Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 55

Θέμα: crypton x στα 180 cc????

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Αυτό προσπαθήσαμε από την αρχή να κάνουμε, αλλά.....

Εγώ λοιπόν φοράω το original κιτ της YAMAHA στα 150cc που αγοράστηκε (10 σφραγίδες πάνω) και περάστηκε στην επίσημη αντιπροσωπεία. Όποιος θέλει να δει τι περιλαμβάνει μπορεί εύκολα να το δει στα ανάλογα sites απλώς εγώ το διάλεξα γιατί φέρει κι αυτό επίστρωση του κυλίνδρου από νικασίλ όπως δηλ. και το μαμά και υπόσχεται αξιοπιστία. Η εγκατάσταση συνοδεύεται από εγγύηση. Το μηχανάκι έχει μεταμορφωθεί χαμηλά γεμίζοντας όλο το φάσμα των στροφών στις χαμηλομεσαίες τόσο που επανήλθα στο μπροστά 15άρι μαμά γρανάζι που είχα αλλάξει με 14άρι και κρατάει ρελαντί κανονικά. Ψηλά υποψιάζομαι ότι κρεμάει όπως και πριν απλώς δεν το έχω ανοίξει ακόμα γιατί είμαι στο στρώσιμο.

Το malossi 180cc το έχω οδηγήσει αρκετά και από διαφορετικούς. Μιλάμε για άλλο μηχανάκι που δεν έχει και πολλή σχέση σε άρπαγμα και άπλωμα στροφών με τη δικιά μου μετατροπή που από φιλοσοφία δεν επεμβαίνω στο πρόγραμμα, εκκεντροφόρο και την εξάτμιση (μόνο φίλτρο DNA). Nα σημειώσω πως δεν έχει επίστρωση κυλίνδρου και δεν δίνεται με εγγύηση της εταιρείας (πιθανόν μόνο από τον εγκαταστάτη 1 χρόνου). Έχω δει τέτοιο μηχανάκι να παραδίδει πνεύμα στους 8 μήνες και άλλο που κυκλοφορεί 3 χρόνια. Γνώμη μου είναι ότι επειδή όλα αυτά συνοδεύονται από εξατμίσεις, προγράμματα, εκκεντροφόρους κλπ (κανένα δεν έχω δει μόνο με κιτ), ο χρήστης λυσσάει με ότι αυτό συνεπάγεται. Με ορθολογική χρήση μπορεί να βγάλει άνετα 5 χρόνια ίσως και παραπάνω χωρίς προβλήματα.

Αυτό που προτείνω είναι να περιμένουμε όλοι τις κριτικές για τη νέα κεφαλή της UMA racing λεπτομέρεις εδώ http://www.facebook.com/media/set/?s...8478046&type=1 αναμένεται και το site, η οποία υπόσχεται 28hp με καρμπυρατέρ 34mm.

Όσον αφορά τα γενικότερα που αναφέρει ο ziofz1 από πάνω, οπωσδήποτε δισκόφρενο πίσω το κάνει πιο σύγχρονο αλλά από πλευράς αποτελεσματικότητας το πίσω ταμπούρο είναι αρκετά καλό. Εγώ θα προτιμούσα μιά διπίστονη δαγκάνα μπροστά, είναι απαράδεκτο η YAMAHA σε παπί κοντά €3000 να κρατάει αυτή τη γελοία πανάρχαια δαγκάνα.

Το μηχανάκι έχει θέμα με τις αναρτήσεις για οποιονδήποτε είναι πάνω από 65 κιλά που προσωπικά βελτίωσα μπροστά με 75 αντί 50 ml στις μπουκάλες και χοντρύτερο λάδι 15 αντί 10 (ξεκίνησα από 100ml που είναι κούτσουρο και αφαιρούσα σταδικά με σύριγγα). Το καταθέτω για να μην πειραματίζεται κανείς τζάμπα). Πιθανόν στο μέλλον να αντικατασταθούν και τα ελατήρια με Ohlins. Πίσω φοράω το Ohlins το οποίο όμως είναι εξαιρετικά ακριβό €310 υπάρχουν όμως και άλλες λύσεις όπως το YSS με δοχείο αζώτου με €220 και συνεχίζει... Υποψιάζομαι ότι βγαίνει με τόσο άσχημες αναρτήσεις πιθανόν επειδή οι μόνες χώρες όπου είναι δημοφιλή τέτοιου τύπου μηχανάκια είναι οι Ασιατικές όπου ο βαρύτερος κάγκουρας ζυγίζει 45 κιλά.

