Σελίδα 3 από 12 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 178

Θέμα: Υπερυθρη Θερμανση

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    αντλία θερμότητας εννοείς (κεντρική)
    και τα σπλιτ αντλίες θερμότητας είναι
    για καινούρια σπίτια +1 για εγκατάσταση με fan coils, για παλιά τα split όπως το πες είναι η φτηνότερη λύση

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Καλή φάση ο πλακωειδής εναλλάκτης, αλλα η εγκατάσταση ειναι αρκετά περίπλοκη, δε τη γνωρίζουν οι περισσοτεροι υδραυλικοί (οποτε και δυσκολευονται να τη πουλησουν στο πελάτη) και αρκετά αυξημένο το κόστος της εγκατάστασης με ολους τους αυτοματισμούς/υλικά/κτλ που απαιτούνται.

Θα προτιμούσα να ρίξω ενα σκασμό λεφτά σε μονώσεις, να περπατήσω με μονοσωλήνιο και κλασικά πάνελς (όλα 50αριά ή 60αριά σε ύψος), και να χρησιμοποιήσω 50-100 μέτρα παραπάνω τουμπόραμα απλώνοντας το στο σπίτι ώστε να έχω τη θέρμαση απο χαμηλά, και να κρατήσω το κόστος της εγκατάστασης χαμηλό.

Βελτιστο ειναι θερμανση δαπέδου και λέβητα χαμηλών θερμοκρασιών, αλλα ανεβάζουμε το κόστος εγκαταστασης.

Πάντως το ΜΟΝΟ σίγουρο και must ειναι η ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΟΝΩΣΗ του σπιτιου

μα γιατί να πας σε λέβητα υψηλών για να καταλήξεις σε fcu όταν μπορείς να πάρεις αυτό που θες απευθείας από αντλία ;

+όσα για τη μόνωση

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    μα γιατί να πας σε λέβητα υψηλών για να καταλήξεις σε fcu όταν μπορείς να πάρεις αυτό που θες απευθείας από αντλία ;

+όσα για τη μόνωση
    Αναφέρω κλασσικά χαμηλά πάνελς.

Συν του ότι ενας μαντεμένιος λέβητας εχει 4-5 φορές χαμηλότερο κόστος αγοράς.
    (Μιλάω με δεδομένο οτι υπαρχουν τα στανταρ χρήματα, και προτιμώ να ΜΗ τα ριξω σε ΑΘ, αλλα σε μόνωση)

Αν τα χρήματα για την εγκατάσταση δε ειναι πρόβλημα η ΑΘ ειναι προφανώς προτιμητέα λύση, σε συνδιασμό με θερμαση/δροσιμό δαπέδου (και ενα φανκοϊλ για τα συμπηκνώματα)

υπό αυτό το πρίσμα, και σε επίπεδο "παρέμβασης" και όχι νέας κατασκευής συμφωνώ όπως το λες

για νότιες περιοχές βέβαια προσωπικά θεωρώ τη δαπεδοθέρμανση υπερβολή, είμαι οπαδός του κλασσικού fan coil

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Super Moderator
    υπό αυτό το πρίσμα, και σε επίπεδο "παρέμβασης" και όχι νέας κατασκευής συμφωνώ όπως το λες

για νότιες περιοχές βέβαια προσωπικά θεωρώ τη δαπεδοθέρμανση υπερβολή, είμαι οπαδός του κλασσικού fan coil
    Ναι οντως αυτο με το Νοτο ουτε το πήρα υπόψη μου (αναφέρομαι σε περιοχές με μέση ελάχιστη -8)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ Προβολή μηνύματος
    για οσους δεν το ξερεται ειμαιεγκαταστατης θερμουδραυλικος.
    εχω τα τελευταια χρωνια ακουση πολες παπαριες για την θερμανση υπεριθρες ενδοδαπεδιες κλπ.
    .
    .
    .
    .
    βεβαια αυτο που γραφο ειναι εναντιων μου γιατι δεν θα εχω δουλια να βαζω καλοριφερ αλλα αυτη ειναι η αληθεια .
    παντος οποιος θελισει καποια στιγμη να βαλει σε καινουρα σπιτη να βαλει το συστημα με εναλακτες θερμοτητας και φανκοιλ θα με θυμηθη

Θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα.
    Να τονίσουμε όμως οτι σε επενδύσεις αρκετών χιλιάδων € σε εξοπλισμό (ακριβώς όπως και σε επενδύσεις σε επιχειρήσεις)
    απαιτείται εκτός από τεχνοοικονομική ανάλυση και κάποια σοβαρότητα από τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
    Στην προκειμένη περίπτωση τοποθετούσαμε κεντρικές θερμάνσεις με καυστήρα πετρελαίου τόσα χρόνια, επειδή ήταν η φτηνότερη λύση.
    Ξαφνικά οι κύριοι που ψηφίζουμε ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ουσιαστικά την επένδυσή μας, αυξάνοντας κατακόρυφα την τιμή του πετρελαίου.
    Το ίδιο μπορεί να γίνει χαλαρά και με το κόστος του ηλεκτρικού, και με τα καυσόξυλα και οποιοδήποτε καύσιμο.
    Γι αυτό θεωρώ σωστό, πρίν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε επένδυση να φροντίσουμε να μειώσουμε τις απαιτήσεις του σπιτιού μας σε
    ενέργεια.
    Στα νεόδμητα :rotflmao: ελαχιστοποιηση των απωλειών ,μονώσεις ,εναλάκτες στους εξαερισμούς σκίαση κλπ στα υπάρχοντα, θερμοπροσόψεις κουφώματα κλπ.
    Διπλό το όφελος, και μείωση της κατανάλωσης και μικρότερης ισχύος άρα και κατανάλωσης μηχανήματα για πάντα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα.
    Να τονίσουμε όμως οτι σε επενδύσεις αρκετών χιλιάδων € σε εξοπλισμό (ακριβώς όπως και σε επενδύσεις σε επιχειρήσεις)
    απαιτείται εκτός από τεχνοοικονομική ανάλυση και κάποια σοβαρότητα από τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
    Στην προκειμένη περίπτωση τοποθετούσαμε κεντρικές θερμάνσεις με καυστήρα πετρελαίου τόσα χρόνια, επειδή ήταν η φτηνότερη λύση.
    Ξαφνικά οι κύριοι που ψηφίζουμε ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ουσιαστικά την επένδυσή μας, αυξάνοντας κατακόρυφα την τιμή του πετρελαίου.
    Το ίδιο μπορεί να γίνει χαλαρά και με το κόστος του ηλεκτρικού, και με τα καυσόξυλα και οποιοδήποτε καύσιμο.
    Γι αυτό θεωρώ σωστό, πρίν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε επένδυση να φροντίσουμε να μειώσουμε τις απαιτήσεις του σπιτιού μας σε
    ενέργεια.
    Στα νεόδμητα :rotflmao: ελαχιστοποιηση των απωλειών ,μονώσεις ,εναλάκτες στους εξαερισμούς σκίαση κλπ στα υπάρχοντα, θερμοπροσόψεις κουφώματα κλπ.
    Διπλό το όφελος, και μείωση της κατανάλωσης και μικρότερης ισχύος άρα και κατανάλωσης μηχανήματα για πάντα.
    πάρα πολύ σωστός
    κοίτα ο Κανονισμός ΕΝεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), σπρώχνει αρκετά καλά προς αυτήν την κατεύθυνση, ειδικά με τις διατάξεις για ελεγκτές δόμησης, τιμολόγια κλπ κλπ κλπ
    βέβαια και ο ΚΘΚ μια χαρά ήταν (εάν εφαρμοζόταν), θεωρώ τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ υπερβολικές, αλλά το βασικότερο είναι να γίνεται έλεγχος στις νέες οικοδομές για το αν τοποθετήθηκαν μονώσεις κλπ κλπ κλπ

φυσικά οικοδομές δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της trelf
    για οσους δεν το ξερεται ειμαιεγκαταστατης θερμουδραυλικος.
    εχω τα τελευταια χρωνια ακουση πολες παπαριες για την θερμανση υπεριθρες ενδοδαπεδιες κλπ.

