Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 64

Θέμα: Falco Venus, παίρνουν νερό

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Joyrider Προβολή μηνύματος
    Δεν ξέρω τι σημαίνει το 100% αδιάβροχο για τον καθένα μας αλλά το να βυθίσεις την 100% αδιάβροχη σε 3 δάχτυλα νερό και να περάσει μεγάλη ποσότητα είναι κάπως.
    Άλλο να την βάλεις μέσα σε 3 δάχτυλα νερό και άλλο να την βουτήξεις μέσα μέχρι το φερμουάρ. Και επίσης, όταν οδηγάς στην βροχή πέφτει (συνήθως) πολύ λιγότερο νερό πάνω στην μπότα (και σε πολύ λιγότερα σημεία, και σε πολύ πιο συγκεκριμένα σημεία, και για πολύ λιγότερο χρόνο), απ' το να την βάλεις και να την αφήσεις μέσα σε λεκάνη...

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Το να βάζουμε τη μπότα στη λεκάνη και να περιμένουμε να μείνει στεγανή είναι κατ'εμέ άκυρο, μπότες μηχανής αγόρασες, όχι γαλότσες. Το "100% αδιάβροχες" δε σημαίνει τι ίδιο στις μπότες και στα ρολόγια καταδύσεων (άσε που οι δικές σου τελικά ούτε αυτό δεν είναι). Αν μάλιστα πας στο δικαστήριο και τους πεις τι τεστ έκανες, δε νομίζω ότι θα αντιμετωπιστείς με μεγάλη κατανόηση.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από npat Προβολή μηνύματος
    Άλλο να την βάλεις μέσα σε 3 δάχτυλα νερό και άλλο να την βουτήξεις μέσα μέχρι το φερμουάρ. Και επίσης, όταν οδηγάς στην βροχή πέφτει (συνήθως) πολύ λιγότερο νερό πάνω στην μπότα (και σε πολύ λιγότερα σημεία, και σε πολύ πιο συγκεκριμένα σημεία, και για πολύ λιγότερο χρόνο), απ' το να την βάλεις και να την αφήσεις μέσα σε λεκάνη...

δε μπορει... απο καπου θα σκασει ο orizontas να αρχιζει να μας βριζει και να μας πει για διαβαση ρεματος με converse All Star .. σαν πραγματικο αλανι........
    Accipere quam facere praestat injuriam

Συμφωνώ, παίζει ρόλο μέχρι ποιο ύψος είναι η αδιαβροχοποίηση όπως λες. Αρκεί να έχει φυσικά, όχι δηλαδή όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

edit: Ελπίζω όντως να ήταν 2-3 δάχτυλα το νερό και όχι τελείως υποβρύχιο το τεστ
    Τελευταία τροποποίηση από Joyrider; 05/04/2012 στις 22:08.

Δεν ξέρω τι σημαίνει το 100% αδιάβροχο για τον καθένα μας αλλά το να βυθίσεις την 100% αδιάβροχη σε 3 δάχτυλα νερό και να περάσει μεγάλη ποσότητα είναι κάπως. Δεν μας είπε σε πόσο νερό την έβαλε το παιδί ή πόση ώρα, αλλά οδηγώντας σε βροχή σίγουρα με παραπάνω πίεση θα πέφτει το νερό απ' ότι σε μια λεκάνη. Αυτή βέβαια είναι water resistant όχι proof.

Προσωπικά μπότες goretex που τις έχω δοκιμάσει με παρόμοιο τρόπο σε πλημμυρισμένο δρόμο αλλά και σε πολύ χιόνι δεν υπήρχε υποψία νερού στο εσωτερικό τους μετά.

Σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα πήραν αρκετό νερό και την έβαλα περίπου 4 εκατοστά μέσα. Τις έβαζα σταδιακά ώστε αν πάρει να δω και από που παίρνει.
    Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..

Το φερμουάρ στην συγκεκριμένη μποτα ξεκινάει πάνω από την σόλα. Και από εκεί πήρε.
    Μ' αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον..

