Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 43 από 43

Θέμα: MotoGP 2012, Round 8, Sachsenring

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από radd Προβολή μηνύματος
    Συμφωνώ, γι αυτό λέω πως τους έκανε ζημιά ο VR46
    Τα μηχανάκια όπως λέει το HRC - και συμφωνώ -τα φτιάχνει το τμήμα R&D και ΟΧΙ ο αναβάτης.
    Η YAMAHA από την εποχη που ξεκίνησε τα deltabox είχε πάντα το κορυφαίο κράτημα και το οφείλει στα μαστόρια της κι όχι στον Λοσον τον Ρέινι και τον Ρόσσι, οι αναβάτες αν είναι κορυφαίοι (όπως οι προηγούμενοι) δίνουν κατεύθυνση για τις ρυθμίσεις και για τυχών πρόβλημα στο απόλυτο όριο (θυμίζω πως ο μέγας Ντούχαν ήταν μόνιμα σε κόντρα με το HRC επειδή ΔΕΝ γούσταρε να χρησιμοποιεί τα νέα εξαρτήματα και άρα αν ήταν δικό του θέμα το NSR θα ήταν απολίθωμα - έλα όμως που ήταν αστέρι..).
    Η ντουκάτι αντί να συνεχίσει τη σκέψη του R&D της, εγκλωβίστηκε στη λογική του "σταρ" αναβάτη και κατέληξε να φτιάξει απομιμήση των Ιαπωνικών μοτοσυκλετών που φυσικά είναι κατώτερη από τα αυθεντικά.
    Αν δεν είχε μπλέξει με τον VR46 θα μπορούσε να ολοκληρώσει το προτζεκτ της κι όχι να κάνει πισωγύρισμα με ένα πλαίσιο που δεν το θέλει ο αρχιμηχανικός της... και η λύση τελικά ποιά θα είναι;
    Αν το πλαίσιο δεν δουλέψει ποτέ ίσως και να πάρει πόδι ο πρετσιόζι, μπάχαλο δλδ...
    10000+
    ORGIA!!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Άλλο πρωτάθλημα βλέπω μου φαίνεται...

γιατί στο πρωτάθλημα που βλέπετε ήρθε ο Rossi, ξέθαψε το νουκάτι κάτω από τις δάφνες των σερί πρωταθλημάτων και δεν μπορεί να το πάει το κουλάδι...

Η μόνη "ζημιά" που βλέπω να έχει κάνει ο Rossi είναι ότι έκανε πραφανές και στον πλέον αδαή ότι το μηχανάκι είναι αυτό που έχει θέμα και δεν φταίνε οι αναβάτες. Βέβαια αυτό φαινόταν και όσο ήταν ακόμα ο Stoner αλλά λέμε τώρα.

Τα R&D όντως φτιάχνουν τα μηχανάκια αλλά σύμφωνα με ό,τι τους λέει ο αναβάτης. Νομίζω με τον Doohan ήταν, δεν είμαι σίγουρος, που του είχαν δώσει να δοκιμάσει δύο κινητήρες έναν screamer και έναν big bang και ενώ τα δεδομένα έδειχναν ότι καλύτερος είναι ο big bang εκείνος διάλεξε τον screamer γιατί απλά είχε χέρια και μπορούσε να διαχειριστεί το ξέσπασμα του κινητήρα ώστε να επωφεληθεί από την περισσότερη δύναμη. Αντίστοιχα screamer είχε και η Ducati όταν πήρε το πρωτάθλημα και ο Stoner ήταν αυτός που μπορούσε να το πάει.

