Σελίδα 3 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 113

Θέμα: Αντλία βενζίνης 990Adv

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gefr Προβολή μηνύματος
    Αυτό που σκέφτομαι είναι οτι η αντλία που δίνει 90λιτ/ώρα με πίεση 3.0 bar θα δίνει μεγαλύτερη πίεση όταν η παροχή περιορίζεται στα 10λιτ/ώρα.
    Δεν είναι έτσι;
    Μπορει να εχεις δικιο...Θα πρεπει να γνωριζεις την στατικη της πιεση για να εισαι σιγουρος. Οταν την παρεις στα χερια σου μπορεις να την μετρησεις. Αυτες οι αντλιες πως ειναι φτιαγμενες? Με πιστονι? Ιμπελερ? κοχλια? γραναζια?
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostakisK Προβολή μηνύματος
    νομίζω....μικρότερη......
    μεγαλυτερη διαμετρος -> μικροτερη ταχυτητα -> μεγαλυτερη πιεση.

Μολις ειδα στο advrider το ποστ σου. Οποτε ειναι impeller.
    H τυπικη αποδοση ειναι αυτη:
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	12x3-636.gif 
Προβολές:	204 
Μέγεθος:	8,0 KB 
ID:	252707
    απο δω:
    http://www.pricepump.com/pumpschool/psles2.html

Οπως βλεπεις η πιεση ειναι σταθερη για μια μεγαλη περιοχη ροης και μετα πεφτει λιγο. Ειναι πολυ πιθανο τα 3 bar στα 90λτ/ω να αναφερονται στην τιμη πιεσης πριν αρχισει να πεφτει. Αν ισχυει αυτο τοτε και η στατικη της πιεση θα ειναι η ιδια.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΜΕ Το avatar του/της πυξιδας990
    παρακολουθω τη συζητηση σας με μεγαλο εδιαφερον.ο μαστορας που αναφερα το προβλημα μου ειπε οτι ειναι η αντλια βενζινας.για την ιστορια αναφερω οτι αλλαξα προ τριμηνου φιλτρα και ολα οκ,και τωρα μολις πιανω τις 7000στροφες με 4η και πανω μπλου-μπλου-μπλου.καμια ιδεα δεκτη...........
    37.12.07n
    22.47.01.e
    τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
    το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από πυξιδας990 Προβολή μηνύματος
    παρακολουθω τη συζητηση σας με μεγαλο εδιαφερον.ο μαστορας που αναφερα το προβλημα μου ειπε οτι ειναι η αντλια βενζινας.για την ιστορια αναφερω οτι αλλαξα προ τριμηνου φιλτρα και ολα οκ,και τωρα μολις πιανω τις 7000στροφες με 4η και πανω μπλου-μπλου-μπλου.καμια ιδεα δεκτη...........
    Μαλλον επαναλαμβανωμαι....αλλα εξακολουθω να πιστευω οτι η καλλιτερη λυση ειναι μια καλη εξωτερικη αντλια με φιλτρο και ρυθμιστη πιεσης. Θα κοστισει λιγοτερο απο μια OEM, τα φιλτρα θα ειναι αρκετα φτηνοτερα, θα ειναι καλλιτερης ποιοτητας και δεν θα χρειαζεται να λυνεις το μισο μηχανακι για να αλλαξεις φιλτρο.

Την συγκεκριμενη που παρεθεσα στην προηγουμενη σελιδα, την βρηκα απο φορουμ μπουσαιων για μετατροπες τουρμπο οπου η μαμα φτανει στα ορια της.

Η αντλία που βρήκα.