Συμφωνώ, παίζει ρόλο μέχρι ποιο ύψος είναι η αδιαβροχοποίηση όπως λες. Αρκεί να έχει φυσικά, όχι δηλαδή όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

edit: Ελπίζω όντως να ήταν 2-3 δάχτυλα το νερό και όχι τελείως υποβρύχιο το τεστ

Δεν με ενδιαφέρει να είναι αδιάβροχη ψιλά. Εκεί ούτως ή άλλως θα καλύπτεται από το παντελόνι που θα φοράει και από το αδιάβροχο πάνω από το παντελόνι. Με ενδιαφέρει να μην παίρνει από τον αστράγαλο και κάτω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Το να βάζουμε τη μπότα στη λεκάνη και να περιμένουμε να μείνει στεγανή είναι κατ'εμέ άκυρο, μπότες μηχανής αγόρασες, όχι γαλότσες. Το "100% αδιάβροχες" δε σημαίνει τι ίδιο στις μπότες και στα ρολόγια καταδύσεων (άσε που οι δικές σου τελικά ούτε αυτό δεν είναι). Αν μάλιστα πας στο δικαστήριο και τους πεις τι τεστ έκανες, δε νομίζω ότι θα αντιμετωπιστείς με μεγάλη κατανόηση.
    Αν πάω σε δικαστήριο και πω ότι μου πούλησαν waterresistant μπότα για waterproof μια χαρά κατανόηση θα βρω. Με δυο δικηγόρους μίλησα! Και οι 2 μου είπαν ότι εντός 6μηνου έχω το δικαίωμα επιστροφής και τα λεφτά μου πίσω!

Τον ρώτησα αν μπορεί να φέρει άλλο ζευγάρι και να το πληρώσω και μου είπε όχι και να πάρω κάτι άλλο από το μαγαζί του ίδιας αξίας. Πρώτον εγώ μπότες θέλω μόνο καθώς μόνο αυτές μας λείπουν και δεύτερον ξέρουμε καλά πως οι αρχικές τιμές είναι στην κορυφή σε αυτά τα καταστήματα και ότι θα έχει αρχική τιμή 100 θα είναι αξίας 50!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Viper4 Προβολή μηνύματος
    Σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα πήραν αρκετό νερό και την έβαλα περίπου 4 εκατοστά μέσα. Τις έβαζα σταδιακά ώστε αν πάρει να δω και από που παίρνει.
    Αν όντως ισχύει αυτό, τότε στο φανάρι να σταματήσεις με βροχή έχουν πάρει νερό....
    Δεν με ενδιαφέρει να είναι αδιάβροχη ψιλά. Εκεί ούτως ή άλλως θα καλύπτεται από το παντελόνι που θα φοράει και από το αδιάβροχο πάνω από το παντελόνι. Με ενδιαφέρει να μην παίρνει από τον αστράγαλο και κάτω.
    Σε ενδιαφέρει πιο πολύ να έχει ενίσχυση το φερμουάρ που είναι τρωτό σημείο για είσοδο νερού. Ειδικά σε φερμουάρ που φτάνουν μέχρι τη σόλα. Να είναι κάπως έτσι δηλαδή:
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	sidi-sport-rain-boots-zipper.jpg 
Προβολές:	128 
Μέγεθος:	73,4 KB 
ID:	252572

ρε φιλε Viper, εγω πληρωσα ηλεκτρολογο 65 ευρω να βαλω ρελαι διαφυγης στον ηλ.πινακα...

δεν πηγα ομως να βαλω το πηρουνι στην πριζα για να αποδειξω οτι δεν κανει δουλεια

εξαλου , περα απο το Gore tex , το δερμα απο μονο του δεν ειναι αδιαβροχο, απλα υποστηριζεται απο αδιαβροχες μεμβρανες που κι αυτες εχουν τα ορια τους (αναλογα με το κοστος)

το ιδιο συμβαινει ΚΑΙ στα μπουφαν

Αν όντως ισχύει αυτό, τότε στο φανάρι να σταματήσεις με βροχή έχουν πάρει νερό....