Για τα περί το έκανε γιαπωνέζικο με το πλαίσιο ας τα ξαναγράψω. Ναι, ο Rossi επηρέασε ώστε να γίνει αυτή η αλλαγή αλλά δεν έγινε για χάρη του και μόνο. Και επίσης με αυτή την αλλαγή φάνηκε ότι το πρόβλημα δεν ήταν στο καρμπόν μη-πλαίσιο που είχε η Ducati μιας και ακόμα έχουν τα ίδια προβλήματα. Το πρόβλημα της Ducati είναι η πληροφόρηση από το μπροστινό, από τότε που ήταν ο Stoner ακόμα και παραμένει ό,τι και αν έχουν κάνει. Το πρόβλημα οφείλεται στην κατανομή βάρους που με τη σειρά του έχει να κάνει με τη θέση του κινητήρα ο οποίος είναι ογκώδης εξαιτίας τις περιεχόμενης γωνίας 90 μοιρών.
    ΑΝ μείωναν την περιεχόμενη γωνία ΙΣΩΣ και να έλυναν το πρόβλημα, δεν θέλουν όμως να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση (δεν ξέρω τι θα κάνουν με το νέο κινητήρα που θα δοκιμάσουν μετά το Mugello). Εξαιτίας του κανονισμού σχετικά με τον περιορισμό των κινητήρων σε 6 είχαν πρόβλημα να αλλάζουν τη θέση του κινητήρα στη μοτοσικλέτα και επομένως προχώρησαν στη λύση του περιμετρικού πλαισίου ανάμεσα στις δοκούς του οποίου μετακινείς τον κινητήρα ευκολότερα. Ξεκαθάρισαν επίσης ότι η λογική τους είναι το μη-πλαίσιο και όταν λύσουν τα προβλήματα τους θα επιστρέψουν σε αυτό.
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Banned
    georgio
    Το ίδιο πρωτάθλημα βλέπουμε, το θέμα είναι πως το μη-πλαίσιο της η ντουκατι έπρεπε να συνεχίσει να το εξελίσει στo MGP κι όχι να επιλέξει να ικανοποιήσει τον Ροσσι (αν αυτός ήταν στην καλή του περίοδο και είχε χρόνια μπροστά του με την ομάδα ίσως να ήταν ok η συγκεκριμένη επιλογή, τώρα όμως; )
    Είναι εύκολο να κοντραριστείς με τους γίγαντες γιαμάχα-χόντα με τα ίδια τους τα όπλα; Αν είναι να το κάνεις θα το κάνεις με τον τρόπο που γουστάρεις εσύ, όπως το έκανε η ντουκ στα sbk με τον V2 και όπως κάνει η honda με τον αγαπημένο της V4 και η yamaha με τον 4L (διατάξεις στις οποίες οι δύο Ιάπωνες είναι παραδοσιακά κορυφαίοι και που δύσκολα θα χτυπούσε ο ένας τον άλλο αν είχαν η yamaha V ή η honda 4L)
    Το θέμα με την επιλογή κινητήρα του Ντούχαν είναι απλά επιλογή ανάμεσα σε δύο μοτέρ και δεν έκανε το μηχανάκι καλύτερο, όμως η απαίτηση για άλλο στήσιμο του σκρίμερ έκανε τη ζωή δύσκολη στους άλλους οδηγούς του HRC που έπαιρναν τις ρυθμίσεις του Μικ που πάντα φώναζε γι αυτό.

Στα σοβαρά όμως τώρα, σας έχω ρεπορτάζ από Ιταλία μιας και χτες το βράδυ μίλησα με φιλαράκι μου στενό συνεργάτη του Πρετσιόζι και μου είπε πως η DUCATI του χρόνου θα τρέχει με 3 εργοστασιακά μηχανάκια μόνο που του VR46 θα είναι διαφορετικό αφού όπως μου ειπε χαρακτηριστικά ο φίλος:
    "του δώσαμε νέο πλαίσιο ΔΕΝ του έκανε, του δώσαμε νέο κινητήρα ΔΕΝ του έκανε, νέα ηλεκτρονικά ΔΕΝ του έκαναν, νέες αναρτήσεις ΔΕΝ του έκαναν, τελικά του χρόνου θα του δώσουμε ένα νέο φέρινγκ στο στυλ του PASO που θα χωράει ΠΟΛΛΕΣ διαφημίσεις και θα τον αφήσουμε να γυρνά στις πίστες χωρίς άγχος"

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    "του δώσαμε νέο πλαίσιο ΔΕΝ του έκανε, του δώσαμε νέο κινητήρα ΔΕΝ του έκανε, νέα ηλεκτρονικά ΔΕΝ του έκαναν, νέες αναρτήσεις ΔΕΝ του έκαναν, τελικά του χρόνου θα του δώσουμε ένα νέο φέρινγκ στο στυλ του PASO που θα χωράει ΠΟΛΛΕΣ διαφημίσεις και θα τον αφήσουμε να γυρνά στις πίστες χωρίς άγχος"
    Στο Assen ή προχθες στο Sachsenring o Rossi είπε: "H Honda έφερε ένα νέο πλαίσιο, εμείς μάλλον δεν χρειαζόμαστε τίποτα..."
    Give me fuel, Give me fire

ισως ο Ροσσι πρεπει να αλαξει το στηλ οδηγησης του... αν ειναι να του δωσουμε τηλεκατευθηνομενο να το παει....