Η αντλία που βρήκα είναι ακριβώς αυτή που δείχνει και ο φίλος εδώ

http://www.advrider.com/forums/showt...=461827&page=7

http://www.advrider.com/forums/showt...=461827&page=8

και στην Κίνα:
    http://www.aliexpress.com/product-fm...olesalers.html

τουλάχιστο εξωτερικά και έκανα το ίδιο φάουλ με αυτόν και την τρύπησα. Τελικά είναι πιό σημαντικό να προσαρμοστεί το κάτω μέρος στον ελαστικό προσαρμογέα για να μην της επιτρέπει να στρίβει και λιγότερο σημαντικό το επάνω μέρος, αφού όσο και να μην φτάνει η μεταλλική βάση να πατήσει στη χυτή βάση, δεν πειράζει, αφού το άνω μέρος συνδέεται με τη βάση αυτή.
    Η αντλία που βρήκα είναι μάρκας ACHR P380207G αντίστοιχη της BOSCH 0580453407 για ALFA ROMEO, FORD, MAZDA, ISUZU, SUBARU, SUZUKI, όπως γράφει το κουτί. Ο μαγαζάτορας μου την έδωσε 48€ αλλά υποψιάζομαι οτι κοστίζει πολύ λιγότερο αν καταφέρουμε απ'ευθείας αγορά.
    Αυτή μου άρεσε πολύ:
    http://zoren.gmc.globalmarket.com/pr...ta-382977.html
    αλλά ελάχιστη ποσότητα 500 κομμάτια...
    Εγώ θα προσπαθήσω να την κολλήσω εκεί που άνοιξε, να την περάσω και να πάω τη μηχανή στον Τσολερίδη να μου μετρήσει την πίεση. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Κάτι άλλες αντλίες που μοιάζουν πολύ στη δικιά μας και έχουν πίεση 3,5 bar έχουν ελάχιστη ποσότητα... 100 τεμάχια... χοντραίνει το παιχνίδι.
    Γειά χαρά.
    Τελευταία τροποποίηση από gefr; 08/04/2012 στις 10:50.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MultiS Προβολή μηνύματος
    ...
    Δεν έχω ακούσει ποτέ τρόμπα απο 990 να χαλάει...
    Χαλάει
    Ήταν η πρώτη και μοναδική βλάβη που μου έχει βγάλει στα 3,5 χρόνια. Ευτυχώς ήταν στην εγγύηση και δεν ψάχτηκα.

Δεν έχω ακούσει ποτέ τρόμπα απο 990 να χαλάει. Πάντα έφταιγαν τα φίλτρα.
    http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=461796

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Μολις ειδα στο advrider το ποστ σου. Οποτε ειναι impeller.
    H τυπικη αποδοση ειναι αυτη:
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	12x3-636.gif 
Προβολές:	204 
Μέγεθος:	8,0 KB 
ID:	252707
    απο δω:
    http://www.pricepump.com/pumpschool/psles2.html

Οπως βλεπεις η πιεση ειναι σταθερη για μια μεγαλη περιοχη ροης και μετα πεφτει λιγο. Ειναι πολυ πιθανο τα 3 bar στα 90λτ/ω να αναφερονται στην τιμη πιεσης πριν αρχισει να πεφτει. Αν ισχυει αυτο τοτε και η στατικη της πιεση θα ειναι η ιδια.
    Οι προδιαγραφές αναφέρουν shutoff pressure 8,5 bar ενώ η πίεση λειτουργίας είναι στα 3,5 bar. δεν με καλύπτει λές αυτό το περιθώριο στη δική μου αντλία;

http://zoren.en.alibaba.com/product/...mp_380301.html

Οι προδιαγραφές αναφέρουν shutoff pressure 8,5 bar ενώ η πίεση λειτουργίας είναι στα 3,5 bar. δεν με καλύπτει λές αυτό το περιθώριο στη δική μου αντλία;

http://zoren.en.alibaba.com/product/...mp_380301.html
    3.5 bar δε θες? Νομιζω οτι ο καλλιτερος τροπος να εχεις 3.5 σταθερα θα ειναι η αντλια σου να βγαζει παραπανω και ο ρυθμιστης να τα καραταει στην σταθερη τιμη των 3.5. Αυτη απ'οτι φαινεται βγαζει παραπανω, οποτε μαλλον θα κανει!

Νομίζω οτι αν η πίεση είναι παραπανήσια, τότε θα ζεσταίνεται περισσότερο και το καύσιμο και από την ισχυρότερη αντλία και το ρεύμα που θα τραβάει θα είναι πολύ.
    Οι πρώτες δοκιμές με την αντλία των 3bar είναι απογοητευτικές. Θα πρέπει να ελέγξω πρίν την απορρίψω τελείως αν έφυγαν τα μπαλώματα που έκανα στα σημεία που την τρύπησα. Άν όχι, τότε φταίει καθαρά η χαμηλότερη πίεση λειτουργίας καιιι
    back to square one.

Νομίζω οτι αν η πίεση είναι παραπανήσια, τότε θα ζεσταίνεται περισσότερο και το καύσιμο και από την ισχυρότερη αντλία και το ρεύμα που θα τραβάει θα είναι πολύ.
    Οι πρώτες δοκιμές με την αντλία των 3bar είναι απογοητευτικές. Θα πρέπει να ελέγξω πρίν την απορρίψω τελείως αν έφυγαν τα μπαλώματα που έκανα στα σημεία που την τρύπησα. Άν όχι, τότε φταίει καθαρά η χαμηλότερη πίεση λειτουργίας καιιι
    back to square one.
    Νομιζω η πιεση θα πρεπει αναγκαστικα να ειναι παραπανησια γιατι η ταση στη μπαταρια δεν ειναι σταθερη. Αν παρα-ειναι μεγαλυτερη παντα μπορεις να βαλεις μια αντισταση σε σειρα, οποτε και το ρευμα θα πεσει και η αντλια θα ζεσταινεται λιγοτερο.

οκ μπορεί σε μια παραγωγή κάποιον χιλιάδων μηχανών να χαλάει και ένα ποσοστό τρομπών.