Σε ενδιαφέρει πιο πολύ να έχει ενίσχυση το φερμουάρ που είναι τρωτό σημείο για είσοδο νερού. Ειδικά σε φερμουάρ που φτάνουν μέχρι τη σόλα Να είναι κάπως έτσι δηλαδή:
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	sidi-sport-rain-boots-zipper.jpg 
Προβολές:	128 
Μέγεθος:	73,4 KB 
ID:	252572

Το πρώτο ζευγάρι που πήραμε αυτό που δέχτηκε και μας άλλαξε έτσι ήταν. Είχε αυτήν την μεμβράνη. Αλλά έπαιρνε νερό από εκεί που ενώνεται ας πούμε το φερμουάρ με την σόλα, χαμηλά. Και όχι σταγονίτσες... αρκετό! Το δεύτερο ζευγάρι δεν είχε αυτήν την μεμβράνη αν και υποτίθεται πως απλά άλλαζε το χρώμα... τώρα πως γίνεται αυτό μην με ρωτάς! Γι'αυτό σου λέω. Το θέμα μπάζει από παντού!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SVX Προβολή μηνύματος
    ρε φιλε Viper, εγω πληρωσα ηλεκτρολογο 65 ευρω να βαλω ρελαι διαφυγης στον ηλ.πινακα...

δεν πηγα ομως να βαλω το πηρουνι στην πριζα για να αποδειξω οτι δεν κανει δουλεια

εξαλου , περα απο το Gore tex , το δερμα απο μονο του δεν ειναι αδιαβροχο, απλα υποστηριζεται απο αδιαβροχες μεμβρανες που κι αυτες εχουν τα ορια τους (αναλογα με το κοστος)

το ιδιο συμβαινει ΚΑΙ στα μπουφαν

Φίλε μου άλλο να μην παίρνει νερό μετά από 3 ώρες σε καταρρακτώδη βροχή και άλλο να παίρνει μετά από 30 δευτερόλεπτα. Και ΞΑΝΑΛΕΩ ότι μου πούλησε για waterproof μπότες που είναι water resistant!
    Σε μένα στο τηλέφωνο συνέχισε να λέει πολλές φορές ότι είναι όντως αδιάβροχες, ενώ όταν τον πήρε ο δικηγόρος τα μάσαγε και έλεγε ότι δεν είπε πόσο αδιάβροχες ήταν... και ότι αν τον πάω στο δικαστήριο θα πει άλλα! ΘΡΑΣΣΟΣ!!!

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Το φερμουάρ στην συγκεκριμένη μποτα ξεκινάει πάνω από την σόλα. Και από εκεί πήρε.
    Από το φερμουάρ θα πάρει 100%, αν πέσει πολύ νερό. Συνήθως, όμως, από μέσα έχουν δεύτερο φλαπ που συγκρατεί το νερό που πέρασε από το φερμουάρ. Αν οι δικές σου δεν έχουν, τότε φυσικό είναι να πάρουν νερό (και απολύτως προφανές, δεν χρειάζεται καν να τις δοκιμάσεις). Το ξαναλέω όμως. Το να βάλεις τις μπότες μέσα σε λεκάνη μέχρι το φεμουάρ, δεν είναι και πολύ ρεαλιστικό τεστ. Μπορεί κάποιες (εξαιρετικής ποιότητας) μπότες να κρατάνε, ενώ κάποιες άλλες όχι. Και οι δύο "αδιάβροχες" λέγονται. Οι μεν καλύτερες, οι δε χειρότερες... Πιστεύω ότι σε ρεαλιστικές συνθήκες θα την κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Αν έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο να θέλεις μπότες που είναι ακόμα πιο αδιάβροχες θα πρέπει να ψάξεις συγκεκριμένα μοντέλα / μάρκες που φημίζονται για την αδιαβροχοποίησή τους (δεν αρκεί, δηλαδή, το ότι απλά χαρακτηρίζονται "αδιάβροχες"). Ειδικά για συνεπιβάτη όμως, δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Εσύ όμως ξέρεις καλύτερα την χρήση που τους επιφυλάσσεις...