ισως αν ειτανε 25 ετων παλι θα πηγενε οπως ειχε παει στο Γελκομ το Μ1 του 2004 που καμια σχεση δεν ειχε με το RCV.... τωρα ομως τους Εχει κλασμενους στην Ντουκατι και αποχορηση μονο την μαρκα δεν θα βλαψει... αλλα αυτον τον ιδιο..

η ντουκατι ποτε δεν βασηστηκε σε αναβατες για να πουλησει τα μηχανακια της... βασικα καμια εταιρια δεν περημενει απο αναβατες GP να πουλησει μηχανακια... δειτε την Συζυκι με τα GSXR.. απατα σε αγωνες και χωρις σοβαρη ομαδα στα GP και ομως πουλαμε ακομη...
    ORGIA!!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    georgioΣτα σοβαρά όμως τώρα, σας έχω ρεπορτάζ από Ιταλία μιας και χτες το βράδυ μίλησα με φιλαράκι μου στενό συνεργάτη του Πρετσιόζι και μου είπε πως η DUCATI του χρόνου θα τρέχει με 3 εργοστασιακά μηχανάκια μόνο που του VR46 θα είναι διαφορετικό αφού όπως μου ειπε χαρακτηριστικά ο φίλος:
    Ενώ όλοι άλλοι τρελάθηκαν από τη χαρά τους και γ,,, στα βάθρα, στις νίκες και στους βαθμούς.

Καλό θα ήταν ο σύντροφος Πρετσιόζι ν ανοίξει και κανένα βιβλίο και ειδικά στο κεφάλαιο που λέει
    -Πειραματική Επαλήθευση
    Μπας και καταλάβει τι μλκια έκανε.
    Εγώ άμα ήμουν η άουντι θα του έδινα τα παπούτσια στο χέρι

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από astroman76 Προβολή μηνύματος
    ισως ο Ροσσι πρεπει να αλαξει το στηλ οδηγησης του... αν ειναι να του δωσουμε τηλεκατευθηνομενο να το παει....

ισως αν ειτανε 25 ετων παλι θα πηγενε οπως ειχε παει στο Γελκομ το Μ1 του 2004 που καμια σχεση δεν ειχε με το RCV.... τωρα ομως τους Εχει κλασμενους στην Ντουκατι και αποχορηση μονο την μαρκα δεν θα βλαψει... αλλα αυτον τον ιδιο..

Αν έρθει κάποιος και με το καλημέρα αρχίσει και κερδίζει μπορεί….
    Κάτι μου λέει όμως ότι τέτοιος δεν υπάρχει.
    Κάτι μου λέει ακόμα ότι ο Ρόσσι ναι μεν είναι μεγάλος αλλά είναι και ο πιο αγαπητός μακράν των άλλων και ότι το μηχανάκι τους ακόμα είναι ΜΑΠΑ
    (με το νέο μοτέρ μπορεί ίσως.. κλπ)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Ενώ όλοι άλλοι τρελάθηκαν από τη χαρά τους και γ,,, στα βάθρα, στις νίκες και στους βαθμούς.

Καλό θα ήταν ο σύντροφος Πρετσιόζι ν ανοίξει και κανένα βιβλίο και ειδικά στο κεφάλαιο που λέει
    -Πειραματική Επαλήθευση
    Μπας και καταλάβει τι μλκια έκανε.
    Εγώ άμα ήμουν η άουντι θα του έδινα τα παπούτσια στο χέρι

τα περιεργα μηχανακι θελουν και αλλο τροπο οδηγησης, εχεις διαβασει ποτε το ποσο διστροπο ειτανε το βριττερ 1000? Μονο ο στρουντ καταφερε να κερδησει αγωνες και να αποδηξει οτι η τεχνολογια του δουλεβει... το ιδιο ησχηει για το τεσι και αρκετα αλλα μηχανακι με μι σημβατικη τεχνολογια...

