Αποστολε ελα να πιουμε κανενα καφεδακι !! βλεπω και εσυ "ρομαντικο' εργαλειο χεχεχε
gregogti ναι ! ξεκινησα και εμεινα και πισω χεχεχε βεβαια πολλα τα κανω για "τωρα" γιατι θα βαφτουν τα παντα στο μελλον
chr1skap κουκλι το εργαλειο σου !! του παει το motard![]()
V tech και εγω για africa 650 πηγαινα αλλα ειπα ... ενας Κ και καλος.... χεχεχεχε ( αν το εχεις παρατημενο κριμα ειναι ... αμα θες να διωξεις απο την αλλη τιποτα απο πανω του ... εδω ειμαι χεχεχε )
Ενα περιεργο πραγμα ..... ΠΟΥΘΕΝΑ σε ολη την Ελλαδα Michelin T63 se 130/80/17 ... εσκασα ... και η σκεψη μου θολομενη τωρα .....
pireli mt21
continental tck80
metzeller Karoo η karoo T ιδου το ερωτημα ...
κουκλα και αυτη η γρια
η πιο προσφατη συζητηση για αυτου του ειδους λαστιχα http://www.moto.gr/forums/showthread...tinental+tck80
Συνεχεια λοιπον , λαστιχα σημερα... Αφου δεν μπορεσα να βρω Τ63 αμεσα , Πηρα ενα ζευγαρι Mitas Ε09 γιατι δεν ηθελα να δωσω ενα καρο λεφτα για κατι με το οποιο συμβιβαζομαι ... , μετριο προς καλο το DUAL λαστιχακι με πολυ καλη τιμη , 120 και τα 2 , Πρωτες εντυπωσεις πολυ καλες , κλισεις αρκετες ( επιασα ολο το πελμα ανετα ) αλλα το μπροστα δειχνει μια ασαφεια , αμα την "πιασεις" το χεις ομως ...
Αυτα με τα λιγα με τα πολλα , εν αναμονη να ερθουν τα δισκακια τωρα γιατι αρχιζει να πατιναρει εντονα ....![]()
λοιπον , μιας που εισαι τυχερος και εβρεξε εχτες χεχεχε , αν και ειναι "αστρωτα" στο βρεγμενο ηταν ποιο καλα απο κατι pireli mt21 που ειχα παλαιοτερα εμπειριες , καμια σχεση με πατιναζ λαμβανοντας σοβαρα υποψη παντα τη ροπη αλλα και το ιδιοτροπο φερσιμο του μπροστινου ... υποδυεστερα ομως κατα πολυ απο τα Τ63 και τα sahara3 που ειναι ποιο πασπαρτου ομως ,
μαλακο λαστιχακι , μελετοντας το δεν θα το ελεγα με τιποτα φτινιαρικο , στο χωμα αν και ειχα υψηλες πιεσεις μου αρεσε ,ειδικα σε σοθρη πετρωδες ανηφορα ηταν μεγαλη εκπληξη , πιστευω θα εκτιμησω πολυ τα νευρα που εχει στα πλαϊνα τακουνια , μεχρι 120 που τα πηγα δεν εχουν κραδασμους και ταξιδευουν πολυ ανετα ( τωρα μπροστα στους κραδασμους του μοτερ τι να κλασει το λαστιχο αλλα λεμε χεχεχε)
Μεχρι στιγμης το γεγονος οτι στοιχιζει τα μισα λευτα απο ενα Karoo και ειναι ισως μισο κλικ ποιο κατω σε καποιους τομεις ( γιατι σε αλλους ειναι ποιο πανω οπως η μακροζοϊα )τα καθιστα μια πολυ καλη επιλογη για εκδρομες ανα την Ελλαδα . Αντιθετα ομως τα Τ63 ( που τα εβρισκα 165 με περαστικα χωρις σαμπλρελα ) αξιζαν και με το παραπανω το βραβειο για το καλυτερο λαστιχο συμφωνα παντα με τη μηχανη μου , τις βολτες μου αλλα και τις απαιτησεις μου .
Ταξιδευω πολυ ανετα με αυτα . χωρις να νιωσω στιγμη οτι εκανα πατατα .... Στο βρεγμενο ισως αναθεματισω τη στιγμη που εβαλα τακουνι γενικοτερα (και αυτο αμα βιαζομαι)
Υ.Γ. χωρις σαμπρελες .. ειχα![]()
![]()
Τελευταία τροποποίηση από KotsosDR; 03/08/2012 στις 15:28.