Τέλος, επειδή είμαι 50 χρονών αλλά αισθάνομαι λιγότερο και το μηχανάκι αποτελεί για μένα την κύρια πλατφόρμα μετακίνησης αλλά και πειραματισμών (είμαι κάτοχος R 1200 GS στην οποία φυσικά δεν αλλάζεται τπτ εκτός από αξεσουάρ), παρακαλώ θερμά επαναλαμβανόμενοι, απαξιωτικοί και γενικευμένοι χαρακτηρισμοί τύπου "όλα τα παπια", πιτσιρικάδες -ενώ είναι πρόδηλο από τον τρόπο γραφής και εμπειρίας ότι δεν γράφει κανένας "κάγκουρας"- από γνώστες το πολύ c50 να μην παρεμβάλλονται και να μας αφήσουν ήσυχους να ασχοληθούμε με την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας στο συγκεκριμένο μηχανάκι.
    Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 19/04/2012 στις 00:33.

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    δεν εβαλαν ολινσ και ακτινικες εξαπιστονες δαγκανες γιατι το εφτιαξαν να ειναι εργαλειο φιλε!!!για να λιωνει στην κινηση, να χωνεται, να ειναι ευελικτο και ανετο κτλ κτλ...
    τωρα καταλαβα καλα?ειπες "από φιλοσοφία δεν επεμβαίνω στο ΠΡΟΓΡΑΜΑ, εκκεντροφόρο και την εξάτμιση (μόνο φίλτρο DNA)"
    δλδ το εκανες 150cc και ειναι ακομα με μαμα μειγμα??και σε αντιπροσωπεια μαλιστα???απαραδεχτο αν ειναι ετσι.
    πηγαινε το για καυσαναληση η δες το μπουζακι τουλαχιστων να δεις τι παιζει μην το παρεις στο χερι!!
    παντως να δωσω 3000 ζεστα να παρω το εν λογο μηχανακι και μετα να αρχισω να βαζω ολινσ, προγραματα,κκυλινδρους, σουπερ ντουπερ κεφαλες και δισκοφρενα και να πετυχω στην καλυτερη ενα μηχανακι που θα βγαζει με το ζορι 30 αλογα καλυτερα να παρω το ninja.και στανταρ θα καει λιγοτερο απο το υπερτουμπανο παπι!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από giannisblest Προβολή μηνύματος
    δεν εβαλαν ολινσ και ακτινικες εξαπιστονες δαγκανες γιατι το εφτιαξαν να ειναι εργαλειο φιλε!!!για να λιωνει στην κινηση, να χωνεται, να ειναι ευελικτο και ανετο κτλ κτλ...
    τώρα άμα πετάξω κάνα "δεν σας αντελήφθην" θα φάω κάνα άκυρο πάλι... Μίλησα εγώ πουθενά για κάτι πέρα από μια σύγχρονη διπίστονη που φοράνε μέχρι και κινέζικα; Αλλά αφού τότε δεν θα έλιωνε στην κίνηση αλλά θα πλακώνονταν στα endo, οκ. Το ohlins το φόρεσα γιατί το γούσταρα και αν δεις πληροφορώ ότι υπάρχουν και φθηνότερες. Εσύ προσωπικά έχεις ιδία αντίληψη περί του μαμά αμορτισέρ και το θεωρείς ασφαλές, ευέλικτο και άνετο κλπ; Εγώ πάλι μόνο επικίνδυνο.

τωρα καταλαβα καλα?ειπες "από φιλοσοφία δεν επεμβαίνω στο ΠΡΟΓΡΑΜΑ, εκκεντροφόρο και την εξάτμιση (μόνο φίλτρο DNA)"
    δλδ το εκανες 150cc και ειναι ακομα με μαμα μειγμα??και σε αντιπροσωπεια μαλιστα???απαραδεχτο αν ειναι ετσι.
    πηγαινε το για καυσαναληση η δες το μπουζακι τουλαχιστων να δεις τι παιζει μην το παρεις στο χερι!!
    Καυσανάλυση-δυναμομέτρηση έγινε επι τόπου αμέσως μετά τη μετατροπή. Η μαμά παρέχει το κιτ που αυξάνει απλώς τη χωρητικότητα 15cc ακριβώς έτσι για τοποθετηθεί με την υπάρχουσα ρύθμιση του injection. To μίγμα αλλάζει στα 180cc που φυσικά δεν βγάζει η YAMAHA. Οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα ακυρώνει φυσικά την εγγύηση. Εξάτμιση δεν αλλάζω γιατί δεν ξέρω να υπάρχει καμία aftermarket με καταλύτη σαυτή την κατηγορία. Έχεις κάποια να μου προτείνεις;

