
    από parji στο forum Ιστορίες του δρόμου