Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 42 από 42

Θέμα: περι συνεργειων ο λογος...

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

παντως, εξουσιοδοτημενο ή μη ειναι αδιαφορο για την δουλεια που γινεται...
    Αν και συμφωνω με ολα οσα προανεφερες εδω με βρισκεις αντιθετο!
    Κι αυτο για τον απλουστατο λογο οτι ο εξουσιοδοτημενος εχει στανταρ πελατια λογο εγγυησης. Αντιθετα ο "συνοικιακος" μαστορας κερδιζει την πελατια του απο την ποιοτητα της δουλειας του και μονο γιατι πολυ απλα αν δεν μεινεις ευχαριστημενος, δεν θα ξαναπας.

Δεν συμβαινει το ιδιο διστυχως με τους εξουσιοδοτημενους που με τον φοβο να βγεις εκτος εγγυησης θα ξαναπας.

Και αν στους γιαπωνεζους ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα μιας και υπαρχουν αρκετοι εξουσιοδοτημενοι και ο ανταγωνισμος ισως και να αναγκαζει καποιους να κανουν καλη δουλεια, στα ευρωπαικα που οι μαστορες μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου πολλες φορες... αστα-βραστα!!
    money cant buy me love !!!

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Αμ τώρα εξηγούνται όλα.... τα ξεματιάζουν στα συνεργεία...ά,ρε κρίση...

Στο συνεργείο που πάω το Hornet -ΜΟΝΟ για βαλβίδες πλέον-,άκουσα από τον (πρώην ευτυχώς) βοηθό του το κορυφαίο σε όλη τη μοτοσυκλετιστική μου πορεία:
    Πηγαίνοντας να παραλάβω μηχανή μετά από μεγάλο σέρβις και αλλαγή σε αλυσίδα-ακολουθεί διάλογος:
    -Χρήστο έτοιμο;
    Χρήστος : έτοιμοοο!
    -Δε νομίζω να άλλαξες τίποτα άλλο;
    Χρήστος νομίζω άλλαξε και τακάκια,όχι μόνο την αλυσίδα.
    ......(μαλακία,έπρεπε να ζητήσω να δω τα τακάκια...)
    -μάστορα εντάξει με την αλυσίδα;
    (ακολουθεί η ατάκα):
    "Ναί όλα οκ,και σου άφησα την αλυσίδα λίγο χαλαρή τώρα που είναι καινούργια γιατί μόλις στρώσει σφίγγει"...

άφωνος;
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
    γιατί μόλις στρώσει σφίγγει"...

άφωνος;
    Αφού δεν σου είπε ότι μαζεύει και στο πλύσιμο :rotflmao:

Πρέπει να φτιάξουμε θρεντάκι με άπαιχτες δικαιολογίες μαστόρων.
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

Exclamation

προς αυτούς που ζητάνε σύσταση συνεργείου....

παιδες τον νου σας....

ο μάστορας που εμενα μου κάνει και ξηγιέται καλά, ΔΕΝ σημαίνει οτι σε εσένα κάνει.... μπορει να σου/του βρωμάνε τα χνώτα σου/του, οι μασχάλες σου/του, οτιδήποτε τελος πάντων....
    φίλοι που έστελνα σε συνεργείο που εμένα μου ξηγιόταν καλά (ή έτσι πιστεύω) μετά με έπαιρναν τηλ όλο παράπονα (μία ήταν ακριβός μία δεν ήταν καλός μια το κοντό τους μία το μακρύ τους)....
    και εννοείται οτι ποτέ δεν έκατσα να την ψάξω ποιος/που/τι καθότι είναι ανευ νοήματος κάτι τέτοιο....

τα λέω για να μην πειτε καμμια παπαρια μετά στον οποιονδήποτε συνιστά κάποιον.....

υγ... το ξέρω, θα έρθει η ώρα που θα το μετανοιώσω που τα γράφω αλλά δεν βαριέστε.... καλή καρδιά....

Αρχικά δημιουργήθηκε από spyrakos35
    ...
    + osa thes
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από spyrakos35
    προς αυτούς που ζητάνε σύσταση συνεργείου....