παντως να δωσω 3000 ζεστα να παρω το εν λογο μηχανακι και μετα να αρχισω να βαζω ολινσ, προγραματα,κκυλινδρους, σουπερ ντουπερ κεφαλες και δισκοφρενα και να πετυχω στην καλυτερη ενα μηχανακι που θα βγαζει με το ζορι 30 αλογα καλυτερα να παρω το ninja.και στανταρ θα καει λιγοτερο απο το υπερτουμπανο παπι!!
    Παρεπιπτόντως δεν γίνεται κάποιος mod να αφιερώσει λίγο χρόνο να μας πάει από τις "αντιπαραθέσεις" στα "μοντέλα" να πας και συ στα ninja και να τα πούμε και μεις με την ησυχία μας για το μηχανάκι μας;
    Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 19/04/2012 στις 00:21.

Ημιτρελο Μέλος Το avatar του/της imitrelos
    Αν και όταν είδα το θέμα και διάβασα μέχρι ένα σημείο είπα ΔΕΝ θα ασχοληθώ

αλλά το υφάκι σου είναι κάπως ....... υποδείξεις κάνεις όταν διαβάσεις έστω τους κανόνες του φόρουμ

Στο θέμα σου τώρα όχι η yamaha δέν έβαλε ohlins και φρενούκλες γιατί απλά ΔΕΝ τα χρειάζεται
    και για να μαθαίνεις πρίν το παίξεις και έξυπνος εκει στα ανατολάς προτιμούν παπιά τύπου jr 120 άν μιλάμε για πάπια ή τήν πάπια τής cagiva με 34 άλογα φρένα και ανάρτηση απο mito

Αφου το γουστάρεις φτιάχτο και μπράβο σου αλλά όχι λογική ΔΕΝ έχει όπως και ένας τούμπανο μπόμπος όλος takegawa και έχτρα μαγικά ζουμιά γαμάτος .....αλλά λογική δέν έχει
    Ηξερα πώς απάνω στη γή όσο ζούμε αυτό δέν είναι το λιμάνι όπου αράζεις είναι το λιμάνι απ'όπου ξεκινάς, ξανοίγεσαι σέ άγρια τρικυμισμένη θάλασσα και μάχεσαι ολοζωής ν'αράξεις

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ziofz1
    Παντως και εγω κοροιδευα ενα φιλο μου οταν μου ειπε οτι υπαρχει Ohlins για το crypton αλλα πηγα και εβαλα πισω και μπροστα ελατηρια.ενταξει,καμια σχεση.Η μαμα αναρτηση ειναι απλα τραγικη κ επικινδυνη.Βεβαια υπαρχουν και οι πιο φτηνες λυσεις σιγουρα yss κλπ.
    Σαφως και το μηχανακι φτιαχτηκε για να λιωνει στη κινηση και να "μασαει" τα χλμ της πολης, αυτο ομως δεν παει να πει οτι πρεπει να πηγαινει σα βαρκα και να σταματαει στους προφυλακτηρες των αυτοκινητων.
    Εκει που δε συμφωνω απολυτα ειναι με την αυξηση κυβισμου.Προσωπικα για τη χρηση που το θελω (μετακινησεις μεσα στη πολη αλλα και αποστασεις εως 30 χλμ) η δυναμη του με ικανοποιει.Αν καποια στιγμη αισθανθω οτι με κουρασε και δε παει βημα κλπ θα παω να παρω ενα 250 και τελειωσε η υποθεση.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Χρονια πολλα σε ολους και απο εμενα.Να καταχραστω λιγο τον χωρο σας μιας και η κουβεντα επεκταθηκε στο αν μια βελτιωση-μετατροπη αξιζει η οχι.Για μενα βελτιωση σημαινει προσωπικη ενασχοληση ιδρωτας,μουτζουρα στα χερια και τα σχετικα ,σε αυτη την περιπτωση δεν μετρας κοστος οταν αυτο που απολαμβανεις ειναι γνωσεις και προσωπικη ευχαριστηση.Αν μιλαμε για να παω το μηχανακι στο μαστορα και να "παραγγειλω" απο καταλογο,τοτε συγνωμη αλλα και εγω θα συμφωνησω οτι δεν θελω να πεταξω χρημα,το πουλαω και παιρνω κατι ποιο γρηγορο ποιο συγχρονο.Ας μην ξεχναμε οτι και ο Φρανκενσταιν εκανε οτι εκανε για την κ@υλ@ του.It's Alive...Alive...
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Αστεία πράγματα.
    Το παπί είναι παπί.Το Χ είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.Αλλά ΠΑΠΙ.
    Όποιος βάζει χέρι και βελτιώνει ένα παπί "εκτεταμένα",και όχι απλά στα σημεία,απλά το χαλάει.Γιατι είναι παπί.

