Αυτό προσπαθήσαμε από την αρχή να κάνουμε, αλλά.....
Εγώ λοιπόν φοράω το original κιτ της YAMAHA στα 150cc που αγοράστηκε (10 σφραγίδες πάνω) και περάστηκε στην επίσημη αντιπροσωπεία. Όποιος θέλει να δει τι περιλαμβάνει μπορεί εύκολα να το δει στα ανάλογα sites απλώς εγώ το διάλεξα γιατί φέρει κι αυτό επίστρωση του κυλίνδρου από νικασίλ όπως δηλ. και το μαμά και υπόσχεται αξιοπιστία. Η εγκατάσταση συνοδεύεται από εγγύηση. Το μηχανάκι έχει μεταμορφωθεί χαμηλά γεμίζοντας όλο το φάσμα των στροφών στις χαμηλομεσαίες τόσο που επανήλθα στο μπροστά 15άρι μαμά γρανάζι που είχα αλλάξει με 14άρι και κρατάει ρελαντί κανονικά. Ψηλά υποψιάζομαι ότι κρεμάει όπως και πριν απλώς δεν το έχω ανοίξει ακόμα γιατί είμαι στο στρώσιμο.
Το malossi 180cc το έχω οδηγήσει αρκετά και από διαφορετικούς. Μιλάμε για άλλο μηχανάκι που δεν έχει και πολλή σχέση σε άρπαγμα και άπλωμα στροφών με τη δικιά μου μετατροπή που από φιλοσοφία δεν επεμβαίνω στο πρόγραμμα, εκκεντροφόρο και την εξάτμιση (μόνο φίλτρο DNA). Nα σημειώσω πως δεν έχει επίστρωση κυλίνδρου και δεν δίνεται με εγγύηση της εταιρείας (πιθανόν μόνο από τον εγκαταστάτη 1 χρόνου). Έχω δει τέτοιο μηχανάκι να παραδίδει πνεύμα στους 8 μήνες και άλλο που κυκλοφορεί 3 χρόνια. Γνώμη μου είναι ότι επειδή όλα αυτά συνοδεύονται από εξατμίσεις, προγράμματα, εκκεντροφόρους κλπ (κανένα δεν έχω δει μόνο με κιτ), ο χρήστης λυσσάει με ότι αυτό συνεπάγεται. Με ορθολογική χρήση μπορεί να βγάλει άνετα 5 χρόνια ίσως και παραπάνω χωρίς προβλήματα.
Αυτό που προτείνω είναι να περιμένουμε όλοι τις κριτικές για τη νέα κεφαλή της UMA racing λεπτομέρεις εδώ http://www.facebook.com/media/set/?s...8478046&type=1 αναμένεται και το site, η οποία υπόσχεται 28hp με καρμπυρατέρ 34mm.
Όσον αφορά τα γενικότερα που αναφέρει ο ziofz1 από πάνω, οπωσδήποτε δισκόφρενο πίσω το κάνει πιο σύγχρονο αλλά από πλευράς αποτελεσματικότητας το πίσω ταμπούρο είναι αρκετά καλό. Εγώ θα προτιμούσα μιά διπίστονη δαγκάνα μπροστά, είναι απαράδεκτο η YAMAHA σε παπί κοντά €3000 να κρατάει αυτή τη γελοία πανάρχαια δαγκάνα.
Το μηχανάκι έχει θέμα με τις αναρτήσεις για οποιονδήποτε είναι πάνω από 65 κιλά που προσωπικά βελτίωσα μπροστά με 75 αντί 50 ml στις μπουκάλες και χοντρύτερο λάδι 15 αντί 10 (ξεκίνησα από 100ml που είναι κούτσουρο και αφαιρούσα σταδικά με σύριγγα). Το καταθέτω για να μην πειραματίζεται κανείς τζάμπα). Πιθανόν στο μέλλον να αντικατασταθούν και τα ελατήρια με Ohlins. Πίσω φοράω το Ohlins το οποίο όμως είναι εξαιρετικά ακριβό €310 υπάρχουν όμως και άλλες λύσεις όπως το YSS με δοχείο αζώτου με €220 και συνεχίζει... Υποψιάζομαι ότι βγαίνει με τόσο άσχημες αναρτήσεις πιθανόν επειδή οι μόνες χώρες όπου είναι δημοφιλή τέτοιου τύπου μηχανάκια είναι οι Ασιατικές όπου ο βαρύτερος κάγκουραςζυγίζει 45 κιλά.
Τέλος, επειδή είμαι 50 χρονών αλλά αισθάνομαι λιγότεροκαι το μηχανάκι αποτελεί για μένα την κύρια πλατφόρμα μετακίνησης αλλά και πειραματισμών (είμαι κάτοχος R 1200 GS στην οποία φυσικά δεν αλλάζεται τπτ εκτός από αξεσουάρ), παρακαλώ θερμά επαναλαμβανόμενοι, απαξιωτικοί και γενικευμένοι χαρακτηρισμοί τύπου "όλα τα παπια", πιτσιρικάδες -ενώ είναι πρόδηλο από τον τρόπο γραφής και εμπειρίας ότι δεν γράφει κανένας "κάγκουρας"- από γνώστες το πολύ c50 να μην παρεμβάλλονται και να μας αφήσουν ήσυχους να ασχοληθούμε με την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας στο συγκεκριμένο μηχανάκι.
![]()