εγω εαν εκανα σπιτη τωρα θα εκανα το εξεις που ειναι και το οικονομικοτερο στην χρηση οχι στην εγκατασταση.
    στην εγκτασταση ειναι λιγο πιο ακριβο κατα 20 % αλλα μελοντικα εχεια αποσβεση .
    λοιπων
    κανεις δυκτιο οπως στο μονοσωλινιο της θερμανσης αλλα δινεις ενα σωμα και πισω στον συλεκτη οχι 2 και 3 σωματα στην ιδια γραμη.
    βαζεις χαλκοσολινα με μονοση πολυουρεθανης για να μην εχεις απολιες στο πατωμα .
    αντι για σωματα βαζεις φαν κοιλ τα οποια οτι νερο τους δοσεις θα βγαλουν αναλογα και ζεστη η κρυο. δηλαδη εαν τους δοσεις ζεστο νρο θα βγαλουν ζεστη εαν τους δοσεις κρυο νερο θα βγαλουν ψυξη. επανω τους εχουν θερμοστατη και ενα μοτερακι 20 εως 40 watt το μεγαλιτερο.
    για την τροφοδοσια τους υπαρχουν δυο λυσεις . για θερμανση λεβητας αεριου η πετρελαιου . και εναλακτης θερμοτητας για την ψυξη . η εναλατης θερμοτητας για ψυξη και θερμανση (εγω αυτο προτημο)
    με τον εναλακτη θερμοτητας για ψυξη και θερμανση που πρωτημω σαν καλυτερη λυση εχειννα κανεις μονο μετην δεη αλλα ειναι παρα πολυ οικονομικο το συστημα στην καταναλοση ενεργιας απλα οι διαφοροι για να πουλισουν και να οικονομισουν στην υγεια των κοροιδων εχουν εφευρη ενα σωρο συστηματα που τα μοσχοπουλανε και μετα βαρας το κεφαλη σου.
    για καποιον που εχει ετοιμο σπιτη και δεν το φτιαχνει τωρα ( οπως εγω ) το να βαλω καλοριφερ πριν 25 χρωνια που το ειχα αγορασει το κοστον ηταν αστειο γιατι και τα υλικα θα τα επερνα σε παααααρα πολυ χαμιλες τιμες αλλα και δεν ειχα κοστος εργασιας για την κατασκευη του.
    αντι για αυτο εβαλα σε καθε δοματιο ενα μικρο σπλιτ. δηλαδη ενα 9ρι στην καθε κρεβατοκαμαρα και ενα 18 στο σαλονι-κουζινα. τα αναβουμε οταν πιασεουν τα πρωτα κρυα και τα βαζουμε στους 22 βαθμους και τα αφυνουμε μερα νυχτα μεχρη την ανοιξη. που αρχιζει να μαλακονει ο καιρος οπως και οταν πιανουν οι ζεστες τον ιουλιο τα βαζουμε στους 25 μεχρη τον σεπτεμβριο που τελιονουν οι ζεστες.
    αυτο το κανουμε εδω και 25 χρωνια αποτελεσμα να εχουμε καταναλοση κατα 2/3 μικροτερη απο αλλους στην πολυκατικοια μας αλλα και στης γυτονικες πολυκατικιες που εχουν ατομικη η κεντρικη θερμανση . υπ οψιν σας οτι μενω νεα φιλαδελφεια στης εργατικες κατικιες και ολα τα διαμερισματα ειναι ιδια .
    βεβαια αυτο που γραφο ειναι εναντιων μου γιατι δεν θα εχω δουλια να βαζω καλοριφερ αλλα αυτη ειναι η αληθεια .
    παντος οποιος θελισει καποια στιγμη να βαλει σε καινουρα σπιτη να βαλει το συστημα με εναλακτες θερμοτητας και φανκοιλ θα με θυμηθη
    φίλε μου, μιας και είσαι υδραυλικός χρόνια τώρα και ξέρεις, το σύστημα που αποκαλείς λανθασμένα "εναλλάκτες θερμότητας", είναι η λεγόμενη "αντλία θερμότητας"(παρόμοιος τρόπος λειτουργίας με τα κλιματιστικά) που προανέφερα....η οποία λόγω του μεγάλου βαθμού απόδοσης,όπως θα γνωρίζεις, και του κόστους καυσίμου(ρεύματος) την τωρινή στιγμή, την καθιστά την πιο οικονομική λύση σε κατανάλωση , συγκρίσιμη με ότι άλλο σύστημα υπάρχει!!

