πολλούς κοντοχωριανούς βλέπω εδώ μέσα.
είμαι από τη Καραβίδα....ερμ...το Σκορπιό...τον Αστακό ντε (όσους ξέρω πάντα τα 2πρώτα μου λένε μέχρι να το πετύχουν)
όντως ο δρόμος ειδικά μετά το Αντίρριο και ειδικά στην ανηφόρα της Παλιοβούνας αλλά και μετά τις αλυκές προς Αστακό Πάλαιρο είναι τραγικά επικίνδυνος. Με το αυτοκίνητο έχω συναντήσει πολλά κουλά.
μη σε φοβίζω όμως. δε μ αρέσει να αποθαρρύνω κάποιον. εξάλλου όσο πιο πολύ ανασφάλεια με τα γραφόμενά μας εδώ μέσα σου δημιουργήσουμε, τόσο πιο αγχωμένος θα πας στο χωριό σου.
γνώμη μου είναι οτι για 1ο ταξίδι εκτός αστικού ιστού είναι τρομερά δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. εννοείται οτι εξοπλισμός φουλ έξτρα και ξεκινάς ξεκούραστος, ορεξάτος και άνετος. Αν σε οποιοδήποτε σημείο νιώσεις οτι πιέζεσαι λόγω άγχους, αναστροφή και κάποια άλλη φορά. ο κίνδυνος αυξάνεται εκθετικά όταν οδηγείς με το νευρικό σύστημα τσιτωμένο (άλλοι το καταλαβαίνουν λόγω ιδρώτα, άλλοι με μούδιασμα στα χέρια και γραπώνουν σφιχτά το τιμόνι). αν δεις τέτοια πράγματα.....επιστροφή στη πόλη και κάποια άλλη στιγμή.
το ιδανικό πάντως θα ήταν να έχεις κάνει μερικές μικρές διαδρομές πρώτα προς άλλους προορισμούς έτσι για να πάρεις την αίσθηση της εξοχής και του επαρχιακού δρόμου σε ευκολότερα κομμάτια πριν πας σε Παλιοβούνα και Πάλαιρο-Αστακό.
αν πάντως το αποφασίσεις. Πέμπτη είναι ιδανική μέρα και γύρω στις 7 το πρωί αναχώρηση.οπωσδήποτε καφεδάκι στο Ρίο πάνω στο φέρυ μποτ να σε βαρέσει και λίγο θάλασσα να ξυπνήσεις περισσότερο για το υπόλοιπο της διαδρομής![]()