παιδες τον νου σας....

ο μάστορας που εμενα μου κάνει και ξηγιέται καλά, ΔΕΝ σημαίνει οτι σε εσένα κάνει.... μπορει να σου/του βρωμάνε τα χνώτα σου/του, οι μασχάλες σου/του, οτιδήποτε τελος πάντων....
    φίλοι που έστελνα σε συνεργείο που εμένα μου ξηγιόταν καλά (ή έτσι πιστεύω) μετά με έπαιρναν τηλ όλο παράπονα (μία ήταν ακριβός μία δεν ήταν καλός μια το κοντό τους μία το μακρύ τους)....
    και εννοείται οτι ποτέ δεν έκατσα να την ψάξω ποιος/που/τι καθότι είναι ανευ νοήματος κάτι τέτοιο....

τα λέω για να μην πειτε καμμια παπαρια μετά στον οποιονδήποτε συνιστά κάποιον.....

υγ... το ξέρω, θα έρθει η ώρα που θα το μετανοιώσω που τα γράφω αλλά δεν βαριέστε.... καλή καρδιά....
    σαν πελάτης έχεις την πολυτέλεια να σου μυρίζουν οι μασχάλες του μάστορα...

Σαν επαγγελματίας έχεις την πολυτέλεια αυτή;
    και πες πως την έχεις να διαλέγεις τους πελάτες.μέχρι πότε θα μπορείς να το κάνεις αυτό;μήπως πρέπει να κρατάς και καμία πισίνη για κάτι εποχές που ο κόσμος δε θα έχει και θα την ψάχνει περισσότερο στο που δίνει τα λεφτά του;

μη γελιόμαστε παιδιά...τέτοιες συμπεριφορές είναι αντίεπαγγελματικές και βλάπτουν μόνο τον επαγγελματία ,σε μια αγορά ελεύθερη και με επιλογές...

Όπως έλεγαν και στο "ο Νονός":

"Business is business"...

Το χεις??το χωωω.. Το avatar του/της o teos
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
    Νομιζω οτι εισαι λιγο μακρια αλλα δε βαριεσαι

ελαααα μωρε σιγα τι ειναι 12 ωριτσες με το καραβακι και αλλες 12 γυρνα μπρος στο καλο και ποιοτικο σερβις...
    Throttle that mysterious friend of ours

Ήμουν πάντοτε της γνώμης πως ο μάστορας και οι βοηθοί του πρέπει να σε αντιπροσωπεύει και σαν άτομο,να είναι μια απόχρωση σαν τους κολλητούς σου φίλους,γνωστους,κλπ.και εξηγώ:
    -Να σε παίρνει τηλέφωνο και να σου υπενθυμίζει το επόμενο σέρβις 1-2 μήνες πριν
    -Να κάνει τις δουλειές που του είπες (πχ μεγάλο σέρβις) και όχι δουλειές που δεν του είπες (πχ έφτιαξε τη σκισμένη σέλλα)
    -Να σε ενημερώνει για τυχόν προσφορές.
    -Να πιάνετε την ψιλοκουβέντα ακόμα και αν πήζει τρελλά.
    -Η ποιότητα εργασίας του βοηθού του ακόμα και η πιο ασήμαντη ή δευτερεύουσα,να είναι ΕΝΑ πράμα:σα να την έκανε αυτός!
    -Να κάνει το λάθος,αλλά όχι μόνο να το παραδέχεται (και να στο λέει φυσικά)αλλά και να το διορθώνει ανέξοδα...
    -Να αγαπάει τη μηχανή και τη δουλειά του (το αναφέρω γιατί δεν εξυπακούεται αυτό πάντα...)
    -Να την κάνει 2-3 κμ βόλτα υποχρεωτικά πριν τη παράδοση δοκιμάζοντας φρένα φωτισμό κινητήρα,κλπ αλλά ΟΧΙ να την έχει κάνει "παπί"για τις εξωτερικές δουλειές...
    -Να σε ενημερώνει για το κόστος αρχικά αλλά και ενδιάμεσα πριν τη παράδοση και όχι να "στα γυρίζει"2λεπτά πριν πληρώσεις...
    -Το συνεργείο πρέπει να είναι καθαρό:ο νοικοκύρης μάστορας δε φαίνεται μόνο αν ξέρει να ρυθμίζει καλά τις βαλβίδες,αλλά και στην παραμονή σου στο χώρο:Αν θες π.χ.να πας στο W.C. να μην τα κρατήσεις μέχρι να φύγεις γιατί δε πλησιάζει άνθρωπος εκεί μέσα,αλλά και να μην θες 2 πλυσίματα μετά στη μηχανή να φύγουν τα γράσσα και οι δαχτυλιές...
    -Και τέλος τα αναλώσιμα:ό,τι χρειάστηκε αλλαγή και αλλάχτηκε να στο δείξει πριν το πετάξει ή αν θες να το κρατήσεις για ενθύμιο:και ξέρω αρκετούς χρήστες πια (που τους έγδερναν) που σημαδεύουν αναλώσιμα εξαρτήματα (πχ τακάκια-μπουζί)για να είναι σίγουροι πως αλλάχτηκαν...