Τα ασχημα τωρα ... αφου το ειχα παει ηλεκτρολογο και ολα οκ ολλα κομπλε... εδωσα και 50 Ε .. τι ειχε ? τιποτα σημαντικο .. συντηρισουν , ψιλοεπαφες ..
τεσπα .. οδηγαω ολα καλα και οραια και αρχιζει... πρωτα η μια μετα η αλλη οι 2 λαμπες πορειας πισω καμμενες.... περνω τηλεφωνο ...
και λαμβανω την απαντηση οτι το μηχανακι δεν εχει τιποτα και αυτο συμβαινει απο τους κραδασμους.... Η ερωτηση που θετω στον εαυτο μου τωρα ειναι ... Με πιανει κορόιδο ? Η αδιαβαστο??
Υπαρχει περιπτωση να μου διαφευγει κατι και οντως να μην αντεχει το φαναρι τους κραδασμους ???????? παλια σφουγγαρακια ξερω γω...
βλεποντας τα,και διαβαζοντας τις εντυπωσεις σου,μαλλον θα θυμιζουν τα conti TKC80 με χαμηλοτερη τιμη βεβαια.τα MT21 που τα χρησιμοποιω τα τελευταια χρονια σιγουρα θελουν παραπανω προσοχη σε βρεγμενη ασφαλτο ειδικα οταν εχουν φθαρει αρκετα τα τακουνια τους.σε βαρια χωματινα εδαφη ομως ειναι καλυτερα απο TKC80 και μαλλον και απο τα T63(δεν τα εχω δοκιμασει).το σημαντικοτερο ομως αυτον τον καιρο ειναι οτι τα MT21 και τα Mitas ειναι τα φτηνοτερα χωρις να ειναι φτηνιαρικα![]()
Σημερα μας εκανε και μια βολτα στη φανταστικη περιοχη του Σκρα στους προποδες του Παικου . Σε εθνικη μετα απο ωρα στα 120 πωωωωω... κομπρεσερ ,
μολις ομως μπηκα σε επαρχιακο δρομο και στα στροφιλικια της αναβασης , το υπεραπολαυσα ... τα μιτας ειχαν κρατημα σε ολο τους το πελμα ( το μαυρισα ολο )
Πιστευω οτι θα χρειαζεται ρυθμισμα ενα καδενακι που εχει για αποσβεση κραδασμων καθως και η εξατμηση χρηζει αλλαγης (χωρια που δεν δουλευει για δεν εχει τα "φυλλα" της η supertramp ) , θα βελτιωθουν τα πραγματα , στο χωμα δεν κολωσαν πουθενα εκτως απο ενα σημειο που ειχε ποταμισια πολυ ψιλη αμμο , και απο εκει ομως ευκολα βγηκε
![]()
Αφου εκανα σχεδον ολα τα βηματα που ειχα σχεδιασει ... ηρθε η ωρα ... φορτωμα τα παντα και .... ΔΡΟΜΟ ...
Το dr κληθηκε να ανταπεξελθει σε μια απαιτητικη εβδομαδα περιπετειας στα αρχαια χωματα της Θρακης , κανοντας διαδρομες φορτωμενο , εντουραδες αδειο , εξερευνησεις διπλος , ατελειωτο ταξιδι σε χωματοδρομους και γενικοτερα ... τα πανταΜε λιγα λογια ... ηρθε η ωρα του να δοκιμαστει ...
συνολικα εκανε λιγο πανω απο 1000 χιλιομετρα σε καθε ειδους τερεν . ασφαλτο , βρεγμενο , χωμα , χαλικι , χωραφια .....
και : στο χωμα δεν με προδωσε πουθενα ..... οπως και να το πηγαινα ... στην ασφαλτο ... εμεινα υπερικανοποιημενος ... στο βρεγμενο θελει προσοχη το λαστιχο ... δεν ειναι επικινδυνο αλλα θελει εμπειρια .
δεν εκαψε σταγονα λαδι και κυριολεκτικα με αφησε βλακα με την καταναλωση ... τιποτα....
Μελανο σημειο τα κομματια εγνατιας που χρειαστηκε να διασχίσω ... αν και πηγαινα απροβληματιστα 120 - 130 μετα απο μια ωρα αρχισανε τα μουδιασματα .
Στις εντουραδες ειχε για παρεα τον μεγαλο του αδερφο .....( το συγκεκριμενο ηταν και η αιτια που βρεθηκα να καβαλαω dr .... μεγαλη μπριζα χεχεχε )
![]()