υγ. έχω crypton x

Banned
    Γιατι δεν βιδωνεις νεα μπουζονια στα καρτερ
    να χωσεις και ενα κυλινδροπιστονο απο ΥΖΦ ξεχειλωμενο στα 330-340 με ενα FCR να κατεβαζεις καμια 40αρια Περισσοδάκτυλα ....

ιδεα λεω τωρα.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GFawkes Προβολή μηνύματος
    Γιατι δεν βιδωνεις νεα μπουζονια στα καρτερ
    να χωσεις και ενα κυλινδροπιστονο απο ΥΖΦ ξεχειλωμενο στα 330-340 με ενα FCR να κατεβαζεις καμια 40αρια Περισσοδάκτυλα ....

ιδεα λεω τωρα.....
    Και γιατί να μην μπεί κατέυθείαν ολόκληρο μοτέρ?
    Plausible θα έλεγαν οι mythbusters

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    τώρα άμα πετάξω κάνα "δεν σας αντελήφθην" θα φάω κάνα άκυρο πάλι... Μίλησα εγώ πουθενά για κάτι πέρα από μια σύγχρονη διπίστονη που φοράνε μέχρι και κινέζικα; Αλλά αφού τότε δεν θα έλιωνε στην κίνηση αλλά θα πλακώνονταν στα endo, οκ. Το ohlins το φόρεσα γιατί το γούσταρα και αν δεις πληροφορώ ότι υπάρχουν και φθηνότερες. Εσύ προσωπικά έχεις ιδία αντίληψη περί του μαμά αμορτισέρ και το θεωρείς ασφαλές, ευέλικτο και άνετο κλπ; Εγώ πάλι μόνο επικίνδυνο.

Καυσανάλυση-δυναμομέτρηση έγινε επι τόπου αμέσως μετά τη μετατροπή. Η μαμά παρέχει το κιτ που αυξάνει απλώς τη χωρητικότητα 15cc ακριβώς έτσι για τοποθετηθεί με την υπάρχουσα ρύθμιση του injection. To μίγμα αλλάζει στα 180cc που φυσικά δεν βγάζει η YAMAHA. Οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα ακυρώνει φυσικά την εγγύηση. Εξάτμιση δεν αλλάζω γιατί δεν ξέρω να υπάρχει καμία aftermarket με καταλύτη σαυτή την κατηγορία. Έχεις κάποια να μου προτείνεις;

Παρεπιπτόντως δεν γίνεται κάποιος mod να αφιερώσει λίγο χρόνο να μας πάει από τις "αντιπαραθέσεις" στα "μοντέλα" να πας και συ στα ninja και να τα πούμε και μεις με την ησυχία μας για το μηχανάκι μας;
    φιλε δεν ειπα πουθενα να βαλεις εξατμιση.αν βαλεις το μειγμα θα γινει ΑΚΟΜΑ πιο φτωχο και θα ηταν αυτοκτονια.
    εγω στο παπι μου 5 κυβικα αλλαξα και ηθελε αλλο μειγμα.και σημερα τα περισοτερα μηχανακια αν οχι ολα ειναι με μειγμα προς την φτωχη μερια για λογους ρυπων και οικονομιας οποτε σπανια εχεις περιθωριο.
    15cc αλλαγη ειναι αρκετη ακομα και σε 600ρες στο κυβισμο του κρυπτον χ ειναι τεραστια!με φιλτρο που εβαλες εχεις ακομα πιο φτωχο μειγμα.
    το μονο που ισως παιζει ειναι οτι η μαμα δινει στα 135 το μηχανακι αλλα με μειγμα προς την πλουσια μερια ωστε να εχει περιθωριο να χωσει κανεις το 150ρι κιτ που βγαζει.αλλα αμφιβαλω γιατι εχουν θεμα με τα euro 15-20-50 κτλ κτλ.

η δαγκανα των κινεζικων που λες ειναι διπιστονη πλευστη σε γλυστρα.δεν την λες συγχρονη εκτος και αν εννοεις κατι συγχρονο που υπαρχει σε μηχανακια μαζικης παραγωγης εδω και 25-30 χρονια...
    τα φρενα του ως εχουν με τα λαστιχα που φοραει πως το επιβραδυνουν απο την τελικη ταχυτητα του?
    κανε ενα θρεντακι που να μιλανε οι ιδιοκτητες του crypton x για το παπι τους.
    εδω μιλαμε για το αν αξιζει η οχι μια βελτιωση σε ενα παπι!