το καλοκαιρι που πηγα το αμαξι για σερβις στην φορντ, οτι, μα οτι αλλαξανε μου εδωσαν σε μια σακουλα να το κανω οτι θελω, περα του οτι και αν βρηκαν με πηρανε τηλεφωνο να με ρωτησουν αν θα το φτιαξουν ή οχι...

οχι πως δεν το εκανε και ο εξουσιοδοτημενος που πηγαινα το μηχανακι, ολα κομπλε τιπυκος, στις βαλβιδες τα χαλασαμε...
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Θα σου πω 2 ιστορίες με βαλβίδες...
    1η ιστορία:
    Μια φορά και έναν καιρό (2002)είχα ένα ΤΑ 650 αγορασμένο μετχ αλλά με πολύ λίγα κμ (18000?)και ακόμα στην εγγύηση...όταν το πήγα σε (επώνυμο)εξουσιοδοτημένο για το σέρβις των 24000 η τιμή για το σέρβις (φίλτρο αέρα,λάδια+φίλτρο λαδιού,4μπουζί,και ρύθμιση βαλβίδων+ κάτι ελέγχους συσφίξεις και λάδωμα/τέντωμα αλυσίδας) ήταν 350€!!!!σε έρώτησή μου αν οι βαλβίδες ρυθμίστηκαν και αν είχαν πρόβλημα,μου΄έδωσε 2...καπελώτα!!!!! -ορίστε μου λέει,αυτά ήταν που αλλάξαμε,ήταν εκτός ανοχών...ήταν πολύ τυχερός που δεν κράταγα τίποτα βαρύτερο από τα κλειδιά μου...του λέω το λοιπόν:
    -Μάστορα ωστε 2 καπελώτα αλλάχτηκαν,ε;
    -μάστορας:ναι στον πίσω κύλινδρο...
    -και να σου πω μάστορα,για να τα βάλεις αυτά ξεβιδώνεις καπάκι,ε;
    -σαφέστατα απαντάει ο μάστορας...
    -και ερωτώ:πως γίνεται ρε μάστορα να τα πέρασες όταν στο καπάκι έχει ακόμα τη λάσπη από την εντουροβόλτα στη Πάρνηθα;ούτε μια δαχτυλιά;
    -..........(μούγγα ο μάστορας..)
    -και τον ξαναρωτάω το βασικότερο:και από πότε (από κόντρα παξιμάδι...)απέκτησε ΚΑΠΕΛΟΤΑ ο κινητήρας του ΤΑ ρε μάστορα;
    -......................

-πλήρωσα για τα λάδια τα μπουζί και τα φίλτρα και έκτοτε δε με ξανα είδε μέχρι που το έκλεισε το ρημάδι...