Από το φερμουάρ θα πάρει 100%, αν πέσει πολύ νερό. Συνήθως, όμως, από μέσα έχουν δεύτερο φλαπ που συγκρατεί το νερό που πέρασε από το φερμουάρ. Αν οι δικές σου δεν έχουν, τότε φυσικό είναι να πάρουν νερό (και απολύτως προφανές, δεν χρειάζεται καν να τις δοκιμάσεις). Το ξαναλέω όμως. Το να βάλεις τις μπότες μέσα σε λεκάνη μέχρι το φεμουάρ, δεν είναι και πολύ ρεαλιστικό τεστ. Μπορεί κάποιες (εξαιρετικής ποιότητας) μπότες να κρατάνε, ενώ κάποιες άλλες όχι. Και οι δύο "αδιάβροχες" λέγονται. Οι μεν καλύτερες, οι δε χειρότερες... Πιστεύω ότι σε ρεαλιστικές συνθήκες θα την κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Αν έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο να θέλεις μπότες που είναι ακόμα πιο αδιάβροχες θα πρέπει να ψάξεις συγκεκριμένα μοντέλα / μάρκες που φημίζονται για την αδιαβροχοποίησή τους (δεν αρκεί, δηλαδή, το ότι απλά χαρακτηρίζονται "αδιάβροχες"). Ειδικά για συνεπιβάτη όμως, δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Εσύ όμως ξέρεις καλύτερα την χρήση που τους επιφυλάσσεις...
    Η χρήση θα είναι στις Άλπεις όπου κάθε χρόνο έχει καταρρακτώδεις βροχές ωρών! Όσοι πήγαν μου λένε και μου ξαναλένε για αδιάβροχα και μπότες κλπ. Γι'αυτό και διευκρίνησα στον πωλητή ότι θέλω 100% αδιάβροχες μπότες.

Όσο για το τεστ μην νομίζετε ότι πάνω στην μηχανή με την πίεση των 100 και 120 χιλιομέτρων την ώρα η καταρρακτώδης βροχή θα φερθεί καλύτερα στις μπότες!
    Οι δικιές μου πάλι των 120 ευρώ μπότες είναι Soubirac. 4 χρόνια την κυριακή πάτησα και μέσα σε λίμνη μέχρι τον αστράγαλο για να βγάλω μια φωτό όπως την ήθελα. Σταγόνα δεν πήρε. Το ίδιο τεστ είχα κάνει και σε αυτές! το ίδιο τεστ έχω κάνει και σε δυο ζευγάρια χειμερινά γάντια. Το ίδιο τεστ βλέπω και σε βιντεάκια στο youtube να κάνει ο κόσμος στις μπότες και στα γάντια που θέλει να αποδείξει ότι είναι αδιάβροχα!

Το βλέπετε κάποιοι ακραίο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γιατί ακόμα περισσότερο νερό θα κλειθούν να φάνε!

Και ΞΑΝΑΜΑΤΑΛΕΩ! μου πούλησε water resistant μπότες για 100% αδιάβροχες... Πόσες φορές να το πω πια μέχρι να το καταλάβετε;

Η χρήση θα είναι στις Άλπεις όπου κάθε χρόνο έχει καταρρακτώδεις βροχές ωρών! Όσοι πήγαν μου λένε και μου ξαναλένε για αδιάβροχα και μπότες κλπ. Γι'αυτό και διευκρίνησα στον πωλητή ότι θέλω 100% αδιάβροχες μπότες.
    μεχρι ποσα λεφτα του ειπες οτι μπορεις να διαθεσεις? σε ρωταω γιατι η FALCO σαν ονομα δεν ειναι : ουτε Alpinestars, ουτε Gaerne , ουτε Sidi
    αν εσυ του ειπες οτι δινεις μεχρι 100 ευρω, βαρια μεχρι 120 , ο πωλητης μαλλον προσπαθησε να σε ικανοποιησει και να πετυχει μια πωληση , τοσο απλο...

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΖΑΓΟΡΙ
    από toyota στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2005, 10:07
  2. Περίεργο νερό
    από Timberg στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 26/05/2005, 08:53
  3. Falco Sl1000?sos Sos Sos
    από tzanismille στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 01/02/2005, 13:52
  4. Στη Δανία όλοι παίρνουν το λεωφορείο!
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 06/12/2004, 04:57
  5. Προσοχή στο νερό από Ψάρια
    από Polifer στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 09/11/2004, 15:38

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας