Είμαι από αυτούς που "την λένε" σε γονείς που έχουν ακράνωτα παιδιά ή που τα βάζουν να καθίσουν ειδικά στα σκούτερ μπροστά. Προχθές βγαίνοντας με τη γυναίκα μου για μία βολτούλα είδαμε 4 περιπτώσεις.
Η ατάκα συγκεκριμένη και χωρίς τσαμπουκά:
"Φίλε ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι έχεις κάνει το παιδί αερόσακο"
" Ηλίθιο χαμόγελο και νεύμα κατανόησης"
Ίσως 1 στους 20 - 30 να καταλάβει και να μην το ξανακάνει, το σύνηθες βέβαια είναι ότι "δικό μου είναι ότι θέλω το κάνω".
Από την άλλη ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τις συμπεριφορές άλλων???
Ατέρμονη συζήτηση χωρίς ουσιαστικά να καταλήγει πουθενά. Ανεύθυνοι γονείς υπάρχουν παντού, δεν μπορείς να κάνεις κάτι εκτός ίσως από το προφανές, να κάνεις μια νύξη και τπτ άλλο. Αν ήμουν τροχαίος θα τους έσκιζα, μιας και το μόνο που καταλαβαίνει ο Έλληνας είναι το πρόστιμο, αλλά δεν είμαι και περιορίζομαι στην κουβέντα λίγων δευτερολέπτων. Από την άλλη όλοι μας έχουμε κάνει λάθη και ίσως να κάνουμε ακόμα. Ας προσπαθήσουμε εμείς να κρατήσουμε τις ισορροπίες και ίσως κάποιοι κάποτε συνετιστούν.
Σκέφτομαι όμως ότι ακόμα και στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος πατέρας δεν είχε λάβει μέτρα ασφαλείας για το παιδί του, είναι το λιγότερο άηθες να του κολλάμε την ταμπέλα του δολοφόνου. Είμαι χίλια τα εκατό σίγουρος ότι ο πόνος του είναι ίδιος με αυτού του γονέα που έχασε παιδί κι ας είχε πάρει όλες τις προφυλάξεις.
Φιλικά ένας γονιός.