2η ιστορία:
    Με το ίδιο ΤΑ ψάχναμε για το ξαδερφάκι μου τότες για παπί...εκεί προς Κορυδαλλό σε ένα λουσάτο και σένιο μαγαζί έβγαλα λαβράκι:
    -καλημέρα!
    -καλημέρα στα παιδιά τι θα θέλατε; (ευγενέστατος ο ηλικιωμένος κύριος)
    -ψάχνουμε ένα παπ'ι για το λεβέντη από δω...
    -έχω αυτά κινέζικά αλλά σκυλιά και αντιπροσωπεία,κλπ,κλπ
    -μάλιστα και η τιμή καλή...από σέρβις τι γίνεται;
    -Εμ..σέρβις θα πας πιο κάτω,που το έχει ο αντιπρόσωπος αλλά αν θες για αυτό (δείχνει το ΤΑ μου) ό,τι θες!
    -Αστο αυτό μάστορα...αυτό το κάνω εγώ σέρβις!
    -δηλαδή τι σέρβις κάνεις; (όλος απορία)
    -τα κλασικά:Λάδια μπουζί,φίλτρα,τακάκια,αλυσίδες γρανάζια,μέχρι και βαλβίδες!
    -(γελώντας) βαλβίδες στο ΤΑ; ε,όχι ντε!
    -γιατί ρε μάστορα ρωτάω κουλός είμαι; (ρωτάω τάχα θιγμένος)
    -όχι ρε παιδί,αλλά ρυθμίζουν βαλβίδες στα ΤΑ; ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ!..... άλλωστε όποτε το ανοίγεις δεν είναι σωστά τα διάκενα ή διορθώνεις; (μένω μαλάκας...)
    -(εγώ): ....... (κουνάω το κεφάλι απροσδιόριστα,είχε δίκιο,4 καλοκαίρια το άνοιγα,μες στα όρια ήταν...)

Βάλτε τώρα στο μυαλό σας πόσα ΤΑ έχει πουλήσει αυτή η Χόντα στην Ελλάδα,και πόσα εξουσιοδοτημένα ή όχι ακούνε,κοιτάνε ή ρυθμίζουν βαλβίδες.... (αλλά χρεώνουν ρύθμιση)......

Φανταστείτε αν οι μαστόροι βαριούνται το ΤΑ,τι εργασία θα γίνεται σε τετρακύλινδρα με καπελότα......

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
    Αν και συμφωνω με ολα οσα προανεφερες εδω με βρισκεις αντιθετο!
    Κι αυτο για τον απλουστατο λογο οτι ο εξουσιοδοτημενος εχει στανταρ πελατια λογο εγγυησης. Αντιθετα ο "συνοικιακος" μαστορας κερδιζει την πελατια του απο την ποιοτητα της δουλειας του και μονο γιατι πολυ απλα αν δεν μεινεις ευχαριστημενος, δεν θα ξαναπας.

Δεν συμβαινει το ιδιο διστυχως με τους εξουσιοδοτημενους που με τον φοβο να βγεις εκτος εγγυησης θα ξαναπας.

Και αν στους γιαπωνεζους ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα μιας και υπαρχουν αρκετοι εξουσιοδοτημενοι και ο ανταγωνισμος ισως και να αναγκαζει καποιους να κανουν καλη δουλεια, στα ευρωπαικα που οι μαστορες μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου πολλες φορες... αστα-βραστα!!

πιθανοτατα εχεις δικιο οσον αφορα τους εξουσιοδοτημενους...τους παει η δουλεια στην πορτα με το που πουληθει ενα καινουργιο για να μην χαθει η εγγυηση...

αλλα αυτο, πλεον, θα εξαλειφθει γιατι δεν πουλιωνται καινουργια...

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
    ένα ΤΑ 650

..........

σε έρώτησή μου αν οι βαλβίδες ρυθμίστηκαν και αν είχαν πρόβλημα,μου΄έδωσε 2...καπελώτα!!!!!

Give me fuel, Give me fire

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. περί βελτιώσεων ο λόγος - ΧΤ 660
    από gspir στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2004, 12:45
  2. περι αγορας ο λογος...
    από adam_tsouk στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2004, 13:25
  3. περί mp3 ο λόγος
    από psaroulis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2004, 13:38
  4. Περί Fazer600 o λόγος...
    από superfour στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2004, 23:24
  5. Περι γουρουνιων ο λογος!!!!
    από dela στο forum Off topic