επιμένω οτι στην Ελλάδα δεν έχω ακούσει για χαλασμένη τρόμπα.

θα είχε ενδιαφέρον να κάνουμε ένα γκάλοπ. Μόνο ομως για 990. Και να αναφέρουμε και το συνεργείο που παμε.
    Να δούμε και πως αντιμετωπίζουν οι μάστορες το θέμα.

εχω και μερικές σκόρπιες σκέψεις.

σε όσους απο τους φίλους στο εξωτερικό και ειδικά Αμερική ψάχτικαν ποτέ ? ή απλά πίστεψαν τους "dealers" τους ?
    και έδωσαν τα λεφτάκια τους σε νέες τρόμπες ?

πρίν "χαλάσουν" οι τρόμπες είχαν αλλάξει ποτε τα φίλτρα ?

επίσης παρατήρησα οτι τα μοντέλα ηταν απο 08 και μετά και με σχετικά λίγα χιλιόμετρα.

Μήπως η ΚΤΜ απο το '08 και μετά έχει αλλάξει τρόμπα ?

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΜΕ Το avatar του/της πυξιδας990
    οκ μπορεί σε μια παραγωγή κάποιον χιλιάδων μηχανών να χαλάει και ένα ποσοστό τρομπών.

επιμένω οτι στην Ελλάδα δεν έχω ακούσει για χαλασμένη τρόμπα.

θα είχε ενδιαφέρον να κάνουμε ένα γκάλοπ. Μόνο ομως για 990. Και να αναφέρουμε και το συνεργείο που παμε.
    Να δούμε και πως αντιμετωπίζουν οι μάστορες το θέμα.

εχω και μερικές σκόρπιες σκέψεις.

σε όσους απο τους φίλους στο εξωτερικό και ειδικά Αμερική ψάχτικαν ποτέ ? ή απλά πίστεψαν τους "dealers" τους ?
    και έδωσαν τα λεφτάκια τους σε νέες τρόμπες ?

πρίν "χαλάσουν" οι τρόμπες είχαν αλλάξει ποτε τα φίλτρα ?

επίσης παρατήρησα οτι τα μοντέλα ηταν απο 08 και μετά και με σχετικά λίγα χιλιόμετρα.

Μήπως η ΚΤΜ απο το '08 και μετά έχει αλλάξει τρόμπα ?
    λοιπον,εδιαφερον η συζητηση αλλα θα μου επιτρεψετε να πω οτι εχω ξενερωσει αφανταστα με την εταιρια.δεν επιτρεπεται ενα μηχανακι που κατασκευαστηκε να παει απο το μπαλουχισταν εως το τουρκμενισταν(μεταφορικα)να εχει προβλημα με τροφοδοσιες.πραγματικα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ,δηλ αν βαλεις μαμουνια π.χ. στην αλγερια,κανεις τον προξενο.ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.......αφου εχω ξενερωσει τοσο που λεω να το πουλησω.τι να πω............
    37.12.07n
    22.47.01.e
    τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
    το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από πυξιδας990 Προβολή μηνύματος
    λοιπον,εδιαφερον η συζητηση αλλα θα μου επιτρεψετε να πω οτι εχω ξενερωσει αφανταστα με την εταιρια.δεν επιτρεπεται ενα μηχανακι που κατασκευαστηκε να παει απο το μπαλουχισταν εως το τουρκμενισταν(μεταφορικα)να εχει προβλημα με τροφοδοσιες.πραγματικα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ,δηλ αν βαλεις μαμουνια π.χ. στην αλγερια,κανεις τον προξενο.ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.......αφου εχω ξενερωσει τοσο που λεω να το πουλησω.τι να πω............
    Υπερβαλεις. Σκεψου οτι υπαρχουν μηχανες που με το καλημερα σκας 1000 για αναρτηση πισω και αλλα 200 για μπροστα. Στο καημενο το 990 το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να δωσεις ενα κατοσταρικο για μια τρομπουλα συμπλεκτη και αλλα ενα-δυο-τρια για να λυσεις το θεμα με την τρομπα βενζινης και τον ανορθωτη. Δεν ειναι δα και τοσο τρομερο.
    Οι διαφορες ειναι οτι στα 'αλλα' της κατηγοριας και να τα σκασεις παλι θεματα θα εχεις και οτι σε αυτο αναγκαστικα θα τα κανεις μονος σου και οχι καποιος αλλος για σενα. Ας ειναι καλα τα φορα.
    Αντι να χολοσκας λοιπον, απολαυσε αυτο που τοσο τυχερος εισαι να εχεις, γιατι αλλο σα και δαυτο δεν εχει!

Σελίδα 3 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αλλαγή Carb και αντλία βενζίνης...
    από motaba στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2008, 09:21
  2. Ηχος απο αντλια βενζινης?
    από thrax στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2006, 17:58
  3. αντλια βενζινης ν2