τώρα για τα FAN COIL, τα κλασσικά σώματα και την ενδοδαπέδια(μόνο παπαριά δεν είναι), θα με βρείς αντίθετο.η ενδοδαπέδια διαχέει την θερμότητα στον χώρο ομοιόμορφα(πολύ σημαντικό), με μεγαλύτερη επιφάνεια εναλλαγής και με το μέσο μετάδοσης θερμότητας (νερό) να μην υπερβαίνει τους 40 βαθμούς.Αντίστοιχα τα fancoil χρειάζονται 55 περίπου βαθμούς και τα σώματα 80+....

η ενδοδαπέδια έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα fancoil και τα κλασσικά σώματα, λόγω χαμηλότερης θερμοκράσιας του μέσου και ομοιόμορφης μετάδοσης θερμότητας στο χώρο. τα fancoil κάνουν θόρυβο (και όσο παλιώνουν τόσο αυξάνεται) και δεν είναι υγιεινός τρόπος που μεταδίδουν θερμότητα στον χώρο ( όπως και τα a/c).

φιλικά
    χρήστος

υ.γ.:η επιλογή του εκάστοτε συστήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κόστος αγοράς καυσίμου , κόστος εγκατάστασης, κόστος προμήθειας εξοπλισμού, χρήση κτλ κτλ... οι οποίοι και καθορίζουν τι σύστημα θα επιλέξουμε... οπότε το βέλτιστο για την κάθε περίπτωση, είναι σχετικό!
    Τελευταία τροποποίηση από trelf; 05/09/2013 στις 10:24.
    ABS στην μηχανη σου.....ισον DUREX στο π***ι σου ! ! !

http://img5.imageshack.us/img5/9361/urlx.gif

Επιδη τον τελευταιο καιρο ειμαι πνευμα αντιλογιας...
    δινεις ενα σωμα και πισω στον συλεκτη οχι 2 και 3 σωματα στην ιδια γραμη.
    Το συστμα "σωμα σωμα" εχει τα εξεις 3 μειονεκτηματα σε σχεση με το κλασικο μονοσολινιο.
    Α. Εχει απο 6~7% χαμηλότερη αποδοση **
    Β. Η εξισοροπηση κυκλωματος (ωστε να πηγαίνουν οι θερμιδες εκει που πρεπει και οχι στον ποιο ευκολο δρομο) ειναι δυσκολη και ακριβη.
    Γ. Εχεις μεγαλυτερες απωλειες πιεσεις λογο περισσοτερων μετρων σωληνα.
    Αν ο σωληνας ειναι παλστικος PP δεν τρεχει τιποτα απο κοστος, αν ειναι χαλκος ειναι πολυ πιο ακριβη η εγκατασταση.
    Ταυτοχρονα εχεις και περισσοτερους σωληνες να τρεχουν απο και προς τους συλεκτες αρα μεγαλυτερο πλατος αρα μεγαλυτερη δυσκολια και φοβο τρυπηματος απο απροσεξιες.

βαζεις χαλκοσολινα με μονοση πολυουρεθανης για να μην εχεις απολιες στο πατωμα .
    Και αν τρυπησει ο σωληνας ξηλωνεις ολο το πατωμα.