το οτι ο Πρετσιοσι δοκημαζει δεν σημενει οτι ειναι χαζος... Και για ποιο λογο τα GP πρεπει να εξελησουν μονο μια δοκιμασμενη τεχνολογεια? κλασσικα πηρουνια, Δελταβοχ πλαισια και κλασσικη αναρτηση πισω...

Λιγα μηχανακια δοκιμασανε διαφορετικα πραγματα στα GP αλλα καταφερανε να πρωταγωνηστησουν... παραδηγμα Αρμστροκ 250 η πρωτη μοτο που κερδησε αγωνες με πλαισιο Καρβον, η Ελφ που με τελιως επαναστατικο μηχανακι καταφερε 2 φορες να τερματησει στην 7η θεση το 1988...
    ORGIA!!!!!

Γιάννο τα περίεργα μηχανάκια μπορεί να θέλουν ειδικό τρόπο οδήγησης αλλά υπάρχει οδηγός αυτή τη στιγμή που να μπορεί να πάρει πρωτάθλημα με το Ντουκάτι όπως είναι ΤΩΡΑ ?
    Ο Στόνερ πήγε στη χόντα και γ… αλλά πριν έκανε απλά «καλές εμφανίσεις» κι έπεσε και στο ζέσταμα.
    Ύστερα αυτή την «συμβατική» τεχνολογία που εξελίσσουν οι γιαπωνέζοι η Ντουκάτι την έχει?
    Ο Πρετσιόζι μπορεί να εξελίσσει στο εργαστήριο του ότι γουστάρει.
    Μπορεί να κάνει όσες δοκιμές θέλει στη πίστα.
    Όταν όμως τρέχει ΠΠ οφείλει να έχει ένα πακέτο μηχανή-οδηγός-τιμ που να μπορεί να πρωταγωνιστεί.
    Αυτός κατέβηκε στους αγώνες με υλικά που δεν γνώριζε τη συμπεριφορά τους. Ήταν δηλαδή επιστημονικά απροετοίμαστος.
    Για μένα έκανε λάθος και συνεχίζει να φορτώνει ευθύνες στο Ρόσσι.
    Και το χειρότερο λάθος που κάνει ξέρεις ποιο είναι?
    Επιμένει να λέει ότι δεν θέλει «συμβατική τεχνολογία» αλλά δεν φεύγει.
    Κάνει δηλαδή κάτι που δεν πιστεύει κι αυτό ΔΕ Ν ΚΑΛΟ
    Δεν θα εκπλαγώ αν τον απολύσουν

@TheFace
    Δεν είπα πουθενά πως θα το πάει όπως ο Stoner επειδή δεν έχω δει αρκετά για να θεωρήσω πως είναι της κλάσης του Stoner - ότι να ναι καταλαβαίνεις.
    Έχω σίγουρο πως αν πάει ο κρατς στη ντουκάτι ο Rossi θα τον βλέπει με το μακαρόνι κι επειδή ο ίδιος το ψυλιάζεται μπορεί και να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.
    Η ντουκάτι ξανά-έφτιαξε όνομα (μετά από μεγάλη ανυποληψία) τα τελευταία 20 χρόνια με τις νίκες της στα SBK και στο mgp και δεν έγραψα πως ο "γιατρός" της το χάλασε, αλλά πως της έκανε ζημιά - ότι να ναι καταλαβαίνεις.
    Ναι, ζω σε ..ρομαντικό κόσμο και δεν ξέρω τι μαλακία βαράει ο κάθε σι-ι-ο - ότι να ναι καταλαβαίνεις.
    Να σου πω για το στοίχημα ότι θες εκτός από mgp - επειδή δεν πολυσκαμπάζεις ε;
    Στον ρομαντικο κοσμο που παραδεχεσαι κι εσυ ο ιδιος οτι ζεις, μπορει να βλεπεις τη ducati να γ@μ@ει οχι μονο στη γη αλλα και στο διαστημα... ειναι δικαιωμα σου!

Στον πραγματικο κοσμο ομως (που οι ceo παιρνουν τις αποφασεις) η ducati ειναι ετη φωτος πισω απο τα (2 κυριως) ιαπωνικα εργοστασια... το μονο που εχουν να ζηλεψουν οι ιαπωνες της honda και της yamaha ειναι ισως οι καινουργιες σειρες sportswear και casual της ducati... πολυ καλη ποιοτητα και ιταλικο design που τα σπαει!
    Αλλωστε επαναλαμβανω οτι στην κορυφαια κατηγορια, αν εξαιρεσεις τα κατορθωματα του στονερ, δεν υπαρχει καμια ducati.
    Ακομα κι οι κορυφαιοι οδηγοι του moto gp ολων των εποχων που κι εσυ αναφερεις, ολοι τους διακριθηκαν με γιαπωνεζικα μηχανακια εκτος του μεγαλου agostini... επι της ευκαιριας, αν υπαρχει ενα ιταλικο εργοστασιο στον παγκοσμιο χαρτη των gp αυτο ειναι η augusta φιλε μου!

Οσο για το γιατρο αλλα και για τους αναβατες γενικοτερα ειναι καθαρα υποκειμενικο και ο καθενας εχει τα γουστα του... επειδη ομως καπου αναρωτηθηκες τι θα εκανε ο 9 φορες παγκοσμιος αν ετρεχε σε παλαιοτερες εποχες που θα ειχε δικαιωμα συμμετοχης σε ολες τις κατηγοριες ταυτοχρονα, το πιο πιθανο για μενα ειναι να ειχε ακομα περισσοτερες νικες/πρωταθληματα!

... α επισης μαλλον θα εβγαζαν απο τοτε ολοι το ποδι στις στροφες!

ΥΓ. Αξιζει πιστευω λογω αποδοσης και μονο, κανα ψιλο στον (σιχαμενο) πεντροσα
    money cant buy me love !!!

Who μαλλον παρακολουθεις GP τα τελευταια 2 χρονια ... η Ντουκατι ειχε επιτιχιες απο την Αρχη των 4Τ με αρκετες Νικες και ποντιουμς! κατι που ουτε η Απριλια ουτε η Συζυκι αλλα ουτε και η Καβασακι καταφερανε!

http://en.wikipedia.org/wiki/Ducati_Desmosedici#GP3
    ORGIA!!!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TheFace Προβολή μηνύματος
    Οσο για το γιατρο αλλα και για τους αναβατες γενικοτερα ειναι καθαρα υποκειμενικο και ο καθενας εχει τα γουστα του... επειδη ομως καπου αναρωτηθηκες τι θα εκανε ο 9 φορες παγκοσμιος αν ετρεχε σε παλαιοτερες εποχες που θα ειχε δικαιωμα συμμετοχης σε ολες τις κατηγοριες ταυτοχρονα, το πιο πιθανο για μενα ειναι να ειχε ακομα περισσοτερες νικες/πρωταθληματα!

με την ιδια λογικη θα ειθελα να δω και κατι οδηγους οπως Rainey, Lawson, Gardner, Doohan, Roberts kai Spencer εναντια στον Ροσσι... ισως να μην επερνε ουτε τα μισα...
    ORGIA!!!!!

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να επανερχόμαστε καθε φορά στο θεμα του Rossi.

To αν θα κερδιζε η οχι τους μεγαλους αλλων εποχών δεν θα το μάθουμε ποτέ βέβαια, αλλά από τα λόγια των μεγάλων συμπεραίνω οτι θα τους κέρδιζε.
    Τα σημερινά MotoGP οδηγούνται τελείως αλλιώς, θέλουν ακρίβεια που δεν χρειαζόταν στα παλιότερα, ο Roberts Snr με το 500 του εστριβε με ακρίβεια μισού μέτρου από γυρο σε γυρο, αν παει καποιος ετσι σημερα θα τον περάσουν 3 σε μια στροφή. Ειδικά τα 800 ηθελαν τρομερή ακρίβεια σε κάθε γύρο του αγώνα κι αυτό ειναι΄που ξεχωρίζει τους σημερινούς πρωταθλητές.
    Φέτος με τα 1000 εγιναν πιο εύκολα τα πράγματα, γι αυτό κει βλέπουμε πχ τον Crutchlow να πηγαίνει ξαφνικά τάπα.
    Τωρα για το Ducati, τι να πω πια. Απλά αν θυμαται κανείς πόσες τούμπες εφαγε ο stoner την τελευταία του χρονιά με δαυτο, και μαλιστα χωρίς καμμια προειδοποίηση, η κατα πόσο χάλασε την καρριέρα του Melandri.
    Οποιος το σκεφτεί λίγο βγαζει τα συμπεράσματά του.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. MotoGP Round#8 Sachsenring Germany
    από mario27 στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 383
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2013, 10:40