εγω στο παπι μου 5 κυβικα αλλαξα και ηθελε αλλο μειγμα.
    Μη ξεχνάς ότι το Χ έχει injection και αισθητήρα λ οπότε υπάρχουν κάποιες (περιορισμένες βέβαια) δυνατότητες αυτορύθμισης.
    Αν βάλεις και κοντέρ Koso http://motor-part4u.blogspot.com/sea...el/SPEEDOMETER έχεις συνεχώς εικόνα του μίγματος που παίρνει από τον αισθητήρα
    Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 19/04/2012 στις 22:43.

ολος αυτος ο χαμος για ενα παπι??? ημαρτον!!!
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ziofz1 Προβολή μηνύματος
    Παντως και εγω κοροιδευα ενα φιλο μου οταν μου ειπε οτι υπαρχει Ohlins για το crypton αλλα πηγα και εβαλα πισω και μπροστα ελατηρια.ενταξει,καμια σχεση.Η μαμα αναρτηση ειναι απλα τραγικη κ επικινδυνη.Βεβαια υπαρχουν και οι πιο φτηνες λυσεις σιγουρα yss κλπ.
    Σαφως και το μηχανακι φτιαχτηκε για να λιωνει στη κινηση και να "μασαει" τα χλμ της πολης, αυτο ομως δεν παει να πει οτι πρεπει να πηγαινει σα βαρκα και να σταματαει στους προφυλακτηρες των αυτοκινητων.
    Εκει που δε συμφωνω απολυτα ειναι με την αυξηση κυβισμου.Προσωπικα για τη χρηση που το θελω (μετακινησεις μεσα στη πολη αλλα και αποστασεις εως 30 χλμ) η δυναμη του με ικανοποιει.Αν καποια στιγμη αισθανθω οτι με κουρασε και δε παει βημα κλπ θα παω να παρω ενα 250 και τελειωσε η υποθεση.
    Φίλε μου, πολλοί εδώ έξω αφιερώσαμε πολύ δημιουργικό χρόνο και τον μετατρέψαμε σε απολαυστική ικανοποίηση τουλάχιστον για τις δικές μας συνήθειες είτε πειραματιζόμενοι με την υδρόψυξη και το overclocking σε ταπεινές CPU, είτε με σετ αλυσογράναζα τιτανίου, δισκόφρενα μπρος-πίσω και πηρούνια με διαδρομές mini-motocross σε ταπεινούς σκελετούς ποδηλάτου IDEAL, είτε αλλάζοντας τρανζίστορ, λάμπες και ρεύματα στη τελική βαθμίδα ενισχυτών για να ακούμε και το σύρσιμο του χεριού στα τάστα της κιθάρας, είτε αλλάζοντας τα ρουλεμάν στο πατίνι με SKF για να τσουλάει καλύτερα , είτε ξύνοντας τα μολύβια FABER των €0,15 για να γράφουν καλύτερα .

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέττω.

Οτιδήποτε περιέχει ψήγματα τεχνολογίας και υποψία μηχανολογικής αναβάθμισης βρίσκουμε τη χαρά να το βελτιώνουμε. Φαίνεται πως είμαστε πλέον γεροντοπαράξενοι και το profil του σύγχρονου μοτοσυκλετιστή δεν περιλαμβάνει αυτή τη κατηγορία ενδιαφερόντων αλλά την ταυτοποιεί με το "χούι" με την ιδιότροπη και την παράταιρη έννοια του όρου. Εμείς πάλι με συμπάθεια θα βλέπαμε την προσπάθεια αποκατάστασης σε ένα μηχανάκι που αποτελεί μνημείο γελιότητας από κατασκευής του όταν στην προσπάθεια να μη μείνει εκτός αγοράς ο κατασκευαστής του βούτηξε ότι κινητήρα stock είχε διαθέσιμο στο ράφι και τον φόρτωσε σε ένα σκελετό που υποτίθεται ικανοποιούσε τα βασικά standards της μόδας της εποχής.

Τελευταία πειραματίζομαι με βάση GPS σε γάϊδαρο. Παίζει καμιά στο εμπόριο η να πάω σε πατέντα;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    Τελευταία πειραματίζομαι με βάση GPS σε γάϊδαρο. Παίζει καμιά στο εμπόριο η να πάω σε πατέντα;
    Ρώτα τον Κίτσο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    Ρώτα τον Κίτσο
    Ο Κίτσος είμαι.......

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ταλαντωση στα +180
    από Panopticon7 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 18/06/2010, 05:41
  2. καρμπιλατέρ ή ψεκασμός στα 600 cc??