για την τροφοδοσια τους υπαρχουν δυο λυσεις . για θερμανση λεβητας αεριου η πετρελαιου . και εναλακτης θερμοτητας για την ψυξη . η εναλατης θερμοτητας για ψυξη και θερμανση (εγω αυτο προτημο)
    Ο εναλλακτης θερμοτητας δεν δημιουργει θερμικα φορτια (ή "ψυκτικα" φορτια). μεταφερει θερμικα φορτια απο ενα κυκλωμα σε ενα αλλο χωρις αναμιξη των ρευστων.
    Αν εχει αντιστασεις ειναι μποιλερ.
    Για ψυξη χρειαζετε το ενα κυκλωμα να συνδεθει με αντλια θερμοτητας (AC π.χ.).
    Μηπως ηθελες να πεις θερμοσυσσωρευτή?

**
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	20c.jpg 
Προβολές:	217 
Μέγεθος:	96,7 KB 
ID:	298655
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	25c.jpg 
Προβολές:	215 
Μέγεθος:	99,3 KB 
ID:	298656

υ.γ. MOTO.GR τα παντα για τον αναβατη και την μοτοσυκλετα.
    Τελευταία τροποποίηση από sonic22; 05/09/2013 στις 10:52.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από trelf Προβολή μηνύματος
    η ενδοδαπέδια
    Στην ενδοδαπεδια μαστορα αν δεν σου φτανουν τα τετραγωνικα για να αποδωσει το πατωμα στα βαρια κρυα τον ηπιες τρελα...

Και τωρα που το θυμηθικα, τα κλασικα σωματα καλοριφερ αποδιδουν το μεγαλυτερο μερος της θερμοτητας τους (60%) με ακτινοβολια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    πάρα πολύ σωστός
    κοίτα ο Κανονισμός ΕΝεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), σπρώχνει αρκετά καλά προς αυτήν την κατεύθυνση, ειδικά με τις διατάξεις για ελεγκτές δόμησης, τιμολόγια κλπ κλπ κλπ
    βέβαια και ο ΚΘΚ μια χαρά ήταν (εάν εφαρμοζόταν), θεωρώ τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ υπερβολικές, αλλά το βασικότερο είναι να γίνεται έλεγχος στις νέες οικοδομές για το αν τοποθετήθηκαν μονώσεις κλπ κλπ κλπ
    Δυστυχώς οι Ελληνες και στον τομέα της οικοδομής ήταν "πελάτες" και δεν τους ένοιαζε τίποτα, πλέον του ιταλικού πλακιδίου δαπέδου και του πάγκου κουζίνας corian. Για μένα ο πελάτης οφείλει να είναι ο πλέον αυστηρός ελεγκτής, όλοι οι υπόλοιποι έλεγχοι εάν υπάρχει πρόθεση παρακάμπτονται.

δε το καταλαβαίνω το σχηματάκι, αλλά δε βαριέσαι...

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Δυστυχώς οι Ελληνες και στον τομέα της οικοδομής ήταν "πελάτες" και δεν τους ένοιαζε τίποτα, πλέον του ιταλικού πλακιδίου δαπέδου και του πάγκου κουζίνας corian. Για μένα ο πελάτης οφείλει να είναι ο πλέον αυστηρός ελεγκτής, όλοι οι υπόλοιποι έλεγχοι εάν υπάρχει πρόθεση παρακάμπτονται.
    δεν έχεις καθόλου άδικο
    βέβαια, το να αξιολογήσεις ένα σπίτι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα

από την άλλη υπάρχουν οι κατάλληλοι επαγγελματίες για αυτό, απλά όταν αυτούς τους βλέπουμε σαν πωλητές τσιγάρων, καλά να πάθουμε
    (είπα τον πόνο μου και ησύχασα )

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Νέο μέλος
    Μια και πλησιάζει ο χειμώνας και μας απασχολεί η θέρμανση, καμιά ιδέα

Σελίδα 3 από 12 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ξέρετε που μπορώ να κάνω υπέρυθρη σε μοτέρ???
    από Wizard13 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2004, 20:03

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF