Ρε μαμιόληδες....!!!
Ένα πούτσιρο είπα να πιω χθες και θα μΕ το βγάλετε από την μύτη ..??![]()
Ρε μαμιόληδες....!!!
Ένα πούτσιρο είπα να πιω χθες και θα μΕ το βγάλετε από την μύτη ..??![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
agapite talirofonouli ama 8es ikonomia poulato ke pare isitiria gia to leoforio me to podi olo ke kana santouits apo astego 8a tros na sou kovi tin pina 8a ma8is pou exi ke dorean fagito na pigenis ke na elatosis ke to xesimo giati lene ama den xezis den pinas...ka8os ke gia to sex 8a xrisimopiois sakoula super market pou ine ftini megali ke 8a tis alazis ke 8esi na min f8irete ke iparxoun sistimata gia ikonomia se polous tomis oti 8elis edo imaste..![]()
afrotwin
egkegramenos apo 9/12/2003
Πάντως το θέμα με την κατανάλωση έχει συζητηθεί και σε άλλα φόρα. Παράδειγμα ο κάτοχος Tuono που βρήκε τρόπο να μην καίει πολύ.
Παιδιά επειδή έχω μπουχτίσει με την Ελλαδαρα μας και δεν μπορώ να έχω το tuono και να το κοιτώ επειδή η βενζίνη έχει φτάσει στα ύψη είπα να βρω έναν τρόπο να την κάνω να καίει λιγότερο από αυτά που καίει τώρα γιατί τα 9 λίτρα στα 100 είναι σκότωμα, έτσι την έκανα να καίει περίπου 6 λίτρα στα 100 μέσα στην πόλη , Πως?? Απλά σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ τον Lamda της μηχανής για να μου κόψει την βενζίνη, έτσι πρώτα το έκανα πολύ πλούσιο, έκλισα με ένα χαρτόνι το φίλτρο κατά 80% και έτσι μπέρδεψα τον MAF που έχει το φιλτροκουτι μόνο με αυτό έπεσε στα 8 λίτρα στα 100 αλλά δεν μου έφταναν, μετά έκλισα και τις πεταλούδες κατά 60-70% έτσι το μίγμα έγινε πολύ πολύ πλούσιο σε βενζίνη, τότε ο LAMDA έκανε το θαύμα του, για να ομαλύνει την κατάσταση και το μίγμα αέρα-βενζίνης έπρεπε να κόψει βενζίνη και έτσι και έγινε άρχισε να ψεκάζει λιγότερο, τώρα δεν ξέρω πόσο βγάζει ένα ρεζερβουάρ, σήμερα το γέμισα θα σας ενημερώσω μόλις το εξαντλήσω ολο+ρεζερβα ελπίζω να αργήσω
Μείνετε στο πρώτο post μόνο, γιατί οι σελίδες κρύβουν πολύ πόνο![]()
![]()
http://www.apriliabikers.gr/portal/i...?topic=13841.0
Και επειδή τα χαρτόνια μας άφησαν χρόνους, η πατέντα έγινε πιο σοβαρή![]()
φιλε zachs να πιουμε ενα καφεδακι να τα πουμε γιατι οντος παιζει πολυ δουλεμα εδω, anyway, να σας πω τι κανω μεχρι τωρα, οντος το χαρτονακι ηταν λιγο μαλακια και εβαλα κατι πιο σκηρο σε αντοχι γιατι στραβωσε με το ρουφιγμα και εκαιγε παλυ τα ιδια, οκ το εφταξα αυτο, και ναι με περασε ενα z750 και ειχε ενα χαλογελο μεχρη τα αφτια γιατι νομιζει οτι εχει τωρα και γαμω τισ μηχανες η μηχανι πανω απο τις 9000 στροφες δεν ανεβαζει αλλα παει καλα, παταει μεχρη 220-230 αλλα δεν με χαλαει, και δεν μπορω να παρω ενα παπι να κυκλοφωρισω γιατι γουσταρω tuono, το αμαξι μου καιει 4,7 αλλα δεν το περνεις για να πας στην πολη γιατι κανεις ταμα για να παρκαρεις, για να κυκλοφωρω στην πολη τα 6 λιτρα στα 100 μια χαρα ειναι, υπολογιζω οτι τωρα εχω 80κατι αλογα στον τροχο
![]()
![]()
Εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό με το να κλείσουμε την εισαγωγή αέρα στο φιλτροκούτι. Μάλλον κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.
Ούτως ή άλλως το μόνο χειριστήριο που έχουμε για τον κινητήρα είναι το γκάζι το οποίο αυτό που ρυθμίζει είναι ο αέρας που μπαίνει στο μοτέρ! Άρα με το να κλείσουμε την μισή εισαγωγή αέρα στο φιλτροκούτι για δεδομένη θέση γκαζιού σημαίνει ότι είναι το ίδιο με το να είχαμε λίγο πιο κλειστό το γκάζι. Δεν έγινε κανένα μηχανάκι οικονομικότερο. Το ίδιο είναι, ίσως και χειρότερο γιατί μπερδεύεις το εγκέφαλο που βλέπει λιγότερο αέρα σε σχέση με τη θέση του γκαζιού και δεν νομίζω ότι έχει πολλά περιθώρια να παίξει με το πόσο καύσιμο ψεκάζει.
Πιο καλό μου φαίνεται να κολήσει κάποιος μια ταινία στο γκριπ του γκαζιού και να σημειώσει τις θέσεις κλειστό και τέρμα ανοιχτό ώστε κατα την οδήγηση να προσέχει ακριβώς πόσο το ανοίγει.
"Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
Μιχάλης Δερτούζος
"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"
Δεν μας πειράζει, γιατί η ανάγκη ψύξης θα είναι και αυτή μειωμένη...
Μικρότερη ποσότητα μίγματος -> Μικρότερο έργο ανά κύκλο -> Μικρότερο ποσό παραγόμενης θερμότητας -> Μικρότερη ανάγκη ψύξης
Υ.Γ.
Επειδή συνεχίζετε να λαλακίζεστε και επειδή είναι Παρασκευή (ως συνήθως..), θα συνιστούσα να μην βάλει κανείς stop στη γκαζιέρα του γιατί όταν χρειαστεί το παραπάνω γκάζι, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει και πρέπει να κατεβάσει/ανεβάσει ταχύτητα, θα έχει γίνει χαλκομανία κατάλληλη για το υπερ-αυγό του Πάσχα..!!![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Aσε τα σαπια.........
Σε ειδαμε και εσενα...... http://www.ktmhellasclub.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=5345
![]()
Λογικο εαν η θερμοτητα που ειχαμε ν αντιμετωπισουμε οφειλοταν μονο στη καυση του εργαζομενου μεσου.Η θερμοτητα του κινητηρα ομως οφειλεται και σε τριβες μεταλλων και ρευστων.Ισως σε ακρετα μικροτερο ποσοστο αλλα νομιζω οτι ειναι υπολογισιμες.Διορθωστε με εαν κανω λαθος..